Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

41 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

-0.18v απο ποσο? 

σε cb23 ποσο σου δειχνει τωρα?

Με τόσο undervolt θα κρασαρει για πλάκα σε cod mw/warzone 2.0 κτλ ούτε στο μενού δεν θα φτάνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ICE-T είπε

Με τόσο undervolt θα κρασαρει για πλάκα σε cod mw/warzone 2.0 κτλ ούτε στο μενού δεν θα φτάνει.

Εξαρταται απο το ποσο δινει η μητρικη by default ,  γιαυτο ρωτησα.

Στην asrock που ειχα ,το τελευταιο bios εδινε 1.5v :lol:

Επεξ/σία από akoinonitos

2 λεπτά πριν, ICE-T είπε

Να κάνω μια ερώτηση ? Έχω ένα αρχαίο apu amd προ ryzen εποχής σε undervolt υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται στο ότι έχει χοντρά κολλήματα σε pubg το κάνει unplaylable ενώ δείχνει ότι φτάνει έστω και στιγμιαία τα 75 fps σε τέρμα low με μια gt 1030ddr5?

Άκυρο ξέρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εξαρταται απο το ποσο δινει η μητρικη by default ,  γιαυτο ρωτησα.

Στην asrock που ειχα ,το τελευταιο bios εδινε 1.5v :lol:

δεν ξέρω τι γίνεται με τέτοιες περιπτώσεις μητρικών που δίνουν τρέλα ρεύματα out of the box,δεν μου έχει κάτσει ακόμη τέτοιο φρούτο 😂.

3 λεπτά πριν, konik είπε

Να κάνω μια ερώτηση ? Έχω ένα αρχαίο apu amd προ ryzen εποχής σε undervolt υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται στο ότι έχει χοντρά κολλήματα σε pubg το κάνει unplaylable ενώ δείχνει ότι φτάνει έστω και στιγμιαία τα 75 fps σε τέρμα low με μια gt 1030ddr5?

Άκυρο ξέρω.

το μεγάλο undervolt τόσο σε επεξεργαστές όσο και στις κάρτες γραφικών δημιουργεί προβλήματα σε αρκετά παιχνίδια .PUBG, destiny 2,cod warzone είναι ευαίσθητα σε τέτοια ενέργειες.

Επεξ/σία από ICE-T

13 λεπτά πριν, SAnathema είπε

τι από πόσο? Αρχικά είχα δοκιμάσει -0.125 και το ανέβασα και άλλο.

Εκεί ~24000 πιάνω σκορ με 1.14 έως 1.17 voltage , ανάλογα

1.06 τρέχει ο 12900k μου οπότε λογικό είναι το 1.14 για 13600k με τα μεγαλύτερα ρολόγια που έχει.

27 λεπτά πριν, SAnathema είπε

τι από πόσο? Αρχικά είχα δοκιμάσει -0.125 και το ανέβασα και άλλο.

Εκεί ~24000 πιάνω σκορ με 1.14 έως 1.17 voltage , ανάλογα

Εννοω ποσο σου δινει στοκ η μητρικη σου ρε συ γτ το -0.18 ειναι σχετικο.

Εμενα ας πουμε δινει 1.2v σε βαρια work loads ,αν πανω να βαλω -0.18 θα παω για τσαγαλα.

3 λεπτά πριν, SAnathema είπε

Δεν κρασάρει πάντως σε κανένα παιχνίδι και έχω παίξει αρκετά. φτου φτου μη το ματιάσω :P

μια χαρα ειναι και εγω εκει παιζω.

10 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Εννοω ποσο σου δινει στοκ η μητρικη σου ρε συ γτ το -0.18 ειναι σχετικο.

Εμενα ας πουμε δινει 1.2v σε βαρια work loads ,αν πανω να βαλω -0.18 θα παω για τσαγαλα.

μια χαρα ειναι και εγω εκει παιζω.

όχι πως θυμάμαι ακριβώς αλλά εκει 1.35 είχα δει αρχικά , ίσως και ελάχιστα παραπάνω και με έπιασε σύγκρυο :P

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να σου περάσει CB ή ότι άλλο stress test υπάρχει και να τρεξεις ένα game που εχει ευαισθησία λόγω spikes στο perfomance του και να φαει πανηγυρικό άκυρο το μέχρι πρότινος "stable" UV/OC σου.

Για μένα πρέπει να τα δοκιμάσεις όλα και συγχρόνως να γίνεται monitoring σε πολύωρα gaming sessions. 10 λεπτά στο Cinebench ή στο Prime95 δεν λένε λοιπόν όλη την αλήθεια.

Να τα τρεξεις στην αρχή για να δεις αν στα περνάει; Ναι, προφανώς. Μετά όμως θα ήταν καλό να δεις μερικά games που ειναι γνωστά ότι κάνουν expose uv/OC.

Παράδειγμα. Στην δική μου περίπτωση το hobby OC εχει πάψει να με απασχολεί εδώ τα τελευταία 8 χρόνια.

Παίζω stock speeds, αντε να δώσω να τρέχουν όλα τα cores στην ίδια συχνότητα, αλλά μέχρι εκει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βρω stable uv. Λιγότερο περιττό power consumption, άρα και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Άλλος θα πει άρα; Headroom για OC και ενδεχομένως παραπάνω perfomance. Εκεί τραβάω χειρόφρενο, θέλω απλως την σταθερότητα με την λιγότερη δυνατή κατανάλωση και χωρίς λόγο stress είτε στο gpu μου είτε στο cpu μου. Επειδή μιλάμε για games, η "χασούρα" είναι μηδαμινη όσο αφορά τα fps.

Έχω φονικό combo 4090 +13900Κ οσο αφορά το power consumption, αν τα αφήσω στο default, θα τραβάνε 800w ανεξέλεγκτα. Μόνο αυτά τα δύο υποψιν...Καλα 80αρια και όταν ερθει η καλοκαιραρα μας καλά 95αρια, θα φωνάζω φίλους, γνωστούς στο σπίτι για μπάρμπεκιου απλώς ανοίγοντας το PC μου. 

Anw, games για expose όπως προανέφερα.

The Divsion 2.  (CPU) (GPU)

Shadow of the Tomb Raider. (CPU)

Battlefield 2042 (CPU)

Hogwarts Legacy (CPU) 

The Last of Us.  (CPU)

Cyberpunk 2077 (CPU) (GPU)

COD: Warzone (CPU)

Αν τα περάσεις όλα αυτά δίχως crash είσαι άρχοντας.

Αν θέλεις να ζορίσεις GPU βάλε μεγαλύτερη ανάλυση από αυτή που την παλεύει η καρτα σου. Επειδή κάποια είναι παλιά πλέον games. Οπότε DSR (απο nvidia cp) βοηθάει.

Στο Cyber και νεότερους γενικα τίτλους, δεν ειναι δύσκολο το ζόρισμα. Ανοίγεις ένα Path Tracing και απολαμβάνεις gpu stress.

Αν θέλεις από την άλλη να ζορίσεις cpu και η καρτα σου τραβάει ουσιαστικά όλο το βάρος, ρίχνεις ανάλυση ή settings in game, για να σηκώσεις πολλά fps στα συγκεκριμένα games. Οποτε εκει μπορει να φανεί ακόμα πιο εύκολα τυχών θέμα με το uv/OC σου. Αυτά τα ολίγα.  

Επεξ/σία από Alex21121988

6 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Έχω φονικό combo 4090 +13900Κ οσο αφορά το power consumption, αν τα αφήσω στο default, θα τραβάνε 800w ανεξέλεγκτα

Τα παραλες λιγο....

Εγω τοσο ρευμα δεν εχω δει ακομα να τραβαει το συστημα μου.

Με εξαίρεση division και cod, όλα τα άλλα τα έχω παίξει και το μοναδικό θέμα που είχα ήταν στο cyberpunk που δεν κράταγε το αρχικό UV η GPU. Επανέφερε τα αρχικά settings στο background. Δεν κράσαρε καν. Μετά το σταθεροποίησα και αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Τα παραλες λιγο....

Εγω τοσο ρευμα δεν εχω δει ακομα να τραβαει το συστημα μου.

Μηχάνημα δεν έχω για ακριβή μέτρηση Watt, αλλά από το τυπικό software monitoring στο Cyberpunk με Path Tracing, η 4090 τραβάει στο peak της 460w με spikes στα 470w. Αν την αφήσεις στο 100% power limit της by default.

O 13900K είναι σταθερός στα 180w, με peak ακόμα και τα 220 με 230 σε μερικές περιοχές όπως το little China, η πιο stressed area στο Cp77. Οποτε, αν δεν λέει πιπες το Afterburner και το Asus Tweak III, είμαι μεταξύ των 680-720w σε random Power Bursts. Μπορει να πιάνω και τα 750w, μην κολλάς στο 750 ή στο 800w. Τρέχουν και άλλα στο σύστημα μου. Δεν είναι τυχαίο που για αυτό το combo gpu cpu, το λιγοτερο που προτείνεται είναι 1000w.

. Να έχεις υπόψη σου ότι παίζει ρόλο και η μητρική. Η Asus τείνει να δίνει ρεύμα με το τσουβαλι αν δεν κλείσεις συγκεκριμένα settings στο BIOS.

9 λεπτά πριν, SAnathema είπε

Με εξαίρεση division και cod, όλα τα άλλα τα έχω παίξει και το μοναδικό θέμα που είχα ήταν στο cyberpunk που δεν κράταγε το αρχικό UV η GPU. Επανέφερε τα αρχικά settings στο background. Δεν κράσαρε καν. Μετά το σταθεροποίησα και αυτό.

To Division 2 είναι καλό για τεσταρισμα cpu. Ακομα και τώρα. Δεν ειναι τυχαίο που το βλέπεις σχεδόν σε όλα τα comparison charts από τους reviewers. 😉

Επεξ/σία από Alex21121988

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Μηχάνημα δεν έχω για ακριβή μέτρηση Watt, αλλά από το τυπικό software monitoring στο Cyberpunk με Path Tracing, η 4090 τραβάει στο peak της 460w με spikes στα 470w. Αν την αφήσεις στο 100% power limit της by default. O 13900K είναι σταθερός στα 180w, με peak ακόμα και τα 220 με 230 σε μερικές περιοχές όπως το little China, η πιο stress area στο Cp77. Οποτε, αν δεν λέει πιπες το Afterburner και το Asus Tweak III, είμαι μεταξύ των 780-800w σε random Power Bursts. Να έχεις υπόψη σου ότι παίζει ρόλο και η μητρική. Η Asus τείνει να δίνει ρεύμα με το τσουβαλι αν δεν κλείσεις συγκεκριμένα settings στο BIOS.

Εγω επειδη βλεπω ποσο τραβαει απο το τροφοδοτικο θα σου πω οτι εαν πας να παιξεις ενα απαιτητικο παιχνιδι οπως το cyberpunk δεν θα δεις πανω απο 600-620 watt καταναλωση.

Και εχω τον επεξεργαστη απο τον bios στο auto,που χρησιμοποιει τις βελτιστες ρυθμισεις της Asus και εχω ξεκλειδωσει και το ρευμα στην καρτα στο 130% και πουσαρισμενη με +2000mhz στην μνημη και +256 στον πυρηνα.

Αποκλειεται εσενα η μητρικη σου να δινει αλλα 200 watt παραπανω απο την δικη μου.

Επεξ/σία από optimus prime

3 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Εγω επειδη βλεπω ποσο τραβαει απο το τροφοδοτικο θα σου πω οτι εαν πας να παιξεις ενα απαιτητικο παιχνιδι οπως το cyberpunk δεν θα δεις πανω απο 600-620 watt καταναλωση.

Και εχω τον επεξεργαστη απο τον bios στο auto,που χρησιμοποιει τις βελτιστες ρυθμισεις της Asus και εχω ξεκλειδωσει και το ρευμα στην καρτα στο 130% και πουσαρισμενη με +2000mhz στην μνημη και +256 στον πυρηνα.

Αποκλειεται εσενα η μητρικη σου να δινει αλλα 200 watt παραπανω απο την δικη μου.

Ανέφερα peak, αν μιλούσαμε για τόσα πολλά watts σταθερά, εκει θα είχαμε πρόβλημα. Όταν είδα στα 470 την gpu και κοντά στα 230 στο cpu, μπορει να πήγε και παραπάνω το νούμερο, και εγω δεν το πίστευα. Να τα ηπιε το Afterburner; Δεν το αποκλείω. Έθεσα ενα νούμερο, (προφανώς χοντροκομμενο), γιατί με μηχάνημα εχω δει παρόμοια συστηματα να ειναι στα 680κατι το total power consumption.

Θα πρέπει να το ξανατρεξω και να παραθέσω βιντεακι να δω αν θα φανούν πάλι αυτά τα νούμερα ή όχι.

Μην νομίζεις, και εγώ είχα αμφιβολίες όταν όλοι σχεδόν πρότειναν 1000αρι psu για 4090+13900Κ, μου φαινονταν υπερβολές τα νούμερα με τα power consumptions. Μεχρι που είδα αυτά τα νούμερα (αν ισχύουν) και άρχισα το uv παντού για να πετύχω θερμοκρασίες κοντά στο δικό μου comfort zone.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Ανέφερα peak, αν μιλούσαμε για τόσα πολλά watts σταθερά, εκει θα είχαμε πρόβλημα. Όταν είδα στα 470 την gpu και κοντά στα 230 στο cpu, μπορει να πήγε και παραπάνω το νούμερο, και εγω δεν το πίστευα. Να τα ηπιε το Afterburner; Δεν το αποκλείω. Έθεσα ενα νούμερο, (προφανώς χοντροκομμενο), γιατί με μηχάνημα εχω δει παρόμοια συστηματα να ειναι στα 680κατι το total power consumption.

Θα πρέπει να το ξανατρεξω και να παραθέσω βιντεακι να δω αν θα φανούν πάλι αυτά τα νούμερα ή όχι.

Μην νομίζεις, και εγώ είχα αμφιβολίες όταν όλοι σχεδόν πρότειναν 1000αρι psu για 4090+13900Κ, μου φαινονταν υπερβολές τα νούμερα με τα power consumptions. Μεχρι που είδα αυτά τα νούμερα (αν ισχύουν) και άρχισα το uv παντού για να πετύχω θερμοκρασίες κοντά στο δικό μου comfort zone.

Ρε συ Αλεξανδρε ασε τα peak στην ακρη..

Ο λογαριασμος της Δεη δεν θα σου ερθει φουσκωμενος γιατι σε μερικα Games εκανες peak στιγμιαια στα 700-800 watt,θα σου ερθει εαν επαιζες συνεχεια με σταθερη καταναλωση ετσι.

Τα peak να σε ενδιαφερουν στο να επιλεξεις τροφοδοτικο,δεν μπορεις να λες ομως οτι εμενα το combo μου τραβαει 800 watt απο την στιγμη που δεν εχεις κιολας μια αξιοπιστη μετρηση..

Για εσενα το λεω να μην εχεις λανθασμενη εικονα και νμζεις οτι ξεφευγει η καταναλωση..

Επεξ/σία από optimus prime

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...