kostas_anes Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 41 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε μπορεί οι μητρικάδες να push-αραν ρεύματα κλπ για το εξτραδάκι Δεν νομίζω ότι τους παίρνει τους μητρικάδες να κάνουν τέτοιες μαγκιές στην Intel, όπως κάνανε στην AMD. Νομίζω ότι η οδηγία από τα πάνω ήρθε και δεν είναι καν πρόσφατη. Στην τελική κερδίζει κάτι η ASUS πχ αν ο 14900K κάνει outperform τον 7800Χ3D; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 5 ώρες πριν, kostas_anes είπε Στην τελική κερδίζει κάτι η ASUS πχ αν ο 14900K κάνει outperform τον 7800Χ3D; Κερδίζει, στο πλαίσιο mentality και για τους δύο. Όπως η κάθε πράσινη gpu είναι καλύτερη της ίδιας (χρηματικά) κόκκινης επειδή η 4090 (βάλε όποια αντίστοιχη προηγούμενων χρόνων θες) "δέρνει", το ίδιο πάνω-κάτω γίνεται κι εδώ. "ASUS+Intel=win for ever" 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 26 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Κερδίζει, στο πλαίσιο mentality και για τους δύο. Όπως η κάθε πράσινη gpu είναι καλύτερη της ίδιας (χρηματικά) κόκκινης επειδή η 4090 (βάλε όποια αντίστοιχη προηγούμενων χρόνων θες) "δέρνει", το ίδιο πάνω-κάτω γίνεται κι εδώ. "ASUS+Intel=win for ever" Nαι αλλά όποια εταιρεία CPU και να έχεις, ASUS μητρική θα πάρεις.Όπως αντίστοιχα και ASUS GPU. 😅 (Να επισημάνω ότι όπου ASUS μπαίνει όποια εταιρεια θέλετε). Να πω ότι το συζητάγαμε 3-4 χρόνια πριν, θα έλεγα ναι Πέτρο έχεις δίκιο, γιατί τις Intel τις πουλάει με ψηλότερο markup. Θυμάστε 3ΧΧ-4ΧΧ σειρά, που ήταν κυριολεκτικά minimum effort boards με 1002 προβλήματα, υποδεέστερα υλικά, αλλά και χαμηλότερες τιμές. Πλέον τι AM5 πάρεις τι LGA1700, τα ίδια γαμησιάτικα πληρώνεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 15 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Nαι αλλά όποια εταιρεία CPU και να έχεις, ASUS μητρική θα πάρεις.Όπως αντίστοιχα και ASUS GPU. 😅 (Να επισημάνω ότι όπου ASUS μπαίνει όποια εταιρεια θέλετε). Να πω ότι το συζητάγαμε 3-4 χρόνια πριν, θα έλεγα ναι Πέτρο έχεις δίκιο, γιατί τις Intel τις πουλάει με ψηλότερο markup. Θυμάστε 3ΧΧ-4ΧΧ σειρά, που ήταν κυριολεκτικά minimum effort boards με 1002 προβλήματα, υποδεέστερα υλικά, αλλά και χαμηλότερες τιμές. Πλέον τι AM5 πάρεις τι LGA1700, τα ίδια γαμησιάτικα πληρώνεις. Παραμένεις αθώος... Δεν ξέρουμε τί παιγνίδια και συμφωνίες μεταξύ τους υπάρχουν από πίσω, για αποζημιώσεις κάθε είδους. Θα τα πληρώσουμε εμείς τα γμσιάτικα, αλλά σκέψου μια έκπτωση χ δολαρίων στο κάθε chipset ή γενικότερα στα royalties. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, kostas_anes είπε Δεν νομίζω ότι τους παίρνει τους μητρικάδες να κάνουν τέτοιες μαγκιές στην Intel, όπως κάνανε στην AMD. Νομίζω ότι η οδηγία από τα πάνω ήρθε και δεν είναι καν πρόσφατη. Στην τελική κερδίζει κάτι η ASUS πχ αν ο 14900K κάνει outperform τον 7800Χ3D; οχι κερδιζει αν σε καποιο review μητρικων βγαζει στο cb 10 ποντους παραπανω απο την "gigabyte" Αλλα εδω το προβλημα δεν ειναι των μητρικων αλλα της intel απο οτι λεει η ιδια Επεξ/σία 23 Ιουλίου από akoinonitos 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 7 λεπτά πριν, duffyduck είπε "This is on top of everything you already have to do", συμφωνα με την πηγη του, που ειναι partner της Intel, οπως αναφερει. #καλαπαειαυτο 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Παραμένεις αθώος... Δεν ξέρουμε τί παιγνίδια και συμφωνίες μεταξύ τους υπάρχουν από πίσω, για αποζημιώσεις κάθε είδους. Θα τα πληρώσουμε εμείς τα γμσιάτικα, αλλά σκέψου μια έκπτωση χ δολαρίων στο κάθε chipset ή γενικότερα στα royalties. Αθώος μετά από 6 χρόνια reviews και δουλεία στο industry δύσκολα Προφανώς και αυτά υπάρχουν. Απλώς θέλω να σου πω ότι το σενάριο η Intel να κάνει strongarm τον κάθε AIB, είναι πολύ πιθανότερο από το να συμβαίνει το αντίθετο. Κυρίως και λόγω ανταγωνισμού μεταξύ τους, αν πχ η ASUS (θα τη ματιάσουμε) κάνει παιχνίδια, η Intel δεν το έχει και σε πολύ να την στείλει και να μείνει με τις υπόλοιπες μάρκες ή τουλάχιστον να τους επιβάλει γερές κυρώσεις. Market share θα χάσει κυρίως ο AIB. 56 λεπτά πριν, akoinonitos είπε οχι κερδιζει αν σε καποιο review μητρικων βγαζει στο cb 10 ποντους παραπανω απο την "gigabyte" Αλλα εδω το προβλημα δεν ειναι των μητρικων αλλα της intel απο οτι λεει η ιδια Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες και όντως εντοπίζεται σε όλες τις μάρκες, αλλά έχω πολύ μεγάλη αμφιβολία αν είναι έτοιμοι να πουσάρουν τόσο τα τσιπάκια που μπαίνουν πάνω, σε σημείο που παραβαίνει τα limits και παίζει στα όρια του degrade. Αυτό άμα βγει προς τα έξω δημιουργεί απίστευτα προβλήματα και προς το κοινό σου (οι ASUS καίνε τα CPU) και προς τον μπαμπά-συνεργάτη που θα ζητήσει τα σπασμένα, πιθανά lawsuits κτλ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadow Explorer Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Μετα απο καποια microcode θα χει περασει και η περιοδος rma, ε κοιταχτε τη γαματη gen 15 που θα βγει σε λιγο!!! 😁 Αν ειναι hw issue, απλα θα καθυστερίσει την εκδίλωση των συμπτωμάτων, δεν ειναι τραγικο να περιμενεις τον Steve να βγαλει το φιδι απ την τρύπα? Επίσης το w680 ειναι πλατφόρμα workstation, ας πουμε κι εκει ετρωγαν overvoltage? https://www.asus.com/gr-en/motherboards-components/motherboards/workstation/pro-ws-w680-ace-ipmi/ Επεξ/σία 23 Ιουλίου από Shadow Explorer 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, kostas_anes είπε . Απλώς θέλω να σου πω ότι το σενάριο η Intel να κάνει strongarm τον κάθε AIB, είναι πολύ πιθανότερο από το να συμβαίνει το αντίθετο. Εννοείται ότι η Ι φταίει πριν από όλους τους άλλους. Απλά η "φάση" είναι λιγάκι "το ένα χέρι νίβει τ'άλλο". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, Shadow Explorer είπε Μετα απο καποια microcode θα χει περασει και η περιοδος rma, ε κοιταχτε τη γαματη gen 15 που θα βγει σε λιγο!!! 😁 Αν ειναι hw issue, απλα θα καθυστερίσει την εκδίλωση των συμπτωμάτων, δεν ειναι τραγικο να περιμενεις τον Steve να βγαλει το φιδι απ την τρύπα? Κοίτα αντικειμενικά έχεις κάποια καλύτερη λύση; Θεωρώ ότι δεδομένης της κατάστασης το χειρίζονται πολύ καλά για να μην πάνε για φούντο. Γιατί η εναλλακτική είναι κάνεις recall 2 γενιές CPU και βγάζεις νέους για να τους αντικαταστήσεις, γιατί δεν πρόκειται να υπάρχει στοκ να τους καλύψει όλους. Σκέψου μόνο το logistic nightmare που είναι όλο αυτό, πέρα από τα κόστη. Τώρα θα φάνε ίσως σε κάτι χρόνια κάτι class actions, θα πλερώσουν και κάτι damages στους partners και θα τελειώνει η ιστορία με κάτι εκατομμύρια χαμένα. 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Εννοείται ότι η Ι φταίει πριν από όλους τους άλλους. Απλά η "φάση" είναι λιγάκι "το ένα χέρι νίβει τ'άλλο". Και λογικό είναι, εφόσον είναι αλληλοεξαρτώμενοι για τις μπίζνες. Δεν ξεπετάς ποτέ τους συνεργάτες σου, ακόμα και την χειρότερη μαλακία να σου έχουν κάνει. Χαμένα κέρδη σήμερα, σε βάθος χρόνου τα παίρνεις πίσω όμως. Αν την λήξεις την συνεργασία εντελώς, μένεις με τα σπασμένα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadow Explorer Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Κοίτα αντικειμενικά έχεις κάποια καλύτερη λύση; Θεωρώ ότι δεδομένης της κατάστασης το χειρίζονται πολύ καλά για να μην πάνε για φούντο. Γιατί η εναλλακτική είναι κάνεις recall 2 γενιές CPU και βγάζεις νέους για να τους αντικαταστήσεις, γιατί δεν πρόκειται να υπάρχει στοκ να τους καλύψει όλους. Σκέψου μόνο το logistic nightmare που είναι όλο αυτό, πέρα από τα κόστη. Τώρα θα φάνε ίσως σε κάτι χρόνια κάτι class actions, θα πλερώσουν και κάτι damages στους partners και θα τελειώνει η ιστορία με κάτι εκατομμύρια χαμένα. Και λογικό είναι, εφόσον είναι αλληλοεξαρτώμενοι για τις μπίζνες. Δεν ξεπετάς ποτέ τους συνεργάτες σου, ακόμα και την χειρότερη μαλακία να σου έχουν κάνει. Χαμένα κέρδη σήμερα, σε βάθος χρόνου τα παίρνεις πίσω όμως. Αν την λήξεις την συνεργασία εντελώς, μένεις με τα σπασμένα. Για την ιδια την ιντελ οχι, για τους ανθρώπους που εχουν ασταθή τσιπάκια δε γνωριζω ποσο καλα θα παει... Γενικα ειναι πολύ χοντρη πατατα όλο αυτο... και προφανώς μιλαώ για users όπως εσυ κι εγώ, φαντασου να μου εκανε η αμδε μαλακιες και να μη μου αλλαζε το cpu ας πουμε... Επεξ/σία 23 Ιουλίου από Shadow Explorer 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, Shadow Explorer είπε Για την ιδια την ιντελ οχι, για τους ανθρώπους που εχουν ασταθή τσιπάκια δε γνωριζω ποσο καλα θα παει... Γενικα ειναι πολύ χοντρη πατατα όλο αυτο... και προφανώς μιλαώ για users όπως εσυ κι εγώ, φαντασου να μου εκανε η αμδε μαλακιες και να μη μου αλλαζε το cpu ας πουμε... Δεν θα πάει και λογικό είναι. Γενικά το κοιτάμε πολύ... σοσιαλιστικά το όλο θέμα και καλά κάνουμε. Απλώς στο τέλος της ημέρας για την κάθε Intel είναι money in money out και ο μοναδικός τους σκοπός δεν είναι πως να κρατάνε τους χρήστες τους ευχαριστημένους, αλλά τους μετόχους. Υπάρχουν φάσεις που αυτά τα δύο ταυτίζονται, υπάρχουν και άλλες όμως όπως πχ τώρα, που είναι αντίθετα. Γι αυτό πάντα κράζουμε να μην εμπιστευόμαστε τις εταιρείες και να μην τις υποστηρίζουμε. Δεν το έχουν σε τίποτα να μας αδειάσουν, αν αυτό συμφέρει. Don't have any brand loyalty, when the brand has none to you. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadow Explorer Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου Ε νταξει οι μετοχοι οτι χασουν απ την ιντελ, θα τα βγαλουν απ την αμδε, αφου τα ιδια funds ειναι πίσω, προφανώς και με νοιαζει το τελικός χρήστης. Και φυσικά δίκιο έχεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Westbaum Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadow Explorer Δημοσ. 23 Ιουλίου Share Δημοσ. 23 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ρε μαν πατησα να δω Wendell και μου βγήκε το γιουσουφακι της αμδε.... νταξει εχει και Wendell μη του δώσω και τζαμπα βιου του τυπα. Επεξ/σία 23 Ιουλίου από Shadow Explorer 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα