Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 minutes ago, _Theo_ said:

Παιδιά τσίμπησα τον i5-14500. Μετά από 30 λεπτά CB R23 με τα Intel default Settings φτάνει στους 70 βαθμούς Κελσίου, ενώ με το Power Limit στο Off φτάνει στους 80. Είναι καλά;;

Γενικά τα Power Limits τα έχουμε στο On ή στο Off ; Υπάρχει κάποιο όφελος αν τα έχουμε στο on;;

Παλαιότερα είχα δει ένα Review του TechPowerUp και έδειχνε μηδαμινές διαφορές στο gaming με Power Limit στο off.

Οι θερμοκρασίες είναι μια χαρά. Όσον αφορά τα power limits , τι κατανάλωση έχεις με on κ ποσό με off?

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, xartemporas είπε

Οι θερμοκρασίες είναι μια χαρά. Όσον αφορά τα power limits , τι κατανάλωση έχεις με on κ ποσό με off?

Αν θυμάμαι καλά max φτάνει τα 142 Watt στο Οn και τα 153 Watt με τα Power Limit στο Off.

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, _Theo_ said:

Αν θυμάμαι καλά max φτάνει τα 142 Watt στο Οn και τα 153 Watt με τα Power Limit στο Off.

Ε μικρή διαφορά, βάλτο στο on να εχεις λίγο καλύτερες θερμοκρασίες.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Εχει σοβαρευτει ,εγινε μπαμπας

Χμμμμ..... Αρα ολοι οι υπόλοιποι εδω μέσα..

είναι καραγκιόζηδες και άκληροι;;;🤣

• Haha 5
Δημοσ.
On 17/12/2024 at 08:53, ZELOMOTH said:

Χμμμμ..... Αρα ολοι οι υπόλοιποι εδω μέσα..

είναι καραγκιόζηδες και άκληροι;;;🤣

E, δεν είμαστε και όλοι άκληροι...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 9/11/2024 στις 5:53 ΜΜ, _Theo_ είπε

Παιδιά αυτή τη στιγμή έχω έναν i5-14400, 32 GB RAM 4600 MHz CL18 και μια RTX 4070 Super.

Κάρτα γραφικών δεν θα αλλάξω σύντομα και έχω κάποιες απορίες:

α) Έχω bottleneck με τον i5-14400 σε 1440p ;

β) Έχω αυτή την μητρική. Αξίζει να βάλω τον i5-14500 ή καλύτερα τον 14600k; Θα δω διαφορά (στα παιχνίδια πάντα); Ο i5-14600k θέλει υδρόψυξη ή με αυτή την ψύκτρα που έχω τώρα μπορώ να κάνω την δουλειά μου;

γ) Μήπως θα ήταν καλύτερα να περιμένω και να πάω σε νέα πλατφόρμα (π.χ. σε Ryzen 9700X) ; Αξίζει η μετάβαση σε RAM DDR5 ή είναι μικρές οι διαφορές;

Ευχαριστώ!

Έχω την ίδια κάρτα. Είχα τον 13500 (ddr5 ram 6400) και έβλεπα bottleneck σε κάποια παιχνίδια. Όχι κάτι τραγικό όμως… Αναβάθμισα σε 14700 (όχι Κ) και ναι έχει διαφορά και στα παιχνίδια και σε εφαρμογές. Είχα βέβαια από πριν καλή ψύξη (αέρας) και καλό τροφοδοτικό.  Επαναλαμβάνω όμως όχι κάτι τραγικό και πάλι. Σύμφωνα με αυτά που έχεις, μάλλον θα περίμενα για την επόμενη βελτιωμένη έκδοση των intel cpu για ολική αναβάθμιση μητρικής - μνημών - cpu. Το σύστημα που ήδη έχεις δεν αξίζει νομίζω για αναβάθμιση, είναι όμως ιδανικό και τέλειο vfm για να κάνει πολλά πράγματα για πολλά χρόνια!

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, konlift είπε

Έχω την ίδια κάρτα. Είχα τον 13500 (ddr5 ram 6400) και έβλεπα bottleneck σε κάποια παιχνίδια. Όχι κάτι τραγικό όμως… Αναβάθμισα σε 14700 (όχι Κ) και ναι έχει διαφορά και στα παιχνίδια και σε εφαρμογές. Είχα βέβαια από πριν καλή ψύξη (αέρας) και καλό τροφοδοτικό.  Επαναλαμβάνω όμως όχι κάτι τραγικό και πάλι. Σύμφωνα με αυτά που έχεις, μάλλον θα περίμενα για την επόμενη βελτιωμένη έκδοση των intel cpu για ολική αναβάθμιση μητρικής - μνημών - cpu. Το σύστημα που ήδη έχεις δεν αξίζει νομίζω για αναβάθμιση, είναι όμως ιδανικό και τέλειο vfm για να κάνει πολλά πράγματα για πολλά χρόνια!

Έχω ήδη αγοράσει και τοποθετήσει τον i5-14500. Έχει διαφορά σε σχέση με πριν (i5-14400). Όχι κάτι το ιδιαίτερα εμφανές όμως. Δυστυχώς λόγω μητρικής δεν μπορούσα να πάω σε i7-14700 μιας και εκεί θα έβλεπα μεγάλη διαφορά. Δεν πειράζει και αυτός καλός είναι! Ευχαριστώ για την απάντηση! Στο μέλλον θα δούμε για ολική αναβάθμιση...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, _Theo_ said:

Έχω ήδη αγοράσει και τοποθετήσει τον i5-14500. Έχει διαφορά σε σχέση με πριν (i5-14400). Όχι κάτι το ιδιαίτερα εμφανές όμως. Δυστυχώς λόγω μητρικής δεν μπορούσα να πάω σε i7-14700 μιας και εκεί θα έβλεπα μεγάλη διαφορά. Δεν πειράζει και αυτός καλός είναι! Ευχαριστώ για την απάντηση! Στο μέλλον θα δούμε για ολική αναβάθμιση...

Γιατί δεν μπορούσες να βάλεις 14700 σε μητρική που έβαλες 14500 ?

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Eloy είπε

Γιατί δεν μπορούσες να βάλεις 14700 σε μητρική που έβαλες 14500 ?

Γιατί η μητρική μου είναι entry-level και δεν "σηκώνει" τον i7-14700. Συν του ότι θα ήθελα και αλλαγή ψύξης (πιθανόν υδρόψυξη) και δεν ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πουθενά δεν θα έβλεπες διαφορά με τον 14700Κ εκτός κι αν είχες 4090 και 1440P/240Hz+ monitor.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, _Theo_ said:

Γιατί η μητρική μου είναι entry-level και δεν "σηκώνει" τον i7-14700. Συν του ότι θα ήθελα και αλλαγή ψύξης (πιθανόν υδρόψυξη) και δεν ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία.

Δεν είναι 14700Κ για να προβληματίζει η μητρική. Πιστεύω οτι το φοβήθηκες χωρίς λόγο. Αλλωστε με 30 Ε παίρνεις πια ψύκτρα που καλύπτει τις ανάγκες του 14700 αν δεν αρκούσε η παλιά. Βέβαια, ο καθένας κάνει οτι νομίζει, για να αισθάνεται ασφαλέστερος.

• Like 1
Δημοσ.
16 minutes ago, Eloy said:

Δεν είναι 14700Κ για να προβληματίζει η μητρική. Πιστεύω οτι το φοβήθηκες χωρίς λόγο. Αλλωστε με 30 Ε παίρνεις πια ψύκτρα που καλύπτει τις ανάγκες του 14700 αν δεν αρκούσε η παλιά. Βέβαια, ο καθένας κάνει οτι νομίζει, για να αισθάνεται ασφαλέστερος.

30 ευρώ ψύκτρα για τον 14700; Εγώ πίστευα  πώς θέλεις τουλάχιστον μια καλή 3πλή AIO υδρόψυξη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...