Joshua21 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 13 ώρες πριν, mixalis1001 είπε Λοιπόν δεν έχω ιδέα τι διαφορά έχει μονοκατοικία ή κατοικία και τι ρόλο μπορεί να παίξει σε κάθετη ή οριζόντια είμαι άσχετος. Είναι μεζονέτα και το δικό μου και το δικό του, δεν λέγονται μονοκατοικίες? δεν έχω ιδέα. Δες την παρακάτω επεξήγηση τότε για να μαθαίνεις: "Τι θεωρείται μονοκατοικία; Μονοκατοικία θεωρείται το κτίριο που αποτελεί λειτουργικά μία μόνο κατοικία με τα τυχόν παρακολουθήματα και βοηθητικούς της χώρους σε ένα ή περισσότερα επίπεδα και η οποία δεν είναι σε επαφή με άλλη κατοικία στο ίδιο οριζόντιο επίπεδο, ανεξάρτητα αν έχει συσταθεί σ’ αυτή πράξη σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας. Μονοκατοικίες θεωρούνται επίσης κατοικίες σε επαφή οι οποίες βρίσκονται σε όμορες κάθετες ιδιοκτησίες." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) @mixalis1001 Καντο γκαραζ,ειτε με ανοιγομενη,ειτε με ρολο,με ολα τα νομιμα. Οτιδηποτε αλλο ειναι ημιμετρο οταν εχεις να κανεις με πιθηκους. 18 ώρες πριν, mixalis1001 είπε Όπως ακριβώς το λες !!!το ts δεν καταλαβα μόνο . Στις 6/8/2022 στις 11:57 ΠΜ, Joshua21 είπε TS = Topic Startet,αυτος που δημιουργησε το θεμα/νημα. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από StamTheMan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christos_uoa Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Μιχάλη καλησπέρα. Δεν σε αγνοώ αλλά προσωπικά από τις παραπάνω απαντήσεις, φαίνεται ότι αδυνατείς να καταλάβεις τι ρωτάω και εγώ και ίσως και οι υπόλοιποι. Στις 6/8/2022 στις 10:40 ΜΜ, mixalis1001 είπε είμαι εντός σχεδίου που 'εκανε ο μηχανικός αυτός που τα έφτιαξε τα σπίτια. Μιλάω για εντός σχεδίου πόλεως Στις 6/8/2022 στις 10:40 ΜΜ, mixalis1001 είπε είναι το σχέδιο που έκανε ο μηχανικός που έφτιαξε το σπίτι δεν το αγόρασα από κάποιον το πήρα με αντιπαροχή Μιλάω για το τοπογραφικό που συνοδεύει την σύσταση καθέτου και όχι τοπογραφικά, διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής αδείας Στις 6/8/2022 στις 10:40 ΜΜ, mixalis1001 είπε από όσο νομίζω 1 αμάξι δικαιούται να παρκάρει ο καθένας και όχι 2 ή 3 ή 4 Αν έχεις αποκλειστική χρήσης, τον κάνεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ στα πλαίσια της κοινοκτησίας (δες και προηγούμενα μηνύματά μου) μπορείς πχ να έχεις μια φορητή ψησταριά τραπεζάκι καρεκλίτσες και να πίνεις μπύρες. Αν μου λες περί δικαιώματος να παρκάρει κάποιος 1 αμάξι ή 2 κτλ, μου μυρίζει κοινόχρηστος χώρος όπου με βάσει τα ποσοστά συνιδιοκτησίας σας, έχετε πρόσβαση για πάρκινγκ (συγκεκριμένη χρήση) στον κοινόχρηστο. Προσωπικά θα σου απαντήσω ξανά εάν και εφόσον ανεβάσεις (κρύβοντας όλα τα προσωπικά σου δεδομένα και των υπολοίπων συνιδιοκτητών σου), 1) αντίγραφο του συμβολαίου, 2) της πράξης σύστασης καθέτου εάν υπάρχει, και το συνημμένο σχέδιο της, καθώς και 3) αντίγραφο του σχεδίου κάλυψης. Τα 1 και 2 από το υποθηκοφυλακείο, το 3 από την Πολεοδομία. Ακόμα καλύτερα, πήγαινε υποθηκοφυλακείο και πάρε όλο το φάκελο του ακινήτου σου, πήγαινε Πολεοδομία πάρε το φάκελο της οικοδομικής αδείας, φώναξε στο σπίτι σου ένα μηχανικό και ένα δικηγόρο, δείξε τους τους φακέλους ώστε να σου απαντήσουν : 1) Εάν έχεις χώρο αποκλειστικής χρήσης 2) Εάν ναι , ο μηχανικός να στον υποδείξει και να σου πει τι υλικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την επισήμανση και μερική περίφραξη του. Οποιαδήποτε κίνησή σου που είναι εναντίον των νομίμων συμφερόντων του συνιδιοκτήτη σου αλλά την έκανες γιατί έτσι νόμιζες ότι είναι το σωστό, έτσι σου είπε ο εργολάβος/μηχανικός σου, έτσι σου είπε κάποιος από το insomnia κτλ, να ξέρεις ότι με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθείς στα δικαστήρια και σε 2 χρόνια θα έχεις μια καταδικαστική απόφαση στο κεφάλι που στο τέλος θα κλείνει με τα εξής: 1) Πληρωμή δικαστικών εξόδων 2) Θα σε διατάζει να γκρεμίσεις ότι έκανες και κλείνεις την πρόσβαση στους άλλους 3) Κάθε φορά που θα ξανακλείνεις την πρόσβαση θα έχεις ένα μήνα προσωποκράτηση (στην μπουζού) και 1000 ευρώ πρόστιμο (εκεί έφτασε νομίζω η ταρίφα) Καλή συνέχεια Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2022 από christos_uoa 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixalis1001 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, christos_uoa είπε Μιχάλη καλησπέρα. Δεν σε αγνοώ αλλά προσωπικά από τις παραπάνω απαντήσεις, φαίνεται ότι αδυνατείς να καταλάβεις τι ρωτάω και εγώ και ίσως και οι υπόλοιποι. Μιλάω για εντός σχεδίου πόλεως Μιλάω για το τοπογραφικό που συνοδεύει την σύσταση καθέτου και όχι τοπογραφικά, διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής αδείας Αν έχεις αποκλειστική χρήσης, τον κάνεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ στα πλαίσια της κοινοκτησίας (δες και προηγούμενα μηνύματά μου) μπορείς πχ να έχεις μια φορητή ψησταριά τραπεζάκι καρεκλίτσες και να πίνεις μπύρες. Αν μου λες περί δικαιώματος να παρκάρει κάποιος 1 αμάξι ή 2 κτλ, μου μυρίζει κοινόχρηστος χώρος όπου με βάσει τα ποσοστά συνιδιοκτησίας σας, έχετε πρόσβαση για πάρκινγκ (συγκεκριμένη χρήση) στον κοινόχρηστο. Προσωπικά θα σου απαντήσω ξανά εάν και εφόσον ανεβάσεις (κρύβοντας όλα τα προσωπικά σου δεδομένα και των υπολοίπων συνιδιοκτητών σου), 1) αντίγραφο του συμβολαίου, 2) της πράξης σύστασης καθέτου εάν υπάρχει, και το συνημμένο σχέδιο της, καθώς και 3) αντίγραφο του σχεδίου κάλυψης. Τα 1 και 2 από το υποθηκοφυλακείο, το 3 από την Πολεοδομία. Ακόμα καλύτερα, πήγαινε υποθηκοφυλακείο και πάρε όλο το φάκελο του ακινήτου σου, πήγαινε Πολεοδομία πάρε το φάκελο της οικοδομικής αδείας, φώναξε στο σπίτι σου ένα μηχανικό και ένα δικηγόρο, δείξε τους τους φακέλους ώστε να σου απαντήσουν : 1) Εάν έχεις χώρο αποκλειστικής χρήσης 2) Εάν ναι , ο μηχανικός να στον υποδείξει και να σου πει τι υλικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την επισήμανση και μερική περίφραξη του. Οποιαδήποτε κίνησή σου που είναι εναντίον των νομίμων συμφερόντων του συνιδιοκτήτη σου αλλά την έκανες γιατί έτσι νόμιζες ότι είναι το σωστό, έτσι σου είπε ο εργολάβος/μηχανικός σου, έτσι σου είπε κάποιος από το insomnia κτλ, να ξέρεις ότι με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθείς στα δικαστήρια και σε 2 χρόνια θα έχεις μια καταδικαστική απόφαση στο κεφάλι που στο τέλος θα κλείνει με τα εξής: 1) Πληρωμή δικαστικών εξόδων 2) Θα σε διατάζει να γκρεμίσεις ότι έκανες και κλείνεις την πρόσβαση στους άλλους 3) Κάθε φορά που θα ξανακλείνεις την πρόσβαση θα έχεις ένα μήνα προσωποκράτηση (στην μπουζού) και 1000 ευρώ πρόστιμο (εκεί έφτασε νομίζω η ταρίφα) Καλή συνέχεια Καλημέρα Χρήστο! Χθες επικοινώνησα με μηχανικό και δικηγόρο μου και μου το είπανε ότι δεν θα έπρεπε να παρκάρει γιατί είναι στην δική μου αποκλειστική χρήση τα έχουν δει όλα αυτά που αναφέρεις οπότε για να μου λένε έτσι ο δικηγόρος και μηχανικός δεν πιστεύω να κάνουν λάθος. 1) Εάν έχεις χώρο αποκλειστικής χρήσης ειναι σίγουρο ότι έχω και είναι όπως σου το είπα .Μπορώ να το κάνω κήπο τον χώρο μου εάν θέλω (αλλά δεν θα με εξυπηρετούσε γιατί θέλω να παρκάρω). 2) Θα σε διατάζει να γκρεμίσεις ότι έκανες και κλείνεις την πρόσβαση στους άλλους , δεν είμαι αυτός που κλείνει την πρόσβαση ούτε μπορώ να χτίσω τίποτα. Ο λόγος είναι γιατί πάντα είναι 1 παρκαρισμένο αμάξι εκεί. 3) Κάθε φορά που θα ξανακλείνεις την πρόσβαση θα έχεις ένα μήνα προσωποκράτηση (στην μπουζού) και 1000 ευρώ πρόστιμο (εκεί έφτασε νομίζω η ταρίφα) δεν τον έχω κλείσει ποτέ και με 1 αμάξι που έχω αν τον κλείσω θα με κλείσει και αυτός και μετά δεν θα βγαίνω οπότε νομικά τον πάω να μην μπορεί να παρκάρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christos_uoa Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, mixalis1001 είπε Καλημέρα Χρήστο! Χθες επικοινώνησα με μηχανικό και δικηγόρο μου και μου το είπανε ότι δεν θα έπρεπε να παρκάρει γιατί είναι στην δική μου αποκλειστική χρήση τα έχουν δει όλα αυτά που αναφέρεις οπότε για να μου λένε έτσι ο δικηγόρος και μηχανικός δεν πιστεύω να κάνουν λάθος. 1) Εάν έχεις χώρο αποκλειστικής χρήσης ειναι σίγουρο ότι έχω και είναι όπως σου το είπα .Μπορώ να το κάνω κήπο τον χώρο μου εάν θέλω (αλλά δεν θα με εξυπηρετούσε γιατί θέλω να παρκάρω). 2) Θα σε διατάζει να γκρεμίσεις ότι έκανες και κλείνεις την πρόσβαση στους άλλους , δεν είμαι αυτός που κλείνει την πρόσβαση ούτε μπορώ να χτίσω τίποτα. Ο λόγος είναι γιατί πάντα είναι 1 παρκαρισμένο αμάξι εκεί. 3) Κάθε φορά που θα ξανακλείνεις την πρόσβαση θα έχεις ένα μήνα προσωποκράτηση (στην μπουζού) και 1000 ευρώ πρόστιμο (εκεί έφτασε νομίζω η ταρίφα) δεν τον έχω κλείσει ποτέ και με 1 αμάξι που έχω αν τον κλείσω θα με κλείσει και αυτός και μετά δεν θα βγαίνω οπότε νομικά τον πάω να μην μπορεί να παρκάρει. Καλημέρα Μιχάλη. Διαβάστε με τον μηχανικό και τον δικηγόρο την σύσταση/κανονισμό για το τι προβλέπεται ως προς την περιφραξη των αποκλειστικής σας. Τέλος σου υπενθυμίζω ότι δεν μπορείς να κλείσεις τελείως την πρόσβαση σε αυτον τον χώρο γιατί είναι κοινόκτητος, ήτοι δεν είναι δικός σου αλλά όλων των συνιδιοκτητών και σε όλους με κάποια πράξη έχει παραχωρηθεί η αποκλειστική χρήση κάποιων χώρων, την οποία διέπουν ορισμένοι κανόνες που έχετε αποδεχτεί όλοι σας με την αγορά των ακινήτων σας. Πάρε και αυτό να διαβάσεις για να καταλάβεις που φτάνουν ορισμένες απλές υποθέσεις http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=vqHIQtd1JUMU25iMpg7haVbctbZHMu&apof=532_2009&info=%D0%CF%CB%C9%D4%C9%CA%C5%D3%20-%20%20%C4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mixalis1001 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα ! Τον έκλεισα λίγο παραπάνω με το αμάξι στο μέρος μου φυσικά . Έχω τραβήξει βίντεο με το κινητό μου (εγώ είμαι εκτός αυτοκινήτου) όπου κάνει όπισθεν για να βγεί ,και στο ξεπαρκάρισμα του χτυπάει το αμάξι μου χωρίς να το κάνει ζημιά. Χτυπάει τα 2 καθρεφτάκια δεν έσπασε ο καθρέφτης μου ούτε ο δικός του. Φαντάζομαι αυτό δεν είναι φθορά ξένης περιουσίας που λέγαμε κτλπ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrance Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 ελα πες μας τι εγινε,εχουμε απορια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Στις 18/8/2022 στις 1:19 ΠΜ, mixalis1001 είπε Καλησπέρα ! Τον έκλεισα λίγο παραπάνω με το αμάξι στο μέρος μου φυσικά . Έχω τραβήξει βίντεο με το κινητό μου (εγώ είμαι εκτός αυτοκινήτου) όπου κάνει όπισθεν για να βγεί ,και στο ξεπαρκάρισμα του χτυπάει το αμάξι μου χωρίς να το κάνει ζημιά. Χτυπάει τα 2 καθρεφτάκια δεν έσπασε ο καθρέφτης μου ούτε ο δικός του. Φαντάζομαι αυτό δεν είναι φθορά ξένης περιουσίας που λέγαμε κτλπ? Για να θεωρηθεί "φθορά ξένης περιουσίας" υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις, η μία είναι να σου έχει προκαλέσει κάποια ζημιά και η άλλη είναι να το έκανε με πρόθεση. Ε στην περίπτωση σου δεν ισχύει καμία από τις δύο, σε χτύπησε όχι επίτηδες αλλά στην προσπάθεια του να βγει, και επίσης δεν σου προκάλεσε ζημιά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα