Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://ibb.co/zfbpvZk

Υπάρχει νέος σε αυτή τη διάσταση; το ρελε θέλει αλλαγή ή προστατευει; με το test πέφτει πάντως.

Πόσο κάνει να τον αλλάξω και πόσο θα κοστίσουν όλα ολα; 

2 κλιματιστικά θέλω να βάλω 9Κ btu πάνω σε αυτόν 

Επεξ/σία από Dereki2
Δημοσ.

Αφού δεν έχουν αρπάξει φωτιά όλα εκεί μέσα τυχερός είσαι.

Κόστος θα στο δώσει ένας ηλεκτρολόγος αφού έρθει και κάνει εκτίμηση με ότι δει πίσω από τον πίνακα. Εμείς εδώ μέσα δε μπορούμε να το απαντήσουμε.

• Like 3
Δημοσ.

Βασικά το πρόβλημα δεν είναι ο πίνακας αλλά τα νερά που φαίνεται να τρέχουν μέσα από αυτόν.

Θεωρητικά πάντα, μπορεί ο πίνακας να είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση, αν το νερά έχουν ακουμπήσει και σκουριάσει μόνο το περίβλημα του.

Επίσης θεωρητικά έχεις 2 θέσεις να βάλεις ασφάλεια/ες για τα κλιματιστικά, δε βλέπουμε όμως την παροχή κι αν τα σηκώνει.

Θα πρέπει να έρθει άνθρωπος που γνωρίζει για να σου πει τι γίνεται και να σου δώσει τιμή

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dereki2 είπε

Υπάρχει νέος σε αυτή τη διάσταση;

βλέπεις εσυ καμιά διάσταση ? γιατί εγώ δεν Είσαι σίγουρος ότι δεν μπάζει νερο απο καπου ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομιζω καπου στα 200 ευρω κανει μια απλη αλλαγη μονοφασικου πινακα ... το μεγαλυτερο κοστος ειναι η εργασια, οχι τα υλικα (ενας "καλος" μικροαυτοματος πχ κανει 3 ευρω) και εκει καλο ειναι να μη κανεις οικονομια και γλυτωσεις 10 ευρω βαζοντας γιολο κινεζιες, οποτε το διαπραγματευεσαι με τον ηλεκτρολογο σου. Ναι η φωτκα βγαζει τετοιας διαστασης πινακα ακομα ... απο κει και περα αν θες να σου τραβηξει καινουργιες γραμμες για κλιματιστικα ο ηλεκτρολογος σου θα σου πει κοστος ... εξαρταται απο την αποσταση, αν θα σκαψει η αν θα μπουν επιτοιχα τα καλωδια κλπ κλπ

παντως ενα καλο πρωτο βημα θα ηταν να βρεις απο που προερχονται και να σταματησεις τα νερα που τρεχουν και σκουριασαν τον πινακα ... σε γενικες γραμμες νερο + ηλεκτρισμος = τζιζ

και ναι καλο ειναι να αλλαχτουν αυτοι οι διακοπτες/ρελε/ μικροαυτοματα δεκαετιας 70 που εχεις. Κι ας δουλευει το ρελε.

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fredd0 είπε

νομιζω καπου στα 200 ευρω κανει μια απλη αλλαγη μονοφασικου πινακα ... το μεγαλυτερο κοστος ειναι η εργασια, οχι τα υλικα (ενας "καλος" μικροαυτοματος πχ κανει 3 ευρω) και εκει καλο ειναι να μη κανεις οικονομια και γλυτωσεις 10 ευρω βαζοντας γιολο κινεζιες, οποτε το διαπραγματευεσαι με τον ηλεκτρολογο σου.

Όχι ακριβώς. Ένας μικροαυτόματος κάνει μεν < 5€, αλλά δεν είναι ένας μικροαυτόματος. Είναι μερικοί διακόπτες, πολλοί μικροαυτόματοι, ρελέ διαρροής, και φυσικά ο ίδιος ο πίνακας (το κουφάρι).

Πρόσφατα που έκανα μία μερική ανακαίνιση σε διαμέρισμα ~100 τ.μ., με νέες γραμμές για air-condition, διαχωρισμό φορτίων - δωματίων, κ.λπ, στα 177€ μου πήγαν μόνο τα υλικά του πίνακα.

Χώρια εργασία και καλώδια (που θα 'μπει το air-condition); 

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι ο πινακας αν το μονο προβλημα ειναι η σκουρια και μεσα ειναι οκ.

Αν ναι! αφαιρεις το καπακι του πινακα το τρίβεις και το βάφεις, και ολα εντάξει.

Τωρα με μια δευτερη ματια δεν δικαιολογείται να τρέχει απο εκει σκουριά, αν καπου υπαρχει διαρροή νερου η παρουσία υγρασιας μεσα στον πινακα τοτε θέλουν όλα ξηλωμα και πέταμα.

...και πρωτίστως να βρεθεί απο που έρχεται η υγρασία αν έρχεται 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Haldol είπε

Όχι ακριβώς. Ένας μικροαυτόματος κάνει μεν < 5€, αλλά δεν είναι ένας μικροαυτόματος. Είναι μερικοί διακόπτες, πολλοί μικροαυτόματοι, ρελέ διαρροής, και φυσικά ο ίδιος ο πίνακας (το κουφάρι).

Πρόσφατα που έκανα μία μερική ανακαίνιση σε διαμέρισμα ~100 τ.μ., με νέες γραμμές για air-condition, διαχωρισμό φορτίων - δωματίων, κ.λπ, στα 177€ μου πήγαν μόνο τα υλικά του πίνακα.

Χώρια εργασία και καλώδια (που θα 'μπει το air-condition); 

συγγνωμη, ειδες τη φωτο του πινακα του ? 1 ασφαλειοδιακοπτης για κουζινα, 1 διακοπτης και 1 μικροαυτοματος για γενικο 1 ρελε και 4 μικροαυτοματα (1 λογικα για θερμοσιφωνο χωρις καν διακοπτη). 60 ευρω με το ζορι, αν παρει Hager.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fredd0 είπε

συγγνωμη, ειδες τη φωτο του πινακα του ? 1 ασφαλειοδιακοπτης για κουζινα, 1 διακοπτης και 1 μικροαυτοματος για γενικο 1 ρελε και 4 μικροαυτοματα (1 λογικα για θερμοσιφωνο χωρις καν διακοπτη). 60 ευρω με το ζορι, αν παρει Hager.

Κι εμένα έτσι ήταν. Θες να δεις πως είναι τώρα; 😜 

Αν γίνει σωστή δουλειά δεν είναι 60... αν απλά βάλει νέα υλικά, οκ, ίσως (αν κι εμένα μου πήγε 60 μόνο το ρελέ διαρροής - έβαλα Α).

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Haldol είπε

Κι εμένα έτσι ήταν. Θες να δεις πως είναι τώρα; 😜 

Αν γίνει σωστή δουλειά δεν είναι 60... αν απλά βάλει νέα υλικά, οκ, ίσως (αν κι εμένα μου πήγε 60 μόνο το ρελέ διαρροής - έβαλα Α).

για να κανει "διαχωρισμο φορτιων" πρεπει να σκαψει ολους τους τοιχους, να περασει καινουργιες γραμμες κλπ. O πινακας του εχει συνολο 5 γραμμες, κουζινα, θερμοσιφωνο, και 3 τουρλμπουκι 10ρια που λογικα ειναι πριζες+φωτα απο την ιδια γραμμη, οπως τα κανανε δεκαετια 70. Ο TS ρωταει αλλαγη πινακα και 2 γραμμες για AC, οχι να γκρεμισει το σπιτι να φτιαξει τα ηλεκτρικα απο την αρχη :)'

Α, μια και το συζηταμε @Dereki2 με την υπαρχουσα ηλεκτρικη εγκατασταση σου οι πριζες σου σηκωνουν max φορτιο 2200W. Μακρυα απο καλοριφερ λαδιου και λοιπα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Ο TS ρωταει αλλαγη πινακα και 2 γραμμες για AC, οχι να γκρεμισει το σπιτι να φτιαξει τα ηλεκτρικα απο την αρχη :)'

Σωστά, αλλά για να περάσει τις 2 γραμμές, θα μπει κομπρεσέρ :P 

Τώρα αν τα κάνει με εξωτερικό σπιράλ δε ξέρω, αλλάζει το πράγμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Haldol είπε

Σωστά, αλλά για να περάσει τις 2 γραμμές, θα μπει κομπρεσέρ :P 

Τώρα αν τα κάνει με εξωτερικό σπιράλ δε ξέρω, αλλάζει το πράγμα. 

