skiabox Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, thanasis00 είπε Φίλοι που είχαν επιστροφές φάση 200-300 ευρώ, τα πήραν σχεδόν 3 μέρες μετά την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης. Εμένα που ήταν παραπάνω πήρε 2+ μήνες... A ok. Τώρα εξηγούνται όλα. Για ποσά από 500 ευρώ και πάνω κάνουν καμιά 300αριά ελέγχους σε ότι database βρουν μπροστά τους.
haris_216 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Είχα ένα μικρό ποσό επιστροφής (86€) το οποίο εμφανιζόταν αρχικά στο taxis (στις "επιστροφές"). Μετά...εξαφανίστηκε. Πριν καμιά 20ριά μέρες. Και εκεί που πίστευα ότι θα τα έβλεπα στο λογαριασμό μου, τίποτα. Σήμερα τυχαία, κοιτώντας τα του ΕΝΦΙΑ, είδα ότι τελικά το ποσό αυτό "πλήρωσε" δύο επόμενες δόσεις. Έγινε συμψηφισμός δηλαδή. Οκ, χρήσιμο. Και ούτε είναι κάποιο ποσό που να προβληματίζει. Και φυσικά είναι λογικό να γίνεται συμψηφισμός με οφειλές. Ο προβληματισμός μου είναι πως γίνεται συμψηφισμός με οφειλές που δεν είναι ληξιπρόθεσμες. "Μελλοντικές" ας το πούμε. Δηλαδή αν δεν ήταν 86€ η επιστροφή και ήταν 286€ θα μηδένιζε όλες τις μελλοντικές δόσεις χωρίς να έχω κάποιο δικαίωμα επιλογής; Ή υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει;
MauroPaltoudias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε ό, τι αφορά τις επιστροφές πάντως, εγώ την εισέπραξα άμεσα (κοντά 1800€), δηλαδή μια εβδομάδα μετά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Βέβαια, δεν χρωστούσα απολύτως τίποτα (ΕΝΦΙΑ, περιοδικές ΦΠΑ, πιθανές παρακρατήσεις από ΔΠΥ που είχαν εκδοθεί στην ατομική επιχείρηση κ.λπ.). Στις 4/8/2022 στις 9:17 ΜΜ, skiabox είπε A ok. Τώρα εξηγούνται όλα. Για ποσά από 500 ευρώ και πάνω κάνουν καμιά 300αριά ελέγχους σε ότι database βρουν μπροστά τους. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, με βάση πάντα, τη δική μου, πρόσφατη εμπειρία (η δήλωση έγινε το 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου). Ωστόσο, έχει να κάνει και με την περίοδο που υποβάλλεται η δήλωση. Εάν παραδείγματος χάρη, υποβληθεί προς τη λήξη (που συνήθως όλοι περιμένουν για να τη "ρίξουν"), τότε ναι, πιθανότατα να παρουσιάσει καθυστέρηση λόγω φόρτου συστήματος. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2022 από MauroPaltoudias 1
skiabox Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Σε ό, τι αφορά τις επιστροφές πάντως, εγώ την εισέπραξα άμεσα (κοντά 1800€), δηλαδή μια εβδομάδα μετά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Βέβαια, δεν χρωστούσα απολύτως τίποτα (ΕΝΦΙΑ, περιοδικές ΦΠΑ, πιθανές παρακρατήσεις από ΔΠΥ που είχαν εκδοθεί στην ατομική επιχείρηση κ.λπ.). Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, με βάση πάντα, τη δική μου, πρόσφατη εμπειρία (η δήλωση έγινε το 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου). Ωστόσο, έχει να κάνει και με την περίοδο που υποβάλλεται η δήλωση. Εάν παραδείγματος χάρη, υποβληθεί προς τη λήξη (που συνήθως όλοι περιμένουν για να τη "ρίξουν"), τότε ναι, πιθανότατα να παρουσιάσει καθυστέρηση λόγω φόρτου συστήματος. Μόλις έκανα αίτημα για συμψηφισμό στην ΑΑΔΕ με αίτημα να βάλουν την επιστροφή στο δηλωμένο μου IBAN την επόμενη μέρα τα βάλανε.
MauroPaltoudias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, skiabox είπε Μόλις έκανα αίτημα για συμψηφισμό στην ΑΑΔΕ με αίτημα να βάλουν την επιστροφή στο δηλωμένο μου IBAN την επόμενη μέρα τα βάλανε. Λίγο μπερδεμένα μας τα λέτε (ή τουλάχιστον μπερδεμένα το διατυπώνετε) : είναι άλλο πράγμα ο συμψηφισμός και άλλο πράγμα η επιστροφή (φαντάζομαι το γνωρίζετε ήδη). Αν ζητήσετε επιστροφή σε λογαριασμό τραπέζης, θα μπει το ποσό εκεί. Αν ζητήσετε συμψηφισμό, θα αναζητηθούν τρέχουσες (βεβαιωμένες δηλαδή) οφειλές και το επιστρεφόμενο ποσό θα τις μειώσει ή/και θα τις εξαλείψει. Αν μετά το τέλος της εκκαθάρισης δε, υπάρξει υπόλοιπο, τότε μπαίνει σε κατάσταση αναμονής για μελλοντικές οφειλές. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2022 από MauroPaltoudias
balourdiskakos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 καλημερα, ελαβα επιστροφη κανα μηνα αφου εκανα την δηλωση, μικρο ποσο βεβαια, κοντα στα 40 ευρω.
skiabox Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Λίγο μπερδεμένα μας τα λέτε (ή τουλάχιστον μπερδεμένα το διατυπώνετε) : είναι άλλο πράγμα ο συμψηφισμός και άλλο πράγμα η επιστροφή (φαντάζομαι το γνωρίζετε ήδη). Αν ζητήσετε επιστροφή σε λογαριασμό τραπέζης, θα μπει το ποσό εκεί. Αν ζητήσετε συμψηφισμό, θα αναζητηθούν τρέχουσες (βεβαιωμένες δηλαδή) οφειλές και το επιστρεφόμενο ποσό θα τις μειώσει ή/και θα τις εξαλείψει. Αν μετά το τέλος της εκκαθάρισης δε, υπάρξει υπόλοιπο, τότε μπαίνει σε κατάσταση αναμονής για μελλοντικές οφειλές. Και εγώ έτσι νόμιζα αλλά το path για το συγκεκριμένο request στην ΑΑΔΕ είναι μόνο αυτό. Και εγώ από άλλο μέλος του insomnia το είδα. Και εγώ νόμιζα ότι το αίτημα για συμψηφισμό είναι μόνο για χρέη. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει κουμπί για επιστροφή σε λογαριασμό τραπέζης, μόνο κουμπί για συμψηφισμό. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2022 από skiabox
Speculoos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Τρεις μέρες κι έναν μήνα διαβάζω και κλαίω, πολύ αποτελεσματική η ελληνική εφορία σε αυτό. Τόσο γρήγορες ήταν πάντα οι επιστροφές φόρου;
skiabox Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Speculoos είπε Τρεις μέρες κι έναν μήνα διαβάζω και κλαίω, πολύ αποτελεσματική η ελληνική εφορία σε αυτό. Τόσο γρήγορες ήταν πάντα οι επιστροφές φόρου; Κάθε ΔΟΥ και ξεχωριστό κρατίδιο προφανώς. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 26 λεπτά πριν, Speculoos είπε Τρεις μέρες κι έναν μήνα διαβάζω και κλαίω, πολύ αποτελεσματική η ελληνική εφορία σε αυτό. Τόσο γρήγορες ήταν πάντα οι επιστροφές φόρου; Όχι, εμένα προσωπικά μια φορά μόνο μου έτυχε (η φετινή, που αναλύω και παραπάνω). Έχω πάρει ξανά επιστροφή στο παρελθόν, όχι φυσικά με την ίδια ταχύτητα. Είστε σε αναμονή είσπραξης; 29 λεπτά πριν, skiabox είπε Και εγώ νόμιζα ότι το αίτημα για συμψηφισμό είναι μόνο για χρέη. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει κουμπί για επιστροφή σε λογαριασμό τραπέζης, μόνο κουμπί για συμψηφισμό. Συνεπώς, αναφερόσασταν αποκλειστικά και μόνο στη διαδικασία αίτησης. Δεκτό, δεν ήταν απολύτως ξεκάθαρο (τουλάχιστον σε μένα). Είχατε δηλώσει πριν την υποβολή αιτήματος, αριθμό ΙΒΑΝ; Εννοώ παλιότερα.
Speculoos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Όχι, εμένα προσωπικά μια φορά μόνο μου έτυχε (η φετινή, που αναλύω και παραπάνω). Έχω πάρει ξανά επιστροφή στο παρελθόν, όχι φυσικά με την ίδια ταχύτητα. Είστε σε αναμονή είσπραξης; Όχι, στην Ελλάδα μηδενική δήλωση κάνω, δεν έχω κάποιο εισόδημα. Το αντιπαρέβαλα με την εδώ εμπειρία μου. 1
skiabox Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 46 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Είχατε δηλώσει πριν την υποβολή αιτήματος, αριθμό ΙΒΑΝ; Εννοώ παλιότερα. Ναι εννοείται ότι είναι δηλωμένη. Επίσης να σημειώσω ότι σύντομα έρχεται και η προσυμπληρωμένη φορολογική δήλωση από την εφορία. Με καθυστέρηση περίπου 30 χρόνια, μιας και είναι τεχνικά πανεύκολο και το έχουν άλλα κράτη εδώ και δεκαετίες.
MauroPaltoudias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, skiabox είπε Ναι εννοείται ότι είναι δηλωμένη. Ακούγεται πολύ περίεργο ομολογουμένως..
skiabox Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 38 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Ακούγεται πολύ περίεργο ομολογουμένως.. Καθόλου. Οποιος είναι προγραμματιστής καταλαβαίνει αμέσως ότι σε κάποιο ή κάποια κομμάτια της διαδικασίας μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας.
MauroPaltoudias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, skiabox είπε Καθόλου. Οποιος είναι προγραμματιστής καταλαβαίνει αμέσως ότι σε κάποιο ή κάποια κομμάτια της διαδικασίας μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προγραμματιστής για να αντιληφθεί (το αυτονόητο) ότι παντού, υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγοντας! Αυτό ισχύει παντού και πάντα, αλλά είναι μια άλλη κουβέντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα