thanasis00 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Καθώς κοιτάω γενικά για αγορά κατοικίας, θα ήθελα να ρωτήσω άτομα που μένουν σε προάστιο της Αττικής, αν τους αρέσει η περιοχή που μένουν, αν έχουν τα βασικά εβδομαδιαία ψώνια, και πως γίνεται η μετακίνηση προς την Αθήνα για ψώνια, γιατρούς κλπ. Δεν έχω κάποια περιοχή συγκεκριμένη κατά νου, αλλά κοιτάζω κυρίως μέσα στο νομό Αττικής ας πούμε. Και μια λίγο πιο περίεργη ερώτηση, όσοι πήγατε σε κάποια επαρχία να μείνετε, είχατε και γνωστούς εκεί; Ή πήγατε εντελώς μόνοι σε μια νέα περιοχή; Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2022 από thanasis00 1
DrLo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Τι εννοείς "επαρχία της Αττικής?" πχ τύπου περιοχές τύπου Λαύριο, Μέγαρα, Ωρωπό πχ ? "απόσταση 1 ώρας από την Αθήνα" ειναι κάτι πολύ σχετικό, τι θεωρείς "Αθήνα" και πως/πότε μετρας την 1h. πχ υπάρχουν ώρες σε μέρες που ο Πειραιάς είναι "μακρύτερα" από 1h από την Αθήνα (με αμάξι) 2
*nenya* Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Νεος ορος; Τι σημαινει επαρχια της Αττικης; Μπας και εννοεις τα πιο απομακρυσμενα προαστια; Και τα προαστια εχουν τα καλα τους και το κεντρο. Αναλογα τις ανάγκες του καθενος. Εμενα πχ δεν θα μου αρεσε να ζω στον Διονυσο και να πρέπει να έχω αμαξι ακομα και για να πεταχτώ μεχρι το περιπτερο. Αλλα ουτε και στο κεντρο της Αθήνας και να εχω συνεχη θορυβο. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από *nenya* 2
thanasis00 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Ναι προάστια εννοώ, έχετε δίκιο. Όπως αναφέρατε Ορωπό, Διόνυσο, Λαύριο κλπ. Επίσης δε χρειάζεται να μπούμε σε τεχνικές κουβέντες το τι σημαίνει μια ώρα, ας πούμε γενικά μέσα στο νομό Αττικής. Nenya συμφωνώ ότι έχουν τα καλά τους και τα κακά τους, γι αυτό ρωτάω να δω άτομα που μένουν σε προάστια στο πως είναι η ζωή εκεί. Και εμένα μου φαίνεται λίγο δύσκολο να πρέπει να παίρνεις αμάξι για το παραμικρό, αλλά συμφωνώ ότι η φασαρία στη πόλη είναι αρκετά έντονη που θα με έκανε να σκεφτώ ότι το πρώτο σενάριο μπορεί να μην είναι τόσο άσχημο τελικά!
paylidis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Ναι προάστια εννοώ, έχετε δίκιο. Όπως αναφέρατε Ορωπό, Διόνυσο, Λαύριο κλπ. Επίσης δε χρειάζεται να μπούμε σε τεχνικές κουβέντες το τι σημαίνει μια ώρα, ας πούμε γενικά μέσα στο νομό Αττικής. Nenya συμφωνώ ότι έχουν τα καλά τους και τα κακά τους, γι αυτό ρωτάω να δω άτομα που μένουν σε προάστια στο πως είναι η ζωή εκεί. Και εμένα μου φαίνεται λίγο δύσκολο να πρέπει να παίρνεις αμάξι για το παραμικρό, αλλά συμφωνώ ότι η φασαρία στη πόλη είναι αρκετά έντονη που θα με έκανε να σκεφτώ ότι το πρώτο σενάριο μπορεί να μην είναι τόσο άσχημο τελικά! επειδη μενω καποιους μηνες προς ωρωπο θα σου πω οτι ειναι μια χαρά... απο ολα εχει... το ειχαμε συζητησει εκτενως προσφατα σε παρομοιο θεμα ψαξτο να το διαβασεις... για τις κοντινες μετακινησεις (περιπτερο καφε φουρνος κλπ) δε βγαζω αμαξι, οτιδηποτε δικυκλο ειναι οκ 2
vamvakoolas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, thanasis00 είπε Καλησπέρα, Καθώς κοιτάω γενικά για αγορά κατοικίας, θα ήθελα να ρωτήσω άτομα που μένουν σε επαρχία της Αττικής, αν τους αρέσει η περιοχή που μένουν, αν έχουν τα βασικά εβδομαδιαία ψώνια, και πως γίνεται η μετακίνηση προς την Αθήνα για ψώνια, γιατρούς κλπ. Δεν έχω κάποια περιοχή συγκεκριμένη κατά νου, αλλά κοιτάζω κυρίως σε απόσταση 1 ώρας από την Αθήνα ας πούμε. Και μια λίγο πιο περίεργη ερώτηση, όσοι πήγατε σε κάποια επαρχία να μείνετε, είχατε και γνωστούς εκεί; Ή πήγατε εντελώς μόνοι σε μια νέα περιοχή; εχοντας μεινει χρονια κοντα στη ν.μακρη*, εικαζω οτι εχεις μεινει στο 1970 και προηγουμενα Υπαρχουν σουπερ μαρκετ στη κοντινοτερη πολη (σε εμενα ν.μακρη) απο ολες τις εταιριες. Υπαρχει κεντρο υγειας για τα βασικα αλλα αν γινει κατι πιο σοβαρο σχεδον σε ολους τους νομους ισχυει το ιδιο : πας πρωτευουσα. Ιντερνετ δεν ειχα θεμα (μη πω πολυ καλυτερο απο Αθηνα και μονο μια φορα ειχε θεμα για μερικα λεπτα!). Επισης γνωριζεσαι με γειτονα, περιπτερα και γενικα μπορεις να πεις 2 κουβεντες με εναν ανθρωπο. Οπως εχει χιλιογραφτει σε παρομοια τοπικ πρεπει πρωτα εσυ να βρεις τι ψαχνεις. Εγω αν και Αθηναιος, ηθελα πιο υσηχια, πιο ηρεμια και θαλασσα/περπατημα και πηγα. Αν απο την αλλη θες μπαρακια, σινεμα να πηγαινεις καθε απογευμα σε φιλους κεντρο....μαλλον δεν ειναι για σενα *περιπου 5 χλμ απο νεα μακρη πιο απομακρυσμενα
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Προσωπική αποψη δεν έχω. Για Ωρωπό που έχει εξοχικό ο κολλητός μου, αρκετές φορές μου έχει αναφέρει ότι η ζωή εκεί είναι βαρετή και από κόστος διαβίωσης χωρίς να λάβουμε υπόψη ενοίκιο βγαίνει παραπάνω από ότι στο κέντρο της Αθήνας, τα πάντα ακριβότερα, ανεβαίνουν μόνο για μπάνια τον Αύγουστο και στις διακοπές γενικως, για μόνιμη διαβίωση δεν θα ήθελε κανένας από την οικογένεια του να μείνουν εκεί. Για Μέγαρα, προσοχή διότι υπάρχει καταυλισμός τσιγγάνων εκεί, να ρωτησεις κόσμο και ανθρώπους που μένουν εκεί να σου πουν γνώμες. Όπου και πας θα έχεις σίγουρο πρόβλημα με διαρρήξεις αν λείπεις για πολλά διαστήματα και δεν είσαι εκεί μόνιμα, παρουσία αστυνομίας αν γενικώς μέσα στην Αθήνα την θεωρήσεις μια φορά ανύπαρκτη σε εκείνες τις περιοχές είναι δέκα φορές χειρότερα. Αν αυτό που αναζητάς είναι η ησυχία έναντι άλλης περιοχής της Αθήνας, μην εκπλαγείς αν δεν έχεις καθόλου ησυχία από σκυλιά που θα έχουν στα οικόπεδα και τις μονοκατοικιες γύρω από εκεί. Το θέμα είναι σχετικά ως πολύ έντονο σε διάφορες περιοχές των ΒΠ, ακομα πιο μακριά θα είναι ακόμα χειρότερο. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από Basilhs23___
*nenya* Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 34 minutes ago, thanasis00 said: Ναι προάστια εννοώ, έχετε δίκιο. Όπως αναφέρατε Ορωπό, Διόνυσο, Λαύριο κλπ. Επίσης δε χρειάζεται να μπούμε σε τεχνικές κουβέντες το τι σημαίνει μια ώρα, ας πούμε γενικά μέσα στο νομό Αττικής. Nenya συμφωνώ ότι έχουν τα καλά τους και τα κακά τους, γι αυτό ρωτάω να δω άτομα που μένουν σε προάστια στο πως είναι η ζωή εκεί. Και εμένα μου φαίνεται λίγο δύσκολο να πρέπει να παίρνεις αμάξι για το παραμικρό, αλλά συμφωνώ ότι η φασαρία στη πόλη είναι αρκετά έντονη που θα με έκανε να σκεφτώ ότι το πρώτο σενάριο μπορεί να μην είναι τόσο άσχημο τελικά! Φαντασου οτι για σχεδον 10 χρονια νοικιαζα και εμενα σε γειτονια του Δημου Αθηναιων και τωρα μετακομισα στο πατρικο, στην παλια μου γειτονια στο Ιλιον. Η μερα με τη νύχτα φυσικα. Για μενα στα πολυ θετικα ειναι οτι εδω στο Ιλιον (στο συγκεκριμένο σημειο) δεν υπάρχουν πολυκατοικιες, μεχρι 2οροφα βλεπεις και υπαρχουν ακομα οικόπεδα / αλάνες. Δεν υπάρχει κανενα προβλημα με παρκαρισμα, εχουμε άπλα. Γνωριζόμαστε ολοι στη γειτονια και εχουμε το νου μας ο ενας για το σπίτι του αλλου. Γνωριζω τους μαγαζατορες, υπαρχουν πολλοι πεζοδρομοι με μαγαζια, εχω το πιο μεγαλο παρκο της Αττικης κοντα μου (Παρκο Τριτση), εχει επιλογες για φαγητο/καφε σε λογικες τιμες κλπ. Στα αρνητικα, ειδικα σε συγκριση με το κέντρο, ειναι η απουσια μετρο (Ανθουπολη το κοντινοτερο) και τα σχετικα λιγα λεωφορεια (κακη διασύνδεση με αλλους δημους). Αν εχεις μηχανακι/αμαξι ομως δεν σε νοιαζει αυτο. Οση αστυνόμευση υπηρχε στο κεντρο παρόμοια βλεπω κι εδω, δλδ ομαδες ΔΙΑΣ να κανουν τις βόλτες τους και να σταματούν στα Everest και κανα περιπολικο πιο σπανια να περιπολεί στα στενα. Το κακο ειναι οτι εχουμε πολλους καγκουρες εδω περα πειραγμενες εξατμισεις και καψουροτραγουδα στο τερμα μπορει να ακουστουν οποιαδήποτε ωρα της ημερας. 2
Stefanos683 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, thanasis00 είπε Καλησπέρα, Καθώς κοιτάω γενικά για αγορά κατοικίας, θα ήθελα να ρωτήσω άτομα που μένουν σε προάστιο της Αττικής, αν τους αρέσει η περιοχή που μένουν, αν έχουν τα βασικά εβδομαδιαία ψώνια, και πως γίνεται η μετακίνηση προς την Αθήνα για ψώνια, γιατρούς κλπ. Δεν έχω κάποια περιοχή συγκεκριμένη κατά νου, αλλά κοιτάζω κυρίως σε απόσταση 1 ώρας από την Αθήνα ας πούμε. Και μια λίγο πιο περίεργη ερώτηση, όσοι πήγατε σε κάποια επαρχία να μείνετε, είχατε και γνωστούς εκεί; Ή πήγατε εντελώς μόνοι σε μια νέα περιοχ χαοτικο θεμα. ηλικια,εργασια, οικογενεια καθοριζουν τεραστιο μερος. αν μιλας ως μονος ή με γυναικα ,με εξασφαλισμενη συνταξη κλπ, πας σε οποια βιλιτσα με θαλασσα ή δασος βρεις κ περνας ζωη κ κοτα. αν δουλευεις κ χαμηλουπαλληλος ψαχνεις καπου να βολευει το μετρο βιλιτσες ή ωραια χωριατοσπιτα θα βρεις παντου,απο αλεποχωρι μεχρι χαλκιδα κλπ αν ειχα 200.000 στην τραπεζα κ μια καλη συνταξη, θα πηγαινα κορινθο,μεγαρα μερια ή ωρωπο , χαλκιδα με λιγοτερα καλη πειραικη, καστελα,φαληρο, η βουνα ,αναλογα που σου αρεσει Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από Stefanos683
tutuyo Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 μονο ΒΠ (οτιδηποτε πανω απο Χαλανδρι) ολα τα αλλα ειναι χαλια μαυρα 1
fragos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 14 λεπτά πριν, tutuyo είπε μονο ΒΠ (οτιδηποτε πανω απο Χαλανδρι) ολα τα αλλα ειναι χαλια μαυρα Η πιο σωστη συντομη προταση!!! Βεβαια θελει και το αντιστοιχο budget.. Για το θεμα του TS τωρα, καλυτερα να πας καπου κοντα (γλυκα νερα, παλληνη κτλ) αλλιως θα πρεπει να συνηθισεις νοοτροπια χωριου 2
nyne Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Ελα στο Χαλανδρι μας.Τα εχουμε ολα,εξαιρετικη αγορα,εμπορικο κεντρο,διασκεδαση και φυση.😀 2
v-tidus Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, nyne είπε Ελα στο Χαλανδρι μας.Τα εχουμε ολα,εξαιρετικη αγορα,εμπορικο κεντρο,διασκεδαση και φυση.😀 Πόσοι να έρθουν πια στο Χαλάνδρι; Έχουν φτάσει οι τιμές στον Θεό από τη ζήτηση. Να φύγετε να πάτε αλλού μπας και βρούμε κι εμείς τπτ
vste Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Η Γλυφαδα πιανεται για προαστιο; Γιατι μενω εδω απο το 81 (Τερψιθεα) και πραγματικα δεν μπορω να διανοηθω οτι θα εμενα καπου αλλου. Ο λογος που ρωταω αν ειναι προαστιο η οχι ειναι επειδη ενω υπαγεται στα νοτια προαστια εχει ολες σχεδον τις υποδομες του κεντρου χωρις την βαβουρα σε 10 λεπτα αποσταση απο το βουνο. Σουπερ Μαρκετ τα παντα, νυχτερινη ζωη χαμος, νοσοκομεια/ιατρικα κεντρα Βουλα/Mediteraneo/κλπ. Βεβαια μιλαω για Ανω Γλυφαδα κυριως που εκτος απο τα παραπανω συνδιαζει και ησυχια, μερη για περπατημα, βουνο, κλπ. Μονο λιγο τα λεωφορεια ειναι ενα θεματακι αν εισαι μακρυα απο το μετρο του Ελληνικου και δεν εχεις καποιο οχημα, αλλα οχι κατι τραγικο. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2022 από vste
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Ωρωπο μενουν ξαδέρφια και φιλοι. Γενικα βρίσκεις τα πάντα και η Κηφισιά πχ, ειναι 30 λεπτα αποσταση αν χρειαστείς κατι πιο ιδιαίτερο για ψυχαγωγία ή αγορα. Προσωπικά δεν θα το επελεγα γιατί δεν μπορω χωρις την βαβουρα του κέντρου, αλλα πολυς κοσμος το επιλέγει ειναι η αληθεια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα