Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Aten-Ra said:

Δεν βλέπω που βοηθάνε οι παραπάνω πυρήνες την Intel στο Gaming. 

Tι μου θύμισες ρε μπαγάσα... :)

Inteluser 2016 : Δεν βλέπω που βοηθάνε οι παραπάνω απο 4 πυρήνες στο Gaming

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 hours ago, Eloy said:

Tι μου θύμισες ρε μπαγάσα... :)

Inteluser 2016 : Δεν βλέπω που βοηθάνε οι παραπάνω απο 4 πυρήνες στο Gaming

Δεν βλέπω αυτήν την στιγμή να είναι ανάλογο οι 4 Πυρήνες το 2016 με τους 8 Πυρήνες το 2024 σε Gaming. Επίσης οι 8 Πυρήνες δεν είναι το μεγαλύτερο Mainstream Desktop CPU της AMD αλλά ο 7950Χ3D με 16 Πυρήνες, οπότε πάλι δεν βλέπω τον λόγο που αναφέρθηκες στους 4 πυρήνες της Intel το 2016,  που ήταν το μεγαλύτερο Mainstream Desktop CPU της Intel το 2016.

• Like 1

1 hour ago, Aten-Ra said:

Δεν βλέπω αυτήν την στιγμή να είναι ανάλογο οι 4 Πυρήνες το 2016 με τους 8 Πυρήνες το 2024 σε Gaming. Επίσης οι 8 Πυρήνες δεν είναι το μεγαλύτερο Mainstream Desktop CPU της AMD αλλά ο 7950Χ3D με 16 Πυρήνες, οπότε πάλι δεν βλέπω τον λόγο που αναφέρθηκες στους 4 πυρήνες της Intel το 2016,  που ήταν το μεγαλύτερο Mainstream Desktop CPU της Intel το 2016.

Γιατί δεν βλέπεις το ανάλογο ? Η λογική πίσω απο το 2016-2024 είναι η ίδια - ούτε τα παιχνίδια του 2016 ήθελαν πάνω απο 4 πυρήνες ούτε το 2025 πάνω απο 8... Και το mainstream είναι άσχετο - δεν χρειάζεται να έχει κανείς το top mainstream της οικογένειας για να παίξει παιχνίδια...

2 minutes ago, Eloy said:

Γιατί δεν βλέπεις το ανάλογο ? Η λογική πίσω απο το 2016-2024 είναι η ίδια - ούτε τα παιχνίδια του 2016 ήθελαν πάνω απο 4 πυρήνες ούτε το 2025 πάνω απο 8... Και το mainstream είναι άσχετο - δεν χρειάζεται να έχει κανείς το top mainstream της οικογένειας για να παίξει παιχνίδια...

To 2016 ο 4-πυρηνος (Core i7 6700K 4C 8T)  ήταν το Top Mainstream Desktop CPU της Intel, το ανάλογο του σήμερα είναι ο 7950Χ3D/14900ΚS

Το ανάλογο με τον 8-πυρηνο 7800Χ3D (50% από το TOP CPU) πίσω στο 2016 ήταν ο διπύρηνος Core i3 (Core i3 6100 2C 4T) που πλέον δεν μπορούσε να παίξει τα περισσότερα από τα καινούργια παιχνίδια της εποχής, κάτι που δεν  ισχύει με τον 7800X3D η οποιονδήποτε 8-πυρηνο σήμερα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, Aten-Ra said:

To 2016 ο 4-πυρηνος (Core i7 6700K 4C 8T)  ήταν το Top Mainstream Desktop CPU της Intel, το ανάλογο του σήμερα είναι ο 7950Χ3D/14900ΚS

Το ανάλογο με τον 8-πυρηνο 7800Χ3D (50% από το TOP CPU) πίσω στο 2016 ήταν ο διπύρηνος Core i3 (Core i3 6100 2C 4T) που πλέον δεν μπορούσε να παίξει τα περισσότερα από τα καινούργια παιχνίδια της εποχής, κάτι που δεν  ισχύει με τον 7800X3D η οποιονδήποτε 8-πυρηνο σήμερα.

Δες το, η ιστορία επαναλαμβάνεται - απλά το 2016 γκρινιάζαν οι μισοί... - οι άλλοι μισοί γκρινιάζουν σήμερα...

(εντιτ - απ'όσο θυμάμαι, μια χαρά έπαιζε ο 6100 τα παιχνίδια της εποχής - μικρότερο fr, αλλά σε ανεκτά πλαίσια),

Επεξ/σία από Eloy

8 hours ago, Aten-Ra said:

Εσύ κοιτάς στα περισσότερα παιχνίδια που ο 7800χ3D όντως δεν έχει πρόβλημα και τα πάει καλα … εγώ μίλησα για τις λίγες εξαιρέσεις που οι 8 πυρήνες δε φτανουν … το tlou,kcd, Hogwarts, flight simulator, στις αρχικές εκδόσεις δες συγκριτικά τι πανωλεθρία έπεσε … θα μου πεις βγαίνουν μετά πατς και φτιάχνουν , ναι οκ το θέμα είναι ότι μερικά δε στρώνουν ποτε και αλλά πρέπει να περιμένεις αρκετό καιρό …

εγώ δε θα σου πω για τον δικό μου , αλλά πάρε του herald με του @kkatzos και δες τι γίνετε πιο cpu είναι πιο σταθερό στα δύσκολα, εκεί που θες δύναμη …

τωρα είτε δεν έχουμε κανέναν που να έχει (είτε δε θέλει)το μεγάλο 3D Τσερνόμπιλ aka 7950 για να τα τεστάρει να δούμε τι συμβαίνει όποτε δε μπορώ να έχω εικόνα ούτε εγώ ούτε εσυ .. 

δε πειράζει στα 8 πυρήνα του 2016 δεν έχουμε πρόβλημα στις κάρτες με τα 8 gb όμως σου ανάβουν τα λαμπάκια … 2 μέτρα 2 σταθμά το λέμε στο χωριό μου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mηπως ομως δεν θα επρεπε να ειναι η βαση 2-3 unoptimized games και σε συγκεκριμενα σημεια πριν τα patches για το αν ενας επεξεργαστης ειναι καλος για games ? Και οταν συμβαινει δεν μιλαμε για unplayable καταστασεις, μιλαμε για απλα χαμηλοτερη αποδοση στα συγκεκριμενα σημεια χωρις αυτο να σε επηρρεαζει επι της ουσιας.

Επεξ/σία από xartemporas
  • Like 2

31 λεπτά πριν, xartemporas είπε

Mηπως ομως δεν θα επρεπε να ειναι η βαση 2-3 unoptimized games και σε συγκεκριμενα σημεια πριν τα patches για το αν ενας επεξεργαστης ειναι καλος για games ? Και οταν συμβαινει δεν μιλαμε για unplayable καταστασεις, μιλαμε για απλα χαμηλοτερη αποδοση στα συγκεκριμενα σημεια χωρις αυτο να σε επηρρεαζει επι της ουσιας.

Δεν είπα ρε συ πουθενά ότι πρέπει να είναι βάση … ούτε πρέπει να είναι βάση τα 2-3 games που δε φτάνει η vram αλλά ο αδερφός μου ο Φαραώ εκεί κολλάει ενώ εδώ δε τον νοιάζει το παραλείπει … 

το θέμα είναι όταν μιλάς για το απόλυτο όπως πολλές φορές αναφέρεται βάζεις μέσα και αυτά δε κλείνεις τα μάτια … τώρα αν ακούσω πάλι τα γνωστά περί κατανάλωσης και τέτοια, άμα πας να πάρεις Bugatti κλάψε στο internet γιατί καίει περισσότερο από το Yaris …το απόλυτο είτε αρέσει είτε όχι το έχει η ιντελ γιατί με tuning και oc τα σκορπάει τα 3D… για μια μέση χρήση plug and play πας amd με κλειστά μάτια 

3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

το απόλυτο είτε αρέσει είτε όχι το έχει η ιντελ γιατί με tuning και oc τα σκορπάει τα 3D… για μια μέση χρήση plug and play πας amd με κλειστά μάτια 

Αυτοί που κάθονται και τα ψυρίζουν και κάνουν tuning είναι η μειοψηφία φίλε μου σε διαβεβαιώ. Μην κρίνεις από το εδώ που οι περισσότεροι είναι "αρρωστάκηδες". Ο άλλος θέλει να πάρει ένα CPU να το τοποθετήσει και να αρχίσει να αποδίδει καλά και όχι να χάνει το χρόνο του με ρυθμίσεις και άλλα τέτοια. Και από ότι βλέπω ο Ryzen 7800X3D είναι κορυφή έτσι κι αλλιώς. 

• Like 1

3 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Αυτοί που κάθονται και τα ψυρίζουν και κάνουν tuning είναι η μειοψηφία φίλε μου σε διαβεβαιώ. Μην κρίνεις από το εδώ που οι περισσότεροι είναι "αρρωστάκηδες". Ο άλλος θέλει να πάρει ένα CPU να το τοποθετήσει και να αρχίσει να αποδίδει καλά και όχι να χάνει το χρόνο του με ρυθμίσεις και άλλα τέτοια. Και από ότι βλέπω ο Ryzen 7800X3D είναι κορυφή έτσι κι αλλιώς. 

Συμφωνώ απόλυτα!!  Αυτό λέω και στη πρόταση που έχεις παραθέσει  … εδώ όμως είμαστε σε ένα τεχνολογικό forum προφανώς συζητάμε για κάτι πέρα του συνηθισμένου, και ο Φαραώ μια χαρά γνώσεις έχει απλά θέλει να ξεγλιστράει…

δε ξέρω ποσό πιο ξεκάθαρα να το πω ένας καλα σεταρισμενος ιντελ με καλές μνήμες σκορπάει ένα 3D οποίος δε θέλει να το παραδεχτεί είναι μαλωμένος με την αλήθεια 

13 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

το απόλυτο είτε αρέσει είτε όχι το έχει η ιντελ γιατί με tuning και oc τα σκορπάει τα 3D… για μια μέση χρήση plug and play πας amd με κλειστά μάτια 

εντάξει συμφωνώ γενικά αλλά δεν λες και σκόρπισμα πάντως. Σε σχέση με 7800Χ3D εννοώ.

• Like 3

1 λεπτό πριν, Tambas91 είπε

Συμφωνώ απόλυτα!!  Αυτό λέω και στη πρόταση που έχεις παραθέσει  … εδώ όμως είμαστε σε ένα τεχνολογικό forum προφανώς συζητάμε για κάτι πέρα του συνηθισμένου, και ο Φαραώ μια χαρά γνώσεις έχει απλά θέλει να ξεγλιστράει…

δε ξέρω ποσό πιο ξεκάθαρα να το πω ένας καλα σεταρισμενος ιντελ με καλές μνήμες σκορπάει ένα 3D οποίος δε θέλει να το παραδεχτεί είναι μαλωμένος με την αλήθεια 

Αν όμως ρυθμίσεις καλά και τις μνήμες του 3D; Και από ότι διαβάζω οι νέοι Ryzen 9000 θα φτάνουν τα 8000+ MHz στις μνήμες...

2 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

εντάξει συμφωνώ γενικά αλλά δεν λες και σκόρπισμα πάντως. Σε σχέση με 7800Χ3D εννοώ.

Δίνω μια εχτρα σπιρτάδα στη συζήτηση 

παντως άμα κρίνω από τα νούμερα που ανέβασαν ο χεραλντ με τον Κάτζο στα δύσκολα σημείο ο 3D έβγαζε 40 fps στο fs ενώ ο 12900κ κάπου κοντά 53 αν θυμάμαι … σε αυτό το εύρος εεε είναι διαφορα 

4 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Αν όμως ρυθμίσεις καλά και τις μνήμες του 3D; Και από ότι διαβάζω οι νέοι Ryzen 9000 θα φτάνουν τα 8000+ MHz στις μνήμες...

Κάτσε να τους δούμε πρώτα αλλά οι παλιοί δε παίρνουν τόσο από μνήμες… στο δικό μου που είχα σεταρει καλα τις προηγούμενες που είχα στα 7200 βλέπω μέχρι και 20% σε σχέση με αυτές που έχω τώρα 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tambas91 είπε

το tlou,kcd, Hogwarts, flight simulator, στις αρχικές εκδόσεις δες συγκριτικά τι πανωλεθρία έπεσε … θα μου πεις βγαίνουν μετά πατς και φτιάχνουν , ναι οκ το θέμα είναι ότι μερικά δε στρώνουν ποτε και αλλά πρέπει να περιμένεις αρκετό καιρό …

1 ώρα πριν, xartemporas είπε

Μα δε μιλάει για unoptimized παιχνίδια. Μιλάει για τις πρώτες ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ εκδόσεις παιχνιδιών.

Που δεν έχουν μόνο προβλήματα απόδοσης, έχουν και ένα εκατομμύριο bugs που χαλάνε τη γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού. Είχε πέσει το γέλιο τις αρκούδας με τα bugs του CP2077. Εγώ μόλις το τελείωσα και ακόμα και τώρα, μετά από 3 χρόνια, συνάντησα 2-3 ενοχλητικά bugs.

Γενικά και ανεξαρτήτως επεξεργαστή πρέπει να περιμένουμε να βγάλουν 2-3-4 updates γιατί, κακά τα ψέματα, είμαστε τσάμπα beta testers.

Οπότε είναι καλό να περιμένεις λίγο να παίξεις το ΚΑΝΟΝΙΚΟ παιχνίδι και όχι τις ALPHA εκδόσεις, για τις οποίες μιλάει ο Tambas και το παρεάκι του ;)

16 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

παντως άμα κρίνω από τα νούμερα που ανέβασαν ο χεραλντ με τον Κάτζο στα δύσκολα σημείο ο 3D έβγαζε 40 fps στο fs ενώ ο 12900κ κάπου κοντά 53 αν θυμάμαι … σε αυτό το εύρος εεε είναι διαφορα 

Έλα ρε. Traversal stutter λέγεται αυτό και υπήρχε σε όλα τα Unreal Engine 4 παιχνίδια μέχρι το 2021 π.χ.

Άρα καταλήγουμε ότι οι Intel τα πάνε καλύτερα στα traversal stutters. OK

24 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Σε προκαλεί τώρα. Το θέμα είναι ότι το σύστημα του δεν είναι tuned στο επίπεδο που χρειάζεται (π.χ. nvidiafan/azazil/babists) για να κάνει το "σκόρπισμα" που λέει και θα τον περνάς σχεδόν σε όλα ;)

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 2

3 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Μα δε μιλάει για unoptimized παιχνίδια. Μιλάει για τις πρώτες ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ εκδόσεις παιχνιδιών.

Το kcd ότι πήρε πήρε από πατς ,δες τι διάφορες έχει ο δικός σου με του χεραλντ … το Hogwarts όταν το έπαιξα πριν κάνα χρόνο που είχε πάρει αρκετά πατς είχε θέματα και το θυμάμαι και με το δικό μου 3D cpu και αμφιβάλω άμα έχει στρώσει ακόμα … 

7 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Έλα ρε. Traversal stutter λέγεται αυτό και υπήρχε σε όλα τα Unreal Engine 4 παιχνίδια μέχρι το 2021 π.χ.

Δεν ήταν traversal stutters … έκανα αρκετές δοκιμές με το δικό μου, όταν το είχα τελείως στοκ κάπου εκεί έγραφε και εμένα καθε φορά 41 νομίζω  , όταν το έκανα oc το έφτασα να μη πηγαίνει κάτω από 59 όσες φορές και να έτρεχα 

12 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Σε προκαλεί τώρα. Το θέμα είναι ότι το σύστημα του δεν είναι tuned στο επίπεδο που χρειάζεται (π.χ. nvidiafan/azazil/babists) για να κάνει το "σκόρπισμα" που λέει και θα τον περνάς σχεδόν σε όλα ;)

Άρα συμφωνείς με αυτά που λέω ότι αν κανείς καλό tuning σαν των παιδιών τα σκουπίζει … οκ όλα κομπλέ με εσένα βρίσκουμε σημείο επαφής :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...