polemikos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Η πολύπειρη Synology κυκλοφόρησε το RT6600ax Router, μια συσκευή σχεδιασμένη να συνδυάσει τις τρέχουσες σημαντικότερες τεχνολογίες για να καλύψει την αυξημένη ανάγκη για ποιοτικό ασύρματο δίκτυο στο σπίτι κι όχι μόνο. Την εταιρεία τη γνωρίζουμε καλά από τα εξαιρετικά NAS που κατασκευάζει και σίγουρα βλέπουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την είσοδό της σε αυτή τη νέα κατηγορία, ειδικά όταν μαθαίνουμε ότι τα προϊόντα θα κυκλοφορήσουν κανονικά και στη χώρα μας. Με μερικά εξέχοντα χαρακτηριστικά και υποστήριξη Wi-Fi 6, μεταξύ άλλων, το Synology RT6600ax αναμφίβολα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Λάβαμε το router και το χρησιμοποιήσαμε για αρκετό διάστημα. Έχοντας πλήθος ασύρματων κι ενσύρματων συσκευών στο σπίτι, πήραμε δείγματα χρήσης σε πολλά σενάρια και μετά από τις δοκιμές μας, αποτυπώνουμε παρακάτω την εμπειρία μας με αυτό. Ξεκινάμε από τα βασικά, την εμφάνιση. Το Synology RT6600ax δεν είναι μικρό, με διαστάσεις 17.5x32x20 εκατοστά (μετρώντας και τις κεραίες στο ύψος των 17.5cm) και βάρος περίπου στα 1600 γραμμάρια. Η επάνω πλευρά της συσκευής είναι κατά περίπου 2/3 καλυμμένη από γρίλιες εξαερισμού, αριστερά και δεξιά από το κεντρικό μέρος όπου υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας και λίγο παρακάτω οι λυχνίες κατάστασης. Η μπροστινή όψη είναι καθαρή πλην του κέντρου, όπου υπάρχουν πάλι γρίλιες εξαερισμού, όμως κατά τα άλλα ούτε λυχνίες ούτε θύρες – παρομοίως και οι πλάγιες πλευρές, με εξαίρεση τη δεξιά όπου υπάρχουν μόνο τα πλήκτρα Wi-Fi και WPS. Διαβάστε ολόκληρο το review Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vabill Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Τιμουλα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titos301 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 ο μεσος ελληνας δεν μπορει να διαθεσει τοσα πολλα χρηματα για κατι που ηδη του παρεχεται δωρεαν..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KostasKri Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, Titos301 είπε ο μεσος ελληνας δεν μπορει να διαθεσει τοσα πολλα χρηματα για κατι που ηδη του παρεχεται δωρεαν..... Ο μέσος Έλληνας θα έπρεπε να πετάξει στα σκουπίδια αυτό που του παρέχετε δωρεάν. Δεν είπαμε να πάει σε κάτι τόσο ακριβό και advanced αλλά τα router των παρόχων είναι ότι χειρότερο. 1 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tosser Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 25 λεπτά πριν, vabill είπε Τιμουλα; 300 usd στο άμαζον. Δεν έχει βγάλει νέο hardware εδώ και 2 χρόνια η Synology κι αυτό το προηγούμενο ac είναι με βελτιώσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsi44 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 κολλησαμε στα 4 πορτς για καλωδιο και ενα για stb ...ενταξει αλλη μια ακυρη συσκευη που δεν δικαιολογει την τιμη της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, dsi44 είπε κολλησαμε στα 4 πορτς για καλωδιο και ενα για stb ...ενταξει αλλη μια ακυρη συσκευη που δεν δικαιολογει την τιμη της. Αν θες πάνω από 4 βάζεις ένα καλό και προσιτό Netgear switch (8/16/24/x port) και καλύπτεις τα περισσότερα σενάρια οικιακών αναγκών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titos301 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 50 λεπτά πριν, KostasKri είπε Ο μέσος Έλληνας θα έπρεπε να πετάξει στα σκουπίδια αυτό που του παρέχετε δωρεάν. Δεν είπαμε να πάει σε κάτι τόσο ακριβό και advanced αλλά τα router των παρόχων είναι ότι χειρότερο. μπορεις να μου πεις σε τι θα με ωφελησει η αγορα ενος αλλου ρουτερ απο αυτο που μου δινει ο παροχος; εχω 50d/5up Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SWEDEN Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Προσωπικά, θεωρώ την ιδέα του SRM εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λόγω των 2 NAS που έχω παρέα με 2 gigabit γραμμών. Γρήγορο και πολύ πρακτικό με την Synology να έχει YouTube documentation. Δίνει το edge όσον αφορά κάποια features πχ synology remote connect, DS File, Backup, και VPN. Η τιμή όμως... Απαράδεκτη, Κανέναν δεν τον ενδιαφέρει το 2,5Gbit port. Στην Ευρώπη το Standard είναι το 1Gbit. Το οποίο υπερκαλύπτει τις ανάγκες 5 παιδιών που βλέπουν παράλληλα 4κ Netflix, και άλλων 5 παιδιών που παίζουν online παιχνίδια. Η τιμή θα διαμορφωθεί ανάλογα με την ζήτηση και θεωρώ πως θα γκρεμιστεί στα 180 με 200. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Titos301 είπε μπορεις να μου πεις σε τι θα με ωφελησει η αγορα ενος αλλου ρουτερ απο αυτο που μου δινει ο παροχος; εχω 50d/5up καλύτερο wifi καλύτερες μεταφορές εντός LAN (πολλά ειναι ακόμη 100mbit απο τον ΟΤΕ αν δεν κάνω λάθος αλλά και 1Gpbs να έχεις πάλι θα έχεις καλύτερες μεταφορές λόγω καλύτερου επεξεργαστή και πιο εύκολες ή/και περισσότερες ρυθμίσεις QoS ) Μεγαλύτερη ευελιξία όσο αφορά την δικτύωση πχ Vlan και wifi server κ.α . αν έχεις OTE tv δεν θα κολλάει η τηλεόραση όταν κατεβάζεις κάτι κτλ . Ενδεχομένως(= όχι απαραίτητα) λίγο καλύτερο κλείδωμα ειδικά στο upload. Γιατί άλλο τι ταχύτητες έχεις και άλλο τι ταχύτητες κλειδώνει το router . Τώρα ναι αν είσαι 1 άτομο και το μόνο που κάνεις ειναι να βλέπεις youtube και να παίζεις κάνα game και έχεις lan και όχι wifi τότε μάλλον δεν θα δεις κάτι αισθητά διαφορετικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titos301 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 58 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε καλύτερο wifi καλύτερες μεταφορές εντός LAN (πολλά ειναι ακόμη 100mbit απο τον ΟΤΕ αν δεν κάνω λάθος αλλά και 1Gpbs να έχεις πάλι θα έχεις καλύτερες μεταφορές λόγω καλύτερου επεξεργαστή και πιο εύκολες ή/και περισσότερες ρυθμίσεις QoS ) Μεγαλύτερη ευελιξία όσο αφορά την δικτύωση πχ Vlan και wifi server κ.α . αν έχεις OTE tv δεν θα κολλάει η τηλεόραση όταν κατεβάζεις κάτι κτλ . Ενδεχομένως(= όχι απαραίτητα) λίγο καλύτερο κλείδωμα ειδικά στο upload. Γιατί άλλο τι ταχύτητες έχεις και άλλο τι ταχύτητες κλειδώνει το router . Τώρα ναι αν είσαι 1 άτομο και το μόνο που κάνεις ειναι να βλέπεις youtube και να παίζεις κάνα game και έχεις lan και όχι wifi τότε μάλλον δεν θα δεις κάτι αισθητά διαφορετικό. αυτο ακριβως ο μεσος ελληνας που ανεφερα κανει το τελευταιο και αν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Titos301 είπε αυτο ακριβως ο μεσος ελληνας που ανεφερα κανει το τελευταιο και αν Δεν νομίζω, άλλο αν ο μέσος έλληνας δεν γνωρίζει πως θα βελτιωθεί η κατάσταση του με ένα καλύτερο ρούτερ, σίγουρα πάντως υπάρχουν πολλοί έλληνες πχ κάτι απλό πατέρας μπαίνει στο internet για δουλειά, και ταινίες κυρίως, παιδί 1 αγοράκι για παιχνίδια και youtube παιδί 2 κοριτσάκι για online video chat με φιλενάδες και streaming μουσικής, γυναίκα facebook (ναι ειμαι φαλλοκράτης λολ πλάκα κάνω) Σε μια τέτοια περίπτωση σίγουρα θα δουν βελτίωση ο μέσος έλληνας δεν νομίζω να ειναι ο τεχνολογικά αδιάφορος φοιτητής που μένει μόνος του και απλά μπαίνει για fb ig και luben (όχι ότι σίγουρα δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ) Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από Dr_Pepper 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RaNd Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Οντως, αυτο με τις 4 ethernet πρέπει να απαγορευτεί, 8 τουλαχιστον, αν θέλουν να δικαιολογήσουν έστω ένα μερος της τιμής, και με PoE+ και φυσικά VLANs. Τα Speedport που δίνει ο ΟΤΕ είναι απο τα καλύτερα που έχουν δωθεί απο πάροχο, και με τα λιγότερα προβλήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 18 λεπτά πριν, RaNd είπε Οντως, αυτο με τις 4 ethernet πρέπει να απαγορευτεί, 8 τουλαχιστον, αν θέλουν να δικαιολογήσουν έστω ένα μερος της τιμής, και με PoE+ και φυσικά VLANs. Τα Speedport που δίνει ο ΟΤΕ είναι απο τα καλύτερα που έχουν δωθεί απο πάροχο, και με τα λιγότερα προβλήματα. το δικό σου δίνει 100mbps ή 1gbps ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emperor4her Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε το δικό σου δίνει 100mbps ή 1gbps ? προσφατα εδωσαν ενα "καινουριο" μαυρο με wifi 6.. δεν θυμαμαι καν μαρκα, γιατι το βαλαμε στο πατρικο.. δεν φανηκε τοσο ασχημο.. εγω παντως σπιτι, ειμαι με speedport+, με κλειστο wifi, και παιζω με deco! 57 συσκευες wifi, και στα περιπου 100 ευρω, νομιζω ειναι η καλυτερη επιλογη που θα μπορουσα να κανω... edit: Αυτο ειναι Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από emperor4her Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα