Aten-Ra Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 6 minutes ago, Herald said: Mόνο όταν η amd έχει CPU με τους μισούς πυρήνες καταλήγουμε να συζητάμε για το πόσο άχρηστοι είναι οι παραπάνω πυρήνες. Τόσα χρόννια που ήταν μπροστά σε core count, σημαία, τώρα τι να τους κάνεις. Αλλοίμονο που δεν θα το διαβάζαμε Δεν είδα κανέναν να λέει πόσο άχρηστοι είναι οι παραπάνω πυρήνες, το να λέμε όμως ότι θα έχει πρόβλημα 8πυρηνος με 16Threads ενώ ο 6πυνηνος με τα Atom θα είναι οκ εε κάπου το ξεχειλώσαμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 7 minutes ago, Aten-Ra said: Δεν είδα κανέναν να λέει πόσο άχρηστοι είναι οι παραπάνω πυρήνες, το να λέμε όμως ότι θα έχει πρόβλημα 8πυρηνος με 16Threads ενώ ο 6πυνηνος με τα Atom θα είναι οκ εε κάπου το ξεχειλώσαμε. Δεν είναι πρόβλημα ότι έχει 8 πυρήνες. Πρόβλημα είναι ότι έχει 8 πυρήνες και κάνει 450€. Με 450€ παίρνεις 13700k. Αμά έκανε 250€ μια χαρά επεξεργαστής θα ήταν, στα 450€ πονάει το στομάχι μου απτά γέλια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 2 minutes ago, Herald said: Δεν είναι πρόβλημα ότι έχει 8 πυρήνες. Πρόβλημα είναι ότι έχει 8 πυρήνες και κάνει 450€. Με 450€ παίρνεις 13700k. Αμά έκανε 250€ μια χαρά επεξεργαστής θα ήταν, στα 450€ πονάει το στομάχι μου απτά γέλια Τι goal post change είναι αυτό ρε φίλε ??? το Video που έβαλες μιλάει για τα background task και ότι οι έχτρα πυρήνες στον 13600Κ θα κάνουν την διαφορά σε σχέση με τον 7800Χ3D και εσύ τώρα το γυρνάς στα λεφτά ??? LOL 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 14 minutes ago, Aten-Ra said: Τι goal post change είναι αυτό ρε φίλε ??? το Video που έβαλες μιλάει για τα background task και ότι οι έχτρα πυρήνες στον 13600Κ θα κάνουν την διαφορά σε σχέση με τον 7800Χ3D και εσύ τώρα το γυρνάς στα λεφτά ??? LOL Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λες και που θες να καταλήξεις. Το video που έβαλα λέει ότι είναι okay οι 8 πυρήνες αρκεί να πληρώνεις και τιμή 8 πυρήνων. Όπως και οι 0 πυρήνες είναι μια χαρά, αρκεί να κοστίζουνν 0€. Ο 7800x 3d σου δίνει 8 πυρήνες σε τιμή 16 και εκεί είναι το πρόβλημα. Τα background task προφαναώς θα τα διαχειρίζεται καλύτερα ο 13600k μιας και έχει 8 πυρήνες φτιαγμένους ακριβώς για αυτην την δουλειά. Και ταυτόχρονα είναι και πολύ φθηνότερος. Εσυ αν ψάχνεις για CPU των 450€ τον 7800x 3d θα αγόραζες?? Βασικά - φαντάζομαι ναι, αλλά προσπάθησε να φανταστείς έναν παράλληλο σύμπαν όπου και ο 7800x 3d αλλά και ο 13700k ήταν της AMD, τον 7800x 3d θα αγόραζες? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λες και που θες να καταλήξεις. Το video που έβαλα λέει ότι είναι okay οι 8 πυρήνες αρκεί να πληρώνεις και τιμή 8 πυρήνων. Όπως και οι 0 πυρήνες είναι μια χαρά, αρκεί να κοστίζουνν 0€. Ο 7800x 3d σου δίνει 8 πυρήνες σε τιμή 16 και εκεί είναι το πρόβλημα. τώρα να κάνω και εγώ λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου? όταν λέγαμε στο νήμα της nvidia για τα 12gb της 4070ti και ότι η τιμή είναι αστεία για τα specs εσύ και ο blu λέγατε για υπερατου κτλπ εε κάτι παρόμοιο είναι και εδώ να μη παρεξηγηθώ και εγώ προτιμώ να το έχω μεγάλο (το cpu) αλλα η αλήθεια να λέγεται.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, Tambas91 said: τώρα να κάνω και εγώ λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου? όταν λέγαμε στο νήμα της nvidia για τα 12gb της 4070ti και ότι η τιμή είναι αστεία για τα specs εσύ και ο blu λέγατε για υπερατου κτλπ εε κάτι παρόμοιο είναι και εδώ να μη παρεξηγηθώ και εγώ προτιμώ να το έχω μεγάλο (το cpu) αλλα η αλήθεια να λέγεται.... Οι 16 πυρήνες δεν είναι specs, είναι κυριολεκτικά 50% πιο γρήγορος σε mt performance o 13700k από τον 7800x 3d. Κατά τα λοιπά συμφωνώ, το 16 πυρήνες δεν το αναφέρω από άποψη specs, το αναφέρω γιατί όντως λόγω των 16 πυρήνων είναι 50%+ πανω. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2023 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 11 minutes ago, Herald said: Εσυ αν ψάχνεις για CPU των 450€ τον 7800x 3d θα αγόραζες?? Βασικά - φαντάζομαι ναι, αλλά προσπάθησε να φανταστείς έναν παράλληλο σύμπαν όπου και ο 7800x 3d αλλά και ο 13700k ήταν της AMD, τον 7800x 3d θα αγόραζες? Για την δική μου χρήση (το ποιο βάρη που κάνω είναι Gaming) θα πήγαινα στον 7800Χ3D γιατί στα ιδία λεφτά είναι ταχύτερος, με μικρότερη κατανάλωση και έχει και Upgradability, το έχουμε ξαναπεί και πριν μερικές μέρες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 minute ago, Aten-Ra said: Για την δική μου χρήση (το ποιο βάρη που κάνω είναι Gaming) θα πήγαινα στον 7800Χ3D γιατί στα ιδία λεφτά είναι ταχύτερος, με μικρότερη κατανάλωση και έχει και Upgradability, το έχουμε ξαναπεί και πριν μερικές μέρες. Ντάξει και για του pirmen την χρήση θα πήγαινε σε 7600k αντί για R5 1600, αλλά γενικά μιλώντας ο 13700k είναι πολύ ανώτερο CPU από τον 7800x 3d. Κάποιος άλλος μπορεί να κάνει συλλογή από AMD cpus, οπότε για την δικιά΄του χρήση ο 3d είναι καλύτερος, αφού θέλει να βάλει το κουτί του στο ράφι μαζί με την υπόλοιπη συλλογή, αλλά μιλάμε για ρεαλιστικά σενάρια τώρα Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2023 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Just now, Herald said: Ντάξει και για του pirmen την χρήση θα πήγαινε σε 7600k αντί για R5 1600, αλλά γενικά μιλώντας ο 13700k είναι πολύ ανώτερο CPU από τον 7800x 3d. Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι, εμένα ρώτησες τι θα έκανα και σου απάντησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 6 λεπτά πριν, Herald είπε Οι 16 πυρήνες δεν είναι specs, είναι κυριολεκτικά 50% πιο γρήγορος σε mt performance o 13700k από τον 7800x 3d. Κατά τα λοιπά συμφωνώ, το 16 πυρήνες δεν το αναφέρω από άποψη specs, το αναφέρω γιατί όντως λόγω των 16 πυρήνων είναι 50%+ πανω. αν μιλάμε για την πλειοψηφία των χρηστών που δε κάνουν κάποιο βαρύ rendering και δε κοιτάνε για νούμερα στο cinebench δώρο άδωρο είναι αυτά τα νούμερα αλλα ακόμα και έτσι δε πάει flat η αύξηση των επιδόσεων με τον αριθμό των πυρήνων παίζει ρολο αρχιτεκτονική ρολόγια cache, τα ξέρεις και καλύτερα φαντάζομαι πχ ο 7600x που είναι 6/12 έχει 60% πάνω από τον 5820κ με τους ιδιους πυρήνες τώρα σε normal συνθήκες ένα 8/16 είναι υπεραρκετό εγώ έχω καμια 20αρια tabs στον edge με stream να παίζει στο background steam,epic,GOG,razer,logitech,afterburner και τώρα τελευταία το ryzen master να επιβλέπω το cpu μη πάρει φωτιά ακόμα και στο tlou 100+ είμαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 25 minutes ago, Aten-Ra said: Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι, εμένα ρώτησες τι θα έκανα και σου απάντησα. Eσύ είσαι με 4πύρηνο CPU αλλά σε ενδιαφέρει η αναβαθμίσημοτητα. Ελά΄ρε μαν τώρα 8 minutes ago, Tambas91 said: αν μιλάμε για την πλειοψηφία των χρηστών που δε κάνουν κάποιο βαρύ rendering και δε κοιτάνε για νούμερα στο cinebench δώρο άδωρο είναι αυτά τα νούμερα αλλα ακόμα και έτσι δε πάει flat η αύξηση των επιδόσεων με τον αριθμό των πυρήνων παίζει ρολο αρχιτεκτονική ρολόγια cache, τα ξέρεις και καλύτερα φαντάζομαι πχ ο 7600x που είναι 6/12 έχει 60% πάνω από τον 5820κ με τους ιδιους πυρήνες τώρα σε normal συνθήκες ένα 8/16 είναι υπεραρκετό εγώ έχω καμια 20αρια tabs στον edge με stream να παίζει στο background steam,epic,GOG,razer,logitech,afterburner και τώρα τελευταία το ryzen master να επιβλέπω το cpu μη πάρει φωτιά ακόμα και στο tlou 100+ είμαι Mα δεν το πάω αναλογικά, στην πράξη σε MT είναι όντως 50% πάνω ο 13700k. Δεν αντιλέγω ότι για πολλούς τα 8/16 είναι υπεραρκετά, αλλά τότε δεν υπάρχει λόγος να δώσουν 450€. Δίνουν 300€ για τον 13600k ή ακόμα καλύτερα 200€ για τον 13400f. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 5 minutes ago, Herald said: Eσύ είσαι με 4πύρηνο CPU αλλά σε ενδιαφέρει η αναβαθμίσημοτητα. Ελά΄ρε μαν τώρα Για αυτό πήγα στον 12100, για το upgradability σε RaptorLake και φάγαμε καπέλο 100 ευρώ στους Core i7. Αλλά και πάλι τι σχέση έχει τι έχω εγώ τώρα με την ερώτηση που μου έκανες ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Just now, Aten-Ra said: Για αυτό πήγα στον 12100, για το upgradability σε RaptorLake και φάγαμε καπέλο 100 ευρώ στους Core i7. Αλλά και πάλι τι σχέση έχει τι έχω εγώ τώρα με την ερώτηση που μου έκανες ?? Mα πώς δεν έχει σχέση, αφού προσωπικά απαντάς. Τέσπα, εσύ μόνιμα προτιμάς AMD - αλλά για να αγοράζουν οι άλλοι. Ξέρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 14 minutes ago, Herald said: Mα πώς δεν έχει σχέση, αφού προσωπικά απαντάς. Τέσπα, εσύ μόνιμα προτιμάς AMD - αλλά για να αγοράζουν οι άλλοι. Ξέρω Πριν ένα χρόνο που πρότεινα τους ALderLake δεν τα έλεγες αυτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 https://www.techspot.com/review/2700-ryzen-7800x3d-vs-core-i7-13700k/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα