Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Φέτος θα πάω στην γ Λυκείου σε εσπερινό λύκειο.διαλεξα το 4 πεδίο γιατί θεωρώ ότι είναι το μόνο που μπορώ να γράψω κάτι πχ.σε αεεπ και αοθ    χωρίς να χρειάζεται κάποιες βάσεις.. δεν έχω ιδέα σε το σχολή να παω..έχει κανείς να μου προτείνει κάποια σχολή να βάλω στόχο;

Και γενικά καμία συμβουλή για να μπορέσω να βελτιωθώ και να γράψω κάτι παραπάνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχεις ιδεα καθολου τι σ αρεσει εστω και λιγο; πχ εχεις εφεση σε κατι παραπανω απο κατι αλλο; εισαι καλυτερα στα μαθηματικα, απο οτι στην εκθεση πχ; σου αρεσει η τεχνολογια;

Για να βελτιωθεις μπορεις να ψαξεις για κοινωνικα φροντιστηρια που ειναι ειναι δωρεαν και συνηθως εχουν μαθηματα για εκθεση και μαθηματικα για τις πανελληνιες. Επισης, θα πρεπει να διαβαζεις μονη σου και να αφιερωνεις χρονο, να παρακολουθεις τα μαθηματα σχολειο κλπ. Δυστυχώς "ευκολος" δρομος δεν υπάρχει.

Οταν λες δεν εχεις βασεις, σε τι δεν εχεις βασεις; μαθηματικα; φυσικη; χημεια; ολα;

Προσωπικα ειμαι πολυ κατα του να μπεις σε μια σχολη επειδη δεν ξερεις που να μπεις ή επειδη σου ειπε καποιος οτι η σχολη αυτη ειναι καλη κλπ. Οσο σπουδαζα ειχα απειρους συμφοιτητες που μπηκαν στην σχολη μου με παρομοια λογικη και μετα βρεθηκαν να ειναι 3ο - 4ο ετος και να σταματανε την σχολη.

Για μενα ψαξου τωρα το καλοκαιρι να δεις τι επαγγελματα υπαρχουν, τι μαθηματα κανεις στην σχολη σε αυτα τα επαγγελματα; σου αρεσουν σαν μαθηματα; Πηγαινε σε εναν συμβουλο επαγγελματικου προσανατολισμου να σου δωσει 2-3 ιδεες και να μιλησετε. τουλαχιστον εγω οταν ημουν στην θεση σου αυτα εκανα.

Επεξ/σία από Aggeluska
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 2/8/2022 στις 11:34 ΜΜ, Alikhtsa είπε

Καλησπέρα

Φέτος θα πάω στην γ Λυκείου σε εσπερινό λύκειο.διαλεξα το 4 πεδίο γιατί θεωρώ ότι είναι το μόνο που μπορώ να γράψω κάτι πχ.σε αεεπ και αοθ    χωρίς να χρειάζεται κάποιες βάσεις.. δεν έχω ιδέα σε το σχολή να παω..έχει κανείς να μου προτείνει κάποια σχολή να βάλω στόχο;

Και γενικά καμία συμβουλή για να μπορέσω να βελτιωθώ και να γράψω κάτι παραπάνω

υποθέτω πως για να πας σε εσπερινό είσαι ενήλικη ή εργαζεσαι ήδη. Μέχρι τώρα δεν είχες κάποιο όνειρο στη ζωή σου? κάτι που να σου αρέσει ή κατι που είσαι καλή? σχολές πληροφορικής ακόμα κι αν εχουν χαμηλή βάση είναι πολύ απαιτητικές σε μαθηματικά. οικονομικές σχολές είναι πιο βατές και τα πτυχία ναι μεν σου δινουν τη δυνατότητα να εργαστείς σε πολλές θέσεις οικονομικού/διοικητικού κλάδου τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα αλλά ειναι και οι απόφοιτοι χιλιάδες και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Αν δυσκολευεσαι να βρεις τι σου ταιριάζει θα ήταν καλό να κάνεις συνεδρία με κάποιον σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού που θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις και να βάλεις εναν εφικτό στόχο.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, velociraptoras είπε

υποθέτω πως για να πας σε εσπερινό είσαι ενήλικη ή εργαζεσαι ήδη. Μέχρι τώρα δεν είχες κάποιο όνειρο στη ζωή σου? κάτι που να σου αρέσει ή κατι που είσαι καλή? σχολές πληροφορικής ακόμα κι αν εχουν χαμηλή βάση είναι πολύ απαιτητικές σε μαθηματικά. οικονομικές σχολές είναι πιο βατές και τα πτυχία ναι μεν σου δινουν τη δυνατότητα να εργαστείς σε πολλές θέσεις οικονομικού/διοικητικού κλάδου τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα αλλά ειναι και οι απόφοιτοι χιλιάδες και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Αν δυσκολευεσαι να βρεις τι σου ταιριάζει θα ήταν καλό να κάνεις συνεδρία με κάποιον σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού που θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις και να βάλεις εναν εφικτό στόχο.

Να α πω την αλήθεια όχι ποτέ δεν είχα κάποιο όνειρο.ποτε δεν έλεγα αα όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω...Γενικα Μ αρέσει να ασχολούμαι με υπολογιστές απλά ακριβώς επειδή είναι οι απαιτήσεις πολλές και ιδιαίτερα στα μαθηματικά σκέφτομαι πως και να περάσω σε κάποια σχολή δεν θα μπορέσω ποτέ να την τελειώσω.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 hours ago, Alikhtsa said:

Να α πω την αλήθεια όχι ποτέ δεν είχα κάποιο όνειρο.ποτε δεν έλεγα αα όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω...Γενικα Μ αρέσει να ασχολούμαι με υπολογιστές απλά ακριβώς επειδή είναι οι απαιτήσεις πολλές και ιδιαίτερα στα μαθηματικά σκέφτομαι πως και να περάσω σε κάποια σχολή δεν θα μπορέσω ποτέ να την τελειώσω.. 

ολα εχουν να κανουν με το ποσο πείσμα έχεις και ποσο διαθετημενη εισαι να διαβασεις και να διαθεσεις χρονο για να διαβασεις. Εγω πχ πηγαινα ΕΠΑΛ απογευματινο και το τελειωσα με το ζορι με βαθμο 11 στο απολυτηριο και ημουν ενας τουριστας στο σχολειο. Μετα απο χρονια στα 26 αποφάσισα να δωσω πανελληνιες και αληθεια δεν ηξερα να προσθετω ουτε 2 κλασματα, δεν θυμομουν τι ειναι η ριζα ενος αριθμου. Μιλαμε για κενα απο 1η γυμνασιου και ακόμα πιο πίσω.

Πηρα βιβλια μαθηματικων απο πρωτη γυμνασιου και με την βοηθεια αυτων και του ιντερνετ, εφτασα στο επιπεδο που χρειαζεται για να δωσω πανελληνιες. Όμως είχα την πολυτελεια του χρονου και του χρηματος για να το κανω αυτο. Δηλαδη εκεινη την περιοδο δεν χρειαζοταν να δουλευω, οποτε ειχα πολυ χρονο για να διαβασω και βασικα διαβαζα πανω απο 10 ωρες την ημερα, καθε μερα. Εφοσον εχεις την ανεση του χρονου μετα ο μονος "εχθρος" ειναι ο εαυτος σου. Δηλαδη αν θα στρωθεις να το κανεις, καθε μερα, με συνεπεια. Δεν ειναι δυσκολο να τα καταφερεις, ουτε ειμαι 1 στις 1000 περιπτωσεις ή ειμαι πολυ εξυπνος κλπ, απλα θελει συνεπεια και διαβασμα συνεχεια. Να το κανεις τροπο ζωης.

Η πληροφορικη ειναι γενικα μια πολυ καλη επιλογη για να σπουδασεις. (Και εγω πληροφορικη σπουδασα) Εχεις πολλες ευκαιριες μετα τις σπουδες και ακομα και στην ελλαδα μπορεις να βρεις δουλεια με εναν αξιοπρεπη μισθο ευκολα.

Οσον αφορα τα μαθηματικα της σχολης, μην αγχωνεσαι τοσο. Αν φτασεις στο σημειο να δωσεις πανελληνιες και περασεις στην σχολη, σημαινει οτι ηδη εχεις μια Α βαση στα μαθηματικα. Στην σχολη αν τα παρεις ζεστα και παρακολουθεις και ρωτας τον καθηγητη σου μια χαρα θα τα πας. Και στην τελικη κανεις και κανα μαθημα σε φροντιστηριο αν χρειαστει για να το περασεις. Θα το δωσεις 1,2,3,4 φορες, ε θα το περασεις στο τελος.

Για μενα το σημαντικο ειναι να ψαξεις λιγο τι θες να κανεις. Γιατι το πιο δυσκολο πραγμα και αυτο που λειπει στους περισσοτερους ειναι το να βρουν τι θελουν να σπουδασουν. Απαξ και το βρεις αυτο, μετα ειναι καθαρα προσωπικο θεμα το να κατσεις να διαβασεις και να τα καταφερεις.

Επεξ/σία από Aggeluska
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Alikhtsa είπε

Εχω συμφοιτητρια που μπηκαμε την ίδια χρονια, αυτη με πανελλήνιες από ΕΠΑΛ εγω από κατατακτήριες. Στα 40κατι μπήκε, με οικογενειακες υποχρεώσεις και εργασία και το μόνο που ηξερε από υπολογιστες ήταν να στελνει μειλ. Είναι η μόνη από το έτος μας που κανονικά θα τελειώναμε φέτος, που εχει μόνο ένα μάθημα για πτυχίο,  όλοι οι αλλοι εχουμε αρκετα. Μη μασας, αν σου αρέσει το αντικείμενο με σωστό διάβασμα θα την τελειωσεις. Απλά επειδη έχει υποχρεωτικά εργαστήρια αν δουλεύεις ή εχεις μικρά παιδιά μπορεί να σου παρει παραπάνω καιρό. Προσωπικά μαθηματικά έμαθα στη σχολή, δε θυμομουν τίποτα από το λύκειο και στις ενδιάμεσες σπουδες δεν είχα σχεδον  καθόλου μαθηματικά, μόνο στατιστική. τωρα για να ανταπεξέλθω στα μαθηματα αναγκάστηκα να μάθω ολοκληρωματα κλπ. Ζορίστηκα αλλά έμαθα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...