Προς το περιεχόμενο

Γίνετε να πάρω σήμανση σε ιδιωτικό χώρο

mixalis1001

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πλέγμα ή σιδεριά που κλειδώνει όπως έχει προαναφερθεί και κάμερα να επιβλέπει το χώρο και τέλειωσες.

Τώρα αν στα ξυλώσει αναγκαστικά πας για μηνύσεις κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και η αρχική δημοσίευση και αρκετοί από τους υπολοίπους έχετε μπερδέψει το κοινόχρηστο με το κοινόκτητο κτλ.

Ο φίλος στο πρώτο μήνυμα αναφέρει "Έχω δικό μου χώρο αποκλειστική χρήση.." αυτό από μόνο του φάσκει και αντιφάσκει. Αν κάτι είναι δικό σου είναι δικό σου και δεν τίθεται θέμα κοινής/αποκλειστικής χρήσης. Αν κάτι είναι κοινοκτητο (εξ' αδιαιρετου) τότε έχουμε αυτές τις έννοιες. Από το ποστ καταλαβαίνω ότι μιλάμε για συγκρότημα μονοκατοικίων σε εξ'αδιερέτου οικόπεδο όπου έχετε ο καθένας την κατοικία του και τον αποκλειστικής χρήσης χώρο, και φυσικά και κοινόχρηστο.  Καταρχήν να υποθέσω ότι είστε εντός σχεδίου και έχετε Σύσταση καθέτου. Αν ναι, θα αναφέρεται στα συμβόλαια και φυσικά είναι εγγεγραμμένη στο υποθηκοφυλακείο. Συνοδεύεται και από ένα τοπογραφικό (προσοχή της σύστασης όχι της οικοδομικής άδειας), και εκεί θα δεις τι έχεις για αποκλειστική χρήση (παραμένει κοινόκτητος). Μπορείς να την περιφράξεις με μικρό ύψος περίφραξη, φυσικά υλικά, ζαρτινιέρες αλλά προσοχή!! Δεν μπορείς να το κλείσεις τελείως! Όλοι οι συνιδιοκτήτες μπορούν να έχουν πρόσβαση (αλλά όχι χρήση). Κάμερα όχι γιατί είναι κοινόκτητο πρέπει να συμφωνήσουν όλοι

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, christos_uoa είπε

και η αρχική δημοσίευση και αρκετοί από τους υπολοίπους έχετε μπερδέψει το κοινόχρηστο με το κοινόκτητο κτλ.

Ο φίλος στο πρώτο μήνυμα αναφέρει "Έχω δικό μου χώρο αποκλειστική χρήση.." αυτό από μόνο του φάσκει και αντιφάσκει. Αν κάτι είναι δικό σου είναι δικό σου και δεν τίθεται θέμα κοινής/αποκλειστικής χρήσης. Αν κάτι είναι κοινοκτητο (εξ' αδιαιρετου) τότε έχουμε αυτές τις έννοιες. Από το ποστ καταλαβαίνω ότι μιλάμε για συγκρότημα μονοκατοικίων σε εξ'αδιερέτου οικόπεδο όπου έχετε ο καθένας την κατοικία του και τον αποκλειστικής χρήσης χώρο, και φυσικά και κοινόχρηστο.  Καταρχήν να υποθέσω ότι είστε εντός σχεδίου και έχετε Σύσταση καθέτου. Αν ναι, θα αναφέρεται στα συμβόλαια και φυσικά είναι εγγεγραμμένη στο υποθηκοφυλακείο. Συνοδεύεται και από ένα τοπογραφικό (προσοχή της σύστασης όχι της οικοδομικής άδειας), και εκεί θα δεις τι έχεις για αποκλειστική χρήση (παραμένει κοινόκτητος). Μπορείς να την περιφράξεις με μικρό ύψος περίφραξη, φυσικά υλικά, ζαρτινιέρες αλλά προσοχή!! Δεν μπορείς να το κλείσεις τελείως! Όλοι οι συνιδιοκτήτες μπορούν να έχουν πρόσβαση (αλλά όχι χρήση). Κάμερα όχι γιατί είναι κοινόκτητο πρέπει να συμφωνήσουν όλοι

Μέσα σε συγκρότημα ! (όχι σε οικόπεδο  όπου είναι εξ' αδιερέτου ) .Το σπίτι μου από το δικό του απέχει 6 μέτρα σύμφωνα με το σχέδιο κανονικά ,είναι η αποκλειστική χρήση η δική μου και η δική του. Έχω 3 μέτρα μήκος που είναι ο χώρος μου (αποκλειστική μου χρήση), αυτού είναι τα  άλλα 3 μέτρα  αλλά του έμειναν 1.5 το πολύ(γιατί επέκτεινε το σπίτι του παράνομα)  το πολύ να χωράει μηχανή, αλλά είναι "μάγκας" και παρκάρει ότι έ΄χει και στο δικό μου χώρο (μέσα στα 3 μέτρα που μου αναλογούν της αποκλειστικής μου χρήσης)

Έχει κάμερα που βλέπει το σπίτι μου κιόλας και έχω τραβήξει φωτογραφίες που φαίνετε ότι βλέπει τον χώρο μου

Επεξ/σία από mixalis1001

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιχάλη πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω. Τι εννοείς "Μέσα σε συγκρότημα ! (όχι σε οικόπεδο  όπου είναι εξ' αδιερέτου ) ?"

1) Ή θα έχεις σπίτι σε δικό σου οικόπεδο, οπότε δεν τίθεται θέμα αποκλειστικής χρήσης. Η χρήση και η κτήση είναι του ιδιοκτήτη δηλαδή δική σου οπότε με μια μικρή άδεια κάνεις ένα μαντρότοιχο 4 μέτρα ύψος να μην τον βλέπεις και να μην σε βλέπει στα όρια του οικοπέδου που περιγράφονται στο τοπογραφικό του συμβολαίου

2) Ή έχεις δικό σου σπίτι σε οικόπεδο (του συγκροτήματος) που είναι εξ' αδιερέτου (το οικόπεδο) οπότε έχει συσταθεί (αν είσαι εντός οικισμού) σύσταση καθέτου και εκεί περιγράφεται ακριβώς ποιος χώρος είναι κοινόχρηστος και ποιος είναι αποκλειστικής χρήσης για τον καθένα.

Ένα από τα δύο συμβαίνει. Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο.

Αν θέλεις πες μας ακριβώς τι γράφει το συμβόλαιο σου, τι μεταβιβάστηκε σε εσένα και θα ξεκαθαρίσουν όλα.

Επεξ/σία από christos_uoa

15 ώρες πριν, christos_uoa είπε

Μιχάλη πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω. Τι εννοείς "Μέσα σε συγκρότημα ! (όχι σε οικόπεδο  όπου είναι εξ' αδιερέτου ) ?"

1) Ή θα έχεις σπίτι σε δικό σου οικόπεδο, οπότε δεν τίθεται θέμα αποκλειστικής χρήσης. Η χρήση και η κτήση είναι του ιδιοκτήτη δηλαδή δική σου οπότε με μια μικρή άδεια κάνεις ένα μαντρότοιχο 4 μέτρα ύψος να μην τον βλέπεις και να μην σε βλέπει στα όρια του οικοπέδου που περιγράφονται στο τοπογραφικό του συμβολαίου

2) Ή έχεις δικό σου σπίτι σε οικόπεδο (του συγκροτήματος) που είναι εξ' αδιερέτου (το οικόπεδο) οπότε έχει συσταθεί (αν είσαι εντός οικισμού) σύσταση καθέτου και εκεί περιγράφεται ακριβώς ποιος χώρος είναι κοινόχρηστος και ποιος είναι αποκλειστικής χρήσης για τον καθένα.

Ένα από τα δύο συμβαίνει. Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο.

Αν θέλεις πες μας ακριβώς τι γράφει το συμβόλαιο σου, τι μεταβιβάστηκε σε εσένα και θα ξεκαθαρίσουν όλα.

Καλημέρα Χρήστο , συγνώμη που άργησα να απαντήσω .

Είναι το 2) , η αποκλειστική χρήση μου είναι δίπλα στην δική του αποκλειστική χρήση .Το κοινόχρηστο είναι από άλλη πλευρά.

Για να το απλοποιήσουμε, εγώ καταλαβαίνω οτι είναι σαν σε μία πιλοτή να βρίσκονται δύο θέσεις στάθμευσης δίπλα-δίπλα που έχουν αποκλειστική χρήση ο Α και ο Β και ο Α να πιάνει και τη δική του θέση και του Β.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι καταλαβαίνω είναι δύο σπίτια με χώρο στα σχέδια 6 μέτρα ανάμεσα τους , 3 ο καθένας, τα οποία ο γείτονας έχει κάνει παράνομα με επέκταση του σπιτιού του στα 1.5 τα δικά του οπότε μπαίνει στα 3μετρα του ts.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

2 ώρες πριν, mixalis1001 είπε

Είναι το 2) , η αποκλειστική χρήση μου είναι δίπλα στην δική του αποκλειστική χρήση .Το κοινόχρηστο είναι από άλλη πλευρά.

Αλήθεια, πως ακριβώς προκύπτει ότι ο καθένας σας έχει αποκλειστική χρήση σε κάποιον χώρο, και πως ακριβώς ορίζεται αυτός ο χώρος? Όλα αυτά περιγράφονται στην πράξη οριζόντιας ιδιοκτησίας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, mixalis1001 είπε

Οπότε είστε συνιδιοκτήτες εξ'αδιερέτου. Και μετατρέπω σε ερώτηση της αρχική παραδοχή μου. Είστε εντός σχεδίου? Αν ναι, υπάρχει σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας μεταγεγραμμένη? Γιατί λες ότι κάποιος χώρος είναι αποκλειστικής δικής σου και κάποιος δικό του? Απαντήσεις του στυλ, μου το είπε ο εργολάβος/προηγούμενος ιδιοκτήτης/γείτονας/κουνιάδα/συμπεθέρα κτλ όταν υπογράφαμε το συμβόλαιο, έχω υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και αντίστοιχες απαντήσεις δεν είναι αποδεκτές. Υπάρχει Πράξη μεταγεγγραμμένη στο υποθηκοφυλακείο? Αν ΝΑΙ συνεχίζουμε τη συζήτηση...αν ισχύει κάτι από τα προηγούμενα, κλείσε Η/Υ πήγαινε για μπάνιο* και παρκάρει όποιος προλάβει, Όλο είναι κοινόχρηστο.

*Για αποφυγή παρεξηγήσεων, εννοώ σταμάτα να σε απασχολεί το θέμα γιατί σε φθείρει χωρίς ουσία, δεν τίθεται θέμα αποκλειστικής ή όχι.

6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αλήθεια, πως ακριβώς προκύπτει ότι ο καθένας σας έχει αποκλειστική χρήση σε κάποιον χώρο, και πως ακριβώς ορίζεται αυτός ο χώρος? Όλα αυτά περιγράφονται στην πράξη οριζόντιας ιδιοκτησίας?

Από την περιγραφή κατάλαβα για αυτοτελείς ιδιόκτητες κατοικίες επί οικοπέδου με συγκυριότητα, οπότε γίνεται σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας  και όχι οριζόντιας. Οι τελευταίες γίνονται στις οικοδομές.

Επεξ/σία από christos_uoa

Μόλις τώρα, christos_uoa είπε

Από την περιγραφή κατάλαβα για αυτοτελείς ιδιόκτητες κατοικίες επί οικοπέδου με συγκυριότητα, οπότε γίνεται σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας  και όχι οριζόντιας. Οι τελευταίες γίνονται στις οικοδομές.

Οι εικασίες δεν βοηθάνε και πολύ στο να καταλάβει κάποιος τι έχει γίνει, ας απαντήσει ο ts αν θέλει.

• Like 1

Στις 3/8/2022 στις 3:53 ΜΜ, mixalis1001 είπε

Το σπίτι μου είναι μονοκατοικία  ,η δική μου μονοκατοικία  χωρίζει με την αποκλειστική μου χρήση με του γείτονα την μονοκατοικία. Η αποκλειστική του χρήση είναι πολύ λίγα μέτρα (όχι για αμάξι) .

3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Οι εικασίες δεν βοηθάνε και πολύ στο να καταλάβει κάποιος τι έχει γίνει, ας απαντήσει ο ts αν θέλει.

Για αυτό κάνουμε τις ερωτήσεις για να ξεκαθαρίσουμε τις εικασίες τι συμβαίνει γιατί προφανώς ο Μιχάλης δεν είναι σχετικός με το αντικείμενο και δεν μας περιγράφει όπως πρέπει τα δεδομένα. Πάντως αφορά  2 ξεχωριστές ιδιόκτητες μονοκατοικίες επί οικοπέδου εξ'αδιερέτου οπότε μιλάμε για σύσταση καθέτου εάν βρίσκεται εντός σχεδίου. 

2 ώρες πριν, christos_uoa είπε

Για αυτό κάνουμε τις ερωτήσεις για να ξεκαθαρίσουμε τις εικασίες τι συμβαίνει γιατί προφανώς ο Μιχάλης δεν είναι σχετικός με το αντικείμενο και δεν μας περιγράφει όπως πρέπει τα δεδομένα. Πάντως αφορά  2 ξεχωριστές ιδιόκτητες μονοκατοικίες επί οικοπέδου εξ'αδιερέτου οπότε μιλάμε για σύσταση καθέτου εάν βρίσκεται εντός σχεδίου. 

Εγώ πάντως - ακριβώς επειδή ο Μιχάλης δεν μας περιγράφει όπως πρέπει τα δεδομένα - δεν είμαι σίγουρος πως πρόκειται για 2 ξεχωριστές ιδιόκτητες μονοκατοικίες παρόλο που τις λέει έτσι, εσύ είσαι? Αν πχ εφάπτονται σε κάποιο σημείο τότε μιλάμε για κατοικίες, συνεπώς αν δεν κάνω λάθος έχει γίνει σύσταση οριζοντίου και όχι καθέτου.

Όπως ακριβώς δεν είμαι σίγουρος ούτε για το εάν οι επίμαχοι χώροι είναι όντως κοινόκτητοι με αποκλειστική χρήση, στην ίδια πρόταση τους αναφέρει τον έναν και ως "δικό του ιδιόκτητο", αλλά και ως "αποκλειστική του χρήση".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Για να το απλοποιήσουμε, εγώ καταλαβαίνω οτι είναι σαν σε μία πιλοτή να βρίσκονται δύο θέσεις στάθμευσης δίπλα-δίπλα που έχουν αποκλειστική χρήση ο Α και ο Β και ο Α να πιάνει και τη δική του θέση και του Β.

ακριβώς ! 

11 ώρες πριν, liakjim είπε

Από ότι καταλαβαίνω είναι δύο σπίτια με χώρο στα σχέδια 6 μέτρα ανάμεσα τους , 3 ο καθένας, τα οποία ο γείτονας έχει κάνει παράνομα με επέκταση του σπιτιού του στα 1.5 τα δικά του οπότε μπαίνει στα 3μετρα του ts.

Όπως ακριβώς το λες !!!το ts δεν καταλαβα μόνο .

10 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Μου το έχουν πει 3 μηχανικοί αυτό για την αποκλειστική χρήση. 

Όλα αυτά περιγράφονται στην πράξη οριζόντιας ιδιοκτησίας = αυτό δεν το ξέρω θα σου  απαντήσω αύριο

4 ώρες πριν, christos_uoa είπε

Χρήστο ναι δεν τα περιγράφω ακριβώς τα δεδομένα 

Είστε εντός σχεδίου? Αν ναι, υπάρχει σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας μεταγεγραμμένη?  είμαι εντός σχεδίου που 'εκανε ο μηχανικός αυτός που τα έφτιαξε τα σπίτια. Για οριζόντια/ κάθετου ιδιοκτησίας δεν έχω γνώση για αυτό πριν απαντήσω σε αυτά θα ρωτήσω αύριο τον μηχανικό μου.

Απαντήσεις του στυλ, μου το είπε ο εργολάβος/προηγούμενος ιδιοκτήτης/γείτονας/κουνιάδα/συμπεθέρα κτλ όταν υπογράφαμε το συμβόλαιο, έχω υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και αντίστοιχες απαντήσεις δεν είναι αποδεκτές. = είναι το σχέδιο που έκανε ο μηχανικός που έφτιαξε το σπίτι δεν το αγόρασα από κάποιον το πήρα με αντιπαροχή

Υπάρχει Πράξη μεταγεγγραμμένη στο υποθηκοφυλακείο? υπάρχει πράξη ,τώρα που είναι καταχωρημένη δεν ξέρω στην πολεοδομία? εκεί που λες δεν ξέρω. Το μεταγεγραμμένη εννοείς ότι το πήρα από προηγούμενο ιδιοκτήτη?αν ναι όχι δεν το πήρα. Εγώ μένω.

Για αυτό κάνουμε τις ερωτήσεις για να ξεκαθαρίσουμε τις εικασίες τι συμβαίνει γιατί προφανώς ο Μιχάλης δεν είναι σχετικός με το αντικείμενο και δεν μας περιγράφει όπως πρέπει τα δεδομένα.  = Συγγνώμη για αυτό και εγώ το καταλαβαίνω. Όμως σίγουρα 100% η αποκλειστική μου χρήση είναι δίπλα στου αλλουνού και ναι δεν υπάρχει τπτ κοινόχρηστο μεταξύ αυτών των 2 αποκλειστικών χρήσεων.

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Εγώ πάντως - ακριβώς επειδή ο Μιχάλης δεν μας περιγράφει όπως πρέπει τα δεδομένα - δεν είμαι σίγουρος πως πρόκειται για 2 ξεχωριστές ιδιόκτητες μονοκατοικίες παρόλο που τις λέει έτσι, εσύ είσαι? Αν πχ εφάπτονται σε κάποιο σημείο τότε μιλάμε για κατοικίες, συνεπώς αν δεν κάνω λάθος έχει γίνει σύσταση οριζοντίου και όχι καθέτου.

Όπως ακριβώς δεν είμαι σίγουρος ούτε για το εάν οι επίμαχοι χώροι είναι όντως κοινόκτητοι με αποκλειστική χρήση, στην ίδια πρόταση τους αναφέρει τον έναν και ως "δικό του ιδιόκτητο", αλλά και ως "αποκλειστική του χρήση".

Λοιπόν δεν έχω ιδέα  τι διαφορά έχει μονοκατοικία ή κατοικία και τι ρόλο μπορεί να παίξει σε κάθετη ή οριζόντια είμαι άσχετος. Είναι μεζονέτα και το δικό μου και το δικό του, δεν λέγονται μονοκατοικίες? δεν έχω ιδέα. Βρήκα την εικόνα στο ίντερνετ με μεζονέτες στο περίπου πως είναι (δεν έχω τέτοια σπιταρώνα :)) . Αν βγάλουμε τον τοίχο που χωρίζει τα δυο αυτοκίνητα  και υποθετικά μιλήσουμε ότι το αριστερό σπίτι που μένει ο γείτονας  έχει έρθει προς το δεξί (που υποτίθεται μένω εγώ) .Ο γείτονας αντί να παρκάρει στην θέση του  παρκάρει σε εμένα στο κίτρινο και όχι 1 αμάξι αλλά 2 τουλάχιστον.Με αποτέλεσμα να μην παρκάρω. 

Λένε 1 εικόνα χίλιες λέξεις οπότε πιστεύω έγινε πιο κατανοητό. Συγνώμη και πάλι αν κάτι δεν το είχα μεταδώσει καλά.

-Υποτίθετε ότι οι 2 μεζονέτες απέχουν 6 μέτρα 

- ενδιάμεσα δεν υπάρχει ο τοίχος όπως φαίνετε στην εικόνα αλλά ας πούμε ένα αδιέξοδο δρόμου όπου είναι οι αποκλειστικές χρήσεις

- δηλαδή αυτός στο ενδιάμεσω των μεζονετών μας βάζει τα αμάξια του 2 ή 3. Οπότε εγώ δεν μπορώ να παρκάρω.

Προσπάθησα να δώσω και οπτικά την κατάσταση γιατί έγιναν παρερμηνείες. Όσο αφορά οριζόντια /κάθετη αν είναι σε υποθηκοφυλακειο κτλπ θα σας απαντήσω αύριο γιατί δεν  τα γνωρίζω αυτά 

212836930_900x675.jpg?v=20130730

από όσο νομίζω 1 αμάξι δικαιούται να παρκάρει ο καθένας και όχι 2 ή 3 ή 4

Επεξ/σία από mixalis1001

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, mixalis1001 είπε

Είστε εντός σχεδίου? Αν ναι, υπάρχει σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας μεταγεγραμμένη?  είμαι εντός σχεδίου που 'εκανε ο μηχανικός αυτός που τα έφτιαξε τα σπίτια. Για οριζόντια/ κάθετου ιδιοκτησίας δεν έχω γνώση για αυτό πριν απαντήσω σε αυτά θα ρωτήσω αύριο τον μηχανικό μου.

(και όποιος κατάλαβε...κατάλαβε!)

Επεξ/σία από agnostos13

13 ώρες πριν, mixalis1001 είπε

από όσο νομίζω 1 αμάξι δικαιούται να παρκάρει ο καθένας και όχι 2 ή 3 ή 4

ετσι όπως τα λες, έχει το δικαιωμα να παρκαρει οσα θέλει, με την προϋπόθεση να αφήνει μέρος και για εσένα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...