Προς το περιεχόμενο

Macbook air για ios development

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια,

Γνωριζει καποιος να μου πει αν το macbook air m1 16gb 512ssd καλυπτει για ios development? 

Σιγουρα δεν ειναι pro αλλα θα καλυψει για τα επομενα χρονια;

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, insoholic είπε

Καλησπέρα παιδια,

Γνωριζει καποιος να μου πει αν το macbook air m1 16gb 512ssd καλυπτει για ios development? 

Σιγουρα δεν ειναι pro αλλα θα καλυψει για τα επομενα χρονια;

Ευχαριστώ 

Σε θέματα performance δεν θα έχεις κάποιος πρόβλημα σε normal project. Tα μεγάλα αρνητικά είναι η μη επίσημη υποστήριξη δεύτερης οθόνης και οι 2 μόνο thunderbolt. 

Επεξ/σία από medidia
Δημοσ.

Άνετα, ο προγραμματισμός δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις. Ο Μ1 είναι εξαιρετικός και υπερεπαρκής, ειδικά με 16GB/512GB. Στο μοναδικό που θα είχε προβλήματα θα ήταν κανένα 8Κ video editing ή πολλαπλά virtual machines. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, medidia είπε

Σε θέματα performance δεν θα έχεις κάποιος πρόβλημα σε normal project. Tα μεγάλα αρνητικά είναι η μη επίσημη υποστήριξη δεύτερης οθόνης και οι 2 μόνο thunderbolt. 

Δεν υποστηρίζει 2η οθονη μεσω thunderbolt ?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, insoholic είπε

Δεν υποστηρίζει 2η οθονη μεσω thunderbolt ?

Διάβασε αυτό. 

For Mac computers with the Apple M1 Chip: You can connect a single external display to your Mac. Docks don’t increase the number of displays you can connect. On a Mac mini with M1 chip, you can connect a second display to the HDMI port. See the Apple Support article Mac computers with Apple silicon.

https://support.apple.com/en-gb/guide/mac-help/mchl7c7ebe08/mac

Ανεπίσημα υπάρχει τρόπος

https://www.macworld.com/article/675869/how-to-connect-two-or-more-external-displays-to-apple-silicon-m1-macs.html

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 3/8/2022 στις 11:38 ΠΜ, Johnie_V είπε

Άνετα, ο προγραμματισμός δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις. Ο Μ1 είναι εξαιρετικός και υπερεπαρκής, ειδικά με 16GB/512GB. Στο μοναδικό που θα είχε προβλήματα θα ήταν κανένα 8Κ video editing ή πολλαπλά virtual machines. 

Έχει απαιτήσεις ο προγραμματισμός, ειδικά το native app development θέλει αρκετή επεξεργαστική ισχύ. That said, το M1 MBP που έχω κάνει φοβερή δουλειά σε Android development και όσες φορές έχω ανοίξει το iOS project μας στο Xcode και έχω κάνει build είναι πολύ γρήγορα τα πράγματα.

Το προηγούμενο MBP που είχα (95/16gb/512gb) ήταν κάπου 4 φορές πιο αργό στα builds από το M1 (12 λεπτά vs 2.5-3 λεπτά) σε multi-module project.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, MrRush είπε

Έχει απαιτήσεις ο προγραμματισμός, ειδικά το native app development θέλει αρκετή επεξεργαστική ισχύ. That said, το M1 MBP που έχω κάνει φοβερή δουλειά σε Android development και όσες φορές έχω ανοίξει το iOS project μας στο Xcode και έχω κάνει build είναι πολύ γρήγορα τα πράγματα.

Το προηγούμενο MBP που είχα (95/16gb/512gb) ήταν κάπου 4 φορές πιο αργό στα builds από το M1 (12 λεπτά vs 2.5-3 λεπτά) σε multi-module project.

Eγώ όμως είπα ότι δεν έχει ΜΕΓΑΛΕΣ απαιτήσεις, όχι οτι είσαι άνετος με κανέναν ιντελ ατομ. Μπροστά στις απαιτήσεις για 4-8K video editing δεν είναι τίποτα οι απαιτήσεις του development. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Johnie_V είπε

Eγώ όμως είπα ότι δεν έχει ΜΕΓΑΛΕΣ απαιτήσεις, όχι οτι είσαι άνετος με κανέναν ιντελ ατομ. Μπροστά στις απαιτήσεις για 4-8K video editing δεν είναι τίποτα οι απαιτήσεις του development. 

