Προς το περιεχόμενο

12vdc σε 12vdc1A

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Θέλω να τροφοδοτήσω μια smart Valve με 12v1A DC αλλά παίρνοντας ρεύμα απευθείας από μπαταρία αυτοκινήτου. Θέλω να μάθω αν υπάρχει τέτοιο τροφοδοτικό ώστε να αποφύγω να αγοράσω inverter 12vdc σε 220vac και μετά από 220vac σε 12vdc/1A. Έκανα μια έρευνα Alie κτλ αλλά δε βρήκα ακριβώς αυτό που θέλω αλλά ίσως να ψάχνω και λάθος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι 12V οπότε θεωρητικά δεν χρειάζεσαι τίποτα επιπλέον για να συνδέσεις την αντλία. Αν η αντλία είναι ευαίσθητη σε μικρές αλλαγές τάσης, τότε μπορείς να πάρεις έναν σταθεροποιητή τάσης 12V (κάτι τέτοιο για παράδειγμα)

• Like 2
Δημοσ.

Κι εγώ δεν κατάλαβα τι θέλει να πει ο ποιητής.

Η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι 12v,  τα ποσά αμπέρ μπορεί να παρέχει δεν σε νοιάζει εφόσον καλύπτει το 1 αμπέρ που σε ενδιαφέρει.

Αν σε ενδιαφέρει να είναι απόλυτο το 12v κοιτάς για σταθεροποιητη και θα ασφαλίσεις και το κύκλωμα με ασφάλεια 1Α(;)

• Like 2
Δημοσ.

Σκέφτηκα μπας και λέγοντας αυτοκίνητο εννοεί κάτι τύπου φορτηγό που έχει 24V μπαταρία. Με ένα σταθεροποιητή 5-32 σαν αυτόν που έβαλα θα είναι οκ πιστεύω.

Δημοσ.

Μήπως η βαλβίδα δεν έχει κάποιο regulator και αν την συνδέσεις με την μπαταρία πάρει παραπάνω από 1Α και καεί;

Εγώ βάζω σε led κυρίως που είναι ευαίσθητα με τα Α, voltage and ampere regulators που ρυθμίζουν ακριβώς πόσα v και Α θα δώσουν.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Είναι μια ZigBee smart Valve η οποία έρχεται με 12v1A. Θεωρητικά θα μπορούσα να πάρω απ' ευθείας από τη μπαταρία αλλά δεν ξέρω αν το ίδιο το κύκλωμα της βαλβίδας ορίζει μόνο του τα Amps που θέλει να τραβήξει ή θα γίνει πυροτέχνημα αν δεν περιορίσω εγώ τα Amps...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, pados1002 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Είναι μια ZigBee smart Valve η οποία έρχεται με 12v1A. Θεωρητικά θα μπορούσα να πάρω απ' ευθείας από τη μπαταρία αλλά δεν ξέρω αν το ίδιο το κύκλωμα της βαλβίδας ορίζει μόνο του τα Amps που θέλει να τραβήξει ή θα γίνει πυροτέχνημα αν δεν περιορίσω εγώ τα Amps...

Το πόσο ρεύμα θα περάσει, εξαρτάται από τη τάση του ρεύματος δια την αντίσταση της λάμπας. Οπότε η λάμπα αν πάρει 12V τάση, με την εσωτερική της αντίσταση θα τραβήξει 1Α, άρα λογικά έχει αντίσταση 12 Ohm. Θεωρητικά δε θα κάνει μπουμ η λάμπα.

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, clampro είπε

Σκέφτηκα μπας και λέγοντας αυτοκίνητο εννοεί κάτι τύπου φορτηγό που έχει 24V μπαταρία. Με ένα σταθεροποιητή 5-32 σαν αυτόν που έβαλα θα είναι οκ πιστεύω.

Και τα φορτηγά 2 12βολτες μπαταρίες έχουν.Και με λίγη προσοχή βρίσκεις απο που θα τραβήξεις γραμμή.Ασε που έχουν και στην καμπίνα εξόδους σε 12V για φορτιστες ή ραδιοcd.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...