lector Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Φίλε μου δε θα πεις τίποτα, και δε θα πουλήσεις τίποτα, αυτό που είναι σωστό είναι αν το μηχανάκι σου έχει πρόβλημα, και είναι κάτι εις γνώση σου, να ενημερώσεις τον υποψήφιο αγοραστή Από κει και πέρα, όποιος πάει να αγοράσει ένα 125αράκι CBF, ξέρει τι παίρνει και τι να περιμένει, η χαμηλή κατανάλωση είναι μια πραγματικότητα για το συγκεκριμένο μηχανάκι, δεν είναι κάτι εξτρά ή μια μετατροπή που έκανες εσύ για να την "πουλήσεις" 13 χρονών 125άρι με 100Κ χλμ, ε εντάξει, τα έβγαλε τα λεφτά του, σάμπως πόσο θα το δώσεις ; Kάνα 1000ρικο βαριά βαριά, αν κατά τα άλλα είναι σε άψογη κατάσταση Δεν το ειπα με σκοπο να κοροϊδεψω κανεναν, προφανως και θα "σκοτωθει" το μηχανακι.
AristidisZ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, lector είπε Δεν το ειπα με σκοπο να κοροϊδεψω κανεναν, προφανως και θα "σκοτωθει" το μηχανακι. Το καταλαβαίνω ότι το λες με καλή πρόθεση και μπράβο σου που ψάχνεις να βρεις τι γίνεται, απλά η γνώμη μου είναι αν έχεις αποφασίσει να το αλλάξεις, μην πολυ σκας, δεν έχει κάποιο νόημα Απλα εχε στο νου σου για το επόμενο να έχεις μια εικόνα στη συντήρηση που γίνεται Εγώ πχ υποπτεύομαι ότι παίζει να μην έχει τσεκάρει ποτε κανείς βαλβίδες στο CBF σου, αλλά in the end of the day κλαιν μαιν, να χες κανα 1000ρι να το συζητάγαμε 1
Joshua21 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Στις 1/8/2022 στις 8:48 ΜΜ, lector είπε Τι μπορει να φταιει και αυξηθηκε τοσο η καταναλωση του ξαφνικα; Αν κάτσει και σου φτιάξει κάποιος λίστα με κάθε πιθανή αιτία θα είναι τεράσια, πόσο μάλλον συμπεριλάβει και τις απίθανες. Αν πραγματικά θες να δεις τι φταίει τότε το πας συνεργείο να το δει, σχετικά απλό μηχανάκι είναι οπότε εύκολα θα βρει τι φταίει. 1
czarjuly Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Μήπως έχει χάσει συμπίεση μετά από τόσα χλμ;εμένα το πιο πιθανό μου έρχεται φθορά στα ελατήρια
Joshua21 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, czarjuly είπε Μήπως έχει χάσει συμπίεση μετά από τόσα χλμ;εμένα το πιο πιθανό μου έρχεται φθορά στα ελατήρια Αν ήταν θέμα συμπίεσης φαντάζομαι πως εκτός από την κατανάλωση θα είχε ακόμα πιο εμφανή πτώση στην απόδοση.
czarjuly Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Αν ήταν θέμα συμπίεσης φαντάζομαι πως εκτός από την κατανάλωση θα είχε ακόμα πιο εμφανή πτώση στην απόδοση. Ίσως είναι οριακή η φθορά ή οδηγείται συντηρητικα
Joshua21 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, czarjuly είπε Ίσως είναι οριακή η φθορά ή οδηγείται συντηρητικα Και πάλι δεν δικαιολογείται να έχει αρκετή διαφορά στην κατανάλωση αλλά καμία στην απόδοση, κάτι άλλο συμβαίνει.
lyberis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα και καλό μήνα, για τι διαφορά κατανάλωσης μιλάμε;;;
Joshua21 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, lyberis είπε Καλησπέρα και καλό μήνα, για τι διαφορά κατανάλωσης μιλάμε;;; Το λέει στο πρώτο post, με 13 λίτρα έβγαζε 550 χλμ ενώ τώρα βγάζει 400, κάπου 38% αύξηση.
lector Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Στις 2/8/2022 στις 11:55 ΜΜ, Joshua21 είπε Αν ήταν θέμα συμπίεσης φαντάζομαι πως εκτός από την κατανάλωση θα είχε ακόμα πιο εμφανή πτώση στην απόδοση. Στις 2/8/2022 στις 11:56 ΜΜ, czarjuly είπε Ίσως είναι οριακή η φθορά ή οδηγείται συντηρητικα Οντως οδηγω πολυ συντηρητικα οποτε μαλλον δε θα παρατηρουσα ουτως ή αλλως καμια διαφορα σε αποδοση. 23 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Tο κοντέρ μετράει σωστά; Καλη ερωτηση, υποθετω πως ναι αλλα δεν ειναι οτι το εχω παρατηρησει κιολας. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Στις 1/8/2022 στις 8:48 ΜΜ, lector είπε Καλησπερα σε ολους, μηπως εχει καποιος μια ιδεα να απαντησει στην απορια μου. Εχω ενα μηχανακι honda cbf 125 '09 που πλησιαζει τις 100.000 χιλιομετρα. Κατα 90% ολα αυτα εχουν γινει εντος αθηνας, με παρομοια συντηρητικη οδηγικη συμπεριφορα. Οπως το ειχα παρακολουθησει εδω και χρονια, το ρεζερβουαρ των 13 λιτρων εβγαζε περιπου 550 χιλιομετρα κατα μεσο ορο, καθε φορα που γεμιζα μηδενιζα το μετρητη. Τους τελευταιους μηνες ομως εχω παρατηρησει οτι η αυτονομια του εχει πεσει γυρω στα 400 χλμ, και αυτο εγινε σχετικα αποτομα. Να σημειωσω οτι δεν εχω αλλαξει οδηγικη συμπεριφορα, δεν το παραφορτωνω, συνηθως το οδηγω μονος μου χωρις 2ο ατομο, και οι αποστασεις που διανυω ειναι κατα μεσο ορο οι ιδιες που εκανα ολα αυτα τα χρονια, οπως επισης και οτι εχω γεμισει σε αρκετα διαφορετικα βενζιναδικα, για να αποκλεισουμε την πιθανοτητα οτι επεσα σε νοθεια. Τι μπορει να φταιει και αυξηθηκε τοσο η καταναλωση του ξαφνικα; Το βασικο μου προβλημα ειναι οτι σκεφτομαι το επομενο διαστημα να το πουλησω (φτηνα προφανως) και ενα βασικο χαρτι που θα επαιζα κατα την πωληση ειναι η χαμηλη καταναλωση, και ξαφνικα χανω αυτο το χαρτι. Καθε ιδεα ευπροσδεκτη, ευχαριστω! Αν τραβαει το ιδιο τοτε ειναι στα καυσιμα-ποσοτητα ή στις συνθηκες σου..! Το καλοκαιρι εχεις χαμηλοτερη καταναλωση και το χειμωνα μεγαλυτερη! Τον χειμωνα τραβαει καλυτερα..
AristidisZ Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, PLACEBO_89 είπε Αν τραβαει το ιδιο τοτε ειναι στα καυσιμα-ποσοτητα ή στις συνθηκες σου..! Το καλοκαιρι εχεις χαμηλοτερη καταναλωση και το χειμωνα μεγαλυτερη! Τον χειμωνα τραβαει καλυτερα.. Έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για μηχανάκι (που ήταν κάποτε) 10-11 άλογα ε ;
PLACEBO_89 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για μηχανάκι (που ήταν κάποτε) 10-11 άλογα ε ; Απο δικυκλα δεν ξερω αλλα η αρχη της μηχανικης ειναι η ιδια!
greekfragma Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 On 01/08/2022 at 20:57, greekfragma said: ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα. βαλβίδες πριν τόσα μπουζί πριν τόσα injection πριν τόσα. λάδια πριν τόσα. τον μηχανικό τον ρώτησες να στα απαντήσει αυτά πότε έγιναν τελευταία φορά και σε ποιά χιλιόμετρα; έχει περάσει όλη η βδομάδα και είμαι περίεργος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα