Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

καλα ειχα διαβασει ρε για ks με 350w ειδες?

Ναι ρε, και ο 13900k στα ίδια είναι. Έχει επιλογή μέσα στο bios "extreme mode" που ουσιαστικά πάει το Pl1 στα 350w. Δεν νομίζω να είναι μόνο για τον ks, από ότι θυμάμαι και οι 2 θα έχουν την δυνατότητα

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, Herald είπε

Ναι ρε, και ο 13900k στα ίδια είναι. Έχει επιλογή μέσα στο bios "extreme mode" που ουσιαστικά πάει το Pl1 στα 350w. Δεν νομίζω να είναι μόνο για τον ks, από ότι θυμάμαι και οι 2 θα έχουν την δυνατότητα

Unlimited power meme imminent!

1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Unlimited power meme imminent!

Πάλι καλά που η Λίζα έκοψε  τα φτερά σε όσους θα τρόλλαραν την ψύχη τους για το efficiency στα 950w :P 

Noμίζω πάντως όπως και ο 12900k, και ο 13900k με 125 - 253 56 TAU (intel specs) θα είναι πιο efficient out of the box από τον 7950x και φυσικά από τον 7900x. 

• Like 1

3 λεπτά πριν, Herald είπε

Πάλι καλά που η Λίζα έκοψε  τα φτερά σε όσους θα τρόλλαραν την ψύχη τους για το efficiency στα 950w :P 

Noμίζω πάντως όπως και ο 12900k, και ο 13900k με 125 - 253 56 TAU (intel specs) θα είναι πιο efficient out of the box από τον 7950x και φυσικά από τον 7900x. 

Άστο το TAU, όταν η Intel στην παρουσίασή της έδειχνε PL1=PL2 αυτό έχει γίνει η νέα νόρμα. Και μη μου βάλεις σαν επιχείρημα τι έλεγε ο aten-ra please!!! 😉

Εγώ θα ήθελα να δω και τους δύο σε 142W και μετά κάπου στο 170-180W. Το unlimited power 240 και 250 και 350 δε με πολυενδιαφέρει.

Αν είχαν πάντως χιούμορ οι μητρικάδες, την επιλογή "extreme mode" θα την ονόμαζαν Unlimited Powaaa

Μόλις τώρα, malakudi είπε

Άστο το TAU, όταν η Intel στην παρουσίασή της έδειχνε PL1=PL2 αυτό έχει γίνει η νέα νόρμα. Και μη μου βάλεις σαν επιχείρημα τι έλεγε ο aten-ra please!!! 😉

Εγώ θα ήθελα να δω και τους δύο σε 142W και μετά κάπου στο 170-180W. Το unlimited power 240 και 250 και 350 δε με πολυενδιαφέρει.

Αν είχαν πάντως χιούμορ οι μητρικάδες, την επιλογή "extreme mode" θα την ονόμαζαν Unlimited Powaaa

Spoiler

Για πλάκα το λέω ρε μαν, απλά γελάω με τις κωλοτούμπες ορισμένων που κάνουν cherrypick ότι βρούν για να τους βγεί το αφήγημα. 10 μήνες μας ενδιέφερε μόνο το out of the box, τώρα θα μπούμε και στα bios να βάλουμε κόφτες :P 

Ποντάρω τα λεφτά μου ότι ο 7950x θα είναι πιο efficient, σχεδόν στα πάντα (μιλάω για βαρύ MT). Οι διαφορές βέβαια θα είναι μικρές, οπότε κλάιν. Βέβαια από την άλλη ο 13900k θα είναι πολύ πολύ πιο εύκολος στη ψύξη, λογικά αρκετά πιο εύκολος από τον 12900k, τον οποίο μέχρι τα 100-120w τον τρέχω passive με 0 rpm fans 😮 

Αυτό που φοβάμαι είναι η κατανάλωση σε games. Χαλάστηκα λίγο με το boost που δώσανε στα ecores, και μαζί με τα εξωφρενικά ρολόγια στα Pcores μη δούμε τίποτα 100-150w in game, θα φάω ξενέρα. O 12900ας πέρα από το cyberpunk που φτάνει τα 130w σε οτιδήποτε άλλο είναι στα 60-80, οπότε lets hope να παραμείνουμε στα ίδια.

Οι μητρικάδες έχουν χιούμορ, μας είπανε το πρώτο αστείο με τις τιμές των x670, ετοιμάζουν και άλλο χωρατό με τις τιμές του z790 :P 

• Like 2

42 λεπτά πριν, malakudi είπε

Το unlimited power 240 και 250 και 350 δε με πολυενδιαφέρει.

θεωρώ ότι υπάρχει καθαρά για λόγους μάρκετιγκ να τρέξουν τα πρώτα benchs και ότι ψάρια πιάσουν. Οι σοβαρές εφαρμογές θέλουν πάντα την χρυσή τομή του επεξεργαστή.  

• Like 3

Ε ναι, είναι ξακάθαρο πως ο 12900K πήγε 240W για να περάσει οριακά τον 5950Χ σε CB23 και το ίδιο έκανε η AMD με τον 7950Χ. Λες και αν είχαν και οι δύο 5% κάτω σε επιδόσεις θα άλλαζε κάτι.

• Like 1

30 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ε ναι, είναι ξακάθαρο πως ο 12900K πήγε 240W για να περάσει οριακά τον 5950Χ σε CB23

Στην πραγματικότητα πουθενά δεν πήγε ο 12900Κ, με κλειδωμένο τον 5950Χ στα 105w. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Στην πραγματικότητα πουθενά δεν πήγε ο 12900Κ, με κλειδωμένο τον 5950Χ στα 105w. 

Τον φύτεψε στο υπέδαφος τον 5950x. Ούτε καν σε efficiency δεν ειναι μπροστά, 20% διαφορά στο power consumption για 19% παραπάνω επιδόσεις. Τέτοιο domination είχαμε να δούμε από εποχές bulldozer :) 

embed.php?i=2111030-TJ-ALDERLAKE34&sha=0embed.php?i=2209120-NE-5950X129022&sha=f

embed.php?i=2209120-NE-5950X129022&sha=0

Και εδώ στο τελευταίο συγκριτικό με τους zen 7000, ο 5950x δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ. Δεν κέρδισε ούτε σε 1 workload, lol. Εξαιρετικός επεξεργαστής.

embed.php?i=2209252-NE-CPUBENCHM79&sha=1

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

19 λεπτά πριν, Herald είπε

Τον φύτεψε στο υπέδαφος τον 5950x. Ούτε καν σε efficiency δεν ειναι μπροστά, 20% διαφορά στο power consumption για 19% παραπάνω επιδόσεις. Τέτοιο domination είχαμε να δούμε από εποχές bulldozer :) 

embed.php?i=2111030-TJ-ALDERLAKE34&sha=0embed.php?i=2209120-NE-5950X129022&sha=f

embed.php?i=2209120-NE-5950X129022&sha=0

Και εδώ στο τελευταίο συγκριτικό με τους zen 7000, ο 5950x δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ. Δεν κέρδισε ούτε σε 1 workload, lol. Εξαιρετικός επεξεργαστής.

embed.php?i=2209252-NE-CPUBENCHM79&sha=1

Τον φύτεψε, τον κατούρησε, τον απαύτωσε, τελικά αυτοί οι Intel είναι η καλύτερη επιλογή διαχρονικά.:D

1 λεπτό πριν, Armoral είπε

Τον φύτεψε, τον κατούρησε, τον απαύτωσε, τελικά αυτοί οι Intel είναι η καλύτερη επιλογή διαχρονικά.:D

Δεν ξέρω - δεν έχω άποψη, ότι λέει το phoronix που είναι έμπιστο μεταφέρω. Πιστεύεις μας κοροιδεύει το phoronix?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν ξέρω - δεν έχω άποψη, ότι λέει το phoronix που είναι έμπιστο μεταφέρω. Πιστεύεις μας κοροιδεύει το phoronix?

Λέει το phoronix ότι τον έθαψε στο υπέδαφος;:D

Επεξ/σία από Armoral
  • Like 1

1 λεπτό πριν, Armoral είπε

Λέει το phoronix ότι τον έθαψε στο υπέδαφος;:D

E τα γραφήματα αυτό λένε.  Σε όλα χάνει, ειδικά στο πρόσφατο review για τους zen 4, όχι μόνο αυξήθηκε η διαφορά μεταξύ τους, αλλά ο 5950x δεν κέρδισε σε κανένα workload. Σε όλα έχασε :) 

Οπότε δυσκολεύομαι να καταλάβω πως γίνεται  εσύ που είσαι αντικειμενικός κάνεις quote εμένα - που  συμφωνώ με τα αποτελέσματα έμπιστων reviewer, και όχι κάποιον άλλον που διαφωνεί με τα αποτελέσματα έμπιστων reviewer 🙃☺️

ΥΓ1. Προφανώς ειρωνικά το γράφω, όλοι ξέρουν γιατί κάνεις quote εμένα που μεταφέρω σωστά τα αποτελέσματα και όχι άλλους που τα μεταφέρουν λάθος

• Like 1

1 ώρα πριν, Herald είπε

E τα γραφήματα αυτό λένε.  Σε όλα χάνει, ειδικά στο πρόσφατο review για τους zen 4, όχι μόνο αυξήθηκε η διαφορά μεταξύ τους, αλλά ο 5950x δεν κέρδισε σε κανένα workload. Σε όλα έχασε :) 

Οπότε δυσκολεύομαι να καταλάβω πως γίνεται  εσύ που είσαι αντικειμενικός κάνεις quote εμένα - που  συμφωνώ με τα αποτελέσματα έμπιστων reviewer, και όχι κάποιον άλλον που διαφωνεί με τα αποτελέσματα έμπιστων reviewer 🙃☺️

ΥΓ1. Προφανώς ειρωνικά το γράφω, όλοι ξέρουν γιατί κάνεις quote εμένα που μεταφέρω σωστά τα αποτελέσματα και όχι άλλους που τα μεταφέρουν λάθος

Πότε παρουσιάσθηκε ο 5950x και πότε ο 12900K.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...