Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Shadow Explorer said:

Fine Wine!

4zha4xammled1.png

Ποιός το έγραψε αυτό ? Βάλε πηγή του άρθρου, αν θέλει κάποιος να το διαβάσει...

Επεξ/σία από Eloy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, Eloy είπε

Ποιός το έγραψε αυτό ? Βάλε πηγή του άρθρου, αν θέλει κάποιος να το διαβάσει...

UserBenchmark δεν θα λινκαρα ως πηγη, ας εξαρτωταν και η διπλωματικη απο αυτο 😅 

• Haha 15

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, kostas_anes said:

UserBenchmark δεν θα λινκαρα ως πηγη, ας εξαρτωταν και η διπλωματικη απο αυτο 😅 

Eμ, έτσι είναι... Για να την πούμε ή να κάνουμε αντίσταση σε μια εταιρία, αναμεταδίδουμε το κάθε ποστ του κάθε τυχαίου στο ιντερνετ... Γι'αυτό ζήτησα λινκ...:)

Επεξ/σία από Eloy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το userbenchmark(δυστυχώς), βγαίνει πρώτο στο Google όταν ψάχνεις για vs επεξεργαστών. Είναι βαμμένο μπλε το site με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εκτός των μαγειρεμένων αποτελεσμάτων, όπως "amd neatherdals" κτλπ..

Επεξ/σία από xartemporas
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Eloy είπε

Eμ, έτσι είναι... Για να την πούμε ή να κάνουμε αντίσταση σε μια εταιρία, αναμεταδίδουμε το κάθε ποστ του κάθε τυχαίου στο ιντερνετ... Γι'αυτό ζήτησα λινκ...:)

Σου βάζω στοίχημα 15th gen ναυαρχίδα με σετ μητρική, ότι ο φίλος @Shadow Explorer τις γελοιότητες που γράφουν στο UserBenchmark ήθελε να δείξει για να γελάσουμε. 

Τώρα είναι και άλλοι που βλέπουνε παντού εχθρούς και φοβούνται να μην τους θίξουνε την εταιρεία...

Πάντως το παραδέχομαι δημόσια πως έχω 1.5 χιλιάρικο σε μετοχές στην Intel και άλλα τόσα περίπου στην AMD. Apologist καμιάς δεν έχω καταλήξει, πως άλλοι το κάνουνε τζάμπα με ξεπερνάει. 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Thanks 1

2 hours ago, kostas_anes said:

Πάντως το παραδέχομαι δημόσια πως έχω 1.5 χιλιάρικο σε μετοχές στην Intel και άλλα τόσα περίπου στην AMD. Apologist καμιάς δεν έχω καταλήξει, πως άλλοι το κάνουνε τζάμπα με ξεπερνάει. 

Τώρα είναι η τέλεια μέρα να μαζέψεις AMD αφού έχει κάνει ελεύθερη πτώση. Tώρα που μιλάμε είναι κάτω από 140$. Λογικά θα ανέβει τρελά προς χειμώνα και όποιος περιμένει θα τσιμπήσει ένα ωραιότατο 30%.

Η intel δε φαίνεται να έχει επηρεαστεί ακόμα σημαντικά από το φιάσκο με τις CPU. Περίμενα να φάει τα μούτρα της και να πέσει αρκετά κάτω από τα 30$, αλλά ακόμα τπτ.

Τζογάρετε με προσοχή, δεν ευθύνομαι αν πάει κανείς στον κουβά :P

• Like 1

3 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Σου βάζω στοίχημα 15th gen ναυαρχίδα με σετ μητρική, ότι ο φίλος @Shadow Explorer τις γελοιότητες που γράφουν στο UserBenchmark ήθελε να δείξει για να γελάσουμε. 

Τώρα είναι και άλλοι που βλέπουνε παντού εχθρούς και φοβούνται να μην τους θίξουνε την εταιρεία...

Προφανώς το εγραψα και το εβαλα για να γελάσουμε, ο τύπος πλεον ειναι meme....

image.png.8bd7a38d063e78d7283806041b3baa54.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν έτρεξα από περιέργεια TM5 με τα "Intel default settings" και XMPII(Εντελώς default δηλαδή) και πατάει errors στο 10λεπτο.

Με το "Asus Advanced OC Profile", δηλαδή όπως ήταν πριν μπει η επιλογή "Intel default settings" το βγάζει κανονικά χωρίς errors. Είτε κάτι δεν πάει καλά με το "Intel default settings", είτε έχω φάει degrade και επειδή μπαίνουν τα default όρια δεν είμαι stable.

Bios έχω το τελευταίο το 2402 με το eTVB "fix".

Τα VID πάντως είναι φυσιολογικά(1.37 max) και όχι τα τραγικά που βλέπω σε κάποια βίντεο(1.55-1.6+).

Επίσης να πω ότι δεν έχω κάνει ποτέ OC, από τότε που τα αγόρασα μόνο XMP.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1

• Super Moderators

Intel Will Not Recall Failing 13th and 14th Gen GPUs | TechPowerUp

It's official, Intel will not issue a recall for its failing 13th and 14th gen CPUs, despite the problem being much bigger than initially thought. The company was approached by The Verge and the answers to the questions asked, are not looking great. First of all, it appears that at least all 65 W or higher base power Intel 13th and 14th gen CPUs are affected—regardless of SKU and lettering—by the so-called elevated Voltage issue. 

• Haha 3

Αυτός εδώ λέει για να τσεκάρεις αν το CPU σου έχει πρόβλημα, κάνε install τον NVIDIA driver 5-6 φορές(Κάνει full αποσυμπίεση), αν πετάξει error στο install έχει θέμα.

• Like 2

Τραγικοι το λιγοτερο και κριμα γιατι πολλοι θα εφαγαν degrade ηδη σε cpu λιγων μηνων και η intel παει να το περασει σαν να μην εγινε τιποτα. Ας ριξει και αλλο την αξιοπιστια της μπορει πιστευω. 

• Like 2

Προσωπικά έχω έναν 13600K με Β760 με τα πρώτα πρώτα bios, αρκετά undervolted, παίζει να παίρνει κιαλλο από τον πρώτο μήνα, vid-vcore είμαι 1.1 μαξ, βαράει άκοπα όλα τα stress test και δεν πάει πάνω απο 80 βαθμούς ούτε μετά από ώρες με πιο συνηθισμένο τα 70ντα κάτι.. σε benchmark. Σε games άντε να πάει 58 το πολύ. Τα μόνο κολλήματα που έχει φάει οφείλονται σε drivers.

Σκέφτομαι να μην το πειράξω καν και μετά ιδρώνω και ξαναιδρώνω να τον στρώσω..Άσε που έχω την υποψία πως και μετά τα νέα microcode δεν θα γίνεται undervolt σωστά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...