doctorized Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Αγόρασα νέο λάπτοπ Lenovo με προεγκατεστημένα τα Win 10. Ως περιηγητή χρησιμοποιώ τον Chrome, καμιά φορά και Firefox, ποτέ όμως Edge. Ο Edge έτρεχε στο παρασκήνιο και εμφάνιζε εικονίδιο δίπλα στο ρολόι του υπολογιστή κάτω δεξιά στην οθόνη. Πάτησα πάνω και στο μενού που έβγαλε επέλεξα να μην τρέχει στο παρασκήνιο και το εικονίδιο έφυγε. Παρατήρησα όμως ότι ο Edge συνεχίζει απτόητος να τρέχει 7 φορές στο παρασκήνιο. Ακόμη και με επανεκκίνηση και χωρίς να ανοίξω τον Edge ή κάποιον άλλον περιηγητή, o Edge εμφανίζεται 7 φορές στη Διαχείριση Εργασιών. Ξέρει κάποιος να μου πει πώς στο καλό θα τον ξεφορτωθώ από το παρασκήνιο; Υπάρχει περίπτωση οι 7 αυτές φορές να προέρχονται από κάποιο από τα λογισμικά που έχει προεγκαταστήσει η Lenovo, όπως το Lenovo Vantage; Επίσης, ο προεπιλεγμένος περιηγητής είναι ο Chrome. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από doctorized
accipio Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Στη Διαχείριση Εργασιών, καρτέλα Εκκίνηση, δες αν είναι ενεργοποιημένος ο Edge· αν είναι, απενεργοποίησέ τον, κάνε επανεκκίνηση και έλεγξε ξανά.
jim_p Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Επισης δες αν ειναι ενεργο το continue running background apps when closed απο τις ρυθμισεις του (edge://settings/system). 1
doctorized Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Το continue running background apps when closed ήταν ανενεργό. Έκοψα τον edge από την εκκίνηση όπως είπε ο accipio και δείχνει να μην τρέχει τώρα. Αν όμως ανοίξω τον edge και τον κλείσω, τότε τα 8 instances εμφανίζονται και πάλι και μάλιστα τρώνε λίγο επεξεργαστή, όλα τους.
accipio Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Εγώ σε... περνάω: αν τον ανοίξω και τον κλείσω, βλέπω να τρέχουν 9 διεργασίες στη Διαχείριση Εργασιών, που καταναλώνουν γύρω στα 150 MB μνήμη. Τις κλείνω μία μία και στο τέλος εξαφανίζονται όλες τους - και αποφεύγω να ξανανοίξω τον Edge εκτός αν είναι ανάγκη. Δεν μου αρέσουν τέτοιες συμπεριφορές· όταν κλείνω μια εφαρμογή θέλω να κλείνει και όχι να συνεχίζει να τρέχει εν αγνοία μου στο παρασκήνιο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα