Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Arkin είπε

Παλουκι γενικα οπως βλεπω. Και στο α2 β2 δεν επρεπε να παιξουν xmp εστω? Τι κολλημα εκει στα 4000 ουτε καν 4800 που ειναι το jedec. Δηλαδη αρπαξαν και οι 2 controllers οπως φαινεται. Το cpu ειναι tray νομιζω ειδα sn πανω οποτε θα τσεκαρω αυριο και θα δοκιμασω μπας και τουλαχιστον αν στειλουν αλλο να βγω απο την περιεργεια τι φταιει να βγαλω ενα απο τα 1 απο την εξισωση. 

Στα Α1 Β1 (οχι Α2 Β2) που τις εχεις τωρα ειναι πιθανο να μην μπορουν να παιξουν σε xmp  ,συνηθως ομως με μεγαλυτερη συχνοτητα xmp ,στα 6000 που ειναι οι δικες σου θα επρεπε να παιζουν αλλα αυτο εξαρταται και απο το cpu. Κανονικα θα επρεπε με το που μπεις στο bios (πριν βαλεις με το χερι xmp)  να δειχνουν 2133mhz οι μνημες αλλα εσυ ειπες οτι τις βαζει στα 4000 δλδ 2000mhz   που υποδηλωνει προβλημα στο να ανεβασουν συχνοτητα. 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
  • Απαντ. 8,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Tambas91 είπε

Η πιο safe επιλογή είναι να τα πας σε κάνα πλαίσιο στο service και να του πεις να τα κοιτάξουν νομίζω κάνα 10ρίκο χρεώνουν γιατί όντως αν τα στείλεις και τα 3 τρέχα γύρευε

Tα κακα οταν εισαι επαρχια μιλαμε για 80χλμ απο πλαισιο μονο πανε και ακρη δεν θα βγαλω. Θα δουμε αυριο με τις φωτο αν καταλαβετε τιποτα παραπανω και μετα αν πειτε cpu κανω αυτη με την intel πιστευω αν και tray το SN να καλυπτετε αλλιως αν ειναι μητρικη RMA τουλαχιστον να πω ειναι σιγουρα το ενα απο τα 3 οποτε στελνω για αυτο και τελος γιατι και τα 3 δεν θα βγαλω ακρη ποτε την ξερω τη φαση. Μητρικη ειναι απο msystems μεσω skroutz καλαθι οποτε αν γραψω αναλυτικα ελπιζω να με καλυψουν. 

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Στα Α1 Β1 (οχι Α2 Β2) που τις εχεις τωρα ειναι πιθανο να μην μπορουν να παιξουν σε xmp  ,συνηθως ομως με μεγαλυτερη συχνοτητα xmp ,στα 6000 που ειναι οι δικες σου θα επρεπε να παιζουν αλλα αυτο εξαρταται και απο το cpu. Κανονικα θα επρεπε με το που μπεις στο bios (πριν βαλεις με το χερι xmp)  να δειχνουν 2133mhz οι μνημες αλλα εσυ ειπες οτι τις βαζει στα 4000 δλδ 2000mhz   που υποδηλωνει προβλημα στο να ανεβασουν συχνοτητα. 

Ναι διαβασα και τα θεματα με Α1 Β1 σε καποιες mobo δεν παιζουν xmp με τιποτα σε dual channel. Στο bios με default ολα μολις μπω παιζουν 4000mhz και απο κατω γραφει οτι ειναι teamgroup 16gb 4800mhz. Τις διαβαζει κανονικα η μητρικη στο xmp εχει και 2 προφιλ 5600cl40 6000cl30. Θα παιξω λιγο με κλειστο cep και undervolt και λιγο offset να ασχοληθω λιγακι. Βλεπω τη cpu παντως μονιμα στο τερμα ακομα και οταν το vcore πεφτει κατω απο 1 η συχνοτητα εκει. Ειναι τα νεα κολπα της intel με το τελευταιο microcode? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Arkin είπε

Tα κακα οταν εισαι επαρχια μιλαμε για 80χλμ απο πλαισιο μονο πανε και ακρη δεν θα βγαλω. Θα δουμε αυριο με τις φωτο αν καταλαβετε τιποτα παραπανω και μετα αν πειτε cpu κανω αυτη με την intel πιστευω αν και tray το SN να καλυπτετε αλλιως αν ειναι μητρικη RMA τουλαχιστον να πω ειναι σιγουρα το ενα απο τα 3 οποτε στελνω για αυτο και τελος γιατι και τα 3 δεν θα βγαλω ακρη ποτε την ξερω τη φαση. Μητρικη ειναι απο msystems μεσω skroutz καλαθι οποτε αν γραψω αναλυτικα ελπιζω να με καλυψουν. 

Ναι διαβασα και τα θεματα με Α1 Β1 σε καποιες mobo δεν παιζουν xmp με τιποτα σε dual channel. Στο bios με default ολα μολις μπω παιζουν 4000mhz και απο κατω γραφει οτι ειναι teamgroup 16gb 4800mhz. Τις διαβαζει κανονικα η μητρικη στο xmp εχει και 2 προφιλ 5600cl40 6000cl30. Θα παιξω λιγο με κλειστο cep και undervolt και λιγο offset να ασχοληθω λιγακι. Βλεπω τη cpu παντως μονιμα στο τερμα ακομα και οταν το vcore πεφτει κατω απο 1 η συχνοτητα εκει. Ειναι τα νεα κολπα της intel με το τελευταιο microcode? 

Δεν σου ριχνει ρολογια σε idle εννοεις? Κανονικα θα επρεπε να πεφτουν ρε.  Format εκανες?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν σου ριχνει ρολογια σε idle εννοεις? Κανονικα θα επρεπε να πεφτουν ρε.  Format εκανες?

θέλει αλλαγή το power plan για να ρίξει ρολόγια μάλλον το έχει σε high

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

5 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

θέλει αλλαγή το power plan για να ρίξει ρολόγια μάλλον το έχει σε high

Στο efficiency ειναι απο τα windows δεν πεφτουν με τιποτα. Εκλεισα cep τον εριξα στα 1.24 voltage με offset και καθετε εκει. 17watt package και τερμα η συχνοτητα και στα p και στα e cores. Format εχω χρονια να κανω τρεμω και μονο στην ιδεα αστο για αλλη ωρα εκεινο. 

Eδω δειτε. 0.524vcore 16watt package και η συχνοτητες εκει κολλημενες. Μονο ενας ecore πεφτει 798 για κανα δευτερο και ξανα τερμα. Τι παιζει. 

Screenshot-7.png

Το undervolt τρομερο 73 βαθμοι πριν επιανε 95 με 400 στροφες την ψυκτρα και σιγουρα πεφτει και αλλο. Γαμωτο με τις κολοram να τον εστρωνα θα γινοταν μουρλια το πραγμα. Σε gaming που δοκιμασα hogwarts 55 βαθμοι peak επιασε με stock χωρις undervolt. 

Screenshot-8.png

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Arkin είπε

Στο efficiency ειναι απο τα windows δεν πεφτουν με τιποτα. Εκλεισα cep τον εριξα στα 1.24 voltage με offset και καθετε εκει. 17watt package και τερμα η συχνοτητα και στα p και στα e cores. Format εχω χρονια να κανω τρεμω και μονο στην ιδεα αστο για αλλη ωρα εκεινο. 

Eδω δειτε. 0.524vcore 16watt package και η συχνοτητες εκει κολλημενες. Μονο ενας ecore πεφτει 798 για κανα δευτερο και ξανα τερμα. Τι παιζει. 

Screenshot-7.png

Δεν πιστευω να εχεις περασει κανα armoury crate? 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Arkin είπε

Format εχω χρονια να κανω τρεμω και μονο στην ιδεα αστο για αλλη ωρα εκεινο. 

Κάτσε ρε συ έχεις βάλει το σκληρό δίσκο που είχες μέσα AMD με περασμένα τα windows και το έτρεξες yolo στο intel?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν πιστευω να εχεις περασει κανα armoury crate? 

Ναι περασμενο και αυτο απο την προηγουμενη mobo b550 gaming f asus 5700x και 5700x3d εριχναν συχνοτητα κανονικα. Εδω δεν του αρεσει του 14600k να την ριχνει φαινεται. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Ναι περασμενο και αυτο απο την προηγουμενη mobo b550 gaming f asus 5700x και 5700x3d εριχναν συχνοτητα κανονικα. Εδω δεν του αρεσει του 14600k να την ριχνει φαινεται. 

Βγαλτο ρε ειναι μεγαλη μλκια μονο κακο κανει αυτο το πραμα 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Tambas91 είπε

Κάτσε ρε συ έχεις βάλει το σκληρό δίσκο που είχες μέσα AMD με περασμένα τα windows και το έτρεξες yolo στο intel?

Ναι ολα απο πανω απο z370 σε am4 και σε 1700 τωρα. Μονο εφαρμογες σβηνω πχ τωρα ryzen master/chipsets amd πριν βαλω τον intel δεν εχω κατι αλλο απο amd στο συστημα. Πρεπει να εχω απο το 2018 να κανω format παιδια. 

Βγαλτο ρε ειναι μεγαλη μλκια μονο κακο κανει αυτο το πραμα 

Η αληθεια ειναι το κρατουσα για fan control αλλα μολις εμαθα μεσα απο bios επρεπε να το ειχα στειλει. Ακομα και το aura εχω το αυτονομο προγραμμα δεν θελει το armoury. Συχνοτητα γιατι κραταει θα μου πειτε ομως? Δεν επρεπε να πεφτει στα 800mhz?

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ναι ολα απο πανω απο z370 σε am4 και σε 1700 τωρα. Μονο εφαρμογες σβηνω πχ τωρα ryzen master/chipsets amd πριν βαλω τον intel δεν εχω κατι αλλο απο amd στο συστημα. Πρεπει να εχω απο το 2018 να κανω format παιδια. 

Η αληθεια ειναι το κρατουσα για fan control αλλα μολις εμαθα μεσα απο bios επρεπε να το ειχα στειλει. Ακομα και το aura εχω το αυτονομο προγραμμα δεν θελει το armoury. Συχνοτητα γιατι κραταει θα μου πειτε ομως? Δεν επρεπε να πεφτει στα 800mhz?

Για τα fans θα περασεις το fan control δεν υπαρχει καλυτερο προγραμμα.

Κατεβασε απο το armoury crate unistaller και στειλτο για βρουβες.

Επισης περασε το intel management engine  (driver)

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.

Ακομα λιγο undervolt peakare 1.10 voltage με LLC5 και 0.015 offset. Θερμοκρασιες εξαιρετικες ο 8700k στα 150watt βαραγε 85+. Φανταζομαι σε gaming ουτε 50 βαθμους δεν θα εχουμε. 

Screenshot-9.png

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Ακομα λιγο undervolt peakare 1.10 voltage με LLC5 και 0.015 offset. Θερμοκρασιες εξαιρετικες ο 8700k στα 150watt βαραγε 85+. Φανταζομαι σε gaming ουτε 50 βαθμους δεν θα εχουμε. 

Screenshot-9.png

Μην το παρακανεις με το  undervolt ,τουλαχιστον τεσταρε το με σοβαρο stress test.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Για τα fans θα περασεις το fan control δεν υπαρχει καλυτερο προγραμμα.

Κατεβασε απο το armoury crate unistaller και στειλτο για βρουβες.

Επισης περασε το intel management engine  (driver)

Το στελνω αμεσα fan control την βρηκα απο το bios και ησυχασα και για την x62 το cam κανει τη δουλεια του τελεια οτι του πω κανει. Ρε σεις τι γαματο cpu ειναι? Ριχνεις ρευμα κραταει all core 5.3 και εκει δεν πεφτει καθολου η αποδοση. Ποσο ξενερα να μην δουλευουν οι ram xmp να τελειωνουμε να ευχαριστηθουμε το νεο build. 

Μην το παρακανεις με το  undervolt ,τουλαχιστον τεσταρε το με σοβαρο stress test.

Τρεχω cinebench να δω και εκει τι γινεται ναι. Πειραματισμοι τα ξερεις να βρουμε το ideal. 

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

ρε εσύ είσαι χειρότερο και από εμενα κανε format και σβηστά όλα, και εγώ άμα ήμουν το intel και μου πέρναγαν σκληρό με amd chipsets θα αυτοαναφλεγομουν :P 

κανε και κάνα update bios αν και το πρόβλημα όπως λέει και ο χρηστος είναι στο hardware αλλα ποτε δε ξέρεις

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...