Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους, μηπως εχει καποιος μια ιδεα να απαντησει στην απορια μου.

Εχω ενα μηχανακι honda cbf 125 '09 που πλησιαζει τις 100.000 χιλιομετρα. Κατα 90% ολα αυτα εχουν γινει εντος αθηνας, με παρομοια συντηρητικη οδηγικη συμπεριφορα. Οπως το ειχα παρακολουθησει εδω και χρονια, το ρεζερβουαρ των 13 λιτρων εβγαζε περιπου 550 χιλιομετρα κατα μεσο ορο, καθε φορα που γεμιζα μηδενιζα το μετρητη. Τους τελευταιους μηνες ομως εχω παρατηρησει οτι η αυτονομια του εχει πεσει γυρω στα 400 χλμ, και αυτο εγινε σχετικα αποτομα. Να σημειωσω οτι δεν εχω αλλαξει οδηγικη συμπεριφορα, δεν το παραφορτωνω, συνηθως το οδηγω μονος μου χωρις 2ο ατομο, και οι αποστασεις που διανυω ειναι κατα μεσο ορο οι ιδιες που εκανα ολα αυτα τα χρονια, οπως επισης και οτι εχω γεμισει σε αρκετα διαφορετικα βενζιναδικα, για να αποκλεισουμε την πιθανοτητα οτι επεσα σε νοθεια. Τι μπορει να φταιει και αυξηθηκε τοσο η καταναλωση του ξαφνικα; Το βασικο μου προβλημα ειναι οτι σκεφτομαι το επομενο διαστημα να το πουλησω (φτηνα προφανως) και ενα βασικο χαρτι που θα επαιζα κατα την πωληση ειναι η χαμηλη καταναλωση, και ξαφνικα χανω αυτο το χαρτι. 

Καθε ιδεα ευπροσδεκτη, ευχαριστω!

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απλό μηχανάκι για να βρεις και τι φταίει.

πριν πόσα χιλιόμετρα άλλαξες μπουζί-λάδια και ρύθμιση βαλβίδων και καθαρισμό injection

Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekfragma είπε

απλό μηχανάκι για να βρεις και τι φταίει.

πριν πόσα χιλιόμετρα άλλαξες μπουζί-λάδια και ρύθμιση βαλβίδων και καθαρισμό injection

Τακτικο σερβις κανω απο παντα ανα 4-5 χιλιαδες χλμ συνηθως, και αυτο ξεκινησε να συμβαινει και πριν το τελευταιο σερβις... Το επομενο ειναι να γινει μεσα στο μηνα βεβαια. 

Δημοσ.
Just now, lector said:

Τακτικο σερβις κανω απο παντα ανα 4-5 χιλιαδες χλμ συνηθως, και αυτο ξεκινησε να συμβαινει και πριν το τελευταιο σερβις... Το επομενο ειναι να γινει μεσα στο μηνα βεβαια. 

ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα.

βαλβίδες πριν τόσα

μπουζί πριν τόσα

injection πριν τόσα.

λάδια πριν τόσα.

• Like 1
Δημοσ.

έλεγξε και την πίεση ελαστικών. όχι ότι θα επηρεάζει τόσο την κατανάλωση. Κατά τα άλλα, ό,τι είπε ο greekfragma

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα.

βαλβίδες πριν τόσα

μπουζί πριν τόσα

injection πριν τόσα.

λάδια πριν τόσα.

Δυστυχως δεν εχω να σου δωσω συγκεκριμενη απαντηση, μιας που ποτε δεν ειχα τις γνωσεις ουτε ασχοληθηκα ιδιαιτερα με λεπτομερειες του σερβις, απλα πηγαινα στο γνωστο μου μηχανικο και του ελεγα να το περασει γενικα. Αν ειναι κατι απο αυτα ομως που παιζει να φταιει για τη μεγαλη αυξηση στην καταναλωση, τοτε να φροντισω στο προσεχες σερβις να τα τονισω.

Μόλις τώρα, Bitbit είπε

έλεγξε και την πίεση ελαστικών. όχι ότι θα επηρεάζει τόσο την κατανάλωση. Κατά τα άλλα, ό,τι είπε ο greekfragma

Αυτο το ελεγχω τακτικα, ανα 1-2 βδομαδες μη σου πω, οποτε δε νομιζω να παιζει τοσο μεγαλο ρολο. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Βιβλιαρακι δεν εχει το μηχανακι? Εμας σε αμαξι τα γραφει ολα.

Εχει χαθει εδω και καιρο δυστυχως σε καποια εκκαθαριση. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lector είπε

Το βασικο μου προβλημα ειναι οτι σκεφτομαι το επομενο διαστημα να το πουλησω (φτηνα προφανως) και ενα βασικο χαρτι που θα επαιζα κατα την πωληση ειναι η χαμηλη καταναλωση, και ξαφνικα χανω αυτο το χαρτι. 

Και που θα ξέρει ο αγοραστής ότι έχει ανεβεί η κατανάλωση 20% ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα άμα βάλεις σε ένα νοθευμένη δεν επανέρχεται αμέσως η κανονική κατανάλωση. Και αν πέσεις στην κέντα και βάλεις και σε δεύτερο κλάφτα.

Επεξ/σία από G.TH.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oταν λες τελευταιους μηνες; εννοεις το καλοκαιρι ;  αν ναι τοτε ειναι φυσιολογικο να καιει περισσοτερο με τις υψηλες θερμοκρασιες. Eιναι injection η καρμπυρατερ;

Παντως εγω τετοια καταναλωση δεν εχω δει ποτε στο δικο μου cbf , βεβαια του πινω και το αιμα και εχω 15αρι γραναζι μπροστα αλλα και παλι δεν μου φαινεται υπερβολικη η καταναλωση.

Επεξ/σία από visualizer
Δημοσ.
21 ώρες πριν, thanasisxask είπε

Μήπως άλλαξες πρατήριο βενζίνης; 

Εχω δοκιμασει 5-6 πρατηρια τουλαχιστον και δεν εχει αλλαξει κατι. 

19 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Και που θα ξέρει ο αγοραστής ότι έχει ανεβεί η κατανάλωση 20% ;

Αν δεν το πω οχι δε θα το ξερει (αν και τα 400 αυτονομια ειναι λιγοτερα απο τις προδιαγραφες που λενε 500), απλα σκεφτομουν να "πουλησω" σαν πλεονεκτημα οτι εχει πολυ χαμηλη καταναλωση και δε μπορω να το κανω πλεον.

9 ώρες πριν, visualizer είπε

Oταν λες τελευταιους μηνες; εννοεις το καλοκαιρι ;  αν ναι τοτε ειναι φυσιολογικο να καιει περισσοτερο με τις υψηλες θερμοκρασιες. Eιναι injection η καρμπυρατερ;

Παντως εγω τετοια καταναλωση δεν εχω δει ποτε στο δικο μου cbf , βεβαια του πινω και το αιμα και εχω 15αρι γραναζι μπροστα αλλα και παλι δεν μου φαινεται υπερβολικη η καταναλωση.

Οχι, απο το χειμωνα εχει ξεκινησει αυτο. Υπερβολικη δεν ειναι οχι αλλα σιγουρα ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο παλιοτερα. Injection ειναι νομιζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lector είπε

Αν δεν το πω οχι δε θα το ξερει (αν και τα 400 αυτονομια ειναι λιγοτερα απο τις προδιαγραφες που λενε 500), απλα σκεφτομουν να "πουλησω" σαν πλεονεκτημα οτι εχει πολυ χαμηλη καταναλωση και δε μπορω να το κανω πλεον.

Φίλε μου δε θα πεις τίποτα, και δε θα πουλήσεις τίποτα, αυτό που είναι σωστό είναι αν το μηχανάκι σου έχει πρόβλημα, και είναι κάτι εις γνώση σου, να ενημερώσεις τον υποψήφιο αγοραστή

Από κει και πέρα, όποιος πάει να αγοράσει ένα 125αράκι CBF, ξέρει τι παίρνει και τι να περιμένει, η χαμηλή κατανάλωση είναι μια πραγματικότητα για το συγκεκριμένο μηχανάκι, δεν είναι κάτι εξτρά ή μια μετατροπή που έκανες εσύ για να την "πουλήσεις"

13 χρονών 125άρι με 100Κ χλμ, ε εντάξει, τα έβγαλε τα λεφτά του, σάμπως πόσο θα το δώσεις ; 

Kάνα 1000ρικο βαριά βαριά, αν κατά τα άλλα είναι σε άψογη κατάσταση 

Επεξ/σία από AristidisZ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...