Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο δικός μου ο 14700κφ πάντως είναι σίγουρα degraded, βγάζει μια αύρα degradeιλας. Άνοιξα το calc.exe, έκανα την πράξη 1+1 και μου έβγαλε 9, άσε που τα RGB πάνω στο block της υδρόψυξης σχηματίζουν μονίμως τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

Εάν μπορεί η intel, να μου κάνει άμεσα RMA έναν Bartlett Lake με 12 p-cores, να φύγει η στεναχώρια ρε αδερφέ... 😢

• Like 1
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 λεπτά πριν, elpenor είπε

Συμφωνώ εν μέρη μαζί σου ότι δεν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για να μιλήσει κάποιος με βεβαιότητα αλλά τα charts που βγήκανε τους περιλαμβάνουν.

Πέρα από αυτό πριν γίνει το πρόβλημα γνωστό κανείς δεν μίλαγε στο insomnia για προβλήματα τους 13900Κ/14900Κ. Επίσης η χρήση που κάνουν οι περισσότεροι στο forum (gaming με καλή ψύξη και tuning) πιθανότατα να μην οδηγεί σε degrade.

Εγώ πάντως όπως και με τον 13700Κ και τον 14700Κ δεν έχω κανένα πρόβλημα, παρόλο που τον έχω δώσει τον 13700Κ συνεχίζει καί δουλεύει ασταμάτητα (τον έχει πάρει φίλος)χρήση gaming κάνουν και οι 2 ,αν είχα πρόβλημα θα τον είχα στείλει εδώ και καιρό τον 14700Κ χωρίς αναστολές και ντροπες, το οικονομικό είναι το μικρότερο πρόβλημα αν έχεις τέτοια θέματα αστάθειας, τώρα να προτείνουμε να τους πουλήσουν και να πάρουν AMD προληπτικά, όπως αναφέρει το μέλος πιο πάνω,το θεωρώ άστοχο σχόλιο.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ICE-T είπε

Εγώ πάντως όπως και με τον 13700Κ και τον 14700Κ δεν έχω κανένα πρόβλημα, παρόλο που τον έχω δώσει τον 13700Κ συνεχίζει καί δουλεύει ασταμάτητα (τον έχει πάρει φίλος)χρήση gaming κάνουν και οι 2 ,αν είχα πρόβλημα θα τον είχα στείλει εδώ και καιρό τον 14700Κ χωρίς αναστολές και ντροπες, το οικονομικό είναι το μικρότερο πρόβλημα αν έχεις τέτοια θέματα αστάθειας, τώρα να προτείνουμε να τους πουλήσουν και να πάρουν AMD προληπτικά, όπως αναφέρει το μέλος πιο πάνω,το θεωρώ άστοχο σχόλιο.

Καλά να τους πουλήσουν και να πάρουν amd δεν φαίνεται λογικό, αν μιλάμε για 14700k. Αλλά καινούριο δε θα πρότεινα. Τα στοιχεία που βγήκανε από τα crash reports για το gaming είχανε σεβαστό ποσοστό 14700k. Ούτε το μισό από αυτό των 14900k, (που συγκριτικά είναι ακόμα λιγότερο γιατί πιστεύω έχουν πουληθεί τριπλάσιοι 14700k από 14900k) αλλά και πάλι σεβαστό και πολύ παραπάνω από amd και τα άλλα μοντέλα intel παλιότερων γενεών. 

Η εικόνα που βγαίνει μπακάλικα είναι ότι όσοι είχανε τα stock settings των μητρικών φάγανε degrade και με 14700k, απλά για χ,ψ λόγους είναι μικρότερο αυτό το degrade, ή φαίνεται σε λιγότερα/στα χειρότερα του yield chip.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

3 hours ago, ICE-T said:

έχεις δεί εδώ μέσα να έχουν θέματα με 13700Κ και 14700Κ η απλώς κάνεις εικασιες ότι έχουν θέματα και αυτοί?

Δεν έχει σημασία τι γράφει ο καθένας εδώ μέσα, ακριβώς στο post που έκανες quote είναι τα στοιχεία game developer που υπάρχουν και 13/14700 με το ίδιο πρόβλημα από ότι βλέπουν. Λέω το προφανές, εάν το πρόβλημα εμφανιστει αργότερα εγώ δεν θα ήθελα να μπλέξω με την Intel και το αν και πότε θα τους αντικαταστήσει, ειδικά 14900 είναι αυτοκτονικο να τους κρατάει κάποιος που είναι θέμα χρόνου από ότι φαίνεται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιος φοβαται μπορει ευκολα να κλεισει το turbo boost3 και να κανει ενα undervolt με stock limits ,ξεκλειδωτα cpu ειναι ,κανεις οτι θελεις.

Τωρα αυτα τα crash απο 14700k ποιος μου λεει εμενα οτι δεν ειναι απο κακο overclock η απο μνημες. 

Χωρις σωστα στοιχεια δεν βγαζεις ακρη.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

1 ώρα πριν, tzavardin είπε

Καλά να τους πουλήσουν και να πάρουν amd δεν φαίνεται λογικό, αν μιλάμε για 14700k. Αλλά καινούριο δε θα πρότεινα. Τα στοιχεία που βγήκανε από τα crash reports για το gaming είχανε σεβαστό ποσοστό 14700k. Ούτε το μισό από αυτό των 14900k, (που συγκριτικά είναι ακόμα λιγότερο γιατί πιστεύω έχουν πουληθεί τριπλάσιοι 14700k από 14900k) αλλά και πάλι σεβαστό και πολύ παραπάνω από amd και τα άλλα μοντέλα intel παλιότερων γενεών. 

Η εικόνα που βγαίνει μπακάλικα είναι ότι όσοι είχανε τα stock settings των μητρικών φάγανε degrade και με 14700k, απλά για χ,ψ λόγους είναι μικρότερο αυτό το degrade, ή φαίνεται σε λιγότερα/στα χειρότερα του yield chip.

καινούργιο επεξεργαστή τώρα 13 και 14 γενιάς να αγοράσεις θα ήταν μεγα λάθος αφού θα βγει νέα σειρά μέχρι τα Χριστούγεννα.

1 ώρα πριν, tzavardin είπε

Θα συμφωνήσω μερικώς, γιατί είναι πολλοί παράγοντες που οφείλεται σε blue screens,όπως extreme oc στις μνήμες , νομίζω και  με τα AMD zen 5 έχουν πέσει πολλά blue screen με τις μνήμες,απλά εκεί τα κρύβουμε κάτω από το χαλί και δεν τα αναφέρουν σε βίντεο .

20 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Δεν έχει σημασία τι γράφει ο καθένας εδώ μέσα, ακριβώς στο post που έκανες quote είναι τα στοιχεία game developer που υπάρχουν και 13/14700 με το ίδιο πρόβλημα από ότι βλέπουν. Λέω το προφανές, εάν το πρόβλημα εμφανιστει αργότερα εγώ δεν θα ήθελα να μπλέξω με την Intel και το αν και πότε θα τους αντικαταστήσει, ειδικά 14900 είναι αυτοκτονικο να τους κρατάει κάποιος που είναι θέμα χρόνου από ότι φαίνεται

Δεν μίλησα για 14900 , μίλησα συγκεκριμένα για 13700κ κ 14700κ , και δεν νομίζω να είμαι η εξαίρεση στον κανόνα, εκτός αν μιλάμε για ανθρώπους που δεν ξέρουν να κάνουν 2 πράγματα αυτονόητα στην μητρική,κανένας δεν θέλει να μπλέξει με RMA, ούτε σε Intel ούτε σε AMD νομίζω την ίδια ξενερα θα φας στο τέλος.

Παιδιά πως σας φαίνονται αυτές οι θερμοκρασίες μετά από 30 λεπτά τεστ του CB R23 με κλειστό κλιματισμό; Τα Power Limits είναι στο Off:

image.png.4884888a57a2cb5a6cb24ec370ca1201.png

21 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Παιδιά πως σας φαίνονται αυτές οι θερμοκρασίες μετά από 30 λεπτά τεστ του CB R23 με κλειστό κλιματισμό; Τα Power Limits είναι στο Off:

image.png.4884888a57a2cb5a6cb24ec370ca1201.png

Mε 90watt αγχωνεσαι για θερμοκρασιες μωρε ?

• Like 1
  • Haha 2

6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Mε 90watt αγχωνεσαι για θερμοκρασιες μωρε ?

Αν και όπως είπες στα μικρότερα μοντέλα δεν υπάρχει θέμα εντούτοις αγχώνομαι κάπως, Intel είναι αυτή. Αλλά εντάξει νομίζω 74 C το ανώτερο είναι καλά. Btw, έχουν κυκλοφορήσει νέα BIOS για τις ASUS μητρικές.

23 ώρες πριν, sakis han είπε

Εγω αν δεν δω αναλυση απο τους ειδικους (primen και herald) δεν πιστευω τιποτα

Προσωρινά δεν γίνεται λόγω ξαφνικού προβλήματος με degradation. Με το που διαβάσαμε τα νέα συγκεκριμένα.

Σχετικά με τον Herald, για την ανάλυσή του, περιμένει ακόμα δοκιμή με το παρακάτω savefile* που είχα δώσει. Απ' ότι φαίνεται όμως οι συμμετέχοντες δεν έχουν δικά τους AMD συστήματα για να το τρέξουν. Ή προτιμούν να μην τα δουλεύουν εμπιστευόμενοι μόνο έγκριτους reviewers και tubers.

Spoiler

υ.γ.: Αλήθεια, αληθεύει αυτό που λέει το FChasers για 1,5V στον 5950X σε single core boost για να χτυπήσει τα 10ΧΧΧ στο single thread cinebench; Δεν είδα να το διαψεύδει κανένας στα comments.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Προσωρινά δεν γίνεται λόγω ξαφνικού προβλήματος με degradation. Με το που διαβάσαμε τα νέα συγκεκριμένα.

Σχετικά με τον Herald, για την ανάλυσή του, περιμένει ακόμα δοκιμή με το παρακάτω savefile* που είχα δώσει. Απ' ότι φαίνεται όμως οι συμμετέχοντες δεν έχουν δικά τους AMD συστήματα για να το τρέξουν. Ή προτιμούν να μην τα δουλεύουν εμπιστευόμενοι μόνο έγκριτους reviewers και tubers.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

υ.γ.: Αλήθεια, αληθεύει αυτό που λέει το FChasers για 1,5V στον 5950X σε single core boost για να χτυπήσει τα 10ΧΧΧ στο single thread cinebench; Δεν είδα να το διαψεύδει κανένας στα comments.

νομίζω για mseconds ήταν αυτά τα ψηλά voltages από ότι θυμάμαι με τον 5900Χ, ,δεν νομίζω να ισχύει σε single thread να κρατάει τόσο ψηλά voltage σε  cinebench,σε κατάσταση ηρεμίας που μπουσταρε ανάλογα την ψύξη έκανε κάποια spike σε voltages.

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, akoinonitos said:

γτ δεν βαζεις Offset και βαζεις καρφωτη ταση ?

Τα Intel default settings ρε παιδια δεν ειναι τπτ καινουριο ,τα stock Limits ειναι , Pl1=pl2=253w και 307Α ,ο νοημων κοσμος με αυτα ηταν.

παμε και ενα cinebench :lol:

2024-07-17130621.png.62ee10696ebd1cd042896a1a91e6ab88.png

Πολύ-πολύ παλιά  είχα την ASUS Blitz Formula SE (R.I.P.) και θυμάμαι κάποιο conflict είχε με το τελευταίο BIOS update (το οποίο ήταν beta) τότε. Είχα τσιμπήσει έναν Xeon X3360 σε άριστη κατάσταση, μόλις πήγα να τον βάλω και να παίξω με τις ρυθμίσεις, τελευταίο reboot κάτι πείραξα στο offset στα ρεύματα και μετά απλά δεν ξανάνοιξε... Η μητρική "πέταξε" και απο τότε δεν ξαναπείραξα το offset και έβαζα "καρφωτά" τα ρεύματα μου είχε μείνει ψυχολογικό! :P

Και πάμε στο σήμερα, επειδή με ιντρίγκαρες ξαναμπήκα στο BIOS και έβαλα τα εξής + τις ρυθμίσεις πιο πάνω στα υπόλοιπα:

Actual VRM Core Voltage @ Offset Mode
-Offset Mode Sign @ - (μείον)
-CPU Core Voltage Offset @ 0,08000

Και επι τι ευκαιρία έτρεξα και τα 2 συνημμένα. Γενικά το Intel Default Settings περιορίζει πολύ τα σκορ, για να μένουν χαμηλά τα ρεύματα και οι θερμοκρασίες. Πιστεύω αν το βγάλω και μπούν οι αντίστοιχες ρυθμίσεις ASUS O/C θα γράψει πάνω απο 41k CB R23 και 18k στο CPU-Z όπως διαβάζω αλλού .

CINEBENCH R23 - DEFAULT SETTINGS.jpg

CPU Z - DEFAULT SETTINGS.jpg

Επεξ/σία από BlitzKrieg Hellas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, Hacker?pcs said:

Φίλε, αν είχες απο τα πρώτα ΑΜ5, μάλλον εσύ θα πας πρώτος απο degradation...

https://www.theverge.com/2023/4/27/23700688/amd-ryzen-7000-x3d-cpus-burnt-out-am5-motherboard-fix

https://www.techradar.com/news/amd-ryzen-7000-chips-will-no-longer-randomly-burn-out-but-theres-a-cost

Θέλει πολύ κουράγιο να σηκώσει κάποιος τον AM5 να δει τι γίνεται απο κάτω...

amdcpuissue.png

Επεξ/σία από Eloy
  • Sad 1

Το θεμα αυτο εχει λυθει, αν καποιος ειχε παθει κατι τετοιο, θα ειχε το cpu στο χερι. και ακομα κι αν επαιζε θεμα ασταθειας, θα του αλλαζε τον επεξεργαστη μετα απο λιγο πρηξημο.

• Like 2

4 hours ago, BlitzKrieg Hellas said:

CPU Z - DEFAULT SETTINGS.jpg

Κάτι δεν έχει πάει καλά, το single thread είναι σχεδόν το μισό από ότι θα έπρεπε να είναι, σαν να είσαι 6-7 γενιές πίσω.

Στο MT είσαι μια χαρά, τα 41k και 18k που αναφέρεις εγώ δεν τα βλέπω πουθενά σε stock 14900KF και σε κάθε περίπτωση σιγά μην γίνει αισθητή μία τέτοια διαφορά αν δεν είναι η δουλειά σου να τρέχεις MT workloads.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...