caveneo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Πριν 2 χρόνια μου χάρισε η αδερφή μου μια τηλεόραση smart της Samsung. Από την αρχή είχα παρατηρήσει ένα σημάδι πάνω αριστερά στο πάνελ της οθόνης. Σταδιακά και καθώς περνούσε ο καιρός φαινόντουσαν περισσότερα και όλο και πιο έντονα. Σήμερα που βλέπαμε ντοκυμαντέρ φαινόντουσαν αρκετά καλά και έχουν φτάσει μέχρι το άλλο άκρο της τηλεόρασης. Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο; Να ετοιμάζομαι για άλλη; Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από caveneo
GMagicPlus Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Αλλαγή μπάρες led χρειάζεται. Είναι έτοιμες να καουν από στιγμή σε στιγμή.
caveneo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Μάλιστα. Άλλο πάλι και αυτό. Ξέρεις πόσο κοστίζει αυτό; Αξίζει να το κάνω ή να προβώ σε αγορά άλλης;
graphist83 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Αν γινει απο ιδιωτη ηλεκτρονικο και αγοραστουν μπαρες απο κινα οικονομικα ναι αξιζει. 1
Λύση Petros Electron Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Λύση Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Στις 3/8/2022 στις 3:13 ΜΜ, caveneo είπε Καλησπέρα. Πριν 2 χρόνια μου χάρισε η αδερφή μου μια τηλεόραση smart της Samsung. Από την αρχή είχα παρατηρήσει ένα σημάδι πάνω αριστερά στο πάνελ της οθόνης. Σταδιακά και καθώς περνούσε ο καιρός φαινόντουσαν περισσότερα και όλο και πιο έντονα. Σήμερα που βλέπαμε ντοκυμαντέρ φαινόντουσαν αρκετά καλά και έχουν φτάσει μέχρι το άλλο άκρο της τηλεόρασης. Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο; Να ετοιμάζομαι για άλλη; Στις 7/8/2022 στις 3:29 ΠΜ, graphist83 είπε Αν γινει απο ιδιωτη ηλεκτρονικο και αγοραστουν μπαρες απο κινα οικονομικα ναι αξιζει. Συμφωνα με συνάδελφο μου που εχει φτιάξει πολλές τηλεοράσεις μου ειπε μακριά απο φθηνές led μπαρες!. Δεν εχουν την ιδια απόδοση με τις original τοσο σε διαρκεια ζωης οσο και στο χρωμα τους, με αποτελεσμα η TV να μην εχει ποτε σωστα τα χρώματα με αυτες τις μπαρες. Επισης μερικες ειναι και διαφορετικές στην ενταση mA, με αποτελεσμα μια να παρει φωτια στην πλακέτα. Μακριά απο φτηνιάρικες μπάρες και μονο τις original αν αποφασίσει κανεις να κανει επισκευή. 1
caveneo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Τα γνήσια τα πουλάει η εταιρεία; Σαν ιδιώτης μπορώ να τα αγοράσω από κάπου;
Petros Electron Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στην δίκη σου περίπτωση το πιθανότερο ειναι οτι εχουν ξεκολλήσει οι φακοι, οπως το βιντεο που σου εβαλα. Δεν τίθεται θεμα αντικατάστασης. Ενας γρήγορος τρόπος ειναι να κουνήσεις την TV για να δεις αν θα ακούσεις τα πλαστικά αν έχουν ξεκολλήσει θα έχουν πέσει στο κάτω μερος και θα ακούγονται. Προσοχή αν επιχειρήσεις να την ανοίξεις, το πάνελ ειναι πολύ λεπτό και εύθραυστο και με μια λάθος κίνηση μπορείς να το σπασεις και να παει στράφι η TV. Τα γνήσια μπορεις να τα βρεις και σε διάφορα καλα sites, η απο παραγγελιά σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα. Αλλα εχε υποψη σου ξεκινάνε συνήθως από 100ευρω και πανω (αναλογα το μοντέλο και τις διαστάσεις) Δες ενα ακομα βιντεο Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2022 από Petros Electron 1
caveneo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Υπάρχουν τεχνικοί τηλεοράσεων που θα κάτσουν να ασχοληθούν με αυτό;
graphist83 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, Petros Electron είπε Συμφωνα με συνάδελφο μου που εχει φτιάξει πολλές τηλεοράσεις μου ειπε μακριά απο φθηνές led μπαρες!. Δεν εχουν την ιδια απόδοση με τις original τοσο σε διαρκεια ζωης οσο και στο χρωμα τους, με αποτελεσμα η TV να μην εχει ποτε σωστα τα χρώματα με αυτες τις μπαρες. Επισης μερικες ειναι και διαφορετικές στην ενταση mA, με αποτελεσμα μια να παρει φωτια στην πλακέτα. Μακριά απο φτηνιάρικες μπάρες και μονο τις original αν αποφασίσει κανεις να κανει επισκευή. Αναλογα, εχει τυχει απο Ελλαδα να μου καουν σε 1 μηνα. Σε συσκευη δικου μου απο aliexpress, μετραει 3 χρονια λιωσιματος ως tv παρεας σε ηλικιωμένο και παιζει μια χαρα. Υπαρχουν και απο Ελλαδα non original. Παντως κατα πλειοψηφία απο aliexpress με εξαιρεση μια φορα οτι εχει μου ερθει εχει παιξει μια χαρα, χωρις να σφαλει. Αν ο πωλητης αναφερει το ακριβες μοντελο και κατα την εγκατασταση ειναι ιδιες πολυ δυσκολα να υπαρχει θεμα με την ενταση. Αλλωστε σχεδον ολα τα τροφοδοτικά led driver των περισσοτέρων tv εχουν προστασια, ειτε short circuit, ειτε overload. και κλεινουν. Δεν μου εχει συμβει ποτε ομως. Το μονο που μπορει να αλλαξει σε αποδοση ειναι η φωτεινότητα ελαχιστα, η κατα βαση η θερμοκρασία χρεώματος. Αλλες ειναι πιο ψυχρες αλλες πιο θερμες. Μου εχει τυχει να πρασινιζουν κιολας. Προβλημα εκει υπαρχει αν αλλαχτει μια μπαρα και εχει χρωματικη διαφορα. Αν αλλαχτούν ολες και ειναι ομοιόμορφο δεν καταλαβαίνεις τιποτα. Αν θες να το παιδέψεις μπορεις απο τα μενου εικονας στο κομματι αποχρωση να επεμβεις και να το φερεις στα ισια. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα