Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 ώρες πριν, BabisTs είπε

Για να βγαίνουν τα αλάνια να κουμπώσουμε 🤣

Εντάξει έτσι όπως το παρουσιάζουν είναι πολύ δυνατό χαρακτηριστικό της σειράς. 

Είναι έτσι όμως ή απλά μας το έδειξαν για να μας ψήσουν για αγορά και τα αποτέλεσματα ειναξ διαφορετικά; 

Θα δούμε στα Reviews. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Armoral είπε

Εντάξει έτσι όπως το παρουσιάζουν είναι πολύ δυνατό χαρακτηριστικό της σειράς. 

Είναι έτσι όμως ή απλά μας το έδειξαν για να μας ψήσουν για αγορά και τα αποτέλεσματα ειναξ διαφορετικά; 

Θα δούμε στα Reviews. 

Βασικα αυτο που παρουσιασαν ισχυει και για τους alder δεν ειναι χαρακτηριστικο της σειρας αλλα των win11 σε συνδυασμο με τα e cores. Εκτος αν καταλαβα κατι λαθος.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Βασικα αυτο που παρουσιασαν ισχυει και για τους alder δεν ειναι χαρακτηριστικο της σειρας αλλα των win11 σε συνδυασμο με τα e cores. Εκτος αν καταλαβα κατι λαθος.

Indeed.

Βέβαια ο 13900 με τα 16e cores θα κόβει και θα ράβει

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

4 ώρες πριν, Armoral είπε

Συγνώμη αλλά γιατί αυτό να θεωρείται καλό; Άλλο να δίνεις priority σε foreground task ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κι άλλο απλώς πηγαίνοντας background ένα heavy task να τρέχει μόνο σε e-cores, ακόμα κι αν είσαι idle. Εμένα για πολύ κακό feature μου φαίνεται αυτό, όχι για καλό. Ένας scheduler πρέπει να αξιοποιήσει 100% τη CPU και ο συγκεκριμένος scheduler δε το κάνει, ακόμα κι αν το foreground process είναι idle!

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Είναι τα win 11 σε συνδυασμό με το thread director 2 και τη σειρά 13 μόνο. 

4 λεπτά πριν, Armoral είπε

ΔΕΝ λέει αυτό πάντως στο βίντεο που ανέβασες στο 3:06..

Δηλαδή VMs που είναι πάντα background task θα τρέχουν μόνο σε e-cores ακόμα κι αν κάθεται idle ο υπολογιστής; Transcodes με handbrake το ίδιο; Για να έχω full απόδοση πρέπει να έχω focus το παράθυρο του handbrake; Και θεωρείται αυτό προτέρημα; Πάντα έλεγα ότι οι windows schedulers είναι για τα πανηγύρια αλλά αυτό ξεπερνάει τα όρια. Θέλω να πιστεύω πως δε το παρουσίασαν σωστά και δεν θα ισχύει κάτι τέτοιο - ή αν ισχύει να μπορείς να το ακυρώσεις με κάποια ρύθμιση των windows - γιατί είναι πραγματικά άχρηστο feature.

• Like 1
  • Thanks 1

τώρα να κάνω και εγώ μια ερώτηση... φέτος σκέφτομαι για ολική αναβάθμιση ή σε 7900 ή σε 13700.. υπάρχουν μητρικές που να παίρνουν τον intel χωρίς bios update (ddr5)? όταν έρθει η ώρα θα ανοίξω και το κατάλληλο topic για να βρω ram και μητρική

11 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δηλαδή VMs που είναι πάντα background task θα τρέχουν μόνο σε e-cores ακόμα κι αν κάθεται idle ο υπολογιστής; Transcodes με handbrake το ίδιο; Για να έχω full απόδοση πρέπει να έχω focus το παράθυρο του handbrake; Και θεωρείται αυτό προτέρημα; Πάντα έλεγα ότι οι windows schedulers είναι για τα πανηγύρια αλλά αυτό ξεπερνάει τα όρια. Θέλω να πιστεύω πως δε το παρουσίασαν σωστά και δεν θα ισχύει κάτι τέτοιο - ή αν ισχύει να μπορείς να το ακυρώσεις με κάποια ρύθμιση των windows - γιατί είναι πραγματικά άχρηστο feature.

Ρε συ,  δεν θα τρέχουν με το ζόρι στα ecores τα background tasks. Αυτό που γίνεται είναι  αν έχεις στο foreground cpu intensive workload τότε θα γίνεται η εναλλαγή. Δεν νομίζω να είναι τόσο βλάκες και να τρέχουν τα πάντα στο background σε ecores :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

30 λεπτά πριν, Armoral είπε

23 λεπτά πριν, ShooterX είπε

ΔΕΝ λέει αυτό πάντως στο βίντεο που ανέβασες στο 3:06..

18 λεπτά πριν, Armoral είπε

Λέει ότι τη συγκεκριμένη εντυπωσιακή απόδοση την έχουν οι της σειράς 13. Εκτος αν έχασα κάτι. 

Αυτό από το βίντεο επειδή φαίνεται να υπάρχει θέμα κατανόησης..

<Can i get the same behavior with an alderlake 12gen part?>

<Yes, if you use windows 11.>

Επεξ/σία από ShooterX
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δεν μπορεί να το κάνει αυτό γιατί δεν έχει ίδια cores. Δεν κάνει για VMs και για Throughput/Multitasking το Hybrid.

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...