some1 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Γεια σας, αντιμετωπίζω την εξής δυσκολία και θα ήθελα τα φώτα σας. Μισθώνω διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία 6+ χρόνια και είμαι συνεπής ως προς τον ιδιοκτήτη αλλά και τον διαχειριστή. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος χρωστάει ένα ποσό της τάξης των 150€ σε κοινόχρηστα (που βαρύνουν τον ιδιοκτήτη) και πλεόν ο διαχειριστής αρνείται να δεχθεί πληρωμή δικών μου κοινοχρήστων (που βαρύνουν τον μισθωτή), εαν δεν του εξοφλήσω εγώ όλο το ποσό και των δύο πλευρών. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να έχω χρέη και θέλω να εξοφλήσω την δική μου υποχρέωση άμεσα. Επίσης, δεν δέχομαι εγω να κυνηγήσω τον ιδιοκτήτη. Η πληρωμή των κοινοχρήστων γίνεται απευθείας στον διαχειριστή και όχι σε κάποια εταιρεία. Στο σκεπτικό του, ο διαχειριστής θέλει να με χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης προς τον ιδιοκτήτη, για οπως ισχυρίζεται εγω έχω ισχυρότερη "σχέση" μαζι του ως μισθωτής, παρά εκείνος ως διαχειριστής. Προσωπική σχέση δεν έχουμε καμμία παρεπιπτοντως, μονο τυπική. Αυτό, προφανώς εμένα δεν μου κάνει νόημα, θεωρώ συμβατικά έχουμε και οι δύο πλευρές σχέση με τον ιδιοκτήτη και ο καθένας αντίστοιχα εχει ξεχωριστές υποχρεώσεις. Όταν του ανέφερα οτι δεν πιστεύω πως νομικά καλύπτεται να μην αποδέχεται πληρωμή μου, είπε οτι ειναι ΟΚ και πως έτσι κι αλλιως οταν ενας μισθωτής χρωστάει κοινόχρηστα, στο τέλος τα διεκδικούν απο τον ιδιοκτήτη και κατ' αυτόν τον τρόπο εν τέλη τα έξοδα ειναι του διαμερίσματος και όχι με τον κάθε συμβαλλόμενο, οπότε με ένα "άλμα λογικής" αυτός ειναι οκ με αυτα που λεει. Βοήθεια😔
VonLoutsos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Θεωρητικά για να δείξεις πως εσυ θες να πληρώσεις το ποσό που σου αναλογεί αλλά αυτός δεν το δέχεται (για τους δικούς του λογους) πρέπει να πας στο παρακαταθηκών και δανείων να κάνεις κατάθεση αυτά που οφείλεις και να έχεις το χαρτί ώστε να αποδείξεις πως εγώ τα δικά μου τα πληρώνω αυτός δεν τα δέχεται για τους δικούς του λόγους. Από την άλλη θα πρέπει να ενημερώσεις και τον ιδιοκτήτη πως εσύ θες να πληρώσεις αλλά δεν δέχεται ο διαχειριστής επειδή του χρωστάει. Αυτό που πιστευω πως θα γίνει είναι απλά να χρωστάει ο ιδιοκτήτης σου περισσότερα στο τέλος(ασχέτως αν θα τα έχει πάρει οταν φύγεις από το διαμέρισμα απο έσένα ή οχι) και αν γίνει κάτι έκτακτο να ψάχνει ο διαχειριστής τρόπο να μπαλώσει την τρύπα. Υ.Γ: Δεν ειμαι δικηγόρος/νομικός οτιδήποτε άλλο. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από VonLoutsos 1
spikou23 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 1. Επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη να εξοφλήσει. Εάν δεν το πράξει: 2. Εξώδικο στον ιδιοκτήτη που θα εξιστορείς τα προβλήματα και την άρνηση του διαχειριστή να παραλάβει τα χρήματα λόγω των οφειλών του ιδιοκτήτη και θα του δηλώνεις ότι μέχρι να εξοφλήσει τα οφειλόμενα κοινόχρηστα ιδιοκτητών στον διαχειριστή, εσύ θα του καταβάλεις τα υπόλοιπα κοινόχρηστα (αναλογία κοινοχρήστων μισθωτή δηλαδή) καθ' έκαστο μήνα στον λογαριασμό που του καταβάλεις το ενοίκιο. Από κει και πέρα θα συνεννοηθεί ο ιδιοκτήτης με τον διαχειριστή. Υπεύθυνος για την πληρωμή των κοινοχρήστων έναντι των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας είναι πάντοτε ο εκμισθωτής (άλλο αν με το μισθωτήριο έχει αξίωση έναντι του μισθωτή). Εσύ άπαξ και καταβάλεις την αναλογία σου στα κοινόχρηστα στον ιδιοκτήτη είσαι καλυμμένος. 1
some1 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη. με τον ιδιοκτήτη έχω μιλήσει αρκετές φορές - δεν βρήκα άκρη, θα το ξανακάνω προφανώς.. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από some1
MikeJ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Εγώ θα έλεγα να μη σκας. Αφού μίλησες με τον ιδιοκτήτη δε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Απλά του το αναφέρεις ξανά και τόσο. Το εξηγείς στον διαχειριστή και του λες, αμα θές πάρε το δικό μου μερίδιο αλλιώς μείνε με τίποτα. Εσύ απλά κρατά τα στην άκρη στη τράπεζα τα κοινόχρηστα (για όταν θα συνέλθει και καταλάβει κάλιο 5 και στο χέρι κοκ). Πες του το αυτό κιόλας οτι δλδ οπότε θέλει τα έχεις διαθέσιμα να τα δώσεις. Σιγά το ποσό εντωμεταξυ τα 150 ευρώ για να κάνει έτσι. Παρεμπιπτόντως παραστατικά και αποδείξεις υπάρχουν; Επειδή λες τα μαζεύει μόνος του χωρίς εταιρεία.
fredd0 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Πας παρακατηθηκων και δανειων, τα καταθετεις, κι ας τα βρει ο ιδιοκτητης με τον διαχειριστη. Εσυ δεν εισαι πιονι να σε χρησιμοποιει ο διαχειριστης 4
DrLo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 24 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Θεωρητικά για να δείξεις πως εσυ θες να πληρώσεις το ποσό που σου αναλογεί αλλά αυτός δεν το δέχεται (για τους δικούς του λογους) πρέπει να πας στο παρακαταθηκών και δανείων ... 2 λεπτά πριν, fredd0 είπε Πας παρακατηθηκων και δανειων, τα καταθετεις, κι ας τα βρει ο ιδιοκτητης με τον διαχειριστη. Εσυ δεν εισαι πιονι να σε χρησιμοποιει ο διαχειριστης Σιγά μη πάει και στο IMF για 150 ευρώ.
MikeJ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Αυτό με το παρακαταθηκων και δανείων παιδιά δεν είναι απλή και εύκολη λύση. Επειδή έψαξα παλαιότερο θέμα στο οποίο απάντησε ο διαχειριστής παρεδωσε που είναι και νομικός (δικηγόρος αν δε κάνω λάθος). Πρέπει για κάθε κατάθεση να στέλνεις δικαστικό επιμελητή να τη κοινοποιεί στον διαχειριστή κοκ. Κοστίζει με αλλά λόγια. Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξει έτσι. 3 1
DrLo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, MikeJ είπε Εγώ θα έλεγα να μη σκας. Αφού μίλησες με τον ιδιοκτήτη δε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Απλά του το αναφέρεις ξανά και τόσο. Το εξηγείς στον διαχειριστή και του λες, αμα θές πάρε το δικό μου μερίδιο αλλιώς μείνε με τίποτα. Εσύ απλά κρατά τα στην άκρη στη τράπεζα τα κοινόχρηστα (για όταν θα συνέλθει και καταλάβει κάλιο 5 και στο χέρι κοκ). Πες του το αυτό κιόλας οτι δλδ οπότε θέλει τα έχεις διαθέσιμα να τα δώσεις. Και εγώ αυτό θα πρότεινα αρχικά.
MikeJ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Μια άλλη πιθανή λύση είναι να τα δώσεις εσύ τα 150 και απλά να τα αφαιρέσεις από το ενοίκιο (ή μονομιάς ή σε δόσεις). Αν και εικάζω ότι κάποια κόντρα υπάρχει μεταξύ ιδιοκτήτη και διαχειριστή για κάποια δαπάνη που δε συμφώνησε ο ιδιοκτήτης (και όχι ότι δε μπορεί να δώσει 150 ευρώ). 1
VonLoutsos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 16 minutes ago, DrLo said: Σιγά μη πάει και στο IMF για 150 ευρώ. Συμφωνουμε στο να μην πάει στο IMF. Δεν υπάρχει έλλειψη ρευστότητας
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Kανονικά, δεν μπορεί να αρνηθεί ο διαχειριστής την είσπραξη του οφειλόμενου ποσού από τον ενοικιαστή, επειδή δεν είναι συνεπής ο ιδιοκτήτης στη δική του επιβάρρυνση. Προσωπικά, σε πρώτη φάση θα έλεγα αυτό το πάρα πολύ απλό πράγμα στο διαχειριστή και, αν επιμείνει στον παραλογισμό του, πολύ ήρεμα θα του εξηγούσα πως στο εφεξής θα καταθέτω το οφειλόμενο από εμένα ποσό κάθε μήνα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ "Διαχείρισης πολυκατοικίας επί της τάδε οδού, δείνα αριθμός" και καλή συνέχεια. Δεν προτείνω ματσακουνιές με αυθαίρετες μειώσεις ποσών προς τον ιδιοκτήτη, γιατί εκεί που έχει ένα θέμα τώρα με τον παράξενο διαχειριστή, μπορεί να αποκτήσει και με τον ιδιοκτήτη. 5
Joshua21 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, some1 είπε Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να έχω χρέη και θέλω να εξοφλήσω την δική μου υποχρέωση άμεσα. Επίσης, δεν δέχομαι εγω να κυνηγήσω τον ιδιοκτήτη. Κατανοητόν, αλλά και εσύ με τη σειρά σου πρέπει να κατανοήσεις ότι δεν χρωστάς τίποτα στον διαχειριστή, στον ιδιοκτήτη τα χρωστάς. Όπως πολύ σωστά σου είπε ο διαχειριστής, ο μόνος από τον οποίο μπορεί η πολυκατοικία να διεκδικήσει τα απλήρωτα κοινόχρηστα είναι ο ιδιοκτήτης. Εγώ στη θέση σου θα έλεγα στον ιδιοκτήτη ότι ο διαχειριστής αρνείται να εισπράξει, και θα του πρότεινα αν θέλει να δίνω σε αυτόν τα κοινόχρηστα, και ας βγάλει άκρη αυτός με τον διαχειριστή.
ekechagi Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Όταν θέλουμε να πληρώσουμε σε κάποιον τις νόμιμες οφειλές μας και αυτός αρνείται να εισπράξει, ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Τον ενοχλεί τον διαχειριστή που του χρωστάει ο ιδιοκτήτης σου 150€ και σου κάνει εσένα τη ζωή δύσκολη; Δες πώς θα σε ψάχνει όταν θα του χρωστάς και εσύ άλλα 150-200€, να τα εισπράξει. Βάλε εσύ τα λεφτά από τα κοινόχρηστα στην άκρη, γράψε τον διαχειριστή στα @@ σου για 3-4 μήνες, κλείστου και το τηλέφωνο στην μάπα 1-2 φορές και όταν έρθει να εισπράξει πούλα του και τρέλα. Θες να είσαι τυπικός στην υποχρεώσεις σου και μπράβο σου. Από τη στιγμή που ο διαχειριστής δεν δέχεται να εισπράξει (και χωρίς σοβαρό λόγο μάλιστα), δεν θα χάσεις εσύ το ύπνο σου. Το χρέος του ιδιοκτήτη προς τον διαχειριστή είναι δικό ΤΟΥΣ θέμα, και σε καμία περίπτωση μην αφήσεις να στο πασάρουν. 9 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις