Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Μιλάμε για παπάτζες όχι αστεία.

Ε και ποιόν να δείς, τα 2 μεγαλύτερα site τα κάνανε ****τάνα. Έχει μεγάλωσει το marketing budget της AMD :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Herald είπε

Ε και ποιόν να δείς, τα 2 μεγαλύτερα site τα κάνανε ****τάνα. Έχει μεγάλωσει το marketing budget της AMD :P 

Ατράνταχτες oi αποδείξεις, όχι αστεία.:D

• Like 1

Μόλις τώρα, Armoral είπε

Ατράνταχτες oi αποδείξεις, όχι αστεία.:D

Τι αποδείξεις χρειάζονται ρε μαν, δεν είναι αυτονόητο ότι δεν γίνεται ο 13900k να είναι πιο αργός από τον 12900k στα ίδια watt? Δεν βλέπεις ότι όλα τα άλλα sites πλην techpowerup και hwunboxed βγάζουν εντελώς άλλα νούμερα; Τέσπα, αμά υπάρχει προκατάληψη, τζάμπα η συζήτηση, μόλις τον πάρει κάποιος θα ανεβάσει ένα CBR23 με την κατανάλωση δίπλα και θα δείς ότι έχω δίκιο. Είμαι τόσο σίγουρος ότι έχω δίκιο που το παίζω τζόγο :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Herald είπε

Άρα στα ίδια watt είναι πιο αργός από 12900k....LOL ρε. 

Τι πατάτες έχουνε κάνει οι τύποι

Τον 12900k τον έχουν ~27k στο r23 ενώ ο 13900k για το ίδιο σκορ θέλει 170-175w. Δεν θυμάμαι πόσο είναι στοκ ο 12900k, 250w νομίζω;

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1

Μόλις τώρα, Jts είπε

Τον 12900k τον έχουν ~27k στο r23 ενώ ο 13900k για το ίδιο σκορ θέλει 185w. Δεν θυμάμαι πόσο είναι στοκ ο 12900k, 250w νομίζω;

Για το graph απτο hwunboxed λέω, έχει τον 13900k στα 125w να βγάζει 22500, ενώ ο 12900k στα 125w βγάζει 24k :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Τι αποδείξεις χρειάζονται ρε μαν, δεν είναι αυτονόητο ότι δεν γίνεται ο 13900k να είναι πιο αργός από τον 12900k στα ίδια watt? Δεν βλέπεις ότι όλα τα άλλα sites πλην techpowerup και hwunboxed βγάζουν εντελώς άλλα νούμερα; Τέσπα, αμά υπάρχει προκατάληψη, τζάμπα η συζήτηση, μόλις τον πάρει κάποιος θα ανεβάσει ένα CBR23 με την κατανάλωση δίπλα και θα δείς ότι έχω δίκιο. Είμαι τόσο σίγουρος ότι έχω δίκιο που το παίζω τζόγο :P 

Για το marketing budget της AMD μιλούσα.

Γιατί να βγάλουν αλλοιωμένα αποτελέσματα στο hwunboxed; Στον 12900k δεν έβγαλαν.

Επεξ/σία από Armoral

Μόλις τώρα, Armoral είπε

Για το marketing budget της AMD μιλούσα.

Ε τι άλλο φταίει, γίνανε ξαφνικά άμπαλοι στα 2 μεγαλύτερα reviewing sites? Και άντε πες κάνανε κάτι λάθος - δεν το πρόσεξαν ότι δεν βγάζει νόημα;;; Τα ίδια ακριβώς έκανε το techpowerup με τον 12900k, είναι δυνατόν να βγάζεις νούμερα 70% κάτω και να μην το παρατηρείς; 70%? 

Για το graph απτο hwunboxed λέω, έχει τον 13900k στα 125w να βγάζει 22500, ενώ ο 12900k στα 125w βγάζει 24k :P 

Μα νομίζω ότι αναφέρουν ότι σε περιορισμένα watt δε δίνει άμεσα το 100%, ακόμη και σε σχέση με 7950x. Ακόμη και στα 175w ο AMD έχει προβάδισμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Σίγουρα βγάζει 24k στα 125 γιατί στοκ(250w?) δείχνει 27k, μου φαίνεται μικρή διαφορά.

Στο graph του που παρέθεσες δεν έχει σκορ 12900k σε 125w.

Επεξ/σία από Jts

1 λεπτό πριν, Armoral είπε

Μα νομίζω ότι αναφέρουν ότι σε περιορισμένα watt δε δίνει άμεσα το 100%, ακόμη και σε σχέση με 7950x. Ακόμη και στα 175w ο AMD έχει προβάδισμα.

Βρέ άσε τον AMD. Κοίταξε μόνο τον 13900k. Στα 125w που είναι το PL1 του 12900k βγάζει μεγαλύτερο σκορ από αυτό που έχει στον 13900k

Ε τι άλλο φταίει, γίνανε ξαφνικά άμπαλοι στα 2 μεγαλύτερα reviewing sites? Και άντε πες κάνανε κάτι λάθος - δεν το πρόσεξαν ότι δεν βγάζει νόημα;;; Τα ίδια ακριβώς έκανε το techpowerup με τον 12900k, είναι δυνατόν να βγάζεις νούμερα 70% κάτω και να μην το παρατηρείς; 70%? 

Δεν είχε δουλειά η AMD θα καθόταν να πληρώνει site για να δείξει ότι 13900Κ δεν αξίζει 

Μόλις τώρα, Jts είπε

Σίγουρα βγάζει 24k στα 125 γιατί στοκ(250w?) δείχνει 27k, μου φαίνεται μικρή διαφορά.

Στο graph του που παρέθεσες δεν έχει σκορ 12900k σε 125w.

Nαι τόσο βγάζει, το έχουμε τεστάρι 3 άτομα εδώ με 12900k. Και ναί δεν έχει μεγαλή διαφορά, μετά τα 150w δεν παίρνει καθόλου σε επιδόσεις, όπως και ο 7950x. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Nαι τόσο βγάζει, το έχουμε τεστάρι 3 άτομα εδώ με 12900k. Και ναί δεν έχει μεγαλή διαφορά, μετά τα 150w δεν παίρνει καθόλου σε επιδόσεις, όπως και ο 7950x. 

Ε τότε κάνει καλό scaling και θέλει περισσότερη ενέργεια. Δεν νομίζω να είναι λάθος, παρόμοιο scale έχει και ο derba8er στο γράφημα του. Περίπου ~13k 160w στο r20 όμως.

Επεξ/σία από Jts

45 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

έχω μπερδευτεί με αυτά που είδα... τι καβουρδιστήρια είναι αυτά ρε intela?

το ερώτημα τώρα είναι το εξής 13600k η 13700 η 7700 (με ddr5)?

13600 με ddr4 m/b

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...