Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε νομίζω να έχει διαφορά γιατί έκανα τη μέτρηση μόλις άνοιξα το pc μετά από 2 μέρες που ήταν κλειστό και τα fans της κάρτας δεν γύριζαν καν για να βγάλουν θερμότητα στο κουτί. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να κάνει διαφορά το xmp αλλά δε νομίζω τόσο μεγάλη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στην δική μου περίπτωση, δεν κάνει κάτι (μαλλον..) το XMP  γιατι οι μνήμες ειναι στα 4800 που ειναι το base, για δοκιμή, τα έτρεξα και με XMP και χωρίς. 

Τις υψηλότερες θερμοκρασίες τις είχα με Disabled - enforce all limits.

Επεξ/σία από prefuse

14 ώρες πριν, Dennisbest είπε

Μάλλον κάτι δεν έχει γίνει σωστά με την Arctic LF ii 360. 10 λεπτά cinebench όλα στοκ+xmp.Core voltage όσο τρέχει το cinebench είναι στα 1.262. Τα watt δεν έχουν φτάσει ούτε 255 και η θερμοκρασία έχει τερματίσει σχεδόν(και με 18 βαθμούς στο δωμάτιο).

image.png.ee2d9f72cc5757601e2f7639cf9f600b.png

Θες bracket, τα aio μαλλον είναι flat και δεν Τ πάνε καλά με το bending που έχουν τα alder / Raptor lake. 

17 ώρες πριν, prefuse είπε

χθεσινά bench με Disabled - enforce all limits

ανεβήκαμε λίγο σε score, αμελητέα διαφορά ±300, αν το ξανατρέξω ίσως πέσει στα ίδια με πριν.

αλλα ανέβηκαν αισθητά και οι θερμοκρασίες 

230326055033.jpg

230326055449.jpg

230326055231.jpg

Screenshot 2023-03-26 000506.jpg

Screenshot 2023-03-25 220421.jpg

Screenshot 2023-03-25 221518.jpg

Screenshot 2023-03-25 231922.jpg

Απόκρυψη περιεχομένων

καπετάνιε! τα παιδιά εδω ειναι ολοι άσχετοι ουτε ενα llc στο 2 σε 2KX σε τριγωνικό ρανταρ με VHF κάτω απο πιλοτική διάβαση δεν μπορούν να κάνουν.

Απο εμάς πείτε μας να κάνουμε..:lol:

aitweaker / digi+vrm / cpu load line calibration -> απο auto (llc3) σε llc2(level 2)

• Like 2

Μπορει καποιος να μου προτινει mobo+ram να παρω τον i7 13700k που εχω στο πλανο(800€ πρπ)?
Απο ram δεν εχω ιδεα το psu μου 850watt τα αντεχει ανετα.
PS Eχουν χαλαει τα ο-rings που εχει το κουτι στους ανεμιστηρες , που βρησκω?

9 ώρες πριν, Herald είπε

Θες bracket, τα aio μαλλον είναι flat και δεν Τ πάνε καλά με το bending που έχουν τα alder / Raptor lake. 

Bracket δεν ειμαι τοσο σιγουρος αν εχει νοημα ή ειναι για τον φοβο των ιουδαιων. Εγω στον 13700k ειδα απλα 3c διαφορα στο cinebench. Idle ειναι ιδια (αντε 1 βαθμο διαφορα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, akoinonitos είπε

aitweaker / digi+vrm / cpu load line calibration -> απο auto (llc3) σε llc2(level 2)

θερμοκρασία δωματίου 23

σε multi cinebench, 30555 και max temp 87 βαθμούς 

και έπεσαν λιγο τα max W που τραβάει απο 253W (πριν το Level 2) σε 229W

30500 κάτι.. είχα και στο πρώτο cinebench που έτρεξα με default ολα και χωρις fan curve.

Σημαιοφόρος Τριψίδης εδω.. τι κερδίζω με το Level 2 δεν κατάλαβα..

