Eloy Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, akoinonitos said: ...Μεταχειρισμενη μητρικη μονο ρε ,δεν ξανα αγοραζω καινουρια με τα λεφτα που ζητανε... Eγώ θα το σκεφτόμουν πολύ να αγοράσω αγοράσω μεταχειρισμένη μητρική - ειδικά αν είναι και κάπως ακριβή... Η μητρική έχει πολλά υποσυστήματα, κάποιο απο τα οποία μπορεί ανα πάσα στιγμή να στραβώσει...Αν είναι σε τιμή χώμα, ΟΚ... Αν είναι ακόμα σε εγγύηση απο σοβαρό μαγαζί, είναι ΟΚ δυό φορές. Εχω αγοράσει μεταχειρισμένες μητρικές οπου η μιά είχε "αρπαγμένο" το ένα ram slot, η άλλη είχε καμμένο ένα usb και κακοποιημένο άλλο ένα, μια άλλη λιποθυμούσε όταν ξεπερνούσε κάποια θερμοκρασία, κλπ... Γενικά, έχω καεί απο μεταχειρισμένες μητρικές και προσπαθώ να τις αποφεύγω όσο με παίρνει... p.s. Το να ξέρεις τον πωλητή και την σοβαρότητά του ως χρήστη - κάτι που είναι μια ένδειξη του πως έχει (μάλλον) χειριστεί την μητρική, βοηθάει φυσικά... p.s.2 Οι μεταχειρισμένες μητρικές χαλάνε φιλίες... Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου από Eloy 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
labros1995 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) i5 14600k B760M Pro RS/D4 Microcode 0x12B IA VR Voltage Limit: 1.4 για να είμαστε safe. Όλα τα υπόλοιπα default. Kraken x63 4x140mm fans push-pull. Cinebench R23 10 minutes run. Max temp: 77 Celsius Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από labros1995 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου NVIDIA GeForce RTX 4090 video card benchmark result - Intel Core i9-13900KF Processor,ASUSTeK COMPUTER INC. PRIME Z790-A WIFI 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Είπα να κάνω το bios update... Και βρήκα τον μπελά μου. Στην αρχή το έκανα μέσω bios ez flash μέσα από το bios και με USB stick στο πάνω μέρος του κουτιού και όχι στην συγκεκριμένη θύρα bios flashback..αν και δεν νομίζω να παίζει ρόλο γιατί είναι μέσω του bios. Έκανε καμιά ώρα training τις μνήμες και ότι έλεγχο κάνει και έβγαζε μήνυμα ότι μπήκε σε safe post να πατήσω F5 για Intel defaults και F2 για να μπω στο bios... Κανένα από τα 2 δεν λειτουργούσε.. μόνο το control+alt+ delete λειτουργούσε από το ασύρματο keyboard. Έκανα καμία 4-5 προσπάθειες με restart/reset/shutdown...πάντα το ίδιο μήνυμα.. Λέω άντε να κάνω το bios flashback με το συγκεκριμένη USB θύρα και το κουμπάκι να είναι ακριβώς από κάτω. Το πατάω 3+ δευτερόλεπτα αναβοσβηνει και μετά μένει σταθερά αναμένο. Έχει περάσει καμία ώρα τώρα και δεν έχει σβήσει.. Το ξαναπαταω 3+ δευτερόλεπτα, αναβοσβηνει λίγο και μένει ξανά σταθερά αναμένο.. Όλα αυτά σε Asus pro art μητρική. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hocico0777 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Μπες στο official forum της asus και ψαξτο γιατι σίγουρα θα έχει συμβεί και σε άλλους. Αν δεν βγάλεις άκρη άνοιξε νέο θέμα με το πρόβλημά σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, hocico0777 said: Μπες στο official forum της asus και ψαξτο γιατι σίγουρα θα έχει συμβεί και σε άλλους. Αν δεν βγάλεις άκρη άνοιξε νέο θέμα με το πρόβλημά σου. Ευχαριστώ, ήθελε άλλο USB stick (ίσως γιατί ήταν μεγάλο 64gb) γιατί ήταν και fat32 και ένα partition mbr..την είχα ξαναπατήσει και την πρώτη φορά που έπρεπε να κάνω bios update για compatibility με 13gen Intel. Και τότε έφταιγε το USB stick (ίσως να είναι και το ίδιο με τώρα) και από ότι είδα το έκανα με έναν αρχαίο USB stick 16gb. Και τα 2 είχαν μέσα bios update, οπότε πολύ πιθανό και τότε να έκανα ακριβώς το ίδιο... έχει περάσει 1,5 χρόνος, που να θυμάμαι ότι το 64gb δεν κάνει.. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από prefuse 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Καταραμενη asrock 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Καταραμενη asrock Στείλε μου μια το memtest5 ρε συ γιατι δε με φορτώνει το site να το κατεβάσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
33Bird33 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Γενικά καλό είναι να έχει κάποιος ένα usb stick μόνο για BIOS updates 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
αποστόλης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Ή φορμάτ το stick πριν του φορτώσουμε το αρχείο για bios update. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Έχω ένα 4άρι παμπάλαιο (προφανώς) και μέσα έχει 10-15 εκδόσεις από διάφορες μητρικές εδώ και πόσα (>10) χρόνια. Πετάω, καρφώνω στη σχετική θύρα, κάνω τη δουλειά μου μέχρι την επόμενη. Λογικά σε fat16 είναι, ούτε θυμάμαι πια. If it works... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Μετά από πόσα restart/shutdown σας επανέρχονται τα windows λόγο training στις μνήμες; Παίζει ρόλο το μέγεθος ή και το αν είναι 2 ή 4 memory stick στο πόσο χρόνο θα πάρει; Πάντως μου πήρε πολλά restart, μερικά shutdown ακόμα και να βγάλω το καλώδιο ρεύματος 2-3 φορές και όλα τα περιφερειακά, Ethernet, USB για πληκτρολόγιο και τα 2 display port + HDMI για να περάσει το post και να μπει στα windows. Γενικά ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου, για Κυριακές ή αργίες, είναι το update μητρικής και όχι καθημερινές. Λάθος μου. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 4 hours ago, prefuse said: Μετά από πόσα restart/shutdown σας επανέρχονται τα windows λόγο training στις μνήμες; Παίζει ρόλο το μέγεθος ή και το αν είναι 2 ή 4 memory stick στο πόσο χρόνο θα πάρει; Πάντως μου πήρε πολλά restart, μερικά shutdown ακόμα και να βγάλω το καλώδιο ρεύματος 2-3 φορές και όλα τα περιφερειακά, Ethernet, USB για πληκτρολόγιο και τα 2 display port + HDMI για να περάσει το post και να μπει στα windows. Γενικά ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου, για Κυριακές ή αργίες, είναι το update μητρικής και όχι καθημερινές. Λάθος μου. 1-2 αν θυμάμαι καλά, 2 sticks. Ένα απόγευμα καθημερινής πέρασα το τελευταίο bios, δεν είχα κάποιο θέμα. Αλλά γενικά ναι, καλύτερα το σκάλισμα να γίνεται ΣΚ, γιατί ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να στραβώσει. Γενικά, πολύ ευχαριστημένος από τον 13600k. Και ευτυχώς η gigabyte δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, prefuse είπε Μετά από πόσα restart/shutdown σας επανέρχονται τα windows λόγο training στις μνήμες; Παίζει ρόλο το μέγεθος ή και το αν είναι 2 ή 4 memory stick στο πόσο χρόνο θα πάρει; Πάντως μου πήρε πολλά restart, μερικά shutdown ακόμα και να βγάλω το καλώδιο ρεύματος 2-3 φορές και όλα τα περιφερειακά, Ethernet, USB για πληκτρολόγιο και τα 2 display port + HDMI για να περάσει το post και να μπει στα windows. Γενικά ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου, για Κυριακές ή αργίες, είναι το update μητρικής και όχι καθημερινές. Λάθος μου. clear cmos θα κανεις ρε συ σε τετοια θεματα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 1 hour ago, akoinonitos said: clear cmos θα κανεις ρε συ σε τετοια θεματα Εμ με βλέπεις εδώ παιδεύομαι και δεν στέλνεις ένα pm, ένα quote ένα περιστέρι.. λες να κάνω ξανά update και clear CMOS, γιατί από ότι είδα προστέθηκαν κάποια νέα settings που δεν υπήρχαν..για να είμαι σίγουρος ή να το αφήσω έτσι; Clearing the CMOS after a BIOS update isn't always necessary, but it can help prevent potential issues that sometimes arise. Here's why it can be beneficial: 1. Avoiding Configuration Conflicts Reason: When a new BIOS version is applied, it may introduce new settings or change how certain configurations are handled. The settings saved from the previous BIOS version might conflict with the new version, causing boot issues, black screens, or other erratic behavior. Benefit: Clearing the CMOS resets all settings to factory defaults, ensuring there’s no conflict between old configurations and the new BIOS. 2. Ensuring a Clean Start with New Code Reason: BIOS updates can sometimes overwrite specific parts of the BIOS memory but not others. This can leave behind fragments of old code, especially with major version changes. Benefit: Clearing the CMOS ensures any data retained from the previous BIOS is fully cleared, giving the updated BIOS a clean start. 3. Resetting Hardware Settings Reason: Some BIOS updates change the way the motherboard manages hardware (CPU, memory, voltage settings, etc.). Retained custom settings from a previous BIOS version can lead to instability, especially with overclocking or performance tweaks. Benefit: A CMOS clear reverts these hardware-related settings to default, avoiding potential issues caused by old settings conflicting with new management routines. 4. Fixing Boot or Stability Issues Reason: Occasionally, a new BIOS version might cause problems with existing boot sequences or hardware settings that were stable under the previous BIOS. Benefit: Clearing the CMOS is often a quick troubleshooting step to resolve boot or stability problems without having to revert the BIOS update. When You Might Skip Clearing CMOS: If the BIOS update is minor and doesn’t alter any major functionality. If the manufacturer instructions don’t specify it. If you aren’t experiencing any post-update issues. Generally, clearing the CMOS can save you time troubleshooting later by ensuring that the system runs with default, compatible settings right after the update. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα