Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, ICE-T είπε

έφτασε,το βράδυ παραπάνω πληροφορίες που θα έχω χρόνο να τον περάσω και να δω θερμοκρασίες σε διάφορα power limit.

IMG20221027123843.jpg.19bbba0dd17666c5b25edb06453f0a4c.jpg

Καλορίζικος bro!

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Jts είπε

Συγκρίνω τιμές σε παρόμοια specs νέων μητρικών για να δείξω ότι στο μέλλον είναι αρκετά πιθανό να μην είναι φτηνότερες, εσύ απλά κάνεις την υπόθεση ότι με την νέα γενιά θα βρεις μητρική που την υποστηρίζει στα 200. Προφανώς όμως σε αυτή την γενιά η ιντέλ έχει φτηνότερες λύσεις.

Οκ τοτε θα περιμενουμε να δουμε τις B760 και συνεχιζουμε.
Εγω πιστευω οτι με 200€ οχι απλα παιρνεις B αλλα θα ειναι και καλη B.
Οι τιμες σου κακοφαινονται γιατι απο εκει που ειχες συνηθησει B450 με 50€ ξαφνικα βλεπεις τα καινουρια 280€.
Τα B450 δεν ειχαν 50€ γιατι μας αγαπαει η AMD ,ειχαν τοσο γιατι ειχαν αρχαια specs και δεν μπορουσαν να σου πουλανε στις ιδιες τιμες μια μητρικη pci-e 3.0 ,DDR4 με 1 nvme  με μια αλλη με pci-e 5.0, DDR5 και 3-4 nvme.
Oι Intel απο την αλλη δεν εχουν αλλαξει οι τιμες και πολυ γιατι ειναι εδω και καιρο σε αυτα τα specs.
Tα τελευταια χρονια για ενα καλο Z ηθελες 400-450€ στο Release  αυτο το Z και τωρα τοσο εχει δεν πηγε 800€.
To Αsus Strix Z690-A ειχε 460€ και το Asus Strix B660-A ειχε 200€ οταν βγηκαν.
800+ εχουν κατι υπερβολες που τις χρυσοπληρωνει μονο το 0,1% των Users.
Τα Asrock και τα Asus Prime Ζ790 εχουν 240-260€ με ποια λογικη τα Β760 να εχουν 300-400€.
Δεν βρισκω το λογο που πιστευεις οτι τα B760 ξαφνικα απο τα 150-200€ θα εχουν 400€.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 2

35 λεπτά πριν, ICE-T είπε

idle κατανάλωση στοκ μόνο xmp ,τα 12watt στα review δεν ξέρω που τα είδαν.

IMG_20221027_153457.jpg

βαλε hwinfo 64 ρε ,το core temp ειναι παλαιολιθικο 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Για πες ,default τι limits σου βαζει? 

240watt ,όταν με πέταξε στο bio's για ρυθμίσεις με έβαλε να διαλέξω cooler της MSI οι πατέντες και πάτησα ESC and exit προφανώς διάλεξε μόνο του στο bios, watercool το είχα με 12700K και όλα auto θα το ξανατσεκαρω ,σε λίγο, μέχρι εδώ 77c cinebenchR23 κάνει peak σε θερμοκρασία xmp έβαλα και τέλος, μέχρι το βράδυ θα το δοκιμάσω σε όλα τα σενάρια,τις παπαριές του hardware unboxed πού το δοκίμασε με MSI και δεν έβλεπε 5400ghz boost clock δεν ξέρω πως το κατάφερε και δεν τα έβλεπε .

IMG_20221027_163519.jpg

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 4
  • Thanks 1

18 λεπτά πριν, ICE-T είπε

240watt ,όταν με πέταξε στο bio's για ρυθμίσεις με έβαλε να διαλέξω cooler της MSI οι πατέντες και πάτησα ESC and exit προφανώς διάλεξε μόνο του στο bios, watercool το είχα με 12700K και όλα auto θα το ξανατσεκαρω ,σε λίγο, μέχρι εδώ 77c cinebenchR23 κάνει peak σε θερμοκρασία xmp έβαλα και τέλος, μέχρι το βράδυ θα το δοκιμάσω σε όλα τα σενάρια,τις παπαριές του hardware unboxed πού το δοκίμασε με MSI και δεν έβλεπε 5400ghz boost clock δεν ξέρω πως το κατάφερε και δεν τα έβλεπε .

IMG_20221027_163519.jpg

Μπομπα

• Like 1

31 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Μπομπα

το afterburner δεν δειχνει ρολογια δυστυχως ,εχω την τελευταια εκδοση, προς το παρων μονο θερμοκρασιες βλεπω .

1 ώρα πριν, BabisTs είπε

Καλορίζικος bro!

afterburner σου δειχνει ρολογια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, ICE-T είπε

το afterburner δεν δειχνει ρολογια δυστυχως ,εχω την τελευταια εκδοση, προς το παρων μονο θερμοκρασιες βλεπω .

afterburner σου δειχνει ρολογια?

βαλτο απο hwinfo 64 να κανει monitoring, πατα δεξι κλικ πανω στην θερμοκρασια της cpu στο hwinfo και τικαρε το monitoring και μετα θα εχεις ανοιχτο το hwinfo παραλληλα με το ab και θα σου κανει monitoring την θεεμοκρασια κανονικα μεχρι να το φτιαξουν στο ab

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

βαλτο απο hwinfo 64 να κανει monitoring, πατα δεξι κλικ πανω στην θερμοκρασια της cpu στο hwinfo και τικαρε το monitoring και μετα θα εχεις ανοιχτο το hwinfo παραλληλα με το ab και θα σου κανει monitoring την θεεμοκρασια κανονικα μεχρι να το φτιαξουν στο ab

θερμοκρασια/cpu usage δειχνει κανονικα ,ρολογια δεν βλεπω του cpu

1 ώρα πριν, ICE-T είπε

IMG_20221027_163519.jpg

Φιλε μου καλοριζικος. Δοκιμασε λιγο UV να δεις θερμοκρασιες και ρευματα και επιδοσεις σε CB μεχρι που μπορει να πεσει ωστε να χασει max ενα 5% σε επιδοσεις. Γιατι με τα unlimited στο καθε review δεν βγαινει ακρη ενω 2 λεπτα μεσα στο bios θα πρεπει να ερχεται εκει που πρεπει να ειναι κρυος και αρκετα efficiency. 

Επαιξαν φετος οι 2 εταιριες για το performance crown λογο ανταγωνισμου για αυτο το 5% πανω και ξεχασαν θερμοκρασιες και efficiency. 

• Like 1

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Φιλε μου καλοριζικος. Δοκιμασε λιγο UV να δεις θερμοκρασιες και ρευματα και επιδοσεις σε CB μεχρι που μπορει να πεσει ωστε να χασει max ενα 5% σε επιδοσεις. Γιατι με τα unlimited στο καθε review δεν βγαινει ακρη ενω 2 λεπτα μεσα στο bios θα πρεπει να ερχεται εκει που πρεπει να ειναι κρυος και αρκετα efficiency. 

Επαιξαν φετος οι 2 εταιριες για το performance crown λογο ανταγωνισμου για αυτο το 5% πανω και ξεχασαν θερμοκρασιες και efficiency. 

φιλε μαμα οπως ειναι δεν σηκωνει θερμοκρασια watercooled ελευθερο το εχω στις ρυθμισεις kai auto νομιζω κανει peak στα 250watt του επεξεργαστη ,θα δοκιμασω και αλλα settings αργοτερα ,out of the box παντως δεν ειναι αυτο που παρουσιαζουν με τις θερμοκρασιες .

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...