_filippos_ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, great είπε GDPR η φούσκα της δεκαετίας. Να μας ζητησει και συγγνωμη η τραπεζα που προσπαθει να προστατευτει και συγγνωμη απο τον κυριο που δεν θελει το προσωπο του την ωρα που μπαινει στην τραπεζα γιατι ειναι "δικο μου και οτι θελω το κανω". Ολοι μαζι με τους μαθουσαλες της ΑΠΠΔ. Βαλτε Καμερες παντου. Τα ποσοστα που τους πιανουν εχουν ανεβει απο τοτε που ξυπνησε ο κοσμος και βαζει σε σπιτια ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ δρομους και δημοσιους χωρους. Νομίζω πως θα συμφωνήσω κι εγώ αλλά με ένα αστεράκι. Όντως, όσες συλλήψεις έχουν γίνει, σε μεγάλο ποσοστό οφείλονται σε κάμερες ιδιωτών που κατα παράβαση βλέπουν προς τον δρόμο. Το παραβλέπουν βέβαια οι αρχές γιατί αποδίδει χωρίς να μπλέκουν οι ίδιοι με νόμους, νομο-καυλους, χριστιανοταλιμπάν ή κοματοταλιμπάν. Μακάρι να γεμίσει ο δημόσιος χώρος απο κάμερες. Υφίσταται ιδιωτικότητα όταν βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο άραγε; Ωστόσο έχω επιφυλάξεις για τις κάμερες εντός εργασιακού χώρου. Είμαι σίγουρος πως άτυπα το χρησιμοποιούν ΚΑΙ για έλεγχο / χειραγώγηση των υπαλλήλων. Το έχω βιώσει σε επιχείρηση που ο ιδιοκτήτης το χρησιμοποίησε για επίδειξη ισχύος πριν κάνει την πρόσληψη υπαλλήλου. Δεν γνωρίζω κατα πόσο είναι νομότυπο, ίσως να υπάρχει παραθυράκι στα εργασιακά / επιθεώρηση εργασίας; 34 λεπτά πριν, johnieXoX είπε Φυσικά! Γιατί αυτό που έχει σημασία πάνω απ' όλα είναι να προστατευτεί η τράπεζα! Τι προσωπικά δικαιώματά και μ@λ@κίες?? Για την προστασία της τράπεζας προτείνω να βγάζουμε τα ρούχα μας πριν μπούμε μη και κρύβουμε κάνα όπλο, να κρατάμε φυσικά το εσώρουχό μας, και μια γρήγορη κωλονοσκόπηση μη κρύβουμε κάνα στιλέτο! Η κάθε επιχείρηση οφείλει να προστατευτεί. Εαν δεν συμφωνείς τότε απλά δεν μπαίνεις εντός. Αυτό που οφείλουν να κάνουν είναι να ενημερώσουν επαρκώς για τα συστήματα ασφαλείας που εφαρμόζουν και πως διαχειρίζονται τα δεδομένα που συλλέγουν. Πράγμα που δεν συμβαίνει. 1
great Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 29 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Ωστόσο έχω επιφυλάξεις για τις κάμερες εντός εργασιακού χώρου. Είμαι σίγουρος πως άτυπα το χρησιμοποιούν ΚΑΙ για έλεγχο / χειραγώγηση των υπαλλήλων. Το έχω βιώσει σε επιχείρηση που ο ιδιοκτήτης το χρησιμοποίησε για επίδειξη ισχύος πριν κάνει την πρόσληψη υπαλλήλου. Δεν γνωρίζω κατα πόσο είναι νομότυπο, ίσως να υπάρχει παραθυράκι στα εργασιακά / επιθεώρηση εργασίας; σε καμια περιπτωση δεν αναφερομαι σε αυτες δεν μιλησα ποτε για μεσα στο σπιτι (εννοντας το κλασσικο που θα πουν εε αφου δεν εχεις τιποτα να κρυψεις ας σου βαλουν και μια καμερα στο δωματιο σου) αυτα ειναι σαχλαμάρες. Για κλειστους χωρους πχ τραπεζες, σουβλατζιδικα ρουχα κτλ ισχυει το οτι να υπαρχει συμανση. Καταλαβαινω βεβαια οτι για μενα το μαγαζι με ρουχα που θα εχει καμερες για ναμ ην το κλεβουν δεν το καταλαβαινω εγω σαν "χωρο εργασιας" οπου πολυ σωστα ειναι και για καποιον οπως ειναι για μενα το γραφειο της εταιρειας που δουλευω. Με το ιδιο σκεπτικο εαν μου λεγαν οτι θα μπει καμερα μεσα στο γραφειο μου ναι ειναι ενα κομματι ισως ελεγχου και χειραγωγησης, α κοιτα σημερα εβλεπες 3 ωρες youtube. Εδω στην καραντινα γνωριζουμε ολοι οτι υπηρχαν εταιρειες που λεγαν δουλευεις απο το σπιτι με την καμερα ανοικτη να βλεπω τι κανεις. Θα κλωτσαγα. και οχι δεν ειναι το ιδιο με το να ειναι η καμερα στον δρομο να πιασει τον βιαστη της κοπέλας. και οχι δεν σημαινει οτι αν αφησουμε καμερες στον δρομο το επομενο θα ειναι και καμερα μεσα στο σπιτι σου. 1 ώρα πριν, johnieXoX είπε Φυσικά! Γιατί αυτό που έχει σημασία πάνω απ' όλα είναι να προστατευτεί η τράπεζα! Τι προσωπικά δικαιώματά και μ@λ@κίες?? Για την προστασία της τράπεζας προτείνω να βγάζουμε τα ρούχα μας πριν μπούμε μη και κρύβουμε κάνα όπλο, να κρατάμε φυσικά το εσώρουχό μας, και μια γρήγορη κωλονοσκόπηση μη κρύβουμε κάνα στιλέτο! εκτος απο την τραπεζα προστατευει και σενα που θα εισαι μεσα οταν μπει το καλοπαιδο με το οπλο και οποιον παρει ο χαρος. Μετα ζητα εξηγησεις απο την τραπεζα και πες οχι οχι εγω δεν μπορω να κατηγορησω αυτον με το οπλο γιατι παρανόμως τραβήξατε τα μουτρα του.
_filippos_ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 51 λεπτά πριν, great είπε σε καμια περιπτωση δεν αναφερομαι σε αυτες δεν μιλησα ποτε για μεσα στο σπιτι (εννοντας το κλασσικο που θα πουν εε αφου δεν εχεις τιποτα να κρυψεις ας σου βαλουν και μια καμερα στο δωματιο σου) αυτα ειναι σαχλαμάρες. i know , απλά το πήγα ένα βήμα παραπέρα. Η "νομιμότητα" της κάμερας σε περιβάλλον εργασίας δικαιολογείται για την προστασία του εξοπλισμού της εταιρίας, ωστόσο ας μην κοροϊδευόμαστε, γίνεται έλεγχος των υπαλλήλων. Κι αυτό είναι γκρίζα περιοχή που δύσκολα αποδεικνύεται δυστυχώς. 55 λεπτά πριν, great είπε ... (εννοντας το κλασσικο που θα πουν εε αφου δεν εχεις τιποτα να κρυψεις ας σου βαλουν και μια καμερα στο δωματιο σου) αυτα ειναι σαχλαμάρες. συνήθως όσοι χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα έχουν πολλά να κρύψουν Όπως και να'χει... στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει ενημέρωση προς το κοινό κι εκεί στραβώνει η όλη υλοποίηση. 1
esertas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 20 ώρες πριν, ekrepali είπε Πάω σήμερα τράπεζα... μπαίνω στη καμπίνα και ακούω "κοιτάξτε το φωτάκι που αναβοσβήνει". Ποιο φωτάκι αναρωτιέμαι... πατάω το κουμπί της πόρτας, τίποτα. 😄 Γυρνάω το κεφάλι, βλέπω κάμερα... προσπαθούσε να ζουμάρει, με τη μάσκα δε με αναγνώριζε. Κατεβάζω τη μάσκα... με σκανάρει και μετά άνοιξε η πόρτα! Βρήκα μόνο ένα παλιό άρθρο όπου είχανε φάει πρόστιμο 30.000 γι'αυτό το πράγμα και η Εθνική υποστήριζε ότι υπάρχει νόμος που τους το επιτρέπει. https://tvxs.gr/news/ελλάδα/πρόστιμο-στην-εθνική-τράπεζα-για-τις-καμπίνες-ασφαλείας-εισόδου Τι άλλαξε από τότε και τους το επέτρεψαν τελικά; Επίσης δεν είναι αντίθετο με το GDPR; Πότε ενημερωθήκαμε, πότε συμφωνήσαμε γι'αυτό; Ας μη πω τίποτα για το γεγονός ότι σε χώρο 1τμ που δεν αερίζεται, αναγκάζεται όλος ο κόσμος να κατεβάζει τη μάσκα την ώρα που ο κορονοϊός θερίζει... αυτή είναι η άλλη συζήτηση. Ας εστιάσουμε στο GDPR, γνωρίζει κανείς τι ισχύει σ'αυτή τη περίπτωση; Την άλλη φορά κρατα μια φωτογραφία άσχετη μπροστά στην κάμερα να δούμε θα παρακαμθεί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα