Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αγορασα ενα γλαστρακι βασιλικο, ολα καλα τις πρωτες μερες, μετα διαπιστωσα μικρες τρυπουλες σε καποια φυλλα του, κοιταξα δεν ειδα κατι.

τις επομενες μερες πολλα φυλλα ηταν φαγωμενα, τιναξα το φυτο και πεσαν 2-3 πολυ μικρες πρασινες καμπιες

μετα απο ψαξιμο και κουνημα βρηκα συνολικα 11 τετοιες μικρες πρασινες καμπιες που με το ματι δυσκολα τις εβλεπες γιατι ειχαν ακριβως το ιδιο χρωμα με το φυτο

1528446504_0_5.jpg

λετε να ηταν μαζι με το φυτο οταν το αγορασα και σε μενα εκκολαφθηκαν?

ηρθε καποιο εντομο οσο το ειχα βεραντα και αφησε αυγα?

τι ακριβως ειναι?

το φυτο ειναι τωρα ταλαιπωρημενο μαλλον παει για πεταμα. τι να βαζω σε μελλοντικο βασιλικο να προστατευεται απο τετοια εντομα?

Επεξ/σία από MariaLog
Δημοσ.

Για το ερώτημά σου δεν ξέρω. Αν όμως όντως πάει να ξεραθεί/χαλάσει διάλεξε ένα υγιές κλωνάρι που είναι "καθαρό" από έντομα/αυγά (ή τσεκάρισε/καθαρισέ το), κόψτο και βάλτο σε ένα ποτήρι με νερό. Σύντομα θα βγάλει ρίζες και άρα θα έχεις ένα νέο φυτό βασιλικού

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω και εγώ μια γλάστρα με μέντα στο μπαλκόνι και είχε ένα τέτοιο μεγάλο που την έκανε σουρωτηρι. Στα αγγλικά λέγονται cabbage looper caterpillars και τις γεννάει μια νυχτοπεταλούδα το βράδυ.

Cabbage-looper-and-Ni-moth.jpg.13bdb22790aa287e4043cab725a57f8b.jpg

Συνήθεις βλέπεις τα κακά του τριγύρω απο το φυτό που είναι κάτι πολύ μικρές μαύρες σκληρές μπαλίτσες.

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Silverage είπε

Έχω και εγώ μια γλάστρα με μέντα στο μπαλκόνι και είχε ένα τέτοιο μεγάλο που την έκανε σουρωτηρι. Στα αγγλικά λέγονται cabbage looper caterpillars και τις γεννάει μια νυχτοπεταλούδα το βράδυ.

Cabbage-looper-and-Ni-moth.jpg.13bdb22790aa287e4043cab725a57f8b.jpg

Συνήθεις βλέπεις τα κακά του τριγύρω απο το φυτό που είναι κάτι πολύ μικρές μαύρες σκληρές μπαλίτσες.

ναι αυτα ειναι. εχω πιασει5 σενα κουτακι και τα ταιζω και τοχουν γεμισει τετοιες μαυρες μπιλιτσες :P

νυχτοπεταλουδες υπαρχουν παντου.. δε θα ορθοποδησει ποτε γλαστρακι στην βεραντα δλδ? ελεος

θα δοκιμασω το φαρμακο που ειπε παραπανω ο σαγονιας. θελώ να εχω 3-4 γλαστρουλες στην βεραντα αλλα οκ με την πρωτη γλαστα αμεσως πρωτη αποτυχια ... δλδ ελεος ρε νυχτοπεταλουδα

Δημοσ.

Ρώτα στο φυτώριο και θα σου πουν. Δεν είναι πρωτόγνωρο πρόβλημα, ακόμα και στο internet θα βρεις λύση.

Εγώ εφαρμόζω τα εξής σε ανάλογες περιπτώσεις:

1. Βιολογικό σκεύασμα: ξύσε λίγο πράσινο σαπούνι (π.χ. παπουτσάνη), 20-30g και ρίξτο μαζί με 1 κουταλιά οινόπνευμα σε 1 lt νερό. Ψεκάζεις 1 φορά το μήνα τα φυτά σου.

2. Σκεύασμα από θερινό πολτό και πυρεθρίνη (θα σου πουν σε φυτώριο την αναλογία).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...