Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και γω το πέρασα σήμερα. Έβγαλα το Intel performance και έβαλα το Gigabyte performance profile που είχα και πριν. Το vcore μαξάρει στα 1.2, αν είδα καλά στο Hwinfo, τρέχοντας μία στα γρήγορα το cbr23, δηλαδή ελαφρώς πιο χαμηλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, αποστόλης said:

...Προσωπικά σε 13700k δεν είχα θέμα με crashes. Ίσως να φταίει το γεγονός που έκανα undervolt από day 1 και δε τρέχω benchmarks κάθε λίγο και λιγάκι. 

Τελικά, πόσοι φίλοι εδώ, είχαν πρόβλημα με την intel cpu, που οφειλόταν στο γνωστό πρόβλημα - ή έστω εμφάνιζε τα ίδια συμπτώματα ?

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
Στις 6/10/2024 στις 10:38 ΜΜ, patatasc είπε

Το θέμα με τα c-states στα τελευταία bios της gigabyte φαίνεται να είναι γενικευμένο, κάποιος δίνει οδηγίες που λειτουργούν στην περίπτωσή του:

Το νέο bios της gigabyte, σε εμένα δεν έλυσε το θέμα με τα c-states. Ο υπολογιστής συνεχίζει τα τυχαία restarts με τις default ρυθμίσεις στο bios.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, patatasc είπε

Το νέο bios της gigabyte, σε εμένα δεν έλυσε το θέμα με τα c-states. Ο υπολογιστής συνεχίζει τα τυχαία restarts με τις default ρυθμίσεις στο bios.

Για δοκιμασε και αυτο

Screenshot_20241013_215826_Messenger.jpg.e217575a70b1f689e92a838002041965.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, patatasc said:

Τρέχω Linux (Fedora 40). 🙂

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου, κανείς δεν είναι τέλειος. Βρες την ανάλογη ρύθμιση στην Fedora... :) :) :)

Επεξ/σία από Eloy
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, patatasc είπε

κλείστα μέχρι να σου δώσει νεό bios που να το διορθώνει το θέμα σου....δεν παθαίνει τίποτα το cpu

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, patatasc είπε

Το ίδιο θέμα και εδώ.. για πέταμα από το παράθυρο είναι. Σε μένα ήθελε κλειστό C8/C10 και package C state limits C7s. Εντωμεταξύ με τα beta bios δεν είχα κανένα θέμα! Το final έκανε πατσαβούρα το pc..

Επεξ/σία από nikpoth
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Το ίδιο θέμα και εδώ.. για πέταμα από το παράθυρο είναι. Σε μένα ήθελε κλειστό C8/C10 και package C state limits C7s. Εντωμεταξύ με τα beta bios δεν είχα κανένα θέμα! Το final έκανε πατσαβούρα το pc..

Αν μπορείς, άνοιξε support ticket και εσύ. Φοβάμαι ότι δεν θα δώσουν άλλο bios, και για αυτό το βάφτισαν stable.

• Like 1
Δημοσ.

Παίδες από εμπειρία .Όταν ένα bios(άσχετα εάν είναι beta η stable) δουλεύει καλά ,τοτε το αφήνουμε και δεν κάνουμε πειράματα.θα μου πεις καταλαβαίνω ότι θες να περάσεις το τελευταιο για καλύτερα αποτελέσματα και για πιο safe λειτουργία. Δυστυχώς είναι ρίσκο.

Εγώ στην απεξ έχω μείνει με bios από ιουνιο- Ιούλιο εάν θυμάμαι καλά.Πριν αρχίσουν τα ευτράπελα με τα πάτς και τις διορθώσεις του μικρό κώδικα η ότι άλλο. Εφόσον δεν είχα-εχω θέμα με το cpu δεν βλέπω τον λογο φλασαρισματος.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε

Παίδες από εμπειρία .Όταν ένα bios(άσχετα εάν είναι beta η stable) δουλεύει καλά ,τοτε το αφήνουμε και δεν κάνουμε πειράματα.θα μου πεις καταλαβαίνω ότι θες να περάσεις το τελευταιο για καλύτερα αποτελέσματα και για πιο safe λειτουργία. Δυστυχώς είναι ρίσκο.

Εγώ στην απεξ έχω μείνει με bios από ιουνιο- Ιούλιο εάν θυμάμαι καλά.Πριν αρχίσουν τα ευτράπελα με τα πάτς και τις διορθώσεις του μικρό κώδικα η ότι άλλο. Εφόσον δεν είχα-εχω θέμα με το cpu δεν βλέπω τον λογο φλασαρισματος.

ναι αλλά...
θα ανοίξεις cpu-z και θα σου δείχνει ότι έχεις π α λ ι ά έκδοση του bios
ούτε στον εχθρό μου τέτοιο κακό

• Haha 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

ναι αλλά...
θα ανοίξεις cpu-z και θα σου δείχνει ότι έχεις π α λ ι ά έκδοση του bios
ούτε στον εχθρό μου τέτοιο κακό

Χειρότερα σε aida64😋

• Like 1
Δημοσ.

H Asus μας έχει ακόμα στο περίμενε (Beta Bios). 

Eγώ από την άλλη είμαι σε BIOS του προηγούμενου Δεκέμβρη (2023) γιατί κάτι δε μου καθότανε καλά στο μάτι με τα επόμενα BIOS και το pc δεν έχει κανένα θέμα

Version 1602 Beta Version
13.36 MB 2024/09/27

" 1.Updated with Intel microcode 0x12B to address elevated voltage requests during idle or light activity, further mitigating Vmin Shift instability issues.
2.The option to disable C1E in the BIOS has been removed to ensure it remains enabled, reducing processor stress and maintaining stability per Intel's recommendation.

Updating this BIOS will simultaneously update the corresponding intel ME to version 16.1.30.2307. Please note after you update this BIOS, the ME version remains the updated one even if you roll back to an older BIOS later.
Before running the USB BIOS Flashback tool, please rename the BIOS file (A5471.CAP) using BIOSRenamer."

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...