bolherian Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Γεια σου ομάδα. Ακολουθεί σεντόνι. Λοιπών, με απασχολεί ένα θέμα το οποίο για να καταλάβετε να σαν εξηγήσω πως έχει η ιστορία. Τελείωσα τη σχόλη μου (πληροφορική) προς το τέλος του 2019 και μετά από λίγο καιρό μπαίνω να κάνω τη θητεία μου. Η θητεία μου διαρκεί 1 χρόνο διότι πήγα στο ναυτικό. Τελείωσα τη θητεία μου τέλος του 2020 μέσα στη καραντίνα και μπαίνω στη διαδικασία να αναζητήσω εργασία. Με καλέσανε σε 3 συνεντεύξεις για θέση junior web developer όπου στις 2 τα έκανα μαντάρα φουλ αγχωμένος και στη Τρίτη έφτασα μέχρι το technical test. Εν τέλη ούτε εκεί κατάφερα να πάρω τη δουλειά. Μου τυχαίνει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας δικό μου που με βγάζει off για περίπου 6 μήνες οπού μένω στο πατρικό μου στην επαρχία με κοντινότερο αστικό κέντρο τη Θεσσαλονίκη στα 100km. Όταν γίνομαι κάλα δυστυχώς τυγχάνει ένα οικογενειακό ζήτημα στα καπάκια όπου ολίγον τι με αναγκάζει να δουλέψω στο χωριό μου σε τέλειος άσχετο επάγγελμα ( χωράφια και ξυλεία ) όπου από τότε φτάνουμε στο σήμερα όπου σχεδόν πέρασαν 3 χρόνια από τότε που πήρα το πτυχίο μου που δεν έχω εργασιακή εμπειρία και τα τελευταία 2 χρόνια δεν μπόρεσα να αναπτύξω και τις γνώσεις μου πάνω στον τομέα με εξαίρεση τη θητεία οπού επειδή είχα βύσμα και είχα λάπτοπ έλιωνα στα project που έκανα μονός μου. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί με 2-3 χρόνια άεργος ποια εταιρία θα με εμπιστευτεί και προφανώς να τους κατεβάσω τους προσωπικούς λόγους που ήμουν άεργος δεν είναι σωστό και δεν του ενδιαφέρει. Ψάχνω λύσεις για να επανέλθω και να βγω στην αγορά. Ήδη ξαναέπιασα τα projects για να χτίσω ένα αξιοπρεπές portfolio πάνω στον τομέα που μου αρέσει (web dev). Από εκεί και πέρα εσείς σαν μια διαδικασία επανένταξης τι θα προτείνατε. Εγώ μάζεψα 2 3 λύσεις στο κεφάλι μου όπως το να απευθυνθώ σε σύμβουλο καριέρας ( δεν έχω εμπειρία δεν γνωρίζω αν αξίζει ). Να πάω με το portfolio στο χέρι και να "παρακαλάω" για μια θέση και στη χειρότερη των περιπτώσεων να πάω τζάμπα σαν intern για 1 εξάμηνο σε κάποια εταιρία. Εν τέλη το πρόβλημα μου πως καλύπτω 2-3 χρόνια αεργίας. Ευχαριστώ όσους το διάβασαν μέχρι εδώ. 3
Aggeluska Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 τα τελευταια 2-3 χρόνια ήταν δύσκολα για όλους μας. Σε περιπτωση που σε ρωτησει καποιος τι εκανες τα τελευταια 2-3 χρονια, αν πεις οτι μετα την σχολη πηγες στρατο 1 χρονο και μετα λογω οικογενειακων ζητηματων δεν μπορουσες να επικεντρωθεις στην αναζητηση εργασιας ή/και οτι επρεπε να δουλευεις σε ασχετο επαγγελμα οσο βρισκόσουν στην επαρχεια, κανεις δεν θα σε κρινει αρνητικα. Ανθρωποι ειμαστε. δεν μας ερχονται ολα "κουτι" στην ζωη μας. Η δικια μου συμβουλη ειναι να προετοιμαστεις οσο καλυτερα μπορεις για τις συνεντευξεις που θα δωσεις, φρεσκαρε γνωσεις, κανε μερικα προτζεκτακια για να εχεις να δειξεις, ανανεωσε το CV σου, φτιαξε LinkedIn αν δεν εχεις ηδη γιατι το LinkedIn ειναι το εργαλειο που σου βρισκει δουλεια σαν Developer. καλη τυχη 7
MauroPaltoudias Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, bolherian είπε Εγώ μάζεψα 2 3 λύσεις στο κεφάλι μου όπως το να απευθυνθώ σε σύμβουλο καριέρας ( δεν έχω εμπειρία δεν γνωρίζω αν αξίζει ). Νομίζω ότι το θέτεις πολύ σωστά. Μια τέτοια λύση θα σε βοηθούσε πολύ. Στη σημερινή αγορά εργασίας, όπου οι μαλακές δεξιότητες (soft skills) παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο με τις "σκληρές" (hard skills), η επιλογή ενός συμβούλου εργασίας θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς περίπου, εξελίσσεται μια τέτοια διαδικασία και πού πρέπει να εστιάσεις. Κρίνοντας πάντως από τα όσα γράφεις, δείχνεις αρκετά ρεαλιστής και συγκροτημένος. Ξέρεις δηλαδή πού πατάς και πού βρίσκεσαι. Αυτό από μόνο του είναι ένα σημαντικό στοιχείο. ΥΓ Γιατί αναφέρεσαι σε σένα ως άεργο και στην υφιστάμενη κατάσταση ως αεργία; Άνεργος είσαι, αφού και ιδιότητα έχεις (απόφοιτος σχολής) και εργασία ψάχνεις σε συναφές αντικείμενο. Αδικείς τον εαυτό σου θεωρώ. Καλή τύχη! Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias 2
velociraptoras Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Αρχικά μην υποτιμάς τόσο τον εαυτό σου. Δεν ήσουν άεργος. Δεν ελιωνες όλη μέρα στις καφετέριες με τα λεφτά του μπαμπά. (Ακόμη κι έτσι να ήταν όμως σκέψου οτι επαγγελματίες αεργοι καταλήγουν να κυβερνούν χώρες ολόκληρες, με πολύ περισσότερες ευθύνες από εναν entry lvl προγραμματιστη) Χρειάζεσαι όμως επαγγελματική συμβουλή για να μπορεσεις να ανταπεξέλθεις στο δύσκολο κομμάτι των συνεντευξεων. 3 συνεντευξεις είναι πολύ λίγες για να σου φυγει το αγχος. Επίσης καλύτερα για αρχή τουλάχιστον να ψάξεις Αθήνα που έχεις πολύ περισσότερες επιλογές από την επαρχία. Αν έχεις προσωπικά προτζεκτ οργανωσε τα, τελειοποιησε τα αν χρειάζεται και φτιάξε ενα portfolio σε προσωπική ιστοσελίδα ή ανεβασε τα στο github, αυτα συνήθως σου δίνουν προβάδισμα. 1
Maria1514 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Συμφωνώ με τους υπόλοιπους. Γενικότερα αυτό που βιώνεις δεν είναι ούτε κάτι ασυνήθιστο ούτε κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθεις άσχημα. Ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια όσοι ψάχναμε για εργασία αυτό το διάστημα λίγο πολύ χάσαμε επαγγελματικές ευκαιρίες εξαιτίας της καραντίνας. Εφόσον ήδη καταπιάνεσαι με σχετικά projects πρέπει να το αναφέρεις και είμαι σίγουρη ότι θα μετρήσει, ακόμα γνώμη μου είναι να αναφερθείς και στις δουλειές που έκανες στον τόπο σου και ας ήταν άσχετες με τον επαγγελματικό κλάδο στον οποίο στοχεύεις. Καλή επιτυχία σου εύχομαι και μη το βάλεις κάτω με την πρώτη δυσκολία, το 'χεις! 3
velociraptoras Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 * Στείλε βιογραφικά και δείγμα της δουλειάς σου ακόμα και σε εταιρίες που δεν εχουν ενεργές αγγελίες για αναζήτηση προσωπικού. Αμισθί καμια σοβαρή εταιρία δεν προσλαμβάνει, το πιο πιθανό να πέσεις σε κάποιον απατεωνα που παίρνει ατομα να του βγαζουν τη δουλειά κ μετά τους διώχνει. Μάλιστα αν δεν είναι στο πλαίσιο πρακτικής δε μπορεί ουτε καν να αποδειχθεί ως εμπειρία αρα γυρίζεις στα ίδια, το κενό στο βιογραφικό θα μεγαλώνει. 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Τα κενα ειναι στην αρχη της καριερας σου και μαλιστα την περιοδο της πανδημιας που πολυς κοσμος ειχε θεματα με την δουλεια η /και την υγεια του και δικαιολογουνται ευκολα. Εσυ ειδικα που ειχες και σοβαρους λογους και ζητηματα να αντιμετωπισεις. Ισως αξιζε να βρεις καποιο Internship και φουλ αιτησεις για junior θεσεις φυσικα. Θα τα πας περιφημα, εχεις πολυ σωστη προσεγγιση και σκεπτικο! Ενα κολπο για μικρα σχετικα κενα ειναι να βαζεις χρονολογιες με ετη και οχι μηνες. Εκει μπορει να κρυφτει πιο ευκολα ενα κενο εξαμηνο. Επισης μπορει στην Ελλαδα η αγορα εργασιας να βελτιωνεται αλλα μου φαινεται υπερβολη να τα ψηρισει το HR τοσο πολυ. 1
bolherian Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα