Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ρεεεεεεεε με τοσα λεφτα και το πιξελ τρεχει το δικο σας λειτουργικο χειροτερα απο τα xiaomi ρεεεεεεεεεεεε

μανατζαρεοι και ceo μονο για σαμπανιες και ρολεξ ειστε

• Like 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Chape είπε

Όλες οι μεγάλες εταιρίες ζητάνε Feedback και ιδέες των εργαζόμενων. Το βλέπω και στην εταιρία που δουλεύω εγώ (που σε σχέση με την Google είμαστε μια τρίχα από τα "μεζεα" της. Οπως το ίδιο κάνει και η SAP όπως μου λέει ο κολλητός μου.

Μα δεν διαφωνώ. Και σε εμένα στην εταιρεία που δουλεύω πάντα μας ζητάνε να καταθέσουμε ιδέες απόψεις λύσεις κλπ. Το πρόβλημα είναι με τις διαπιστώσεις και με την χαοτική διαφορά των μισθών. Γιατί δεν γίνεται να συνεισφέρουν όλοι και ένας να απολαμβάνει. Ούτε επίσης γίνεται αυτοί που φέρνουν τα χρήματα να παίρνουν 3και 60 και οι διαχειριστές των χρημάτων να παίρνουν 1000 φορές τα 3 και 60. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία ας πάρει 800 φορές τα 3κ60 και να πάρει ο άλλος 10κ60 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chape είπε

Όλες οι μεγάλες εταιρίες ζητάνε Feedback και ιδέες των εργαζόμενων. Το βλέπω και στην εταιρία που δουλεύω εγώ (που σε σχέση με την Google είμαστε μια τρίχα από τα "μεζεα" της. Οπως το ίδιο κάνει και η SAP όπως μου λέει ο κολλητός μου.

Ναι αλλά αυτοί πληρώνονται για να με κάνουν εμένα πιο αποδοτικό, πιο εργατικό κτλ. Εάν μου ζηταν εμένα την γνώμη μου για το τι πρέπει να γίνει στην εταιρεία που διευθύνουν σημαίνει 2 πραγματα

1/δεν έχουν ιδέα τι κάνει ο καθένας στην εταιρεια

2/δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα για το πως να προχωρήσουν την εταιρεία παραπέρα και προσπαθούν να βγουν από πάνω πως και καλά ακούνε τους εργαζόμενους 

Σε εταιρεία που δούλευα, μας ζήταγαν την γνώμη μας για τον τρόπο που έπρεπε να κινηθεί η εταιρεία όταν ξεκίνησαν τα capital control. Σοβαρά τώρα; εάν ζητάς από τον εργαζόμενο συμβουλές, τότε τον πληρώνεις για αυτές από δεχόμενος ο εργαζόμενος και την ευθύνη. Όμως τον πληρώνεις. Όταν ζητάς την γνώμη του για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει ολόκληρα, τότε άστο. Προσπαθείς να τον κάνεις συνένοχο σε στραβή ενώ σε περίπτωση που κάτσει η ιδέα, ο ceo θα καρπωθει τα πάντα. Έλεγε ο Musk να δουλέψετε παραπάνω στους εργαζόμενους. Για ποιον λόγο, να πάρει παραπάνω bonus ο ίδιος; 

• Like 1
  • Thanks 5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Bakxos είπε

O CEO ζήτησε τις ιδέες από τους εργαζόμενους. Δηλαδή αυτός γιατί πληρώνεται για να λέει μόνο πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοι, πιο λειτουργικοί πιο δραστήριοι. Γενικά πληρώνεται για να κάνει διαπιστώσεις. Όπως συμβαίνει τελευταία με όλους τους top line manager. Αυτοι μονο θα παίρνουν τους παχυλούς μισθούς. Ζούμε μια στρεβλωση νομιζω

Καπιταλισμός λέγεται 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Macosj είπε

Καπιταλισμός λέγεται 

Ακόμα κι έτσι είναι στραβός καπιταλισμός. 

Γιατί ο αρχηγός είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει, που έχει όραμα, στρατηγική, που δημιουργεί αξίες που επηρεάζει και καθοδηγεί τους υφιστάμενους του που  αναλαμβάνει τις ευθύνες όταν η κατάσταση δεν πάει καλά, που είναι χαρισματικός αναλαμβάνει τα ρίσκα νοιάζεται για τους ανθρώπους του, θέτει τις βασικές κατευθυντηριες γραμμές και πολλά άλλα.

Δεν είναι αυτός που κάνει διαπιστώσεις και κυρίως δεν είναι αυτός που μόλις βρίσκει τα δύσκολα πετάει τη μπάλα στους εργαζόμενους. 

Γιατί τελευταία αυτό γίνεται παντού σχεδόν 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"...η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ εργαζομένων και στελεχών μετά την ετήσια έρευνα "Googlegeist" που έδειξε ότι οι εργαζόμενοι έδωσαν στην εταιρεία ιδιαίτερα κακούς βαθμούς για τις αμοιβές, τις προαγωγές και την εκτέλεση του πλάνου της..."

LOL !!!   Για να μην ξεχνιόμαστε... Ετσι ?

2015...

Γιατί όλοι θέλουν να δουλέψουν στην Google

Τι είναι αυτό, και δεν μιλάμε για τα λεφτά, που κάνει τους εργαζόμενους να μην θέλουν να επιστρέψουν σπίτι τους! "

https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/1912033/giati-oli-theloune-na-doulepsoun-stin-google

Ο τεχνολογικός γίγαντας που ακούει στο όνομα Google βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο και αποτελεί πόλο έλξης για τα ταλέντα αλλά και για χιλιάδες ακόμη ανθρώπους που ψάχνουν δουλειά. Με λίγα λόγια όλοι θέλουν να δουλέψουν στη Google και οι λόγοι είναι πολλοί… Άλλωστε το αμερικανικό περιοδικό Fortune που δημοσιεύει κάθε χρόνο τον κατάλογο με τις 100 καλύτερες αμερικανικές εταιρείες φροντίζει να έχει στην κορυφή την Google. Μάλιστα ορισμένοι εργαζόμενοι της δηλώνουν ότι ενδεχομένως σε λίγο καιρό να μην θέλουν να γυρνούν τα βράδια στο σπίτι! Η Google αποτελεί την καλύτερη υπόθεση εργασίας αναφορικά με ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Η εταιρεία έχει κάνει εκατομμύρια άτομα απ’ όλο τον κόσμο να θέλουν να δουλέψουν εκεί.

Φέτος ο κολοσσός αναδείχτηκε για έκτη φορά στην κορυφή της λίστας με την εταιρεία που θέλουν όλοι να εργαστούν και παρέχει στους περίπου 45.000 εργαζομένους του προνόμια όπως δωρεάν γκουρμέ φαγητό όλη μέρα για όλα τα γεύματα της ημέρας, δωρεάν γυμναστήρια, δωρεάν μασάζ, γενναιόδωρη άδεια μητρότητας, μπόνους και σειρά ακόμη παροχών. Άλλωστε εκτός των 100.000 ωρών δωρεάν μασάζ, γηπέδων μπάσκετ και άλλων αθλημάτων, η Google παρέχει δεκαετή οικονομική κάλυψη για τα μέλη της οικογένειας εάν αποβιώσει ένας εργαζόμενος.

Έτσι δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί όλοι θέλουν να πάνε στον γίγαντα… Εκτός από το γεγονός ότι θα είναι στην καρδιά των εξελίξεων, στην καρδιά της εταιρείας που μπορεί και αλλάζει το ίντερνετ και πρωτοστατεί, θα έχει έναν καλό μισθό, μπόνους και παροχές που αλλού δεν υπάρχουν. Γιατί ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να προσελκύουν τα καλύτερα ταλέντα παγκοσμίως; Η απάντηση είναι απλή. «Ξέρουν πώς να φτιάξουν δυνατές σχέσεις μεταξύ… των εργαζομένων τους», εξηγεί ο Τζοφ Κόλβιν του περιοδικού Fortune. Τα προνόμια που δίνει κάθε εταιρεία στους εργαζομένους αποκαλύπτουν και τον ίδιο τον χαρακτήρα της. Ενας πρώην εργαζόμενος της Google εξηγεί τι προσέφερε σε αυτόν η ύπαρξη δωρεάν μπουφέ στα γραφεία της εταιρείας: «Με βοηθάει να οικοδομώ σχέσεις με τους συναδέλφους μου».

«Εάν οι συνθήκες ήταν λίγο καλύτερες δεν θα γύριζα σπίτι τα βράδια», δηλώνει δεύτερος εργαζόμενος της Goοgle. Ετσι λοιπόν  η Google προσφέρει δωρεάν φαγητό από διάφορες κουζίνες όλου του κόσμου στους υπαλλήλους της γιατί θέλει να  γνωρίζονται καλύτερα και τελικά να δένονται μεταξύ τους. Ο ίδιος εργαζόμενος συνεχίζει λέγοντας ότι στην Google «περιτριγυριζόμαστε από έξυπνους ανθρώπους, ανθρώπους με ενθουσιασμό που φτιάχνουν το καλύτερο περιβάλλον για μάθηση που έχω συναντήσει στη ζωή μου». «Αυτό ακριβώς είναι το μυστικό κάθε εταιρείας που προσφέρει τον ιδανικό χώρο εργασίας. Βασίζεται στις προσωπικές σχέσεις, όχι στην παροχή προνομίων. Προκαλεί απορία το γεγονός ότι πολλοί εργοδότες εξακολουθούν να μην το καταλαβαίνουν», γράφει ο Κόλβιν. Το μυστικό των εταιρειών που βρίσκονται στην κορυφή είναι ότι εκτός από το ότι δίνουν στόχο και παροχές στους εργαζόμενους, τους δείχνουν πολλές φορές απεριόριστη εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας ότι τελικά θα έχουν αναπτύξει τέτοια σχέση με τους συναδέλφους τους, που δεν θα εκμεταλλευτούν τα προνόμια τους! Φυσικά μετράνε τα cool γραφεία Σήμερα η Google απασχολεί υπαλλήλους σε γραφεία σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει φοιτητής διοίκησης επιχειρήσεων, επιστήμης των υπολογιστών, προγραμματισμού, που να μην θέλει να εργαστεί στην εταιρεία που αλλάζει τον κόσμο. Οι αμοιβές της εταιρείας δεν είναι γνωστές επισήμως, όμως στο Glassdoor ένα site αναζήτησης εργασίας όπου, επιπλέον, οι εργαζόμενοι αξιολογούν ανώνυμα τις εταιρείες καταθέτοντας στοιχεία για αμοιβές, εργασιακό περιβάλλον, συνθήκες και οτιδήποτε άλλο δίνει μια σαφή εικόνα Η λίστα αναφέρει τις συνολικές ετήσιες μικτές αποδοχές σε δολάρια και ξεκινάει από 159.000 δολάρια το χρόνο.

Μεταφορά εργαζομένων και με καταμαράν! Πρόσφατα υπήρξε κριτική ότι η Google δεν πληρώνει ενοίκιο για τις στάσεις των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης για να μεταφέρει με τα πούλμαν της τους εργαζομένους στις εγκαταστάσεις της. Τι έκανε η εταιρεία;. Στράφηκε σε πιο…εναλλακτικά μέσα μετακίνησης. Πλέον αρκετοί από τους εργαζόμενους της Google στο San Francisco, θα μεταφέρονται στο γραφείο μέσω θαλάσσης, με καταμαράν, που μισθώνει ο ιντερνετικός γίγαντας. Το καταμαράν της Google είναι χωρητικότητας 149 επιβατών και κάνει δύο ημερήσια δρομολόγια, ενώ όπως αναφέρουν οι αρχές του λιμανιού, η Google πληρώνει κανονικά τα τέλη ελλιμενισμού.

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Bakxos είπε

Μα δεν διαφωνώ. Και σε εμένα στην εταιρεία που δουλεύω πάντα μας ζητάνε να καταθέσουμε ιδέες απόψεις λύσεις κλπ. Το πρόβλημα είναι με τις διαπιστώσεις και με την χαοτική διαφορά των μισθών. Γιατί δεν γίνεται να συνεισφέρουν όλοι και ένας να απολαμβάνει. Ούτε επίσης γίνεται αυτοί που φέρνουν τα χρήματα να παίρνουν 3και 60 και οι διαχειριστές των χρημάτων να παίρνουν 1000 φορές τα 3 και 60. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία ας πάρει 800 φορές τα 3κ60 και να πάρει ο άλλος 10κ60 

Συνήθως μια καλή ιδέα συνοδεύεται και από ένα καλό Bonus σε κάποιες εταιρίες μπορώ να πω πάρα πολύ καλό Bonus.

8 ώρες πριν, james01gr είπε

Ναι αλλά αυτοί πληρώνονται για να με κάνουν εμένα πιο αποδοτικό, πιο εργατικό κτλ. Εάν μου ζηταν εμένα την γνώμη μου για το τι πρέπει να γίνει στην εταιρεία που διευθύνουν σημαίνει 2 πραγματα

2/δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα για το πως να προχωρήσουν την εταιρεία παραπέρα και προσπαθούν να βγουν από πάνω πως και καλά ακούνε τους εργαζόμενους 

Σε εταιρεία που δούλευα, μας ζήταγαν την γνώμη μας για τον τρόπο που έπρεπε να κινηθεί η εταιρεία όταν ξεκίνησαν τα capital control. Σοβαρά τώρα; εάν ζητάς από τον εργαζόμενο συμβουλές, τότε τον πληρώνεις για αυτές από δεχόμενος ο εργαζόμενος και την ευθύνη. Όμως τον πληρώνεις. Όταν ζητάς την γνώμη του για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει ολόκληρα, τότε άστο. Προσπαθείς να τον κάνεις συνένοχο σε στραβή ενώ σε περίπτωση που κάτσει η ιδέα, ο ceo θα καρπωθει τα πάντα. Έλεγε ο Musk να δουλέψετε παραπάνω στους εργαζόμενους. Για ποιον λόγο, να πάρει παραπάνω bonus ο ίδιος; 

Τώρα συγκρίνει την Google με την εταιρια που δουλεύεις εσύ στην Ελλάδα των capital controls?😂

Να το θέσω απλά με ένα παράδειγμα από την εταιρία που δουλεύω εγώ που όπως είπα είναι μεγάλη (από τις μεγαλύτερες στην Γερμανία) αλλά και πάλι μια τρίχα από τα μεζεα της Google. Ο Manager μου έχει και αυτός Manager ο οποίος έχει άλλους 3 Manager πάνω από αυτον οι οποίοι έχουν και αυτοί  άλλον Manager και πάει λέγοντας. Ε λοιπόν εκτός από τον δικό μου Manager κανένας άλλος δεν ξέρει ακριβώς πως κάνουμε ότι κάνουμε όλοι οι άλλοι βλέπουν νούμερα μόνο. Αυτή είναι η δουλειά τους.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Chape είπε

.. Ε λοιπόν εκτός από τον δικό μου Manager κανένας άλλος δεν ξέρει ακριβώς πως κάνουμε ότι κάνουμε όλοι οι άλλοι βλέπουν νούμερα μόνο. Αυτή είναι η δουλειά τους.

Μα αν οι απο πάνω δεν ξέρουν τι κάνουν οι απο κάτω, πως μπορούν να απαιτήσουν  κάποια νούμερα ? Πως ξέρουν τι είναι εφικτό και τι ανέφικτο ? Πρέπει να είναι σχετικοί με το αντικείμενο οπωσδήποτε...

---

"...Ενας πρώην εργαζόμενος της Google εξηγεί τι προσέφερε σε αυτόν η ύπαρξη δωρεάν μπουφέ στα γραφεία της εταιρείας: «Με βοηθάει να οικοδομώ σχέσεις με τους συναδέλφους μου». "

Ναι ο φραγκοφονιάς.... Μάλλον παραγνωρίστηκαν τελικά μεταξύ τους... :)

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Eloy είπε

Μα αν οι απο πάνω δεν ξέρουν τι κάνουν οι απο κάτω, πως μπορούν να απαιτήσουν  κάποια νούμερα ? Πως ξέρουν τι είναι εφικτό και τι ανέφικτο ? Πρέπει να είναι σχετικοί με το αντικείμενο οπωσδήποτε...

Δες καλυτερα τι ειπε. Δεν ειπε "δεν ξερουν τι κανουν", αλλα "δεν ξερουν πως το κανουν". Εχει σημαντικη διαφορα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, james01gr είπε

Εδώ μπερδεύεις δύο πράγματα. Είναι άλλο ο ιδιοκτήτης (που στη συγκεκριμένη περίπτωση έβγαλε τον καρκίνο στη δουλειά και πήγε να φαληρίσει 10 φορές) να πιέζει τους εργαζόμενους για να πάει η εταιρεία μπροστά και να φάνε όλοι ψωμάκι, και ΑΛΛΟ ένας τυχαίος μεγαλομανατζαρέος που απλά τον νοιάζει το 3ετές συμβόλαιό του και να πιάσει το στόχο (με όποιο τρόπο νάνε) και μετά να πάει "πετυχημένος" αλλού (τους τελευτείους ο Steve Jobs τους τάιζε στα ψάρια). 

Απλά πάντα να δουλεύετε και να αφιερώνετε τη δημιουργικότητά σας μόνο σε ανθρώπους που σας πάνε μπροστά, στα λεφτά ή στη γνώση. Δηλαδή είτε για έναν ιδιοκτήτη ο οποίος καίγεται εσύ να πετύχεις ή για ένα προιστάμενο που θέλει εσύ να πετύχεις για να πετύχει και αυτός. Όχι για κάποιον που έχει δεμένη τη δουλειά του και δεν "εξαρτάται" από εσένα (άρα το αν αποδίδεις ή όχι μικρή σημασία έχει για αυτόν) ή δεν τον ενδιαφέρει η επιχείρηση (γιατί αύριο θα είναι αλλού να κάνει τα ίδια copy paste). Αυτό πρέπει να κοιτάτε.

Επεξ/σία από jimarass26
  • Like 2
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...