Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mixalis1001 είπε

Καλησπέρα σας , πρώτη φορά εδώ, ονομάζομαι Μιχάλης, έψαχνα παρόμοια θέματα στο ίντερνετ και βρήκα  την ιστοσελίδα σας με ίδια περιστατικά και είδα ότι προτείνετε κάποιες λύσεις,  θα ήθελα την δική σας γνώμη για το πρόβλημα.

Έχω δικό μου χώρο αποκλειστική χρήση  και παρκάρει ο γείτονας  και η γυναίκα του (καμιά φορά και τα παιδιά τους όταν θα έρθουν) στον δικό μου χώρο. Τα σπίτια μας είναι σε συγκρότημα. Το σπίτι μου είναι μονοκατοικία  ,η δική μου μονοκατοικία  χωρίζει με την αποκλειστική μου χρήση με του γείτονα την μονοκατοικία. Η αποκλειστική του χρήση είναι πολύ λίγα μέτρα (όχι για αμάξι) .

Έχει προεκτείνει παράνομα το σπίτι του γιατί γνώριζε  τον μηχανικό. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και μου είπανε ότι δεν μπορούνε να κάνουν τίποτα διότι είναι ο χώρος ιδιωτικός, θα πρέπει να πάω δικαστήριο. Μίλησα με έναν φίλο μου αστυνομικό και μου είπε ότι δεν μπορούν να τον γράψουν γιατί δεν υπάρχει κάποια σήμανση.

Μπορώ να βγάλω σήμανση για την αποκλειστική μου χρήση σε ιδιωτικό χώρο? 

ευχαριστώ πολύ 

εχω την εντυπωση οτι κανεις δεν μπορει να σου απαγορεψει την περιφραξη ακομα και αν εισαι σε συγκροτημα.

2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Δικαστήρια, δικηγόρος, δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Αν προχωρήσεις σε μη νόμιμες ενέργειες με αντίποινα, είστε μόνο δύο οπότε ο άλλος γνωρίζει στανταρ ποιος το έκανε και θα έχεις εσύ προβλήματα μετά από αντεκδικηση. 

Αν σπάσει το λουκέτο του κάνεις μήνυση όπως ειπώθηκε. Προσοχή με αυτή την περιφραξη που θα κάνεις, δεν αποκλείεται να απαιτείται οικοδομική άδεια και να βρεθείς μετα την δική σου μήνυση με καταγγελίες στην πολεοδομία. 

Η γνώμη μου είναι να κλείσεις με κάποιον τρόπο τον χώρο για να τον χρησιμοποιήσεις εσύ αποκλειστικά έστω και με άδεια αν απαιτείται, σε κάθε περίπτωση δεν γλιτώνεις να πληρώσεις χρήματα. 

Αυτά είναι γνωστά προβλήματα σε κτίρια μονοκατοικιες η διπλοκατοικίες μέσα σε συγκροτήματα, οι μεν πολυκατοικιες έχουν πάλι τα δικά τους. Αν θες την ησυχία σου μόνο δική σου μονοκατοικία σε δικό σου οικόπεδο. 

Αυτά που λες παρακάτω αν τα κάνει, μετά ο άλλος θα του κάνει αντίστοιχα αντίποινα, είναι ότι χειρότερο γιατί δεν ξέρεις μέχρι που θα φτάσει ο άλλος. Τέτοια αντίποινα πιάνουν όταν ο άλλος δεν ξέρει σίγουρα ποιος φταίει και είσαι σε πολυκατοικία με πολλούς. 

δεν απαιτειται καμια οικοδομικη αδεια ακομα και αν ειναι τσιμεντενια μεχρι ενα υψος. Σιγουρα παντως δεν απαιτειται εαν ειναι συρματινη. Αφου τον δικο του χωρο θα περιφραξει.

• Like 2
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, xp-user said:

Αγοραζεις ενα χρέπι μηχανακι αρκει να εχει πινακιδες και το παρκαρεις ετσι ωστε να μην μπορει να παρκαρει.

Και πινακίδες να μην έχει δεν του απαγορεύει κάποιος να το έχει όπου θέλει στον ιδιωτικό του χώρο!

1 hour ago, xp-user said:

Αγοραζεις ενα χρέπι μηχανακι αρκει να εχει πινακιδες και το παρκαρεις ετσι ωστε να μην μπορει να παρκαρει.

Και πινακίδες να μην έχει δεν του απαγορεύει κάποιος να το έχει όπου θέλει στον ιδιωτικό του χώρο!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Όταν λες οτι έχει προεκτείνει το σπίτι εννοείς προς το δικό σου χώρο ή γενικά;

Αν ο χώρος σου ανοίκει βάλε φράκτη.

Αν είναι κοινόχρηστος δεν θα βγάλεις άκρη παρά μόνο δικάστικά και με μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα.

Αυτά για τα νόμιμα.

ΥΓ. Εδώ μας λες οτι θα σπάσει αλυσίδες και λουκέτα και θα σεβαστεί την όποια σήμανση;

ναι προς το δικό μου χώρο. ΔΕΝ ειναι κοινόχρηστος. Με την σήμανση η τροχαία δεν θα του βάζει πρόστιμα και άλλα?

Ωστόσο έχει κάμερα ο ίδιος που βλέπει τον δικό μου χώρο, από τα σκαλοπάτια μου τράβηξα φωτογραφία και από το αμάξι μου που η κάμερα του βλέπει τον χώρο μου. Σκέφτομαι να πάω στην αρχή προστασίας των δεδομένων ή αστυνομία. Διαβάζω διάφορα και δεν βγάζω άκρη σχετικά με αυτό

27 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

εχω την εντυπωση οτι κανεις δεν μπορει να σου απαγορεψει την περιφραξη ακομα και αν εισαι σε συγκροτημα.

δεν απαιτειται καμια οικοδομικη αδεια ακομα και αν ειναι τσιμεντενια μεχρι ενα υψος. Σιγουρα παντως δεν απαιτειται εαν ειναι συρματινη. Αφου τον δικο του χωρο θα περιφραξει.

σίγουρο είναι αυτό?

Δημοσ.
Just now, mixalis1001 said:

ναι προς το δικό μου χώρο. ΔΕΝ ειναι κοινόχρηστος. Με την σήμανση η τροχαία δεν θα του βάζει πρόστιμα και άλλα?

Ωστόσο έχει κάμερα ο ίδιος που βλέπει τον δικό μου χώρο, από τα σκαλοπάτια μου τράβηξα φωτογραφία και από το αμάξι μου που η κάμερα του βλέπει τον χώρο μου. Σκέφτομαι να πάω στην αρχή προστασίας των δεδομένων ή αστυνομία. Διαβάζω διάφορα και δεν βγάζω άκρη σχετικά με αυτό

Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων να κάνει τι; Γενικά άκρη δεν βγάζεις. Αν ο άλλος είναι μπαγλαμάς πρέπει να γίνεις μεγαλύτερος μπαγλαμάς όπου εκεί έχουμε δει πως καταλήγουν ορισμένες φορές επειδή του ενός εκ των δύο το μυαλό δεν ανεβάζει στροφές. Μία λύση είναι οπως έχει παρκάρει στον χώρο σου, παρκάρεις απο πίσω(πάντα όμως εντός ιδιοκτησίας σου) και αν θέλει να φύγει δεν ασχολείσαι. Μια ακόμα καλή λύση είναι εκείνες η σιδεριές με λουκέτο που κλέινουν τα πάρκινγ(αναφέρομαι σε αυτά που βιδώνουν στο έδαφος και όταν φύγεις το σηκώνεις και το κλειδώνεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mixalis1001 είπε

σίγουρο είναι αυτό?

εχεις τοπογραφικο η οχι? παρε τηλ εναν μηχανικο βρε αδερφε. 99,99999% τα ιδια θα σου πει. περιφραξη μεχρι καποιους ποντους (30 αν θυμαμαι) δεν θελει καν αδεια μικρης κλιμακας.

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

εχεις τοπογραφικο η οχι? παρε τηλ εναν μηχανικο βρε αδερφε. 99,99999% τα ιδια θα σου πει. περιφραξη μεχρι καποιους ποντους (30 αν θυμαμαι) δεν θελει καν αδεια μικρης κλιμακας.

σε ευχαριστώ πολύ !!! Θα επικοινωνήσω :)

10 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων να κάνει τι; Γενικά άκρη δεν βγάζεις. Αν ο άλλος είναι μπαγλαμάς πρέπει να γίνεις μεγαλύτερος μπαγλαμάς όπου εκεί έχουμε δει πως καταλήγουν ορισμένες φορές επειδή του ενός εκ των δύο το μυαλό δεν ανεβάζει στροφές. Μία λύση είναι οπως έχει παρκάρει στον χώρο σου, παρκάρεις απο πίσω(πάντα όμως εντός ιδιοκτησίας σου) και αν θέλει να φύγει δεν ασχολείσαι. Μια ακόμα καλή λύση είναι εκείνες η σιδεριές με λουκέτο που κλέινουν τα πάρκινγ(αναφέρομαι σε αυτά που βιδώνουν στο έδαφος και όταν φύγεις το σηκώνεις και το κλειδώνεις.

θα δοκιμάσω την λύση με την περίφραξη :) 

Έχει την κάμερα και ξέρει πότε μπαίνω και πότε βγαίνω από το σπίτι μου . Ίσως απλά αστυνομία να φέρω για να βγάλει την κάμερα 

Δημοσ.

κλεισε τον χωρο σωστα χωρις να ενοχλεις η να παρανομεις και οταν ερθει να σου πει κατι πες του φερε αστυνομια και κανε μου μυνηση.

ασε να τρεχει αυτος απο το να τρεχεις εσυ.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NTC Labs είπε

Το γράφω αυτό γιατί έχω ακούσει ότι πχ σε χωράφια εκτός σχεδίου για να βάλεις απλό σύρμα με στήριξη σε κάθετους μεταλλικους πασσάλους που το μόνο που θα έχεις κάνει είναι να τους έχεις χώσει μέσα στο χώμα χωρίς τίποτε άλλο, χρειάζεσαι άδεια μικρής κλίμακας. Οπότε θεώρησα πως για οτιδήποτε άλλο πιο σύνθετο απαιτείται σίγουρα. 

σίγουρο είναι αυτό?

Δεν ασχολείται ούτε η αστυνομία ούτε η τροχαία με πρόστιμα και παραβάσεις σε ιδιωτικό χώρο. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι καταγραφή συμβάντος. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mixalis1001 είπε

Καλησπέρα σας , πρώτη φορά εδώ, ονομάζομαι Μιχάλης, έψαχνα παρόμοια θέματα στο ίντερνετ και βρήκα  την ιστοσελίδα σας με ίδια περιστατικά και είδα ότι προτείνετε κάποιες λύσεις,  θα ήθελα την δική σας γνώμη για το πρόβλημα.

Έχω δικό μου χώρο αποκλειστική χρήση  και παρκάρει ο γείτονας  και η γυναίκα του (καμιά φορά και τα παιδιά τους όταν θα έρθουν) στον δικό μου χώρο. Τα σπίτια μας είναι σε συγκρότημα. Το σπίτι μου είναι μονοκατοικία  ,η δική μου μονοκατοικία  χωρίζει με την αποκλειστική μου χρήση με του γείτονα την μονοκατοικία. Η αποκλειστική του χρήση είναι πολύ λίγα μέτρα (όχι για αμάξι) .

Έχει προεκτείνει παράνομα το σπίτι του γιατί γνώριζε  τον μηχανικό. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και μου είπανε ότι δεν μπορούνε να κάνουν τίποτα διότι είναι ο χώρος ιδιωτικός, θα πρέπει να πάω δικαστήριο. Μίλησα με έναν φίλο μου αστυνομικό και μου είπε ότι δεν μπορούν να τον γράψουν γιατί δεν υπάρχει κάποια σήμανση.

Μπορώ να βγάλω σήμανση για την αποκλειστική μου χρήση σε ιδιωτικό χώρο? 

ευχαριστώ πολύ 

Δικαστήριο με αεροφωτογραφίες. 

Θα της πάρεις από την πολεοδομία του δήμου που ανήκεται. 

Είναι είναι υποχρεωτική η συμμόρφωση και το πρόστιμο αν έχει κάνει παράβαση. 

• Like 1
Δημοσ.

Έχει την κάμερα και ξέρει πότε μπαίνω και πότε βγαίνω από το σπίτι μου .

1) φώναξε πολιτικό μηχανικό να σου πει ακριβώς τι ισχύει

2) βάλε σήμανση και την αλυσίδα 

3) γιατί δεν βάζεις κι εσύ κάμερα? αν στη σπάσει την αλυσίδα, θα έχεις ένα ντοκουμέντο για μήνυση και εκεί θα έρθει σίγουρα η αστυνομία

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να βάλεις κάποιες γλάστρες/ζαρντινιερες (κεραμικές που θα τις στερεωσεις καλά στο έδαφος για να μην μπορείς να τις σηκωσει). Θα σου μεινουν και τα φυτά.

Μπορείς επίσης να πάρεις καμία δεκαριά σακιά με άμμο/χαλίκι και να τα βάλεις μπροστά τέτοιον τρόπο που να μην μπορεί να παρκάρει. Αυτά βέβαια με την προϋπόθεση πως δεν χρησιμοποιείς εσύ τον χώρο αυτό. 

Τα παραπάνω ειναι και δοκιμαστικά να δεις πως θα κινηθεί καθώς τα σακιά είναι φθηνή λύση από το να φτιάχνεις πόρτες κτλ

Επεξ/σία από james01gr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου, αν ο τύπος είναι τόσο μπαγλαμάς όσο ακούγεται, πέραν από όλα τα παραπάνω που πολύ σωστά σου έχουν προτείνει οι υπόλοιποι, εγώ θα σου πρότεινα οπωσδήποτε να βάλεις κάποια κάμερα είτε στο αμάξι σου εσωτερικά, είτε στον ιδιωτικό χώρο που το παρκάρεις, καθώς πολύ φοβάμαι ότι ο μπαγλαμάς θα προσπαθήσει να σου παίξει αντίποινα και θα την πληρώσει το αυτοκίνητο (πχ καμιά γρατζουνιά κλπ.)!! Τουλάχιστον να τον έχεις στο χέρι μετά... 

Επεξ/σία από Christos Vvs
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Jlaxy είπε

Δικαστήριο με αεροφωτογραφίες. 

Θα της πάρεις από την πολεοδομία του δήμου που ανήκεται. 

Είναι είναι υποχρεωτική η συμμόρφωση και το πρόστιμο αν έχει κάνει παράβαση. 

Μέχρι να γίνει το δικαστήριο θα πάει 2-3 χρόνια..με τις αναβολές που θα παίρνει.

8 ώρες πριν, Stam123 είπε

1) φώναξε πολιτικό μηχανικό να σου πει ακριβώς τι ισχύει

2) βάλε σήμανση και την αλυσίδα 

3) γιατί δεν βάζεις κι εσύ κάμερα? αν στη σπάσει την αλυσίδα, θα έχεις ένα ντοκουμέντο για μήνυση και εκεί θα έρθει σίγουρα η αστυνομία

γιατί διάβαζα  πολλά στο ίντερνετ ότι άμα πάρεις λίγο πεζοδρόμιο ή λίγο τραβάει από το γείτονα  το σπίτι τότε έχεις προβλήματα αν σε κάνει καταγγελία . Και αν βάλω την κάμερα όπου και να την βάλω θα καταγράψει κάτι από αυτά. Σκέφτηκα να βάλω την κάμερα μέσα στο σπίτι  και να καταγράφει το αμάξι αλλά και πάλι  θα καταγράφει τα γειτονικά σπίτια ( σίγουρα δεν θα το περιμένει ότι τον καταγράφει κάμερα μέσα από το σπίτι μου  για ότι κάνει ) . 

5 ώρες πριν, james01gr είπε

Μπορείς να βάλεις κάποιες γλάστρες/ζαρντινιερες (κεραμικές που θα τις στερεωσεις καλά στο έδαφος για να μην μπορείς να τις σηκωσει). Θα σου μεινουν και τα φυτά.

Μπορείς επίσης να πάρεις καμία δεκαριά σακιά με άμμο/χαλίκι και να τα βάλεις μπροστά τέτοιον τρόπο που να μην μπορεί να παρκάρει. Αυτά βέβαια με την προϋπόθεση πως δεν χρησιμοποιείς εσύ τον χώρο αυτό. 

Τα παραπάνω ειναι και δοκιμαστικά να δεις πως θα κινηθεί καθώς τα σακιά είναι φθηνή λύση από το να φτιάχνεις πόρτες κτλ

έχει  άτομα και θα τα βγάλει τώρα αυτό δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τον κάνω μήνυση για το συγκεκριμένο ακούγεται καλή ιδέα

4 ώρες πριν, Christos Vvs είπε

Φίλε μου, αν ο τύπος είναι τόσο μπαγλαμάς όσο ακούγεται, πέραν από όλα τα παραπάνω που πολύ σωστά σου έχουν προτείνει οι υπόλοιποι, εγώ θα σου πρότεινα οπωσδήποτε να βάλεις κάποια κάμερα είτε στο αμάξι σου εσωτερικά, είτε στον ιδιωτικό χώρο που το παρκάρεις, καθώς πολύ φοβάμαι ότι ο μπαγλαμάς θα προσπαθήσει να σου παίξει αντίποινα και θα την πληρώσει το αυτοκίνητο (πχ καμιά γρατζουνιά κλπ.)!! Τουλάχιστον να τον έχεις στο χέρι μετά... 

καλό ακούγεται να βάλω εσωτερικά κάμερα θα το κοιτάξω. Το αμάξι είναι τουλάχιστον 25 ετίας.. και  γρατζουνιές έχει κτλπ. Ο ίδιος έχει καινούργιο περσινό μοντέλο με 20 χιλιάρικα  αλλά δεν μπορώ να κάνω ηθικά εγώ κάτι σαν άτομο ούτε την παραμικρή γρατζουνιά ούτε τίποτα 

Δημοσ.

για αρχή βάλε ένα μικρό προβολέα led προς τη καμερα του να μη βλεπει τιποτα και βαλε μια δικη σου φτηνη να καταγραφει σε περιπτωση που σου κανει καποια ζημια

περίφραξη φτηνή με λουκέτο η κάτι να τον εμποδίζει και σε περίπτωση που κάνει ζημιά  παίρνεις την  αστυνομία και μπορεί να πάει και αυτόφωρο.....φθορά και τα συναφή ...απλά αυτός βλέπει ότι δε κανείς τίποτα και το παιζει αναρχια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...