Όπως έχεις ένα 4K-8K βίντεο και θες να του κάνεις γρήγορο render έτσι θες και στο development να έχεις γρήγορα build, δεν σε καταλαβαίνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MrRush είπε

Όπως έχεις ένα 4K-8K βίντεο και θες να του κάνεις γρήγορο render έτσι θες και στο development να έχεις γρήγορα build, δεν σε καταλαβαίνω

Το build στο development στρεσάρει CPU, το video editing στρεσάρει GPU. Ένα base model Μ1 Μacbook Air είναι υπεραρκετό για κώδικα με οκταπύρηνη CPU, δεν είναι το ίδιο επαρκές με την επταπύρηνη GPU. Απλό.
Σε video editing μπορεί να περιμένεις και πάνω από μισάωρο για ένα μέτριο προτζεκτ, ποιος έχει τόσες απαιτήσεις σε code compilation?

Επεξ/σία από Johnie_V
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Johnie_V είπε

Το build στο development στρεσάρει CPU, το video editing στρεσάρει GPU. Ένα base model Μ1 Μacbook Air είναι υπεραρκετό για κώδικα με οκταπύρηνη CPU, δεν είναι το ίδιο επαρκές με την επταπύρηνη GPU. Απλό.
Σε video editing μπορεί να περιμένεις και πάνω από μισάωρο για ένα μέτριο προτζεκτ, ποιος έχει τόσες απαιτήσεις σε code compilation?

Well, αναλόγως το project έχεις άνετα τέτοιες απαιτήσεις. Πχ, το Kodi (το γνωστό media center) κάνει κάπου ένα 20άλεπτο στο MBP M1 που έχω. Το M1 MBA δεν έχει ανεμιστηράκι και έχεις κίνδυνο να κάνει throttle μετά από περίπου 10 λεπτά. Έχω φτάσει να κάνω το MBP M1 να ακούγετα τέρμα το ανεμιστηράκι γιατί είναι ανοιχτό το Android Studio και έκανα απανωτά builds με τον emulator ανοιχτό όλη την ώρα και απλά δεν το ακούμπαγες επειδή έκαιγε. Αν κάνεις web ή τίποτα μικρά projects, οκ, το Air είναι αρκετό αλλά native development με μεγάλα projects με εκατοντάδες χιλιάδες γραμμές κώδικα και πολλά dependencies, τα πράγματα σκουράινουν, ειδικά αν τρέχεις και emulator. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, MrRush είπε

Well, αναλόγως το project έχεις άνετα τέτοιες απαιτήσεις. Πχ, το Kodi (το γνωστό media center) κάνει κάπου ένα 20άλεπτο στο MBP M1 που έχω. Το M1 MBA δεν έχει ανεμιστηράκι και έχεις κίνδυνο να κάνει throttle μετά από περίπου 10 λεπτά. Έχω φτάσει να κάνω το MBP M1 να ακούγετα τέρμα το ανεμιστηράκι γιατί είναι ανοιχτό το Android Studio και έκανα απανωτά builds με τον emulator ανοιχτό όλη την ώρα και απλά δεν το ακούμπαγες επειδή έκαιγε. Αν κάνεις web ή τίποτα μικρά projects, οκ, το Air είναι αρκετό αλλά native development με μεγάλα projects με εκατοντάδες χιλιάδες γραμμές κώδικα και πολλά dependencies, τα πράγματα σκουράινουν, ειδικά αν τρέχεις και emulator. 

Και τι μας νοιάζε το Kodi, με το iOS development ή το development γενικότερα έχει να κάνει το thread. Mια χαρά τρέχει και το Android Studio σε M1 τώρα που έγινε native 100% σχεδόν, ειδικά σε 16GB RAM μηχάνημα. Αν έχεις 'εκατοντάδες χιλιάδες γραμμές κώδικα', τότε κατα 99.99% δουλεύεις σε εταιρεία με κώδικα που γράφεται χρονια από πολλούς developers. Θα σου παρέχουν και σοβαρό desktop για να κάνεις τη δουλειά σου.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Johnie_V είπε

Και τι μας νοιάζε το Kodi

Ρώτησες "ποιος έχει τόσες απαιτήσεις σε code compilation?" και σου απάντησα.

3 λεπτά πριν, Johnie_V είπε

Mια χαρά τρέχει και το Android Studio σε M1 τώρα που έγινε native 100% σχεδόν, ειδικά σε 16GB RAM μηχάνημα. Αν έχεις 'εκατοντάδες χιλιάδες γραμμές κώδικα', τότε κατα 99.99% δουλεύεις σε εταιρεία με κώδικα που γράφεται χρονια από πολλούς developers. Θα σου παρέχουν και σοβαρό desktop για να κάνεις τη δουλειά σου.

Τα Desktop δεν βολεύουν ειδικά αν είσαι remote/hybrid γιατί δεν μπορείς να έχεις την δουλειά σου μαζί. Θα μπορούσαν φυσικά να πάρουν M1 Pro/M1 Max που ρίχουν φάπες και σε Desktop αλλά οκ.

Αναλόγως το μέγεθος του project που δουλεύεις, το M1 Air είναι από υπέρ αρκετό μέχρι ανεπαρκές, για εμένα καλύτερα να πάρει Pro ο OP που τουλάχιστον έχει ανεμιστήρα, αν το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MrRush είπε

Τα Desktop δεν βολεύουν ειδικά αν είσαι remote/hybrid γιατί δεν μπορείς να έχεις την δουλειά σου μαζί. Θα μπορούσαν φυσικά να πάρουν M1 Pro/M1 Max που ρίχουν φάπες και σε Desktop αλλά οκ.

Μια χαρά την έχεις τη δουλειά σου μαζί. AnyDesk και συνδέεσαι με το desktop του γραφείου σου που παρέχει η εταιρεία. Όλος ο πλανήτης έτσι δουλεύει τα τελευταία χρόνια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ντάξει λίγο αστεία η κουβέντα να πρέπει να κάνεις απανωτά compile σε native apps όλη την ώρα. Όταν κάνεις active development, έχεις ανοιχτό τον dev server μόνιμα, οπότε δε κάνεις ποτέ compile από το 0 ξανά και ξανά με κάθε αλλαγή, και σε αυτό το MBA M1 τη παλεύει μια χαρά. Τώρα για τις λίγες φορές που θα χρειαστεί να κάνεις πλήρες compile για δοκιμές, ε ας φας και λίγο throttle τη 3η ή 4η φορά που θα κάνεις compile, δε χάλασε ο κόσμος. Η χρηματική διαφορά πραγματικά δε δικαιολογεί τον τρόπο χρήσης.

Κάνω συχνά docker build σε δικά μου projects τοπικά, 3-4 παράλληλα λόγω docker compose, και δε μάσησε ποτέ το MBA M1, σε αυτά. Ούτε 16GB RAM χρειάζεται, ούτε τίποτα. Και όπως αναφέρθηκε, σε δουλειά σου δίνουν μηχάνημα και κάνεις ό,τι χρειάζεται εκεί. Για προσωπικά projects, ειδικά αν μιλάμε για side projects ή homelab projects, δε χρειάζεσαι ούτε mac studio ούτε τίποτα.

2 λεπτά πριν, Johnie_V είπε

Μια χαρά την έχεις τη δουλειά σου μαζί. AnyDesk και συνδέεσαι με το desktop του γραφείου σου που παρέχει η εταιρεία. Όλος ο πλανήτης έτσι δουλεύει τα τελευταία χρόνια

Ακριβώς αυτό, κάνε ssh, σήκωσε VM στην άμαζον, στο CI ή ό,τι σου δίνει η εταιρεία, και τρέξε εκεί όλα σου τα compile όσες φορές θες. Το θεωρούσα σχεδόν industry standard αυτό, και όχι να χτίζεις τα πάντα στο δικό σου laptop...

Επεξ/σία από thanasis00
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...