Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

καλησπέρα λέω να κάνω μετάβαση σε 13700k για πείτε καμία ιδέα για motherboard και ram(ddr5) μέχρι κάνα 400-500 άμα αξίζει η διαφορά 

https://www.skroutz.gr/s/33671245/G-Skill-Trident-Z5-32GB-DDR5-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Ταχύτητα-6400-για-Desktop-F5-6400J3239G16GX2-TZ5K.html

https://www.skroutz.gr/s/38676534/Gigabyte-Z790-Aorus-Elite-AX-rev-1-0-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

δεν βρίσκω διαθέσιμες της μνήμες έχει με rgb ίδιες δεν είναι?

GSkill G.Skill Trident Z5 RGB 32GB Kit (2x16GB) 6400MHz UDIMM DDR5 CL32 1.40V, Black (F5-6400J3239G16GX2-TZ5RK) < Ram PC DDR5 - MG Manager | MGManager

σε κάτι τέτοιο δεν είναι καλύτερες?

🔥 Kingston Fury Renegade 32GB (2X16GB) DDR5 6800MHz Silver | BestPrice.gr

Ναι ιδιες ειναι και οι rgb και εχουν και καλυτερη τιμη.

Οι kingston εχουν μεγαλυτερη συχνοτητα αλλα μεγαλυτερο cas μια η αλλη ειναι στην ουσια. Οτι θες παρε. Οτι σου κανει στην τιμη και στο ματι

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Καλησπέρα μαγκες και Χριστός Ανέστη! Θα ήθελα να ζητήσω γνώμη τον πιο ειδικών σχετικά με το σύστημα που έφτιαξα πρόσφατα. Λοιπόν

Case armagedon tr8000

CPU i7 13700k

Mobo Gigabyte z790 aurus ax elite 

Cooler Corsair h100i

Ram kingston dd5 6000Mhz

Psu be quite 750W

Sapphire rx6700

Kingston kc3000

Αρχικά αγορασα την arctic freezer II 360 αλλά δυστυχώς είναι τεράστια και δεν χωρεσε στο κουτί οπότε πήγα στην Corsair h100i...

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν καλύπτομαι με τον συγκεκριμένο cooler της Corsair ή να αλλάξω κουτί και να κρατήσω την ψυχτρα της arctic ?

Έχω θέμα με θερμοκρασία στο multicore του cinebench χτυπάω μέχρι και 100... Τι να κάνω?

38 λεπτά πριν, liverpoolman είπε

Καλησπέρα μαγκες και Χριστός Ανέστη! Θα ήθελα να ζητήσω γνώμη τον πιο ειδικών σχετικά με το σύστημα που έφτιαξα πρόσφατα. Λοιπόν

Case armagedon tr8000

CPU i7 13700k

Mobo Gigabyte z790 aurus ax elite 

Cooler Corsair h100i

Ram kingston dd5 6000Mhz

Psu be quite 750W

Sapphire rx6700

Kingston kc3000

Αρχικά αγορασα την arctic freezer II 360 αλλά δυστυχώς είναι τεράστια και δεν χωρεσε στο κουτί οπότε πήγα στην Corsair h100i...

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν καλύπτομαι με τον συγκεκριμένο cooler της Corsair ή να αλλάξω κουτί και να κρατήσω την ψυχτρα της arctic ?

Έχω θέμα με θερμοκρασία στο multicore του cinebench χτυπάω μέχρι και 100... Τι να κάνω?

Πόσα watt τραβαει όταν χτυπάς 100c? Αν είναι 250+ τότε θες undervolt, και ψυκτρα να αλλάξεις δεν θα κερδίσεις κατι. Αν χτυπάς 100c στα 200watt θες contact frame. 

1 ώρα πριν, Tambas91 είπε

καλησπέρα λέω να κάνω μετάβαση σε 13700k για πείτε καμία ιδέα για motherboard και ram(ddr5) μέχρι κάνα 400-500 άμα αξίζει η διαφορά 

Ρε μην πετάς τα λεφτά σου, αφού έχεις τον 3d τωρα κράτα τον και περίμενε να βγουν οι 14th gen. Μην με λαμβάνεις υπόψιν πλάκα σου κάνω για τον 3d 😁

9 λεπτά πριν, Herald είπε

Πόσα watt τραβαει όταν χτυπάς 100c? Αν είναι 250+ τότε θες undervolt, και ψυκτρα να αλλάξεις δεν θα κερδίσεις κατι. Αν χτυπάς 100c στα 200watt θες contact frame. 

Ρε μην πετάς τα λεφτά σου, αφού έχεις τον 3d τωρα κράτα τον και περίμενε να βγουν οι 14th gen. Μην με λαμβάνεις υπόψιν πλάκα σου κάνω για τον 3d 😁

θα συμφωνησω

• Like 1

20 λεπτά πριν, Herald είπε

Μην με λαμβάνεις υπόψιν πλάκα σου κάνω για τον 3d 😁

ρε κερατα με έπεισες :P με το που βγούν οι 14th πάντως είχα σκοπό να πουλήσω τον 13700k να πάω εκεί

άμα μου τη βαρέσει αύριο μπορεί να πάω να τα πάρω θα δω πως θα ξυπνήσω

2 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

ρε κερατα με έπεισες :P με το που βγούν οι 14th πάντως είχα σκοπό να πουλήσω τον 13700k να πάω εκεί

ψυξη εχεις για lga1700?

6 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Ε κοίτα προφανώς ο 13700Κ τον κάνει πλάκα τον 3d, αλλά οκ, τώρα τον πήρες τον 3d, κράτα τον και περίμενε. Βγαίνουν και τα refresh σε λιγο

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Arctic Liquid Freezer II 280 έχω θέλει άλλο bracket για 1700?

Αν την εχεις απο παλια ναι. Δες αν εχει μεσα και lga1700 bracket ,αν οχι θα πρεπει να στειλεις mail να σου στειλουν .

Περιμενε τα refresh θα εχουν θεωρητικα καλυτερα temps / καταναλωση.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

15 λεπτά πριν, Herald είπε

Ε κοίτα προφανώς ο 13700Κ τον κάνει πλάκα τον 3d, αλλά οκ, τώρα τον πήρες τον 3d, κράτα τον και περίμενε. Βγαίνουν και τα refresh σε λιγο

καλά ναι το ότι τον πήρα τώρα είναι το λιγότερο τον 5600x τον άλλαξα σε μια μέρα 

Spoiler

ναι το ξέρω έχω πρόβλημα :P 

16 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αν την εχεις απο παλια ναι. Δες αν εχει μεσα και lga1700 bracket ,αν οχι θα πρεπει να στειλεις mail να σου στειλουν .

Περιμενε τα refresh θα εχουν θεωρητικα καλυτερα temps / καταναλωση.

την έχω κάνα 2 χρόνια οπότε μπορεί να μην έχει, δε την έχω ψάξει...βεβαια άμα αξίζει μπορεί να πάω σε καμια μεγαλύτερη

Λενε για μεγαλα IPC gains και μεγαλη αλλαγη στο efficiency με την 14th gen της intel οποτε σιγουρα περιμενεις. Και εγω για εκει θα παω για αυτο δεν εδωσα πολλα λεφτα τωρα θα φυγουν αργοτερα. Και λενε και για 3 γενιες υποστηριξη μεγαλο συν και αυτο να παρει μαθηματα απο amd που σε αυτο το κομματι ειναι αψογη. Τα refresh των 13th gen λιγα πραγματα παραπανω θα δινουν οι meteor lake θα ειναι επανασταση με ολα αυτα που εχω διαβασει τον τελευταιο καιρο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Herald said:

Και τι περιμένεις από τα refresh ??

Επεξ/σία από Aten-Ra

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...