Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Εννοώ σε σχέση με τα 13 gen

To καταλάβα, αστειεύομαι. Σόρρυ, bad humour. 

Καλύτερα ρολόγια, καλύτερο vf curve ουσιαστικά.Πόσο καλύτερο δεν ξέρω

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Herald είπε

Πόσα watt τραβαει όταν χτυπάς 100c? Αν είναι 250+ τότε θες undervolt, και ψυκτρα να αλλάξεις δεν θα κερδίσεις κατι. Αν χτυπάς 100c στα 200watt θες contact frame. 

Ρε μην πετάς τα λεφτά σου, αφού έχεις τον 3d τωρα κράτα τον και περίμενε να βγουν οι 14th gen. Μην με λαμβάνεις υπόψιν πλάκα σου κάνω για τον 3d 😁

Πάνω από 250 είναι όριακα... Έκανα undervolt από το πρόγραμμα της ιντελ όμως και παίζει μέχρι και -0.180V το cinebench r23 και η θερμοκρασία με τέρμα.τηβ ψύξη πέφτει μέχρι 80,C.Το θέμα είναι πόσο είναι το πιο ασφαλές undervolt και δεν 2ον από τα bios να κάνω ρύθμιση (έχει άπειρες η gigabyte) ή από το πρόγραμμα της ιντελ?

Επεξ/σία από liverpoolman

18 λεπτά πριν, liverpoolman είπε

Πάνω από 250 είναι όριακα... Έκανα undervolt από το πρόγραμμα της ιντελ όμως και παίζει μέχρι και -0.180V το cinebench r23 και η θερμοκρασία με τέρμα.τηβ ψύξη πέφτει μέχρι 80,C.Το θέμα είναι πόσο είναι το πιο ασφαλές undervolt και δεν 2ον από τα bios να κάνω ρύθμιση (έχει άπειρες η gigabyte) ή από το πρόγραμμα της ιντελ?

Το undervolt ειναι απόλυτα ασφαλές, και καντο μέσα απτό bios. 

Άρα δεν χρειάζεσαι contact frame, κάπου στα 270-280w βαράω και εγώ 100c με 12900k. Φυσιολογικό είναι. 

Μην δοκιμάζεις με cinebench αλλά με ycruncher. 

3 ώρες πριν, Herald είπε

Το undervolt ειναι απόλυτα ασφαλές, και καντο μέσα απτό bios. 

Άρα δεν χρειάζεσαι contact frame, κάπου στα 270-280w βαράω και εγώ 100c με 12900k. Φυσιολογικό είναι. 

Μην δοκιμάζεις με cinebench αλλά με ycruncher. 

Ok άρα να μην βάλω την πιο μεγάλη ψυχτρα δεν θα δω διάφορα? Επίσης να τον αφήσω μόνιμα undervolted?

43 λεπτά πριν, liverpoolman είπε

Ok άρα να μην βάλω την πιο μεγάλη ψυχτρα δεν θα δω διάφορα? Επίσης να τον αφήσω μόνιμα undervolted?

Διαφορά σίγουρα θα δείς με μεγαλύτερη ψύκτρα, αλλά δεν θα είναι κάτι θεαματικό, στα 250w+ το κύριο πρόβλημα είναι το μέγεθος του τσιπακίου και το power draw per core που δεν επιτρέπει την επαρκή ψύξη. Να δώσεις 150€ να πάρεις άλλο cooler για να πέσεις 3 βαθμούς το θεωρώ ανούσιο. 

Ναι, και εγώ μόνιμα undervolted τρέχω τον 12900k, τραβάει 170w σε cinebench r23.

2 ώρες πριν, Herald είπε

Διαφορά σίγουρα θα δείς με μεγαλύτερη ψύκτρα, αλλά δεν θα είναι κάτι θεαματικό, στα 250w+ το κύριο πρόβλημα είναι το μέγεθος του τσιπακίου και το power draw per core που δεν επιτρέπει την επαρκή ψύξη. Να δώσεις 150€ να πάρεις άλλο cooler για να πέσεις 3 βαθμούς το θεωρώ ανούσιο. 

Ναι, και εγώ μόνιμα undervolted τρέχω τον 12900k, τραβάει 170w σε cinebench r23.

Φίλε αρχικά πήρα arctic.freezer II 420 και επειδή δεν χωρούσε στο κουτί έβαλα Corsair h100i caoellix.. απλά διλληματιζομαι πριν επιστρέψω το θηρίο της arctic να την δοκίμαζα μήπως άλλαζε κάτι και αν αξίζει να την κρατήσω και να αλλάξω κουτί... Τι να πω 

12 ώρες πριν, liverpoolman είπε

Φίλε αρχικά πήρα arctic.freezer II 420 και επειδή δεν χωρούσε στο κουτί έβαλα Corsair h100i caoellix.. απλά διλληματιζομαι πριν επιστρέψω το θηρίο της arctic να την δοκίμαζα μήπως άλλαζε κάτι και αν αξίζει να την κρατήσω και να αλλάξω κουτί... Τι να πω 

Ποιο το νόημα. Τι περιμένεις να κερδίσεις? Αφού με το undervolt είσαι στους 80 πλέον, τι σημασια έχει αν και πόσο καλύτερα θα τα πάει η άλλη ψυκτρα? 

4 ώρες πριν, Herald είπε

Ποιο το νόημα. Τι περιμένεις να κερδίσεις? Αφού με το undervolt είσαι στους 80 πλέον, τι σημασια έχει αν και πόσο καλύτερα θα τα πάει η άλλη ψυκτρα? 

Με το σκεπτικό μήπως γλιτώσω το undervolt αν έχω επάνω την άλλη...

Μόλις τώρα, liverpoolman είπε

Άσχετο για να πω ότι είμαι safe με undervolt τι θα πρέπει να γίνεται? Το λέω γιατί στο γράφημα έχει κάποια μικροπεσιματακια το επεξεργαστής στο τεστ... 

13 λεπτά πριν, liverpoolman είπε

Άσχετο για να πω ότι είμαι safe με undervolt τι θα πρέπει να γίνεται? Το λέω γιατί στο γράφημα έχει κάποια μικροπεσιματακια το επεξεργαστής στο τεστ... 

σε ποιο τεστ? τι εννοεις μικροπεσιματακια

57 λεπτά πριν, liverpoolman είπε

Για ποιο λόγο να θες να γλυτώσεις το undervolt? Θα έχεις ίδιες επιδόσεις με μικρότερη κατανάλωση και καλύτερες θερμοκρασίες. Δεν είναι κάτι που πεοπσθαεις να γλυτώσεις. 

13 λεπτά πριν, Herald είπε

πεοπσθαεις να γλυτώσεις. 

ωπα κύριε μονδερέιτορ εδω εχουμεν σεξουαλική παρενόχληση επεξεργαστών με περίεργες σαδιστικές μεθόδους με ρεύματα. :) 

προσπερνάμε τα παραπάνω, υπάρχει κατι σαν οδηγός για το y cruncher που ανέφερες παραπάνω;

δεν το έψαξα ακόμα, αλλα αν εχεις κάτι πρόχειρο θα ηταν χρήσιμο.

28 λεπτά πριν, prefuse είπε

ωπα κύριε μονδερέιτορ εδω εχουμεν σεξουαλική παρενόχληση επεξεργαστών με περίεργες σαδιστικές μεθόδους με ρεύματα. :) 

προσπερνάμε τα παραπάνω, υπάρχει κατι σαν οδηγός για το y cruncher που ανέφερες παραπάνω;

δεν το έψαξα ακόμα, αλλα αν εχεις κάτι πρόχειρο θα ηταν χρήσιμο.

Τι εννοείς οδηγός? 

38 λεπτά πριν, Herald είπε

Τι εννοείς οδηγός? 

απλά το τρέχς οπως το cinebech και βγάζει σκόρ ή τρέχει ως το άπειρο για stability test ή κατι αλλο;

ειμαι σε mac τωρα και δεν μπορω να το δω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...