Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, Aten-Ra said:

Μόνο σε ΜΤ, σε όλα τα υπόλοιπα χάνει (Gaming, Efficiency, upgradability κλπ).

Και σε st μπροστά είναι, και σε efficiency μπροστά είναι. Το upgradability δεν είναι ιδιότητα του cpu οπότε δεν γίνεται να χάνει. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα πριν λίγο συμφώνησες ότι είναι ανώτερος ο 13700k...

Σωστά και το πιστεύω σχετικά με το gaming που με ενδιαφέρει. Απλώς έδωσα το link για σου δείξω ότι υπάρχουν site που λένε το αντίθετο. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι να πιστέψω πλέον. Άλλα λέμε εδώ, άλλα λένε τα ξένα site.  Για αυτό είπα ότι "Ας ελπίσουμε να τον αγοράσει κάποιος από το φόρουμ, να ανεβάσει αποτελέσματα για να δούμε αν ισχύουν αυτά"...

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Aten-Ra said:

jonah-jameson-laugh.gif

Είσαι τρελός? Για να πιάσει ο 3d τον 13700k στα 125w θα τραβήξει 400. Δεν ξέρω γιατί τόση παραπληροφορηση, αν είναι δυνατόν να λέμε ότι ο 7800 είναι πιο efficient από 13700k. Έλεος μαν, σοβαρά... 

• Thanks 1
Δημοσ.
Just now, Herald said:

Είσαι τρελός? Για να πιάσει ο 3d τον 13700k στα 125w θα τραβήξει 400. Δεν ξέρω γιατί τόση παραπληροφορηση, αν είναι δυνατόν να λέμε ότι ο 7800 είναι πιο efficient από 13700k. Έλεος μαν, σοβαρά... 

Ξέρεις το efficiency δεν το μετράμε μόνο σε MT ISO Perf, για τον Gamer τον ενδιαφέρει το Gaming Efficiency, άλλους τους ενδιαφέρει το Out of the BOX Efficiency κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Aten-Ra said:

Ξέρεις το efficiency δεν το μετράμε μόνο σε MT ISO Perf, για τον Gamer τον ενδιαφέρει το Gaming Efficiency, άλλους τους ενδιαφέρει το Out of the BOX Efficiency κλπ

Ε τότε γράψε Gaming Efficiency, όταν γράφεις γενικά efficiency τι θες να καταλαβω εγώ. Οποίος ενδιαφέρεται για Out Of The box efficiency πάει σε intel, χωρίς 2η σκέψη. Μακράν τα πιο efficient cpu. T και non k στα 35 και 65w, δεν υπάρχει αντίπαλος. Δεν τα τεσταρουν οι reviewers για να μη χαλάσει η καραμέλα, ενώ τους non x της amd day one review τους κάνουν 😂😂😂

Για τον gamer και ο 7700k ηταν καλύτερος από τον 2700x, αλλά σαν cpu ο 2700x ήταν πολύ ανώτερος. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Herald said:

Ε τότε γράψε Gaming Efficiency, όταν γράφεις γενικά efficiency τι θες να καταλαβω εγώ. Οποίος ενδιαφέρεται για Out Of The box efficiency πάει σε intel, χωρίς 2η σκέψη. Μακράν τα πιο efficient cpu. T και non k στα 35 και 65w, δεν υπάρχει αντίπαλος. Δεν τα τεσταρουν οι reviewers για να μη χαλάσει η καραμέλα, ενώ τους non x της amd day one review τους κάνουν 😂😂😂

Μόνο εσύ όταν μιλάς για Efficiency βάζεις τον “όρο” ISO Perf, οι περισσότεροι το μετράνε out of the box. Στην περίπτωση του 7800Χ3D μιλάγαμε για gaming και εκεί εστίασα ποιο πολύ, εσύ είσαι αυτός που το πηγαίνεις συνέχεια στο ΜΤ λες και όποιος ενδιαφέρεται για τον 7800Χ3D τον ενδιαφέρει πρωτίστως το MT και το ΜΤ ISO Perf Efficiency.

8 minutes ago, Herald said:

Για τον gamer και ο 7700k ηταν καλύτερος από τον 2700x, αλλά σαν cpu ο 2700x ήταν πολύ ανώτερος. 

Δεν το έπιασα ……. ??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Aten-Ra said:

Μόνο εσύ όταν μιλάς για Efficiency βάζεις τον “όρο” ISO Perf, οι περισσότεροι το μετράνε out of the box. Στην περίπτωση του 7800Χ3D μιλάγαμε για gaming και εκεί εστίασα ποιο πολύ, εσύ είσαι αυτός που το πηγαίνεις συνέχεια στο ΜΤ λες και όποιος ενδιαφέρεται για τον 7800Χ3D τον ενδιαφέρει πρωτίστως το MT και το ΜΤ ISO Perf Efficiency.

Δεν το έπιασα ……. ??

Ε γιαυτο λέω γράψε Gaming efficency, μην γράφεις efficiency γενικά. 

Προφανώς οποίος πάει για 7800x 3d δεν το ενδιαφέρει το mt, αφού δεν έχει mt. Τι λογική είναι αυτή? Και όποιος να αγοράσει pentiun 4 σήμερα δεν τον ενδιαφέρει το performance, αυτό τι σημαίνει, ότι δεν είναι αρνητικό του pentiun 4 ότι είναι αργός?? 

Γιατί δνε χρησιμοποιείς την ίδια λογική και για τα intel cpu? Και για τον 13700k δεν είναι αρνητικό το ότι είναι 5% πίσω στα games, αφού οποιος τον αγοράζει προφανώς δεν ενδιαφέρεται που είναι 5% πίσω. 

Και για την Vram, προφανώς δεν είναι αρνητικό το ότι έχει μόνο 8gb vram η 4060, λες αυτός που ενδιαφέρεται να την αγοράσει να τον νοιάζει η vram? Φυσικά και όχι, αν τον ενδιέφερε δεν θα κοίταγε να αγοράσει 4060. Κοινώς, τετράγωνη λογική. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

11 minutes ago, Herald said:

Ε γιαυτο λέω γράψε Gaming efficency, μην γράφεις efficiency γενικά. 

Προφανώς οποίος πάει για 7800x 3d δεν το ενδιαφέρει το mt, αφού δεν έχει mt. Τι λογική είναι αυτή? Και όποιος να αγοράσει pentiun 4 σήμερα δεν τον ενδιαφέρει το performance, αυτό τι σημαίνει, ότι δεν είναι αρνητικό του pentiun 4 ότι είναι αργός?? 

Μα και σε Out of the BOX έχει καλύτερο MT efficiency o 7800X3D, στο μόνο που χάνει είναι όταν βάζουμε τον όρο MT ISO Perf.

Oταν μιλάμε για Gaming και πετάς συνέχεια το ΜΤ και το ΜΤ και προσπαθείς να πείσεις ότι είναι καλύτερο CPU ο 13700Κ γιατί έχει μόνο καλύτερο ΜΤ είναι λίγο ....... biased.  O 7800X3D απευθύνεται σε Gamers, είναι niche προϊόν, πληρώνεις παραπάνω για να έχεις τις καλύτερες Gaming επιδόσεις και παράλληλα τo καλύτεραo Gaming Efficiency by far, το να αναφέρεις ΜΤ σε ένα τέτοιο προϊόν και να κάνεις και αντιπαραβολή με τον P4 που ήταν χειρότερος σε όλα by far  είναι σχιζοφρενικό.

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το efficiency μόνο σε iso wattage το μετράς. Οτιδήποτε άλλο είναι προπαγάνδα. Το να μου λες δεν ενδιαφέρεται οποίος τον αγοράζει για το mt performance είναι απλά τετράγωνη λογική, το ίδιο μπορείς να πεις για οποιοδήποτε προϊόν. Αυτός που το αγοράζει δεν ενδιαφέρεται για τα ελαττώματα του. Captain obvious φαση 

Άμα πάω στο νήμα με την Vram και σου γράψω ότι τα 8gb της nvidia δεν είναι πουθενά πρόβλημα αφού οποίος αγοράζει κάρτα με 8gb προφανώς δεν τον ενδιαφέρει η vram, ε θα με πέρναγες για βλαξ. Αυτό κάνεις εσύ τώρα όμως 😁

Επεξ/σία από Herald
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε idle και σε light tasks δεν είναι πιο efficient ο intel; Νομίζω ότι 7800 3d θα αγόραζα μόνο αν έφτιαχνα ένα αμιγώς gaming pc σε μικρό κουτί για χρήση "τύπου κονσόλας" στο σαλόνι. Σε διαφορετική περίπτωση, για τη μικτή χρήση που κάνει η πλειονότητα, δεν το θεωρώ τη βέλτιστη επιλογή, κατά την άποψή μου πάντα.

• Like 1
Δημοσ.
20 minutes ago, Herald said:

Το efficiency μόνο σε iso wattage το μετράς. Οτιδήποτε άλλο είναι προπαγάνδα. Το να μου λες δεν ενδιαφέρεται οποίος τον αγοράζει για το mt performance είναι απλά τετράγωνη λογική, το ίδιο μπορείς να πεις για οποιοδήποτε προϊόν. Αυτός που το αγοράζει δεν ενδιαφέρεται για τα ελαττώματα του. Captain obvious φαση 

Είναι σαν να ψάχνει κάποιος γρήγορο Desktop CPU μόνο για Rendering και να πετάγεσαι να λες ότι το CPU που προτάθηκε δεν έχει καλό Gaming Performance.   🤪

4 minutes ago, kirileman said:

Σε idle και σε light tasks δεν είναι πιο efficient ο intel; Νομίζω ότι 7800 3d θα αγόραζα μόνο αν έφτιαχνα ένα αμιγώς gaming pc σε μικρό κουτί για χρήση "τύπου κονσόλας" στο σαλόνι. Σε διαφορετική περίπτωση, για τη μικτή χρήση που κάνει η πλειονότητα, δεν το θεωρώ τη βέλτιστη επιλογή, κατά την άποψή μου πάντα.

Ποια χρήση κάνει η πλειοψηφία ??

Δημοσ.
4 minutes ago, Aten-Ra said:

Είναι σαν να ψάχνει κάποιος γρήγορο Desktop CPU μόνο για Rendering και να πετάγεσαι να λες ότι το CPU που προτάθηκε δεν έχει καλό Gaming Performance.   🤪

Γιατί είπα εγώ ότι αν θες να κάνεις μόνο Gaming δεν είναι καλό cpu?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, Aten-Ra said:

Σερφάρει, λίγη δουλειά γραφείου, λίγο gaming, ταινίες, μουσική, λίγο απ'όλα. Όχι;

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
3 minutes ago, kirileman said:

Σερφάρει, λίγη δουλειά γραφείου, λίγο gaming, ταινίες, μουσική, λίγο απ'όλα. Όχι;

Ε σιγά την διαφορά, στα 5w ο intel, στα 50w ο amd, τρίχες 😁

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...