Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν πρόσφατα αγόρασα τον 14600kf για να αντικαταστήσω τον 12400f σε sff κουτί Fractal Design Core 500.

Κουμπώνω την low budget ψύχτρα του 30ευρου που χρησιμοποιώ εδώ και σχεδόν 10 χρόνια(cryorig h7) και την low budget θερμοαγώγιμη(arctic mx-2) αγορασμένη το 2010 όταν έφτιαξα το 1ο μου pc. Το σωληνάριο είναι στην μέση οπότε υπολογίζω να μου πάρει άλλα 15 χρόνια να το ξοδέψω.

Με στοκ ρυθμίσεις σε b660 μητρική δοκίμασα cinebench 23. Όπως καταλαβαίνεται ο επεξεργαστής έφτασε τους 100 βαθμούς και σκορ 21000 και κάτι.

Βάζω από το bios ένα πιο λογικό powerlimit και φτάνω σκορ 22000+ και θερμοκρασία κάπου στους 85 αν θυμάμαι καλά.

Τέλος κάνω undervolt και ξαναδοκιμάζω. Σκορ 24000+ και θερμοκρασία 72 βαθμοί!

Συμπέρασμα οι στοκ ρυθμίσεις είναι τραγικές!

Στιγμιότυπο οθόνης (22).jpg

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, SokinLyg said:

Δεν είπες το βασικότερο - ποιά asus μητρική είναι ?

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.

Ναι σε stock η intel με CEP ανοιχτο βαραει ρευμα στο θεο. Με σωστο UV κρατας τις stock επιδοσεις 5.3 all core και πεφτεις και παρα πολυ σε θερμοκρασιες. Πηγε στα 185 ευρω ο 14600KF δεν υπαρχει κατι πιο vfm αυτη τη στιγμη σε αυτο το ευρος τιμων. 

• Like 1
Δημοσ.
20 hours ago, SokinLyg said:

Λοιπόν πρόσφατα αγόρασα τον 14600kf για να αντικαταστήσω τον 12400f σε sff κουτί Fractal Design Core 500.

Κουμπώνω την low budget ψύχτρα του 30ευρου που χρησιμοποιώ εδώ και σχεδόν 10 χρόνια(cryorig h7) και την low budget θερμοαγώγιμη(arctic mx-2) αγορασμένη το 2010 όταν έφτιαξα το 1ο μου pc. Το σωληνάριο είναι στην μέση οπότε υπολογίζω να μου πάρει άλλα 15 χρόνια να το ξοδέψω.

Με στοκ ρυθμίσεις σε b660 μητρική δοκίμασα cinebench 23. Όπως καταλαβαίνεται ο επεξεργαστής έφτασε τους 100 βαθμούς και σκορ 21000 και κάτι.

Βάζω από το bios ένα πιο λογικό powerlimit και φτάνω σκορ 22000+ και θερμοκρασία κάπου στους 85 αν θυμάμαι καλά.

Στιγμιότυπο οθόνης (22).jpg

Το είχα το κουτί (με i7 8700K). Είναι κλειστό παντού. Θέλει υδροψυξη τουλάχιστον για την αποτελεσματική ψύξη του επεξεργαστή. Δεν θα κάνεις δουλειά με αέρα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Eloy είπε

Δεν είπες το βασικότερο - ποιά asus μητρική είναι ?

Asus Rog Strix b660i. Φαίνεται στην φωτογραφία. Καλή είναι για b660 αλλά έχει αρκετούς περιορισμούς στις ρυθμίσεις του bios.

2 ώρες πριν, Arkin είπε

Ναι σε stock η intel με CEP ανοιχτο βαραει ρευμα στο θεο. Με σωστο UV κρατας τις stock επιδοσεις 5.3 all core και πεφτεις και παρα πολυ σε θερμοκρασιες. Πηγε στα 185 ευρω ο 14600KF δεν υπαρχει κατι πιο vfm αυτη τη στιγμη σε αυτο το ευρος τιμων. 

Τόσο τον πήρα. Το επόμενο βήμα αν ήθελα κάτι καλύτερο ήταν αλλαγή σε am5 και x3d επεξεργαστής οπού το κόστος θα ήταν υπερπολλαπλάσιο.

1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Το είχα το κουτί (με i7 8700K). Είναι κλειστό παντού. Θέλει υδροψυξη τουλάχιστον για την αποτελεσματική ψύξη του επεξεργαστή. Δεν θα κάνεις δουλειά με αέρα.

Μιά χαρά θερμοκρασίες έχει ο επεξεργαστής όπως φαίνεται στην εικόνα. Το ίδιο και η rtx4070.

Απλώς το κουτί αρχικά είχε λάθος διαρρύθμιση από την εταιρία στους ανεμιστήρες. Είχε μόνο έναν πίσω να βγάζει τον αέρα.

Εγώ τον αντέστρεψα να βάζει τον αέρα και να τον στέλνει κατευθείαν στην ψύχτρα του επεξεργαστή και πρόσθεσα έναν δεύτερο πάνω μπροστά να βγάζει τον αέρα. Όπως στην φωτογραφία.

Core_500_15.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...