Arkin Δημοσ. Σάββατο στις 01:45 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:45 πμ 57 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Ρε συ arkin δηλαδή όσοι τα λέγαμε αυτά πριν και για κατανάλωση κτλπ θα λέγαμε ψέματα δηλαδή? όπως και να χει με γεια άψογος επεξεργαστής Οχι εδω μεσα προφανως τα πιστευα αλλα διαβαζω λιγες μερες reddit και παντου οι 9/10 λενε για μεγαλες θερμοκρασιες 13th 14th gen μεχρι που διαβασα οτι θες μονο 360 AIO για να τους ψυξεις. Καλα κρασια δηλαδη και ιστοριες με αγριους. Να σε καλα παει ταπα δεν ξερω αν χρειαζεται να ασχοληθω με τιποτα αλλο στο bios μιας και OC δεν παιζει με B760 αν και οπως ειδα και στα 5.7 all core δεν δινει κατι στα παιχνιδια ενα 2-3% και αυτο με τα ζορια οποτε ειναι ηδη αστερι οπως τον εχουν stock. Το UV παντως το θελει μιας και η Intel ειδικα με τα τελευταια microcode και το CEP και καλα ασφαλεια τους κλειδωνει στα 1.40 volt δεν ξερω αν πηγαινει και παραπανω οπως ειπε ο atheatos πιο πισω. Σε 12th 13th gen γυρνας 104 microcode κανεις undervolt. Σε 14th gen απλα κλεινεις CEP και χωρις να κανεις UV πεφτει το voltage 0.05 κοντα. Δεν ξερω και αν αξιζει να δοκιμασω παρακατω απο 1.20 νομιζω ειναι κομπλε.
MikeGR7 Δημοσ. Σάββατο στις 02:27 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:27 πμ (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Arkin είπε Βλέπετε πουθενά κάψιμο? Να είσαι καλά φίλε μου. Θα τα βολέψω αυτά για την ώρα την έβγαλα τελείως να βγάλω φώτο μπας και δείτε τίποτα. Εγω με αυτη την ευκαιρία θα ηθελα να πω σε ολους να προσέξετε κατι το οποιο κολλητός μου την πατησε και εκαψε μητρικη Asus 450€ μυστηριωδος μεχρι που την ειδα εγω απο κοντα και εκανα "διελεύκανση " *Εκει που πατανε τα standoff της υδροψυξης παιρνανε απο κατω memory traces και οταν τα standoff ειναι μεταλλικά οπως αυτα στη φωτογραφία.... στην καλύτερη χανεις καναλι απο μνημες ή στη χειροτερη οπως επαθε ο φιλος μου καις μητρικη!* Δεν ειναι ετσι σε ολες τις μητρικες, μονο στις Asus την κανουν αυτη την εξυπνάδα! Αντιμετώπιση: Παντα απο κατω ενα ΛΕΠΤΟ κάλυμμα για να μην γίνεται επαφη standoff-PCB. Ροδελα πλαστικη πχ. Καποιοι κατασκευαστες AIO το ξερουν αυτο οπως π.χ. η Arctic σου δινει μονωτικά αυτοκόλλητα για κατω απο το standoff τα οποια ομως οταν αλλαξεις κανα δυο μητρικες χαλανε/τα ξεχνας και μετα ερχονται οι φωτιες... Bonus: Για να δεις αν σου εχει συμβει πρεπει να ξεβιδωσεις τα Standoff και να κοιταξεις απο κατω αν εχεις "γδαρει" ή ακομα χειροτερα ελαφρως καψει το pcb. Επεξ/σία Σάββατο στις 02:30 πμ από MikeGR7 5
Sarandis Δημοσ. Σάββατο στις 09:01 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:01 πμ 6 ώρες πριν, MikeGR7 είπε Εγω με αυτη την ευκαιρία θα ηθελα να πω σε ολους να προσέξετε κατι το οποιο κολλητός μου την πατησε και εκαψε μητρικη Asus 450€ μυστηριωδος μεχρι που την ειδα εγω απο κοντα και εκανα "διελεύκανση " *Εκει που πατανε τα standoff της υδροψυξης παιρνανε απο κατω memory traces και οταν τα standoff ειναι μεταλλικά οπως αυτα στη φωτογραφία.... στην καλύτερη χανεις καναλι απο μνημες ή στη χειροτερη οπως επαθε ο φιλος μου καις μητρικη!* Δεν ειναι ετσι σε ολες τις μητρικες, μονο στις Asus την κανουν αυτη την εξυπνάδα! Αντιμετώπιση: Παντα απο κατω ενα ΛΕΠΤΟ κάλυμμα για να μην γίνεται επαφη standoff-PCB. Ροδελα πλαστικη πχ. Καποιοι κατασκευαστες AIO το ξερουν αυτο οπως π.χ. η Arctic σου δινει μονωτικά αυτοκόλλητα για κατω απο το standoff τα οποια ομως οταν αλλαξεις κανα δυο μητρικες χαλανε/τα ξεχνας και μετα ερχονται οι φωτιες... Bonus: Για να δεις αν σου εχει συμβει πρεπει να ξεβιδωσεις τα Standoff και να κοιταξεις απο κατω αν εχεις "γδαρει" ή ακομα χειροτερα ελαφρως καψει το pcb. Έχω γδάρει μια gene xi έτσι. Δεν έκοψε το trace, μόνο το coating αλλα με το standoff βραχυκύκλωνε. Έβαλα ροδέλες, λειτουργεί ακόμα. Πίστευα οτι είμαι ο μόνος που το έχει πάθει 1
labros1995 Δημοσ. Σάββατο στις 12:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:26 μμ @Arkin Έχεις να προτείνεις επιλογές για UV σε b760? Γενικά τον έχω stock και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, πέρα απο IA VR στα 1.450v σαν limit σε περίπτωση που πάει να ανεβάσει παραπάνω. Που και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό.
Arkin Δημοσ. Σάββατο στις 12:38 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:38 μμ 3 λεπτά πριν, labros1995 είπε @Arkin Έχεις να προτείνεις επιλογές για UV σε b760? Γενικά τον έχω stock και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, πέρα απο IA VR στα 1.450v σαν limit σε περίπτωση που πάει να ανεβάσει παραπάνω. Που και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό. Τι cpu έχεις? Πέρα από ac dc load line στο 0.01 απλά κλείσε cep αν έχεις 14th Gen και παίξε με offset στο core voltage μέχρι 0.015 ανάλογα και το silicon. Και μην βάλεις too aggressive llc. Από ότι είδα η intel με τα τελευταία microcode για να καλύψει την ίδια με την είσοδο του cep βαράει ρεύμα στο Θεό μέχρι 1.40 είδα. Αν έχεις 12 13 γενιά γύρνα 104 microcode και ρίξε ρεύμα αλλιώς δεν δουλεύει μόνο με κλείσιμο του cep. 20 βαθμοί κάτω για πλάκα. Στο 1.20 ακριβώς το έχω να πηγαίνει κρατοντας 5.3 all p cores παρακάτω δεν θα δοκιμάσω ακόμα να δω κάνα μήνα και stability. 1
akoinonitos Δημοσ. Σάββατο στις 12:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:52 μμ (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Arkin είπε Τι cpu έχεις? Πέρα από ac dc load line στο 0.01 απλά κλείσε cep αν έχεις 14th Gen και παίξε με offset στο core voltage μέχρι 0.015 ανάλογα και το silicon. Και μην βάλεις too aggressive llc. Από ότι είδα η intel με τα τελευταία microcode για να καλύψει την ίδια με την είσοδο του cep βαράει ρεύμα στο Θεό μέχρι 1.40 είδα. Αν έχεις 12 13 γενιά γύρνα 104 microcode και ρίξε ρεύμα αλλιώς δεν δουλεύει μόνο με κλείσιμο του cep. 20 βαθμοί κάτω για πλάκα. Στο 1.20 ακριβώς το έχω να πηγαίνει κρατοντας 5.3 all p cores παρακάτω δεν θα δοκιμάσω ακόμα να δω κάνα μήνα και stability. βαζεις να τρεξει μερικα interations σε ολα τα τεστ στο ycruncher και βλεπεις Επεξ/σία Σάββατο στις 12:54 μμ από akoinonitos 1
labros1995 Δημοσ. Σάββατο στις 01:02 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:02 μμ 22 minutes ago, Arkin said: Τι cpu έχεις? Πέρα από ac dc load line στο 0.01 απλά κλείσε cep αν έχεις 14th Gen και παίξε με offset στο core voltage μέχρι 0.015 ανάλογα και το silicon. Και μην βάλεις too aggressive llc. Από ότι είδα η intel με τα τελευταία microcode για να καλύψει την ίδια με την είσοδο του cep βαράει ρεύμα στο Θεό μέχρι 1.40 είδα. Αν έχεις 12 13 γενιά γύρνα 104 microcode και ρίξε ρεύμα αλλιώς δεν δουλεύει μόνο με κλείσιμο του cep. 20 βαθμοί κάτω για πλάκα. Στο 1.20 ακριβώς το έχω να πηγαίνει κρατοντας 5.3 all p cores παρακάτω δεν θα δοκιμάσω ακόμα να δω κάνα μήνα και stability. Έχω τον 14600k Ευχαριστώ πολύ ! Θα κάνω τις δοκιμές μου
dsi44 Δημοσ. Σάββατο στις 01:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:46 μμ 14 hours ago, Arkin said: Ζεστοι ελεγαν οι intel τελικα οπου ακους πολλα. Απο 45 μεχρι 50 βαθμους hogwarts στο hogsmade ιδιο ρευμα με 5700x3D μου εδωσε και 20fps στο hogsmade με ray tracing. εε αφου εχει ψυχος εξω να σε δω το καλοκαιρι με υδροψυξη και 85 βαθμους🤣
Tambas91 Δημοσ. Σάββατο στις 01:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:48 μμ 11 ώρες πριν, Arkin είπε Οχι εδω μεσα προφανως τα πιστευα αλλα διαβαζω λιγες μερες reddit και παντου οι 9/10 λενε για μεγαλες θερμοκρασιες 13th 14th gen μεχρι που διαβασα οτι θες μονο 360 AIO για να τους ψυξεις. Καλα κρασια δηλαδη και ιστοριες με αγριους. Να σε καλα παει ταπα δεν ξερω αν χρειαζεται να ασχοληθω με τιποτα αλλο στο bios μιας και OC δεν παιζει με B760 αν και οπως ειδα και στα 5.7 all core δεν δινει κατι στα παιχνιδια ενα 2-3% και αυτο με τα ζορια οποτε ειναι ηδη αστερι οπως τον εχουν stock. Καλά γενικά ο κάθε ένας γραφει το μακρύ και το κοντό του ανάθεμα και αν οι περισσότεροι έχουν τα cpu και τα γραφουν ή έστω κάθισαν να ρωτήσουν και να ασχοληθούν τι πρέπει να κοιτάξουν στο bios Καλώς ή κακός by default όντως καίνε τον κώλο τους και σε αυτό φταίει η intel γιατί ήθελε να είναι μπροστά σε όλα τα bench και να flexarei, με αποτέλεσμα να δίνει ρεύμα με το τσουβάλι και τα chip να τα παίζουν. Αν όμως κάτσεις και ασχοληθείς και τα σεταρεις σωστά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απ τα αντίστοιχα της AMD 2
dsi44 Δημοσ. Σάββατο στις 01:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:49 μμ το 99% των χρηστων παιζει out of the box,δεν καθονται να ψαχνουν επειδη η ιντελ το πηγε οριακα
Tambas91 Δημοσ. Σάββατο στις 02:00 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:00 μμ 8 λεπτά πριν, dsi44 είπε το 99% των χρηστων παιζει out of the box,δεν καθονται να ψαχνουν επειδη η ιντελ το πηγε οριακα Είτε μας αρέσει είτε όχι όλα τα σύγχρονα cpu θέλει να βάλεις χέρι να δουλέψουν σωστά, και ο 9800x3D που έχω τώρα αν δε κανεις co και κάτι αλλα κόλπα που έχει 90c βαράει... ok προφανώς είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από τα intel αλλα και πάλι... 1
dsi44 Δημοσ. Σάββατο στις 02:09 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:09 μμ δεν ειναι ετσι ,κανεις δεν ασχολειται με αυτα που κανουμε εδω μεσα.Το 99% παιζει plug n play.Απλα εμεις εχουμε εστιασει στο μικροκοσμο μας.
Tambas91 Δημοσ. Σάββατο στις 02:16 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:16 μμ (επεξεργασμένο) Ε πως δεν είναι έτσι? εμενα ο 5800x3D μου έβγαλε την παναγια... 55c idle είχε και με το που έβαζα κάνα game πήγαινε 90c, βεβαια ακόμα και plug and play να βάλεις έναν 14th με τη χρήση που κάνουν οι περισσότεροι μια χαρά κρύος είναι και καλές καταναλώσεις έχει Επεξ/σία Σάββατο στις 02:21 μμ από Tambas91 2
Πέτρος Δημοσ. Σάββατο στις 02:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:26 μμ 9 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Ε πως δεν είναι έτσι? εμενα ο 5800x3D μου έβγαλε την παναγια... 55c idle είχε και με το που έβαζα κάνα game πήγαινε 90c Στείλτε τον για μπάνιο ρε, που ακόμα έχει το θράσος και τα γράφει αυτά!
Tambas91 Δημοσ. Σάββατο στις 02:39 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:39 μμ 11 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Στείλτε τον για μπάνιο ρε, που ακόμα έχει το θράσος και τα γράφει αυτά! Ναι ναι ξέρω εγώ είμαι fanboy της ιντελ τα έχουμε πει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα