KdeckR Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Θα ήθελα τα φώτα σας γιατί δεν έχω ιδέα από τα μοντέλα σ αυτή την κατηγορία. Η κυρία χρήση του θα είναι για μικρές αγροτικές δουλειές (μεταφορά ξύλων) και για οδήγηση σε πιο δυσπρόσιτες περιοχές για ψάρεμα με φορτωμένο καγιάκ. Θα είναι μόνιμα σε μικρό νησί οπότε δεν θα κάνει μεγάλες αποστάσεις. Το κύριο μέσο μου είναι η μηχανή οπότε πέρα από τις παραπάνω δουλειές θα χρησιμοποιηθεί σε άσφαλτο κυρίως μόνο τις βροχερές ημέρες. Από όσο έχω δει στο νησί οι περισσότεροι έχουν Niva ή Terios. Τι προτείνετε; Υπάρχουν ανταλλακτικά και γενικά πόσο πάνε τα τέλη σε αυτά τα οχήματα; Το κεφάλαιο που υπάρχει είναι max 4000. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2022 από KdeckR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Μονόδρομος το Terios νομίζω για να έχεις και άνεση σε ανταλλακτικά. Για το Niva εννοείται πιο σκυλί αλλά δε ξέρω για διαθεσιμότητα εξαρτημάτων πόσο θα ψάχνεις....εκτός αν είσαι οκ για αγορές από εξωτερικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Το τεριος εχει θεμα με τα ανταλλακτικα (βρισκεις αλλα τα χρυσοπληρώνεις λόγω του οτι την εκανε η daihatsu απο την ευρωπη). Το νιβα ειναι πιο χωριατικο μεσα κ καίει τα κερατα του αλλα θεωρω οτι ειναι ενα κλικ πιο ανθεκτικό... και τα δυο παντως σκλια μαυρα, για εμενα οτι βρεις πιο ευκολα και σε καλυτερη κατασταση στο Budget σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rallistas Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Jimny και να αφαιρεσεις τα 2 πισω καθισματα...?Λεω εγω τωρα,αφου θα ειναι για εργαλειο.... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 3 minutes ago, rallistas said: Jimny και να αφαιρεσεις τα 2 πισω καθισματα...?Λεω εγω τωρα,αφου θα ειναι για εργαλειο.... σίγουρα καλύτερη επιλογή από terios niva και με -2 καθίσματα πίσω θα έχει αρκετό χώρο. καλή σκέψη μιας και είναι πολύ δημοφιλές μοντέλο και υπάρχει καλή υποστήριξη προμήθεια ανταλλακτικών. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 καλα και το terios μη φανταστειτε οτι εχει πορτ μπαγκαζ... υποτυπωδες ειναι, αν δε βγαλεις/ριξεις τα καθισματα δε γινεται δουλιτσα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Κάτοχος jimny για 11 σχεδόν χρόνια (μέχρι το 2020). Πάρτο με κλειστά μάτια. Αυτό είναι μονόδρομος. Έχω κάνει τα αίσχη των αισχών σε απίθανες καταστάσεις δρόμων και συνθηκών. Πιο πιθανό να χ&στείς εσύ πάνω σου από τις κλίσεις που θα πάρει το όχημα, παρά το ίδιο το όχημα που θα πηγαίνει σαν να μην τρέχει τίποτα. Απλώς λάβε υπόψη ότι με 4000€ δεν παίρνεις τετρακίνητο. Ή καλύτερα : εάν πάρεις, θα το πληρώσεις διπλό στις επισκευές. Εγώ φαντάσου, το έδιωξα με 7800€ (εντεκαετιας, πρώτο χέρι και καλοδιατηρημένο, με 65k χλμ) και ήμουν ο πιο φτηνός (τότε και για αρκετό διάστημα) στο car.gr. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Με 4.000 νομιζω μονο niva Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Κάτι τέτοιο βλέπω και εγώ. Lada 1600-1700cc (ποτέ δεν έμαθα σε ποιά ακριβώς κατηγορία ανήκει), Daihatsu terios (1500cc αν θυμάμαι καλά) και οΤζίμνης στα 1328cc (αυτό και αν το θυμάμαι σίγουρα). Οπότε, θα πρέπει να εξετάσει και τον παράγοντα κατανάλωση. Σημειώνεται ότι το niva και το jimny έχουν αργά (το jimny πισωκίνητο κατά βάση και επιλογή με λεβιέ ή κουμπιά για τις "αργές" σχέσεις) , το terios όχι (έχει μόνιμη τετρακίνηση, 45-55 και κλείδωμα 50-50, αν θυμάμαι καλά). Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, MauroPaltoudias είπε Κάτι τέτοιο βλέπω και εγώ. Lada 1600-1700cc (ποτέ δεν έμαθα σε ποιά ακριβώς κατηγορία ανήκει), Daihatsu terios (1500cc αν θυμάμαι καλά) και οΤζίμνης στα 1328cc (αυτό και αν το θυμάμαι σίγουρα). Οπότε, θα πρέπει να εξετάσει και τον παράγοντα κατανάλωση. Σημειώνεται ότι το niva και το jimny έχουν αργά (το jimny πισωκίνητο κατά βάση και επιλογή με λεβιέ ή κουμπιά για τις "αργές" σχέσεις) , το terios όχι (έχει μόνιμη τετρακίνηση, 45-55 και κλείδωμα 50-50, αν θυμάμαι καλά). Νομίζω κ το τεριο 1300 έβγαινε στις αρχικές γενιές του 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, paylidis είπε Νομίζω κ το τεριο 1300 έβγαινε στις αρχικές γενιές του Είσαι πονηρός εσύ (στη λέξη "νομίζω" αναφέρομαι) 😉 Edit : όντως φίλε @paylidis, δίκιο έχεις, 1300cc πρέπει να ήσαντε τα πρώτα terios (η εικόνα δεν ήταν πολύ ξεκάθαρη σε σχέση με την πρώτη γενιά, για αυτό σχολίασα και το "νομίζω" παραπάνω) Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 43 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Είσαι πονηρός εσύ (στη λέξη "νομίζω" αναφέρομαι) 😉 Edit : όντως φίλε @paylidis, δίκιο έχεις, 1300cc πρέπει να ήσαντε τα πρώτα terios (η εικόνα δεν ήταν πολύ ξεκάθαρη σε σχέση με την πρώτη γενιά, για αυτό σχολίασα και το "νομίζω" παραπάνω) Καλά το θυμόμουν! Σκυλί όπως κ να έχει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik0laus Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Jimny, Terios καλες επιλογες, αστο το Νιβα, αν ειναι να πας σε 1600-1700 cc κοιτα και για αντιστοιχης ηλικιας Vitara κι αν ανεβεις λιγο (οσον αφορα τα παγια) βρισκεις και το "εργαλειο" Pajero Pinin σε αυτα τα λεφτα, που ειναι κλασεις ανωτερο. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2022 από nik0laus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα