Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Περασα και εγω ενα beta bios που εβγαλαν. Μ@λ@κιες σαν το προηγουμενο με την διαφορα οτι προσθεσε η asus επιλογη για performance και extreme profile. 

Κατα τα αλλα ,το cep πρεπει παλι να το κλεισεις αν αλλαξεις το svid behavior οπως και στο προηγουμενο και μου βαζει απο default intel's fail safe δλδ 1.3v για 5.1ghz :lol: 

Παιζει και να πουλαει παπατζα φουλ η intel για δηθεν φιξ 

Αυτο που παρατηρω τωρα ειναι οτι αργει μα μπει λιγο στο bios 

Φαίνεται να το έφτιαξαν 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Φαίνεται να το έφτιαξαν 

εμενα η απορια μου ειναι γτ αν βαλω voltage limit 1350mv στα games μου ριχνει το ρολοι κατω απο 5.5 ενω συμφωνα με το hwinfo το cpu δεν ζηταει τοσο? Κανει spikes που δεν τα βλεπει το hwinfo πανω απο 1350mv που του βαζω οριο? Και αν ναι γτ ? Ειναι απλα bug της asus? Ποιος ξερει. 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

εμενα η απορια μου ειναι γτ αν βαλω voltage limit 1350mv στα games μου ριχνει το ρολοι κατω απο 5.5 ενω συμφωνα με το hwinfo το cpu δεν ζηταει τοσο? Κανει spikes που δεν τα βλεπει το hwinfo πανω απο 1350mv που του βαζω οριο? Και αν ναι γτ ? Ειναι απλα bug της asus? Ποιος ξερει. 

Ο Derbauer ειχε πει σε ένα βίντεο ότι ισχύει αυτό που λες, το hwinfo δεν πιάνει όλα τα spikes και γι΄αυτό χρησιμοποιεί oscilloscope αν δεις στα βίντεό του.

Είχε πει ότι το voltage regulation γίνεται ανα 100μseconds αν θυμάμαι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Ο Derbauer ειχε πει σε ένα βίντεο ότι ισχύει αυτό που λες, το hwinfo δεν πιάνει όλα τα spikes και γι΄αυτό χρησιμοποιεί oscilloscope αν δεις στα βίντεό του.

Είχε πει ότι το voltage regulation γίνεται ανα 100μseconds αν θυμάμαι.

Θα το τεσταρω πιο εξωνυχιστικα να δω τι γινεται απο περιεργεια.

Επεξ/σία από akoinonitos

12 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι αν παω και βαλω vr voltage limit 1350mv στα παιχνιδια μου ριχνει το ρολοι κατω απο απο τα 5.5Ghz ενω οταν ακομα και σε single bench που boostαρει στα 5.6 den δεν δινει πανω απο 1.32v και στα 5.5ghz all core δινει καπου 1.29V

Περιεργη φαση

Σε καποια games μπορει να θελει να δωσει και παραπανω απο 1.35, ωστοσο μπορει να γινει ως spike στιγμιαια και να μη καταγραφει απο το hwinfo. Αλλιως συμπεριφερεται σε single core benchmarking και αλλιως σε gaming. Χωρις oscilloscope δεν μπορεις να ξερεις με σιγουρια. Καλο υπολοιπο Αυγουστου στους θαμωνες του thread!

• Like 4

48 λεπτά πριν, nvidiafan είπε

Σε καποια games μπορει να θελει να δωσει και παραπανω απο 1.35, ωστοσο μπορει να γινει ως spike στιγμιαια και να μη καταγραφει απο το hwinfo. Αλλιως συμπεριφερεται σε single core benchmarking και αλλιως σε gaming. Χωρις oscilloscope δεν μπορεις να ξερεις με σιγουρια. Καλο υπολοιπο Αυγουστου στους θαμωνες του thread!

Το θεμα ειναι οτι ειναι undervolted και θεωρητικα δεν επρεπε να φτανει εκει πανω , και δεν ειναι οτι ειναι συνεχως  στα 5.5 και ριχνει στιγμιαια στα 5.3 αλλα το αναποδο.

21 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το θεμα ειναι οτι ειναι undervolted και θεωρητικα δεν επρεπε να φτανει εκει πανω , και δεν ειναι οτι ειναι συνεχως  στα 5.5 και ριχνει στιγμιαια στα 5.3 αλλα το αναποδο.

χωρις να εχεις καποιο αλλο limit ενεργο; περιεργο οντως, παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι αλλα voltages ζηταει σε single core benching και αλλα σε gaming που ειναι σεναριο χαμηλου load (και οχι σταθερου χρονικα) σε πολλους πυρηνες ταυτοχρονα.

• Like 2

Καλησπερα στην ομαδα,

Εχω παρει τα παρακατω κομματια mobo και cpu και σκεφτομουν να αρχισω να στηνω το pc. Πρεπει πρωτα να κανω flash τα bios. Ενας συμφορουμιτης με ενημερωσε για το συγκεκριμενο thread για το τελευταιο bios update.

Στην σελιδα της MSI το τελευταιο update βγηκε τον Μαιο (2024-05-31). Να περιμενω να βγει αυτο που συζητιεται στις τελευταιες σελιδες του thread ή να βαλω οποιο εχει αυτη τη στιγμη και οταν βγει καποιο νεοτερο τωρα να κανω update?

image.png.3d34a2e4ef1ca7be0e94af8606ab0cfd.png

13 λεπτά πριν, christos_realmad είπε

Καλησπερα στην ομαδα,

Εχω παρει τα παρακατω κομματια mobo και cpu και σκεφτομουν να αρχισω να στηνω το pc. Πρεπει πρωτα να κανω flash τα bios. Ενας συμφορουμιτης με ενημερωσε για το συγκεκριμενο thread για το τελευταιο bios update.

Στην σελιδα της MSI το τελευταιο update βγηκε τον Μαιο (2024-05-31). Να περιμενω να βγει αυτο που συζητιεται στις τελευταιες σελιδες του thread ή να βαλω οποιο εχει αυτη τη στιγμη και οταν βγει καποιο νεοτερο τωρα να κανω update?

image.png.3d34a2e4ef1ca7be0e94af8606ab0cfd.png

βαλε το τελευταιο που υπαρχει τωρα με stock limits και οταν βγει το fix το περνας ,δεν υπαρχει λογος να περιμενεις

Εβαλα και εγω τσιροτο στην Mag Z790 🙃

Update CPU Microcode 0x129

Εχει βγει το τεστ για να δουμε αν εχουμε προβληματικο επεξεργαστη; (14700Κ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, duffyduck said:

Το είδες αυτό το βίντεο που ανέβασες ?  Clickbait είναι ο τίτλος του. Γι'αυτό και κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά... Δες το, δες και τα σχόλια απο κάτω,  και θα καταλάβεις,  Tίποτα δεν "broke"... Τσάμπα ο κόπος σου να το ανεβάσεις... :)

Επεξ/σία από Eloy
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...