Οι ψυκτικού είπαν να μου τα βάλουν πάνω στην μια δεκάρα και τα 2, 900watt το ενα τραβάει(μεσο φορτιο οχι max). Mitsubishi 9000btu με Serr 6.8 scop 5. 

Aπο στρογγυλο κουτί δωματίου θέλουν να πάρουν ρεύμα. Δεν έχω δεχτεί ακόμα με όλα αυτα.. 

11 λεπτά πριν, fredd0 είπε

τους τοιχους, να περασει καινουργιες γραμμες κλπ. O πινακας του εχει συνολο 5 γραμμες, κουζινα, θερμοσιφωνο, και 3 τουρλμπουκι 10ρια που λογικα ειναι πριζες+φωτα απο την ιδια γραμμη, οπως τα κανανε δεκαετια 70. Ο TS ρωταει αλλαγη πινακα και 2 γραμμες για AC, οχι να γκρεμισει το σπιτι να φτιαξει τα ηλεκτρικα απο την αρχη :)'

Καπ ώς έτσι είναι ναι. Και τα 2 υπνοδωμάτια σε μια ασφάλεια 10Α. Και αυτά που είπες ξεχωριστά.

Αν χρειαστεί εξωτερικό αγωγό δεν γίνεται να περασει; με καναλι

Επεξ/σία από Dereki2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dereki2 είπε

Οι ψυκτικού είπαν να μου τα βάλουν πάνω στην μια δεκάρα και τα 2, 900watt το ενα τραβάει(μεσο φορτιο οχι max). Mitsubishi 9000btu με Serr 6.8 scop 5. 

Aπο στρογγυλο κουτί δωματίου θέλουν να πάρουν ρεύμα. Δεν έχω δεχτεί ακόμα με όλα αυτα.. 

σε καμια περιπτωση μη κανεις τετοια αρκουδια. "κανονικα" θελει αυτο που σου λεει ο @Haldol , κανουργια ηλεκτρικη εγκατασταση απο την αρχη, η εγκατασταση σου ειναι σχεδιασμενη για αλλες εποχες, με αλλες χρησεις ρευματος. Αλλα σε καμια περιπτωση μη φορτωσεις ac στις 3 γραμμες που εχεις για οοοοοολα τα ηλεκτρικα του 2022. Η φτηνη λυση ειναι 2 ασφαλειες και 2 γραμμες καινουργιες απο τον πινακα. Πιο κατω μη το σκευτεσαι καν.

6 λεπτά πριν, Dereki2 είπε

Αν χρειαστεί εξωτερικό αγωγό δεν γίνεται να περασει; με καναλι

φυσικα γινεται, απλα αισθητικα δεν ειναι οτι καλυτερο. Αλλα δε νομιζω οτι αυτο σε καιει αυτη τη στιγμη

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fredd0 είπε

φτηνη λυση ειναι 2 ασφαλειες και 2 γραμμες καινουργιες απο τον πινακα. Πιο κατω μη το σκευτεσαι καν.

Γιατί όχι μια νέα γραμμή, και στην παλιά δεκάρα το ενα κλιματιστικό; και νέο προφίλ πινακα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dereki2 είπε

Γιατί όχι μια νέα γραμμή, και στην παλιά δεκάρα το ενα κλιματιστικό; και νέο προφίλ πινακα.

γιατι η διαφορα κοστους ειναι 3 ευρω, τα καλωδια θα τα πληρωσεις ετσι κι αλλιως. Κι αν σου τραβηξει 2.5 ρια θα μπορεις στις καινουργιες γραμμες να βαλεις και καμια διακλαδωση ->  πριζα να αποφορτισεις τις 10ρες που σηκωνουν ολα τα φορτια του σπιτιου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...