Προς το περιεχόμενο

Synology RT6600ax Review

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

39 λεπτά πριν, for4 είπε

ερώτηση σχετική/ άσχετη:

αν το ρούτερ είναι 100mbit και το switch 1gbit, ποια θα είναι η ταχύτητα στο lan? (όλες οι συσκευές συνδεμένες στο switch)

1gb θα ειναι. με τη συνδεση που αναφερεις, το ρουτερ θα δινει μονο internet στο switch

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, Titos301 είπε

μπορεις να μου πεις σε τι θα με ωφελησει η αγορα ενος αλλου ρουτερ απο αυτο που μου δινει ο παροχος;
εχω 50d/5up 

Δεν θα σου πω για τα άλλα που προανέφεραν οι υπόλοιποι πολύ σωστά.

Θα σου πω για security και ότι έχεις κλάσης ανώτερη προστασία με κάποιο decent third party. Επίσης, πολλά έχουν και parental controls που πιθανώς να ενδιαφέρουν πάρα πολύ κόσμο που δεν το ξέρει κιόλας. Μου έχει τύχει άπειρες φορές σε εγκαταστάσεις να μην έχουν ιδέα ότι μπορούν να μπλοκάρουν σελίδες και social πολύ εύκολα απλά αγοράζοντας κάτι άλλο.

Έχοντας το προηγούμενο (RT2600ac) εδώ και τρία χρόνια, μπορώ να σας πω ότι ως επαγγελματίας πληροφορικής είναι από τα καλύτερα που έχω χρησιμοποιήσει, ειδικά το λειτουργικό του είναι αξεπέραστο.

Σε σπίτι με δύο ενήλικες σε τηλε-εργασία (Teams video-conf κλπ)  και δύο παιδιά σε τηλε-εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα το PC να κατεβάζει ταινίες (μέσω easybytez) και να μην κάνει κιχ (η γραμμή 100άρα Cosmote).

To threat prevention του απλά δεν παίζεται (δείτε πόσες επιθέσεις έχει φάει το router τις τελευταίες 7 ημέρες):

image.png.e722e9378b32723d17ac1f83823626ce.png

Ο VPN server που έχει είναι ότι πιο εύκολο να σεταριστεί, ώστε να έχετε πρόσβαση στο LAN σας από παντού και χίλια άλλα...

Εννοείται ότι η τιμή είναι ψηλή, αλλά δεδομένου ότι σε λίγο το δικό μου (3 ετών router) θα αναβαθμιστεί με την SRM 1.3 σας δίνει μια εικόνα για το βάθος χρόνου της συγκεκριμένης υλοποίησης.

• Super Moderators

Με 100αρι LAN δεν νομίζω ότι δίνουν πλέον οι πάροχοι.

Ο ΟΤΕ εδώ και καιρό δεν δίνει το Entry που ήταν με 100αρα. Το Speedport Plus, Smart και το νέο ZTE H1600 εχουν 1Gbps ports.

Κατα τα άλλα δύσκολα με πάνω από 4 ports σε modem router, συνήθως μόνο rack mountable routers έχουν παραπάνω.

Για σπίτι σου λέει δώσε 10-15 ευρώ και πάρε 8port Gbps switch μόνος σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Με 100αρι LAN δεν νομίζω ότι δίνουν πλέον οι πάροχοι.

Ο ΟΤΕ εδώ και καιρό δεν δίνει το Entry που ήταν με 100αρα. Το Speedport Plus, Smart και το νέο ZTE H1600 εχουν 1Gbps ports.

Κατα τα άλλα δύσκολα με πάνω από 4 ports σε modem router, συνήθως μόνο rack mountable routers έχουν παραπάνω.

Για σπίτι σου λέει δώσε 10-15 ευρώ και πάρε 8port Gbps switch μόνος σου.

Ενα managed switch ειναι κανα 30αρικο τουλαχιστον, δυστυχως.

Λυσεις και συνδυασμοι υπάρχουν δεκάδες, ενα Unifi AP ~100e, ενα PC me 6GB RAM, σηκώνει PFSense ή SophosXG Home, με next gen features, SD-Wan κλπ, που ειναι ανώτερο απο κάθε SOHO- Mid Sized router μέχρι τα 2.000€

Το θέμα είναι μέχρι που θέλει/μπορεί να φτάσει ο καθένας ...

image.png.476f3cda43a69d42c9bc7f8f8394711b.png

image.png

Επεξ/σία από RaNd

• Super Moderators
25 minutes ago, RaNd said:

Ενα managed switch ειναι κανα 30αρικο τουλαχιστον, δυστυχως.

Η συντριπτική πλειοψηφία δεν θέλει ούτε χρειάζεται managed.

Αυτοί που το θέλουν ή χρειάζονται, δεν ζητάνε 8ports σε  router. 😛

εγώ με 50αρα οτέ έχω το speedport entry i και έχω διαθέσιμο και ένα tp link ac1200. Αξίζει τον κόπο να μπω στην διαδικασία της αλλαγής και στησίματος (γιατί είναι και το voip στην μέση); ή απλά να ζητήσω από ΟΤΕ να μου στείλει ένα νεότερο;

• Super Moderators
1 hour ago, for4 said:

εγώ με 50αρα οτέ έχω το speedport entry i και έχω διαθέσιμο και ένα tp link ac1200. Αξίζει τον κόπο να μπω στην διαδικασία της αλλαγής και στησίματος (γιατί είναι και το voip στην μέση); ή απλά να ζητήσω από ΟΤΕ να μου στείλει ένα νεότερο;

Αν δεν έχεις πρόβλημα με το Entry, ενεργοποίησε PPPoE Pass-through και βάλε το TP-Link πίσω του, αν ήσουν 100αρα θα σου έλεγα να ζητήσεις άλλο.

• Like 1

Ό,τι έχει να κάνει με τις εφαρμογές με τίτλους DS... σε NAS τουλάχιστον τις έχει αντικαταστήσει. Παίζει να αλλάξουν και για το router; Γιατί για κάποιον που έχει επίσης NAS Synology να έχει 1-2 εφαρμογές μόνο για αυτό και άλλη 1 για το router μάλλον είναι πολλές. Χρειάζεται σίγουρα μια καλύτερη ενοποίηση.

Πέρα από αυτό, στο διαχειριστικό κομμάτι, ποια τα οφέλη για κάποιον που έχει NAS να το πάρει; Θα κερδίσει κάτι λόγω ίδιου κατασκευαστή;

9 ώρες πριν, for4 είπε

ερώτηση σχετική/ άσχετη:

αν το ρούτερ είναι 100mbit και το switch 1gbit, ποια θα είναι η ταχύτητα στο lan? (όλες οι συσκευές συνδεμένες στο switch)

1mbit.

Ό,τι ταχύτητα και να μπορεί να μεταφερθεί μεταξύ switch και συσκευής, εφόσον στο τέλος για wan θα περάσει από το router αυτό 100mbit θα μεταφέρει. 

Αν από την άλλη έχει κάποια διασύνεση συσκευή-switch-συσκευή χωρίς να περνά από το router, θα μπορείς να έχει το 1gb.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...