Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 minutes ago, Thresh said:

Οπως λέει και στο άρθρο

"Intel had previously noted that motherboard vendors needed to enable the required safety features instead of tuning their firmware for maximum performance and making processors run outside their specifications. This action forced manufacturers to release updated firmware with Intel Baseline Profiles that ensure all of the chips' safety mechanisms are enabled."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Just now, Eloy said:

Οπως λέει και στο άρθρο

"Intel had previously noted that motherboard vendors needed to enable the required safety features instead of tuning their firmware for maximum performance and making processors run outside their specifications. This action forced manufacturers to release updated firmware with Intel Baseline Profiles that ensure all of the chips' safety mechanisms are enabled."

Ναι αυτό το ξέρουμε εδώ και βδομάδες, γι' αυτό έγραψα "πάλι" στο πιο πάνω post.

• Super Moderators
14 minutes ago, Eloy said:

Εγώ σε μια Asus Tuf με 13600Κ έκανα τελευταίο update πέρισυ τέτοια εποχή και το μηχάνημα πάει ρολόι στα πάντα...

Μπράβο, το ίδιο μπορεί να πει κι ένας χρήστης Zen 4.

10 minutes ago, Thresh said:

Μπράβο, το ίδιο μπορεί να πει κι ένας χρήστης Zen 4.

Σωστά, μπορεί... Κι εκεί που λέει ήρέμησα, βγαίνει καινούργια agesa  απο την AMD που λέει στους μητρικάδες τι να αλλάξουν στο bios και τον στέλνει πίσω εκεί που ξεκίνησε...

• Super Moderators
16 minutes ago, Eloy said:

Σωστά, μπορεί... Κι εκεί που λέει ήρέμησα, βγαίνει καινούργια agesa  απο την AMD που λέει στους μητρικάδες τι να αλλάξουν στο bios και τον στέλνει πίσω εκεί που ξεκίνησε...

Αν θέλει το βάζει, όπως κι εσύ αν θες βάζεις τα επόμενα που βγαίνουν κανονικά και στις Intel μητρικές. 

2 επιλογές λοιπόν ή δεν το ξέρεις ή trollάρεις, διαλέγεις και παίρνεις.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oi 13ης γενιάς είναι 2 χρόνια στην αγορά... Τώρα προέκυψε η αστάθεια ? Γιατί δεν έγινε θέμα  πρόπερσυ - άντε πέρισυ...ή έστω ταυτόχρονα με τους ΑΜ5  που ξεροψήνονταν... Ισως να έγινε κάποια ζημιά σε κάποιο bios/chipset update...

Επεξ/σία από Eloy

Καλησπέρα. Έχω μια απορία για αναβάθμιση:

Αυτή τη στιγμή έχω τον i5-13400f με αυτή την μητρική και αυτή την ψήκτρα. Θέλω να κάνω μια μικρή αναβάθμιση κυρίως για να έχω και ενσωματωμένη GPU και για κάπως καλύτερες επιδόσεις.

Έχω βρει σε κατάστημα τον i5-12600k στα 200 € και σε αγγελία εδώ τον i5-14400 στα 140 €. Σε απόλυτες επιδόσεις ποιος είναι καλύτερος από αυτούς τους δύο; Ποιον πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να προτιμήσω; Αν αγοράσω τον i5-12600k, θα έχω πρόβλημα με την μητρική και την ψήκτρα που προανέφερα; Υπόψιν ότι δεν με ενδιαφέρει το OC, αν θα το κάνω θα είναι στη μνήμη RAM.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, _Theo_ said:

Καλησπέρα. Έχω μια απορία για αναβάθμιση:

Αυτή τη στιγμή έχω τον i5-13400f με αυτή την μητρική και αυτή την ψήκτρα. Θέλω να κάνω μια μικρή αναβάθμιση κυρίως για να έχω και ενσωματωμένη GPU και για κάπως καλύτερες επιδόσεις...

Aν δεν κάνεις OC, o 12600K δεν σου δίνει τίποτα παραπάνω απο τον 13400f που ήδη έχεις (παρα μόνο την iGPU) - ασε δε που με την μητρική που έχεις δεν μπορείς να του κάνεις OC και το OC στις μνήμες μπορεί να φτάσει στην καλύτερη περίπτωση με ευνοικό ανεμο και τον θεό να κοιμάται, στα 3600... Ο 14400 είναι λίγα MHz γρηγορότερος απο τον 13400f αλλά έχει igpu...

Γενικά δεν αξίζει η αλλαγή απο 13400f σε κάποιο απο τα άλλα δύο μόνο για την igpu... Βέβαια, αυτό το ρημάδι το F πρέπει να το απορρίπτουμε πριν την αγορά του γιατί για 20-30 Ε, εκτός απο την igpu χάνουμε και σε πιθανή αξία μεταπώλησης - πήγαινε δες στις αγγελίες, όλοι F πουλάνε...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 2

6 λεπτά πριν, Eloy είπε

Aν δεν κάνεις OC, o 12600K δεν σου δίνει τίποτα παραπάνω απο τον 13400f που ήδη έχεις (παρα μόνο την iGPU) - ασε δε που με την μητρική που έχεις δεν μπορείς να του κάνεις OC και το OC στις μνήμες μπορεί να φτάσει στην καλύτερη περίπτωση με ευνοικό ανεμο και τον θεό να κοιμάται, στα 3600... Ο 14400 είναι λίγα MHz γρηγορότερος απο τον 13400f αλλά έχει igpu...

Γενικά δεν αξίζει η αλλαγή απο 13400f σε κάποιο απο τα άλλα δύο μόνο για την igpu... Βέβαια, αυτό το ρημάδι το F πρέπει να το απορρίπτουμε πριν την αγορά του γιατί για 20-30 Ε, εκτός απο την igpu χάνουμε και σε πιθανή αξία μεταπώλησης - πήγαινε δες στις αγγελίες, όλοι F πουλάνε...

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτή τη στιγμή έχω 32 GB RAM που τρέχουν στα 4600 MHz CL18 μέσω XMP απροβλημάτιστα οπότε δεν νομίζω να έχω θέμα εδώ. Πήρα το μοντέλο F γιατί νόμιζα ότι δεν θα χρειαζόμουν την iGPU αλλά στην πορεία είδα ότι μου χρειάζεται. 

Όντως έχεις δίκιο, μικρές διαφορές έχουν αυτοί οι CPU σε σχέση με το αυτόν που ήδη έχω. Μάλλον θα πάω σε i5-14500, θα δούμε...

1 minute ago, _Theo_ said:

Αυτή τη στιγμή έχω 32 GB RAM που τρέχουν στα 4600 MHz CL18 μέσω XMP απροβλημάτιστα οπότε δεν νομίζω να έχω θέμα εδώ.

4600 ?  σε αυτήν την μητρική με 13400F ? Μήπως εννοείς 3600 ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...