Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ρεαλιστικά, εσφιξες σωστά αυτή τη φορά.

Ενδεχομένως έβαλες το σωστό στικακι πρώτο/δεύτερο.

Επόμενη πιθανότητα, από το βγάλε-βάλε έγινε σωστό return to defaults και ξεκόλλησε.

Αντε να το χαρείς.

Δεν έχω ιδέα πραγματικά πάντως μεγάλη ανακούφιση. Ο καπνός τι ήταν ρε παιδιά? Μύρισε όλο το δωμάτιο. Τι άρπαξε? Θα το χαρώ σίγουρα τρομερό chipaki hogwarts 20fps πάνω Spiderman max ray tracing μηδέν drops στο γρήγορο swing. Απόλαυση και αυτο που ήθελα. Να είστε καλά όλοι για την πολύτιμη βοήθεια σας. Είστε φίλοι όλα τα χρόνια εδώ μέσα πάντα εκεί να βοηθήσετε όπως και εγώ σε ότι γνωρίζω. 

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δεν έχω ιδέα πραγματικά πάντως μεγάλη ανακούφιση. Ο καπνός τι ήταν ρε παιδιά? Μύρισε όλο το δωμάτιο. Τι άρπαξε? Θα το χαρώ σίγουρα τρομερό chipaki hogwarts 20fps πάνω Spiderman max ray tracing μηδέν drops στο γρήγορο swing. Απόλαυση και αυτο που ήθελα. Να είστε καλά όλοι για την πολύτιμη βοήθεια σας. Είστε φίλοι όλα τα χρόνια εδώ μέσα πάντα εκεί να βοηθήσετε όπως και εγώ σε ότι γνωρίζω. 

Έδωσε ο Θεός.

Κάποια μαλακιουλα θα είχες κάνει κατά την τοποθέτηση cpu,rams .

Τώρα κάνε και ενα φορμάτ να είσαι άρχοντας. 😆 Συν ότι θα πάρεις και άλλη απόδοση από το σύστημα με φρέσκο λειτουργικό.

*Ο καπνός ήταν η ψυχή της Λίζας που έφευγε διωγμένη νυχτα από το κουτί.

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
  • Haha 8
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xartemporas είπε

@Arkin Σε τιμώρησε το Λιζακι, αλλά όχι πολύ, ίσα να σε ταρακουνήσει 😀 Άντε, να το χαρείς.

Πολλα μας κανει η Λιζα αλλα μην ξεχναει ποσα την εχουμε δωσει και αυτη σε cpu gpu ολα τα χρονια. Να εισαι καλα φιλε μου. 

2 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Έδωσε ο Θεός.

Κάποια μαλακιουλα θα είχες κάνει κατά την τοποθέτηση cpu,rams .

Τώρα κάνε και εάν φορμάτ να είσαι άρχοντας. 😆 Συν ότι θα πάρεις και άλλη απόδοση από το σύστημα με φρέσκο λειτουργικό.

*Ο καπνός ήταν η ψυχή της Λίζας που έφευγε διωγμένη νυχτα από το κουτί.

Εδωσε εδωσε λιγο πηγε η ψυχη στην κουλουρη αλλα ολα καλα οπως φαινεται. Μεσα σε 1 ωρα εβγαλα τα παντα και το ξανα εστησα. Format απο βδομαδα θα το κανονισω και αυτο να κρατησω τι θελω μην γινει καμια βλακεια και χασω τιποτα και θα φυγει 24H2 ολοφρεσκια εγκατασταση. Ναι ο καπνος δεν ξερω πλαστικο μυρισε και ηταν εκει στη cpu. Το εριξα τιποτα σε παστα γιατι την πρωτη φορα εβαλα λιγο παραπανω αλλα στο δευτερο boot δεν εβγαλε τιποτα. Αβυσσος αλλα πρωτη φορα στα 35 μου μου συμβαινει κατι τετοιο. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Arkin είπε

Πολλα μας κανει η Λιζα αλλα μην ξεχναει ποσα την εχουμε δωσει και αυτη σε cpu gpu ολα τα χρονια. Να εισαι καλα φιλε μου. 

Εδωσε εδωσε λιγο πηγε η ψυχη στην κουλουρη αλλα ολα καλα οπως φαινεται. Μεσα σε 1 ωρα εβγαλα τα παντα και το ξανα εστησα. Format απο βδομαδα θα το κανονισω και αυτο να κρατησω τι θελω μην γινει καμια βλακεια και χασω τιποτα και θα φυγει 24H2 ολοφρεσκια εγκατασταση. Ναι ο καπνος δεν ξερω πλαστικο μυρισε και ηταν εκει στη cpu. Το εριξα τιποτα σε παστα γιατι την πρωτη φορα εβαλα λιγο παραπανω αλλα στο δευτερο boot δεν εβγαλε τιποτα. Αβυσσος αλλα πρωτη φορα στα 35 μου μου συμβαινει κατι τετοιο. 

Αν δεν σου ρίχνει συχνότητα το cpu δες αυτό που σου είπα.

Επίσης βάλε ένα φανακι να βαράνε τις ραμς γιατί οι ddr5 είναι ζορικες στις θερμοκρασίες ειδικά εάν τις σκαλίσεις.

Αυτές στα 1.35ν είναι?

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ. Α2 Β2 θεσεις. Δεν ξερω τι εκανα αλλα ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ. 

Screenshot-3.png

Tέλεια, επειδή σίγουρα θα το ξεψαχνίσεις σε uv και tuning, περιμένω να δω που θα καταλήξεις σε θερμοκρασίες και τάση να κάνω σύγκριση με το δικό μου 13600k. Θέλει η λούπα συντήρηση και νομίζω δεν έχω κουράγιο πλέον να λύνω και να ξαναδένω, οπότε αν κάθεται κρύος με την 1η ευκαιρία θα πάρω καμιά aio ή κάνα τούβλο τύπου noctua.

Έτσι είναι τώρα με ένα run cinebench, 23670 έβγαλε. -0.1uv ac/dc_ll 0.9. LLC δε θυμάμαι τι έχω

Spoiler

image.png.fc9d8e8ec91bc74d66bd4d79f4058e0a.png

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Αν δεν σου ρίχνει συχνότητα το cpu δες αυτό που σου είπα.

Επίσης βάλε ένα φανακι να βαράνε τις ραμς γιατί οι ddr5 είναι ζορικες στις θερμοκρασίες ειδικά εάν τις σκαλίσεις.

Αυτές στα 1.35ν είναι?

C states ετσι? Να μην τα πειραξω καθολου? CEP θα κλεισω και θα παιξω εκει στο 1.20 ρευμα με offset και LLC 6 να caparei εκει στο 1.20 οπως χθες και ειμαστε κυριοι. Για τη συχνοτητα θα τσεκαρω και το power plan αν και στο efficiency ηταν οποτε σιγουρα θα ηταν στο 0% να πεφτει το cpu. C states ειχα βαλει auto οποτε παιζει να μου εκαναν εκεινα τη δουλεια. Σε λιγακι θα τα δω ολα. Οι ram 1.35 ναι ετσι ειναι το xmp τους. Μεχρι τι θερμοκρασια λεμε οτι ειναι safe? Σε gaming κυριως αλλες βαριες δουλειες δεν κανω κανα premiere εδω και εκει. 

Screenshot_4.png

17 λεπτά πριν, Sarandis είπε

Tέλεια, επειδή σίγουρα θα το ξεψαχνίσεις σε uv και tuning, περιμένω να δω που θα καταλήξεις σε θερμοκρασίες και τάση να κάνω σύγκριση με το δικό μου 13600k. Θέλει η λούπα συντήρηση και νομίζω δεν έχω κουράγιο πλέον να λύνω και να ξαναδένω, οπότε αν κάθεται κρύος με την 1η ευκαιρία θα πάρω καμιά aio ή κάνα τούβλο τύπου noctua.

Έτσι είναι τώρα με ένα run cinebench, 23670 έβγαλε. -0.1uv ac/dc_ll 0.9. LLC δε θυμάμαι τι έχω

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.fc9d8e8ec91bc74d66bd4d79f4058e0a.png

Κανα 20λεπτο χθες που ασχοληθηκα με UV στο τελευταιο microcode 0x129 εκλεισα CEP και επαιξα μεχρι 0.0150 ρευμα και LLC 6 που στην ASUS οσο πιο πανω τοσο πιο αρνητικο ρευμα δινει σε peak. AC/DC Loadline 0.01 δεν τα βαζουμε και τα 2? Ετσι τα ειχαν απο 8700k εποχες και νομιζω και τωρα 0.01 διαβασα οτι ειναι καλο να το βαζουμε. Για AIO αν εχεις DIY δεν συγκρινετε αλλα θελει να ασχολεισαι καθε τοσο καθαρισμα κτλ. Με την x62 απο τελος 2017 ακομα δεν με εχει αφησει σαν την πρωτη μερα δουλευει. Για αυτο δινει 6 χρονια εγγυηση η NZXT ξερει οτι δεν προκειται να παθει κατι. 

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Arkin είπε

C states ετσι? Να μην τα πειραξω καθολου? CEP θα κλεισω και θα παιξω εκει στο 1.20 ρευμα με offset και LLC 6 να caparei εκει στο 1.20 οπως χθες και ειμαστε κυριοι. Για τη συχνοτητα θα τσεκαρω και το power plan αν και στο efficiency ηταν οποτε σιγουρα θα ηταν στο 0% να πεφτει το cpu. C states ειχα βαλει auto οποτε παιζει να μου εκαναν εκεινα τη δουλεια. Σε λιγακι θα τα δω ολα. Οι ram 1.35 ναι ετσι ειναι το xmp τους. Μεχρι τι θερμοκρασια λεμε οτι ειναι safe? Σε gaming κυριως αλλες βαριες δουλειες δεν κανω κανα premiere εδω και εκει. 

Screenshot_4.png

Κανα 20λεπτο χθες που ασχοληθηκα με UV στο τελευταιο microcode 0x129 εκλεισα CEP και επαιξα μεχρι 0.0150 ρευμα και LLC 6 που στην ASUS οσο πιο πανω τοσο πιο αρνητικο ρευμα δινει σε peak. AC/DC Loadline 0.01 δεν τα βαζουμε και τα 2? Ετσι τα ειχαν απο 8700k εποχες και νομιζω και τωρα 0.01 διαβασα οτι ειναι καλο να το βαζουμε. Για AIO αν εχεις DIY δεν συγκρινετε αλλα θελει να ασχολεισαι καθε τοσο καθαρισμα κτλ. Με την x62 απο τελος 2017 ακομα δεν με εχει αφησει σαν την πρωτη μερα δουλευει. Για αυτο δινει 6 χρονια εγγυηση η NZXT ξερει οτι δεν προκειται να παθει κατι. 

Είχα στείλει κάτι σελίδες πίσω, η οδηγία της intel ήταν max 1.1 ac/dc_ll

Στην msi μου τα έχει ανάποδα τα steps του llc. Tελευταίο microcode είναι 0x12B

Ωραία η custom δε λέω αλλά βαρέθηκα. Απο εποχές i7 930 αυτή η ιστορία :P Πλέον δε βάζω και τις gpu, μόνο η evga τιμούσε την εγγύηση με block.

Επεξ/σία από Sarandis
  • Like 1
Δημοσ.

Ρε παλικάρια ... 6 σελίδες για τα παθήματα του Αρκιν στο θέμα για τα νέα των 13th/14th gen? 😗

Μήπως θα έπρεπε να έχει ανοίξει νέο θέμα για το troubleshooting?

• Haha 2
Δημοσ.

1. Πολύ σφιχτό βιδωμα ψύκτρας?

2. Κάτι έγινε στην τοποθέτηση μητρικής - κουτιού?

3. Άστα όλα έτσι . Μη τα πειράζεις άλλο.

4. Φορματ 

• Like 1
Δημοσ.

Ζεστοι ελεγαν οι intel τελικα οπου ακους πολλα. Απο 45 μεχρι 50 βαθμους hogwarts στο hogsmade ιδιο ρευμα με 5700x3D μου εδωσε και 20fps στο hogsmade με ray tracing. 

Screenshot-1.png

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, scorpion8283 είπε

Με γεια Γιωργαρα.

Αλλα Format χθες!

( ξερεις εσυ , ctrl+alt+del) 😋

Να εισαι καλα αδερφε μου. Βρε μπαλα παει τον καθαριζω καθε τοσο και δεν μασαει. Αλλα ετσι για να σας κανω το χατηρι αλλιως ουτε το 2038 δεν θα εκανα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Ζεστοι ελεγαν οι intel τελικα οπου ακους πολλα. Απο 45 μεχρι 50 βαθμους hogwarts στο hogsmade ιδιο ρευμα με 5700x3D μου εδωσε και 20fps στο hogsmade με ray tracing. 

Ρε συ arkin δηλαδή όσοι τα λέγαμε αυτά πριν και για κατανάλωση κτλπ θα λέγαμε ψέματα δηλαδή? όπως και να χει με γεια άψογος επεξεργαστής

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...