Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σε 11600κ παντως που εχω με oc στα 5 οι 2 και 4.9 οι αλλοι 2 και 4.8 οι αλλοι 2, και σταθερο το 1.35 δουλευει απροβληματιστα απο την 1η μερα,οποτε αν ισχυουν αυτα τα στατιστικα αγοραζει κανονικα ο κοσμος η οχι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 hours ago, sjtak said:

Ενδιαφέροντα στατιστικά από Puget, δεν ήξερα ότι οι 11th gen είχαν τόσο θέμα. 

Αυτό δείχνει ότι οι Ryzen τους σκάνε περισσότερο από τους 13/14ηδες ή εγώ καταλάβαίνω κάτι λάθος;

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Ναι το συγκεκριμένο γράφημα αυτό δείχνει και είναι περίεργο.

α) είναι περίεργο γιατί οι Zen3 δεν έχω δει να έχουν σημαντικά ποσοστά failures.

β) έχω δει λίγα Zen2 failures π.χ. 3600, αλλά και πάλι δεν ήταν στατιστικώς σημαντικά ποσοστά failures.

Τωρα αν τα failures συνδέονται με κάποιες αρχικές εκδόσεις AGESA και διορθώθηκαν στην πορεία, ή με το PBO και γενικά το overclocking σε συνδυασμό με μη επαρκή ψύξη, ή με κάποιες συγκεκριμένες παρτίδες επεξεργαστών κλπ., αυτό δεν το ξέρω. Θα πρέπει να ενημερωθούμε σχετικά και επίσης να ενημερωθούμε για το πως αντιμετώπισε τους πελάτες της η AMD, (αντικατέστησε τους επεξεργαστές ή αποζημίωσε τους πελάτες? - ή την έκανε γαργάρα, όπως η Intel? ).

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω κανει ρμα ζεν3 και ολα πηγαν οκ, το εστειλα και παρελαβα με δικά τους εξοδα.
Κατι ιδιαιτερο ουτε κι εγω εχω ακουσει, βεβαια γνωριζω κι αλλον επεξεργαστη με το ιδιο θεμα με τον δικο μου, και στο φορουμ του Wendell υπαρχει ενας 7000 με παρομοια συμπαριφορά.

Παντως εχω χτησει αρκετα ζεν2-3 συστήματα χωρις κανενα θεμα ως τωρα. στο μονο που μου εκατσε ήταν στο δικό μου.

Επεξ/σία από Shadow Explorer
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, duffyduck said:

α) είναι περίεργο γιατί οι Zen3 δεν έχω δει να έχουν σημαντικά ποσοστά failures.

β) έχω δει λίγα Zen2 failures π.χ. 3600, αλλά και πάλι δεν ήταν στατιστικώς σημαντικά ποσοστά failures.

Τωρα αν τα failures συνδέονται με κάποιες αρχικές εκδόσεις AGESA και διορθώθηκαν στην πορεία, ή με το PBO και γενικά το overclocking σε συνδυασμό με μη επαρκή ψύξη, ή με κάποιες συγκεκριμένες παρτίδες επεξεργαστών κλπ., αυτό δεν το ξέρω. Θα πρέπει να ενημερωθούμε σχετικά και επίσης να ενημερωθούμε για το πως αντιμετώπισε τους πελάτες της η AMD, (αντικατέστησε τους επεξεργαστές ή αποζημίωσε τους πελάτες? - ή την έκανε γαργάρα, όπως η Intel? ).

α.) Έχουν 3-4%, είναι μεγαλύτερο ποσοστό από όσο είχαμε μάθει στο παρελθόν και μόνο θα αυξάνεται όσο μειώνονται τα nm.

Τα failures στην AMD είναι κυρίως DOA, δηλαδή το chip να είναι από την αρχή προβληματικό. Η περίπτωση τώρα είναι διαφορετική, τα chip της Intel παθαίνουν degrade με το χρόνο χωρίς overclock.

Κάθε chip που έχει περάσει από τα χέρια μου έχει γίνει λίγο ή πολύ degrade γιατί δεν τα αφήνω στα default settings όμως η AMD είναι ξεκάθαρη στο θέμα, ακόμα και με PBO δεν υπάρχει εγγύηση, το θέμα με την Intel είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο safe default. Και ο λόγος που δεν υπάρχει το safe default είναι ξεκάθαρα γιατί δεν θέλει να γίνονται review με χαμηλά ρεύματα και χάσει το crown.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 3

6 ώρες πριν, predator77 είπε

σε 11600κ παντως που εχω με oc στα 5 οι 2 και 4.9 οι αλλοι 2 και 4.8 οι αλλοι 2, και σταθερο το 1.35 δουλευει απροβληματιστα απο την 1η μερα,οποτε αν ισχυουν αυτα τα στατιστικα αγοραζει κανονικα ο κοσμος η οχι?

O 11500 ενημερωτικα εχει καψει ενα καναλι μνημη και αντικειμενικα δεν τον εχω τρεξει και καθολου, παντα με safe OC.

4 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Ναι το συγκεκριμένο γράφημα αυτό δείχνει και είναι περίεργο.

Εδω να πω ακομα πως πριν απο 2 χρονια αν θυμασαι επαιζα με εναν 5950Χ μπανανα ενος φιλου που εν τελη τα εφτυσε και μετα μας ηρθε και 2ος μπανανα. Γενικα απο οτι καταλαβα στα Zen 3 μετα απο καποια φαση απλως δεν ειχανε QC, λογικα σαν "Bugdet Option". Φανταζομαι αντίστοιχα και σε Zen 2

• Like 1

Αναλογα πως ορίζεις το degrade, ας πουμε ο 5950 που είχα, και ακομα συντηρώ αυτο το pc, μετα απο 3 χρόνια+ ξυλο (στοκ παντα με 360 aio) φαινεται εχει χασει 50-100mhz απο τα boost (θα μπορεσω να το υπολογίσω καλύτερα οταν πεσουν και οι θερμοκρασίες) , αλλα ειναι σταθερότατος.

Απ την αλλη ειδα οτι MSI του χωνει κατι περιεργα 1,5v, τα οποια δεν εχω δει ποτε στην ασροκ (Αυτο που γραφω τωρα ειναι ενα 5700x)

Τωρα αν το degrade της ιντελ ειναι να αυτοκαταστρεφεται το τσιπακι, και να δημιουργεί ασταθεια στο συστημα σε συντομο χρονικό διάστημα, οκ ειναι πολύ ποιο σοβαρο....

3 ώρες πριν, Dragonlordcv2002 είπε

RMA ΤΣΙΡΚΟ

Του λενε οτι δεν εχουν 13900k και θα του στειλουν καλυτερο και αυτος φτιαχνει ιστοριες στο κεφαλι του. Εχουμε χαζεψει τελειως. Μια ζωη το ιδιο γινεται. Δεν ειχε το πλαισιο gtx 280, σου δινει gtx 285.

• Like 3

5 hours ago, kostakis25 said:

Του λενε οτι δεν εχουν 13900k και θα του στειλουν καλυτερο και αυτος φτιαχνει ιστοριες στο κεφαλι του. Εχουμε χαζεψει τελειως. Μια ζωη το ιδιο γινεται. Δεν ειχε το πλαισιο gtx 280, σου δινει gtx 285.

Ο άνθρωπος φαίνεται να έχει πρόβλημα έκφρασης και επικοινωνίας. Προφανώς δεν κατανοεί πλήρως αυτά που διαβάζει...

• Like 1

Εγώ έχω έναν I5 13400 σε motherboard gigabyte B760m και  για κάρτα γραφικών μια  Msi 2060 και ευτυχώς δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Μάλλον θα είμαι από τους τυχερούς.

30 λεπτά πριν, aplos73 είπε

Εγώ έχω έναν I5 13400 σε motherboard gigabyte B760m και  για κάρτα γραφικών μια  Msi 2060 και ευτυχώς δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Μάλλον θα είμαι από τους τυχερούς.

Οσο τυχερος ειμαι και εγω με τον 5800Χ3D, γιατι τα προβληματα αφορουν μονο τους ΧΧ600, ΧΧ700, XX900. 😅

1 ώρα πριν, aplos73 είπε

εγώ πάλι που έχω τον intel i5 13500 αντιμετώπισα πρόβλημα μόνο όταν το έκανα undervolt και unlock to power limit μέσω του XTU, που πάλι δεν νομίζω να είναι θέμα τις intel το συγκεκριμένο. Επειδή όμως το αγόρασα από το skroutz σκέφτομαι να κάνω ticket για επιστροφή χρημάτων ως ελαττωματικό για να πάρω κάτι διαφορετικό, δεν θέλω να το ρισκάρω

• Confused 1
  • Haha 2

Και εγώ παιδιά αγόρασα κάτι ντομάτες χτες και δεν έχουν εμφανίσει κάποιο θέμα, μάλλον είμαι απ' τους τυχερούς. Το θέμα είναι στους ΧΧ600, ΧΧ700 και ΧΧ900 που λέει και ο kostas_anes. Μην τρελαίνεστε.

• Like 1
  • Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...