Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

εγώ και η κοπέλα μου ψάχναμε να βρούμε σπίτι σε πόλη η οποία έχει μεγάλη ζήτηση για σπίτια και μεγάλα ενοίκια. Βρήκαμε ένα σπίτι το οποίο ήταν πολύ παλιό και μη εξοπλισμένο αλλά ευρύχωρο σε όροφο και με λογικό ενοίκιο. Το είδαμε και είπαμε ότι το θέλουμε. Σημείωση ότι η κοπέλα που έμενε πριν δεν το έχει αφήσει στην καλύτερη κατάσταση και αυτό έχει νευριάσει τους ιδιοκτήτες. 

Αρχικά, το σπίτι θέλει οπωσδήποτε βάψιμο και η κοπέλα μου ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να βάψουμε το υπνοδωμάτιο (που ήταν μπλε) ένα ουδέτερο χρώμα που θα συμφωνήσουμε. Μετά άρχισε ο ιδιοκτήτης να λέει εμένα έτσι μου αρέσει και έτσι το δίνω και δεν μου αρέσουν οι αλλαγές και άλλα τέτοια κουλά. Τελικά μετά από συνεννόηση με την γυναίκα του, συμφωνήσαμε να βάψουμε εμείς το σπίτι ότι χρώμα θέλουμε. 

Χθες, τηλεφώνησε πάλι ο ιδιοκτήτης και μας είπε τους εξής παράλογους όρους που θέλει να βάλει στο συμβόλαιο (δεν έχουμε υπογράψει ακόμα κάτι αλλά έχουμε δώσει την εγγύηση):

• Θα υπάρχει συγκεκριμένη μέρα κάθε μήνα κατά την οποίο θα έρχεται αυτός μέσα στο σπίτι μαζί με μηχανικό για να το επιβλέπει (!)
  • Θα απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλαγή (εδώ να σημειώσω ότι είναι λογικό το να θέλει να παραλάβει το σπίτι όπως μας το δίνει - και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε, ακόμα και να επαναφέρουμε το χρώμα - αλλά είναι παράλογο να θέλει όσο μένουμε εκεί το φωτιστικό που έχει να το χρησιμοποιούμε επειδή έτσι του αρέσει αυτουνού)
  • Κάθε φθορά που θα γίνει θα την χρεωθούμε εμείς
  • Το μισθωτήριο θα έχει ισχύ για 6 μήνες
  • Το ενοίκιο που θα αναγράφεται στο ενοίκιο θα είναι κάτω από το μισό του πραγματικού (110€) 
  • Το ενοίκιο μπορεί κάποια στιγμή να ανέβει (αυτό δεν φαντάζομαι να αναγράφεται στο συμβόλαιο αλλά μας το είπε)

Το μεγαλύτερο θέμα είναι το πρώτο σχετικά με την μηνιαία επιθεώρηση. Το θεωρώ εντελώς παράλογο. Η ερώτηση μου είναι η εξής: ακόμα και εάν υπογράψω κάτι τέτοιο δεν είναι παράνομο; Μπορώ να του αρνηθώ την είσοδο ακόμα και εάν έχω υπογράψει κάτι τέτοιο; 

Όσον αφορά τους 6 μήνες και το μισό ενοίκιο θεωρώ ότι στην πραγματικότητα μας συμφέρει γιατί εάν πάει να μας βγάλει στους 6 μήνες θα του πω ότι βάση νόμου ισχύει τριετία και άμα επιμένει ισχύει η τριετία και 110€ ενοίκιο. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το φτάσουμε στα άκρα αλλά οι ενδείξεις λένε ότι μπορεί να φτάσουμε εκεί.  

Κανονικά έπρεπε να σηκωθούμε και να φύγουμε αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλουμε το σπίτι και είναι πολύ δύσκολο να βρούμε άλλο στην τιμή που μας το δίνει αυτός. Έχω την εντύπωση ότι έχει σκέψεις να μην μας το δώσει τελικά. Πιστεύεται ότι πρέπει να υπογράψω κάτι τέτοιο; Θα με καλύψει ο νόμος στο ακραίο σενάριο;

Δημοσ.

Too many red flags, και μαλλον το εχεις ηδη το αρνητικο προαισθημα ότι πατε να μπλέξετε με περιεργο ιδιοκτητη... 

Θελετε να παρετε το ρισκο να συμφωνήσετε με τετοιον άνθρωπο ή να συνεχίσετε το ψαξιμο; Πραγματικα καλη τυχη... 

• Like 4
Δημοσ.

Δεν γίνεται συμβόλαιο με διάρκεια μικρότερη από 3 χρόνια.

Το να έχει μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα κάθε μήνα για έλεγχο ή για να μπορεί να παρουσιάσει το σπίτι σε ενδεχόμενους αγοραστές είναι κάτι που το

βάζουν σαν όρο αρκετοί ιδιοκτήτες.

Για κάθε ενδεχόμενο αν αποφασίσεις να το νοικιάσεις φωτογραφίες με την κατάσταση  του σπιτιού κατά την παραλαβή  για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Δημοσ.

Πραγματικά που τους βρίσκεται τέτοιους ιδιοκτήτες..... ,υπέγραψε ότι θέλει και αφού είναι ¨έξυπνος" βάζε του για τα επόμενα 3 χρόνια 110ευρώ το μήνα στην τράπεζα και μια φορά τον μήνα που θέλει να επιθεωρεί το σπίτι άστον να έρχεται κέρνα τον καφέ και να του λες και ευχαριστώ που τέτοιες εποχές σου έκανε τόσο καλή τιμή για το ενοίκιο 🤣🤣🤣

Σοβαρά αν δεν θες να χαλιέσαι για το χ,ψ λόγο βρες άλλο σπίτι  ,Too many red flags όπως είπε και η *nenya*

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, fotis1997 είπε

Καλημέρα,

εγώ και η κοπέλα μου ψάχναμε να βρούμε σπίτι σε πόλη η οποία έχει μεγάλη ζήτηση για σπίτια και μεγάλα ενοίκια. Βρήκαμε ένα σπίτι το οποίο ήταν πολύ παλιό και μη εξοπλισμένο αλλά ευρύχωρο σε όροφο και με λογικό ενοίκιο. Το είδαμε και είπαμε ότι το θέλουμε. Σημείωση ότι η κοπέλα που έμενε πριν δεν το έχει αφήσει στην καλύτερη κατάσταση και αυτό έχει νευριάσει τους ιδιοκτήτες. 

Αρχικά, το σπίτι θέλει οπωσδήποτε βάψιμο και η κοπέλα μου ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να βάψουμε το υπνοδωμάτιο (που ήταν μπλε) ένα ουδέτερο χρώμα που θα συμφωνήσουμε. Μετά άρχισε ο ιδιοκτήτης να λέει εμένα έτσι μου αρέσει και έτσι το δίνω και δεν μου αρέσουν οι αλλαγές και άλλα τέτοια κουλά. Τελικά μετά από συνεννόηση με την γυναίκα του, συμφωνήσαμε να βάψουμε εμείς το σπίτι ότι χρώμα θέλουμε. 

Χθες, τηλεφώνησε πάλι ο ιδιοκτήτης και μας είπε τους εξής παράλογους όρους που θέλει να βάλει στο συμβόλαιο (δεν έχουμε υπογράψει ακόμα κάτι αλλά έχουμε δώσει την εγγύηση):

• Θα υπάρχει συγκεκριμένη μέρα κάθε μήνα κατά την οποίο θα έρχεται αυτός μέσα στο σπίτι μαζί με μηχανικό για να το επιβλέπει (!)
  • Θα απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλαγή (εδώ να σημειώσω ότι είναι λογικό το να θέλει να παραλάβει το σπίτι όπως μας το δίνει - και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε, ακόμα και να επαναφέρουμε το χρώμα - αλλά είναι παράλογο να θέλει όσο μένουμε εκεί το φωτιστικό που έχει να το χρησιμοποιούμε επειδή έτσι του αρέσει αυτουνού)
  • Το ενοίκιο που θα αναγράφεται στο ενοίκιο θα είναι κάτω από το μισό του πραγματικού (110€) 
  • Το ενοίκιο μπορεί κάποια στιγμή να ανέβει (αυτό δεν φαντάζομαι να αναγράφεται στο συμβόλαιο αλλά μας το είπε)

Το μεγαλύτερο θέμα είναι το πρώτο σχετικά με την μηνιαία επιθεώρηση. Το θεωρώ εντελώς παράλογο. Η ερώτηση μου είναι η εξής: ακόμα και εάν υπογράψω κάτι τέτοιο δεν είναι παράνομο; Μπορώ να του αρνηθώ την είσοδο ακόμα και εάν έχω υπογράψει κάτι τέτοιο; 

Όσον αφορά τους 6 μήνες και το μισό ενοίκιο θεωρώ ότι στην πραγματικότητα μας συμφέρει γιατί εάν πάει να μας βγάλει στους 6 μήνες θα του πω ότι βάση νόμου ισχύει τριετία και άμα επιμένει ισχύει η τριετία και 110€ ενοίκιο. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το φτάσουμε στα άκρα αλλά οι ενδείξεις λένε ότι μπορεί να φτάσουμε εκεί.  

Κανονικά έπρεπε να σηκωθούμε και να φύγουμε αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλουμε το σπίτι και είναι πολύ δύσκολο να βρούμε άλλο στην τιμή που μας το δίνει αυτός. Έχω την εντύπωση ότι έχει σκέψεις να μην μας το δώσει τελικά. Πιστεύεται ότι πρέπει να υπογράψω κάτι τέτοιο; Θα με καλύψει ο νόμος στο ακραίο σενάριο;

pro tip : μπορεις να συμφωνησεις σε ολα και απλα να του δινεις 110 ευρω ενοικιο, και δεν θα μπορει να σου κανει τιποτα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω σε ποια πόλη ψάχνετε, αλλά με 220 ευρώ ενοίκιο, αδύνατο να βρείτε πουθενα.

Εγώ λέω ότι σιγά μην έρχεται κάθε μήνα με μηχανικό. Αστον να έρχεται, και κέρνα τους και απο ένα καφεδάκι.

Και να έρχεται, τι θα βλέπει δηλαδή ο μηχανικός? Αν έχετε πειράξει την στατικότητα του κτηρίου?

Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και τα σπίτια πολύ ακριβά.

Αν είσαι ΟΚ σαν ενοικιαστής, θα ειναι ΟΚ και ο ιδιοκτήτης.

(πολλά χρόνια ενοικιαστής εγω)

Δημοσ.

Πες του οτι οι οροι του ειναι απαραδεκτοι και καταχρηστικοι, παρε την προκαταβολη πισω κ ψαξε αλλου, θα μπλεξεις με δαυτον...

ΕΠΙΣΗΣ πολυ κακως εδωσες προκαταβολη

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fotis1997 είπε
  • Θα υπάρχει συγκεκριμένη μέρα κάθε μήνα κατά την οποίο θα έρχεται αυτός μέσα στο σπίτι μαζί με μηχανικό για να το επιβλέπει (!) [Οκ, φυσιολογικό]
  • Θα απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλαγή (εδώ να σημειώσω ότι είναι λογικό το να θέλει να παραλάβει το σπίτι όπως μας το δίνει - και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε, ακόμα και να επαναφέρουμε το χρώμα - αλλά είναι παράλογο να θέλει όσο μένουμε εκεί το φωτιστικό που έχει να το χρησιμοποιούμε επειδή έτσι του αρέσει αυτουνού) [αλλαγές μπορεις να κάνεις κατόπιν συνενοησης με τον ιδιοκτητη και μπορει να αλλαξει ο όρος και να γίνει 'θα παραδοθεί οπως παραλήφθηκε' . Οσο για τα φωτιστικά, του λες εξαρχής οτι δεν τα θέλεις και αν δεν τα θέλει, θα τα πετάξεις]
  • Κάθε φθορά που θα γίνει θα την χρεωθούμε εμείς [Οκ, φυσιολογικο να αναγράφεται]
  • Το μισθωτήριο θα έχει ισχύ για 6 μήνες [Δεν ισχύει αυτός ο όρος σε καμία περίπτωση. Νόμιμα μπορεί να ισχύσει , μόνο αν γίνει το συμφωνητικό σε συμβολαιογράφο. Σε όποιαδήποτε αλλη περίπτωση, έχει ελάχιστη ισχύ 3 χρονια, για προστασία του ενοικιαστή, εφοσον πληρώνει κανονικα στο μισθωμα]
  • Το ενοίκιο που θα αναγράφεται στο ενοίκιο θα είναι κάτω από το μισό του πραγματικού (110€)  [Αν το περάσει και στα σχόλια στο taxis και στο ποσό μίσθωσης, στο μισθωτήριο, του βαζεις τα πραγματικά 110 και τα υπόλοιπα αστον να ψάχνεται. Δεν θα μπορεί να σου κάνει τίποτα.]
  • Το ενοίκιο μπορεί κάποια στιγμή να ανέβει (αυτό δεν φαντάζομαι να αναγράφεται στο συμβόλαιο αλλά μας το είπε)[Μπορεί να ανέβει ενα φυσιολογικό ποσοστό μαξ 10-20% μετά την λήξη του μισθωτηρίου. Φαντάζομαι αν στο είπε, ειναι επειδη θέλει να σου κάνει 6μηνο ο πονηρουλης, και να σου πει σε 6 μήνες που θα λήξει, πως θέλει αυξηση.]

Τα σχόλια μου inline

Προσεχε με δαυτον, δεν θα σου βγει σε καλό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο περιεργεια, περιοχη;

Παντως δικαιωμα να ερχεται και να ελεγχει το σπιτι εχει, βασει νομου κιολας... Απλως οφειλει να καθορίσει το ποτε στο συμβολαιο!

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, fotis1997 είπε

Καλημέρα,

Μη κάνεις καμια πλάκα να κάτσεις να κάνεις συμβολαιο με έναν τέτοιο τύπο. Φύγε χθές. Θα μπλέξετε και εσυ και η κοπέλα σου.

Δεν υπάρχει καθε μηνα επιθεωρηση πές του αυτα γινονται στην Β.Κορέα. 

Οχι το ενοικιο δεν θα ανεβει οποτε καυλωσει αυτός. Και ουτε το ενοικιο θα ειναι άλλο απο αυτο που θα δινετε. Πες με τέτοιους ορους εγω φιλε δεν καθομαι στο τραπέζι. Και αμα σ φωναξει κιολας πές του αντε ρε λαμογιο απατεωνα πηγαινε να σε συμβουλεψει η γυναικα σου που τρως παντοφλα πως να κλέψετε την εφορία και μετα κανετε σε μάς τους μάγκες κ κλεισε του το τηλεφωνο. Αντε με τους επιχειρηματιες του καναπέ εχουν ενα σπιτι κ νομιζουν οτι πιάσανε το πάπα απο τα ....

ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΣ ΤΟΥ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 1ου ετους που δεν έχουν γινει τις ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ. Δεν ξερω εγω αν επαιρνες τα ενοικια κ αντι να συντηρησεις το σπιτι σου τα τρωγες αλλού. Και δεν θα το κανω εγω αυτο για σένα.

ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ εγω δεν θα εκανα συμβολαιο μαζι του θα τον τρολάριζα και θα του κλεινα το τηλέφωνο.

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μακρυά

Έτσι ακριβώς. ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΑΛΑΡΓΑ. Ο τύπος ειναι ΘΕΟΤΡΕΛΟΣ. Απορω ο φιλος μας που καθεται κ ακουει κ σοβαρα αυτα που του λέει.

και δεν ειναι κ δικο σου προβλημα που κάηκε αυτος απο προηγουμενους ενοικιαστες. Και εγω εχω καει πες του απο προηγουμενο ιδιοκτητη... ΗΘΕΛΕ να μπαινει καθε μερα στο σπιτι κ μου εστελνε μηνυμα να του βάλω τα λεφτά 10 μερες πριν το συμφωνηθεν στο μισθωτηριο επειδη "ειχε αναγκες κ ειχε ξεμεινει"

αυτα πες δεν με απασχολουν εγω ηρθα να νοικιασω ενα σπιτι να ειναι εντάξει κ να αναλαμβάνεις το 1ο χρονο πιθανες δαπανες συντηρησης ΟΧΙ ΦΘΟΡΑΣ. Δεν θελω ενοχλησεις 1 φορά το μήνα με μηχανικους ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ουτε κατα διάνοια.

Αν δεχεσαι καλώς.

Αν οχι πες μ γιατι εχω να δω κ άλλα σπίτια. Στα ίσια.

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, fotis1997 είπε

Καλημέρα,

Τρέχεις μακρυα μα πολυ μακρυα........

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...