Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χάλασε το ραδιόφωνο/CD που είχε ο πατέρας μου σε μία BMW E90 και να το αντικαταστήσω με ένα καινούριο δεν αξιζει σε αμάξι 15+ ετών.

Από έρευνα που έκανα σε 4-5 ανάλογα μαγαζιά μου πρότειναν να αντικαταστήσω το ηχοσύστημα με κάποια after market που έχουν και navigator και διάφορα άλλα έξτρα. Η τιμή όμως ξεφεύγει 350-400 μαζί με την εγκατάσταση.

Θα άξιζε να τα δώσει ή να ψάξουμε για κάποιο μεταχειρισμένο ραδιοCD?

Υπάρχει καμιά πρόταση σε μαγαζί να κοιτάξω για after market ηχοσυστήματα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fan είπε

Χάλασε το ραδιόφωνο/CD που είχε ο πατέρας μου σε μία BMW E90 και να το αντικαταστήσω με ένα καινούριο δεν αξιζει σε αμάξι 15+ ετών.

Από έρευνα που έκανα σε 4-5 ανάλογα μαγαζιά μου πρότειναν να αντικαταστήσω το ηχοσύστημα με κάποια after market που έχουν και navigator και διάφορα άλλα έξτρα. Η τιμή όμως ξεφεύγει 350-400 μαζί με την εγκατάσταση.

Αν δεν σε ενδιφερουν navigator κλπ ανετα βρισκεις και με 50 ευρω ραδιο .Δεν ξερω αν εχουν και cd αλλα τι να το κανεις ..Μια θυρα usb ειναι αρκετη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fan είπε

Θεωρητικά μπορείς να εγκαταστήσεις ένα οποιαδήποτε radio/usb, το cd είναι άχρηστο πλέον, στην θέση του εργοαστασιακού όπως φαίνεται στην φωτό παρακάτω.
img_1204.jpg

Το πλαστικό κάλυμμα πρέπει να αγοραστεί χωριστά και για αυτό το λόγο θα ρωτήσεις καλύτερα σε κατάστημα για να το τοποθετήσουν αυτοί.
Δεν είναι τραγικά ακριβό: https://www.wish.com/product/1din-fascia-for-bmw-3-series-e90-91-92-93-1-series-e87-81-82-88-x1-e84-z4-e89-radio-dvd-stereo-panel-dash-install-trim-carav-11-052-5572a42bed70cf19fc1ad66b?share=web

Πηγή διαλέγεις εσύ και μπορείς να βρείς με ελάχιστα χρήματα απλά φρόντισε όταν λειτουργεί να δένει με τον φωτισμό του υπόλοιπου ταμπλό και να μην είναι καρνάβαλος. (π.χ. κόκκινο)

Σε περίπτωση που το εργαστασιακό που έχει το αμάξι σου είναι ποιό φαρδύ, δηλαδή 2din, τότε και πάλι μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο αλλά θα κοστίσει παραπάνω.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dpolal είπε

Θεωρητικά μπορείς να εγκαταστήσεις ένα οποιαδήποτε radio/usb, το cd είναι άχρηστο πλέον, στην θέση του εργοαστασιακού όπως φαίνεται στην φωτό παρακάτω.
img_1204.jpg

Το πλαστικό κάλυμμα πρέπει να αγοραστεί χωριστά και για αυτό το λόγο θα ρωτήσεις καλύτερα σε κατάστημα για να το τοποθετήσουν αυτοί.
Δεν είναι τραγικά ακριβό: https://www.wish.com/product/1din-fascia-for-bmw-3-series-e90-91-92-93-1-series-e87-81-82-88-x1-e84-z4-e89-radio-dvd-stereo-panel-dash-install-trim-carav-11-052-5572a42bed70cf19fc1ad66b?share=web

Πηγή διαλέγεις εσύ και μπορείς να βρείς με ελάχιστα χρήματα απλά φρόντισε όταν λειτουργεί να δένει με τον φωτισμό του υπόλοιπου ταμπλό και να μην είναι καρνάβαλος. (π.χ. κόκκινο)

Σε περίπτωση που το εργαστασιακό που έχει το αμάξι σου είναι ποιό φαρδύ, δηλαδή 2din, τότε και πάλι μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο αλλά θα κοστίσει παραπάνω.

Ωραίο φαίνεται αυτό. Έχεις καμιά πρόταση για μαγαζί να πάω; Βασική προϋπόθεση φυσικά να δουλεύει με τα κουμπιά στο τιμόνι

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Fan είπε

Βασική προϋπόθεση φυσικά να δουλεύει με τα κουμπιά στο τιμόνι

Αυτό ξέχνα το, δεν παίζει κάτι τέτοιο ειδικά με τα φθηνά aftermarket.

Αν θες πλήρη λειτουργικότητα τότε αναγκαστικά πας αντιπροσωπεία να στο αντικαταστήσουν αλλά θα τσούξει στην τσέπη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dpolal είπε

Αυτό ξέχνα το, δεν παίζει κάτι τέτοιο ειδικά με τα φθηνά aftermarket.

Αν θες πλήρη λειτουργικότητα τότε αναγκαστικά πας αντιπροσωπεία να στο αντικαταστήσουν αλλά θα τσούξει στην τσέπη.

Τσούζει πέραν περιγραφής η τιμή του καινούριου στην αντιπροσωπεία.

Βέβαια, όπου ρώτησα για after market μου είπαν ότι λειτουργούν κανονικά τα κουμπιά στο τιμόνι. Τιμές, όπως ανέφερα πιο πάνω, σχεδόν 400 ευρώ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fan είπε

Τσούζει πέραν περιγραφής η τιμή του καινούριου στην αντιπροσωπεία.

Βέβαια, όπου ρώτησα για after market μου είπαν ότι λειτουργούν κανονικά τα κουμπιά στο τιμόνι. Τιμές, όπως ανέφερα πιο πάνω, σχεδόν 400 ευρώ.

Ανέφερα συγκεκριμένα τα φθηνά aftermarket συστήματα ;) και δεν εμπιστεύομαι 100% όσους αναφέρουν ότι λειτουργούν κανονικά τα κουμπιά στο τιμόνι με οποιαδήποτε κινεζιά.

Το θέμα είναι απλό.
Έχεις ένα αμάξι 15+ χρόνων όπως λες που δεν θες να ρίξεις χρήμα.
Αυτό που σου πρότεινα θα σε καλύψει, είναι τέρμα οικονομικό, θα είχει κατά πάσα πιθανότητα ανώτερη ποιότητα ήχου από το εργοαστασιακό αν πάρεις κάποιο επώνυμο αλλά μην περιμένεις να τα κάνει όλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • Παίρνεις ίδιο μεταχειρισμένο
  • Παίρνεις φθηνό που θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του 100€ αλλά δεν θα παίζουν τα κουμπια στο τιμόνι
  • Παίρνεις με 400€ με οθόνη που παίζουν τα κουμπια
  • Δίνεις το υπάρχον σε ηλεκτρονικό να το φτιάξει
Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Fan είπε

αυτα που βρηκες που ειναι τυπου ΟΕΜ με οθονη κλπ παιζουν απο ευρωπαικες αποθηκες αλι κατω απο 200. στα προτεινω ανεπιφυλακτα.

Την εγκατασταση τη κανεις κ μονος σου, το μονο ζορι ειναι οτι θελει μια γραμμη +12 απο την ασφαλειοθήκη ή τη μπαταρία, κατα τα αλλα κουμπωνεις απλα φυσες κ βιδωνεις (προσωπικά μονος μου το εκανα στο Ε87 LCI)

Απλα προσεξε να εχουν μεσα τους ανταπτορες χειριστηρίων κλπ (9/10 τους εχουν)

πχ https://www.aliexpress.com/item/1005003458359158.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.63f8348dWsoWGj&algo_pvid=069b7c03-a747-4f12-bd87-5f4d1c132e8d&algo_exp_id=069b7c03-a747-4f12-bd87-5f4d1c132e8d-1&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000026589183701"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!157.32!157.32!!!1.37!!%40210318bb16596028444211255eaedd!12000026589183701!sea&curPageLogUid=58Tii52Q9twi

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.

+1 για κινέζικο μέσω ali από ευρωπαικές αποθήκες.
Πριν ένα μήνα πήρα ένα junsun για το focus mk2 2005 που έχω. Μου έστειλαν τα πάντα από αντάπτορες και καλώδια έτοιμα για το αμάξι μου. Plug and Play. Η εγκατάσταση εύκολη. Το μόνο που ήταν λίγο ταλαιπωρία ήταν να βάλω την κάμερα οπισθοπορείας, αλλά μετά από 3 ώρες την κατάφερα και αυτή. Αν δεν θέλεις πίσω κάμερα, σε 30 λεπτά το έχεις περάσει.

Δουλεύουν και τα κουμπιά στο τιμόνι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μάλλον από Ali με βλέπω.

Παίζει τίποτα με το τελωνείο εάν παραγγείλω από εκεί;

Πόσο θα μου έπαιρναν εργατικά εάν το πήγαινα σε μαγαζί για να μου το βάλουν;

Δημοσ.

Θα διαλέξεις κάτι που υπάρχει διαθέσιμο σε ευρωπαϊκή αποθήκη (Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία κλπ). Θα σου έρθει μέσα σε 10 μέρες. Δεν θα πληρώσεις κανένα τελωνείο. Κάτω στο shipping γράφει πχ from France to Greece.

Δεν γνωρίζω πόσο θα σου πάρουν για εγκατάσταση, αλλά πιστεύω δεν θα είναι κάτω από 50-70 €.

Δες την περιγραφή, διάβασε τι γράφουν και τα σχόλια, σιγόυρεψε ότι ταιριάζει στο αυτοκίνητό σου. Πριν παραγγείλεις μπορείς να στείλεις και μήνυμα στον πωλητή να ρωτήσεις αν υπάρχει διαθέσιμο αυτό που θέλεις, άν ταιριάζει με το αυτοκίνητό σου, αν έχει όλα τα απαραίτητα καλώδια ή ακόμα και να προσπαθήσεις να κάνεις παζάρια.

Προτίμησε μαγαζιά που έχουν πολλές και θετικές αξιολογήσεις. Μην πάρεις από κάποιον με πχ 5 αξιολογήσεις όλες και όλες.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Fan είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μάλλον από Ali με βλέπω.

Παίζει τίποτα με το τελωνείο εάν παραγγείλω από εκεί;

Πόσο θα μου έπαιρναν εργατικά εάν το πήγαινα σε μαγαζί για να μου το βάλουν;

απο ευρωπη οχι (συνηθως απο πολωνια ερχονται)

θα βαλεις κ καμερα οπισθοπορείας; χωρις καμερα 40€ θα ηταν ενα λογικο νουμερο, ειναι πολυ ευκολη δουλεια, με καμερα υπολογιζε 70-80...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...