μετά το πρώτο cinebench που τα είχα ολα auto, άρχισα να περνάω μλκιούλες app* και έπεσε το σκόρ 500 κάτω, δεν γνωρίζω αν ειναι και μέσα στο margin of error αυτή η διαφορά

* μερικά τα ειχε στο armoury crate και τα έβαλα για να δοκιμάσω τι κάνουν, εντωμεταξύ διάβασα οτι το armoury δημιουργεί πολλά προβλήματα και λέω να κάνω clean install και να βάλω τους driver manual και με την σωστή σειρά που προτείνε καποιος φίλος λιγα ποστ πιο πίσω

το level 4 τον κάνει 13900KS? :lol:

30 min single + multi

230327165103.jpg

Screenshot 2023-03-27 190352.jpg

Screenshot 2023-03-27 193512.jpg

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1

7 ώρες πριν, Finarfin είπε

Μπορει καποιος να μου προτινει mobo+ram να παρω τον i7 13700k που εχω στο πλανο(800€ πρπ)?
Απο ram δεν εχω ιδεα το psu μου 850watt τα αντεχει ανετα.
PS Eχουν χαλαει τα ο-rings που εχει το κουτι στους ανεμιστηρες , που βρησκω?

MSI Z790 A PRO και Kingston Renegade 6000/6400MHz θα εισαι κομπλε. 

• Like 1

19 ώρες πριν, prefuse είπε

θερμοκρασία δωματίου 23

σε multi cinebench, 30555 και max temp 87 βαθμούς 

και έπεσαν λιγο τα max W που τραβάει απο 253W (πριν το Level 2) σε 229W

30500 κάτι.. είχα και στο πρώτο cinebench που έτρεξα με default ολα και χωρις fan curve.

Σημαιοφόρος Τριψίδης εδω.. τι κερδίζω με το Level 2 δεν κατάλαβα..

μετά το πρώτο cinebench που τα είχα ολα auto, άρχισα να περνάω μλκιούλες app* και έπεσε το σκόρ 500 κάτω, δεν γνωρίζω αν ειναι και μέσα στο margin of error αυτή η διαφορά

* μερικά τα ειχε στο armoury crate και τα έβαλα για να δοκιμάσω τι κάνουν, εντωμεταξύ διάβασα οτι το armoury δημιουργεί πολλά προβλήματα και λέω να κάνω clean install και να βάλω τους driver manual και με την σωστή σειρά που προτείνε καποιος φίλος λιγα ποστ πιο πίσω

το level 4 τον κάνει 13900KS? :lol:

30 min single + multi

230327165103.jpg

Screenshot 2023-03-27 190352.jpg

Screenshot 2023-03-27 193512.jpg

δινει λιγοτερη ταση σε full load 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

δινει λιγοτερη ταση σε full load 

Το γράφει και στην φωτογραφία απ'το bios εν τω μεταξύ.

@prefuse Oυσιαστικά με μικρότερο load line έχεις αυξημένη πτώση τάσης σε load(λεγόμενο Vdroop), οπότε και μειωμένη θερμοκρασία, αλλά αν είναι πολύ χαμηλή μπορεί να κρασάρει.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Jts είπε

Το γράφει και στην φωτογραφία απ'το bios εν τω μεταξύ.

βρε δικιο εχεις, αλλα το βραδυ που τα πιάνω αυτα, μετα την δουλειά, τι να πρωτοπροσέξω... 

εδω ηταν 15+ μέρες στα κούτια τους (κάποια άλλα μήνες..)  και δεν ειχα χρόνο να το φτιάξω. 

δεν μου κράσαρε στο 30 λεπτο τεστ του cinebench αλλα για σιγουριά μάλλον θα πάω stock σε όλα.

αυτό που ήθελα να τεστάρω, ειναι αν έπεσα σε σαπάκι cpu ή όχι, (silicon lottery) αλλα μάλλον θέλει πολύ ενασχόληση για να το εξακριβώσω.

Επεξ/σία από prefuse

12 λεπτά πριν, prefuse είπε

βρε δικιο εχεις, αλλα το βραδυ που τα πιάνω αυτα, μετα την δουλειά, τι να πρωτοπροσέξω... 

εδω ηταν 15+ μέρες στα κούτια τους (κάποια άλλα μήνες..)  και δεν ειχα χρόνο να το φτιάξω. 

δεν μου κράσαρε στο 30 λεπτο τεστ του cinebench αλλα για σιγουριά μάλλον θα πάω stock σε όλα.

αυτό που ήθελα να τεστάρω, ειναι αν έπεσα σε σαπάκι cpu ή όχι, (silicon lottery) αλλα μάλλον θέλει πολύ ενασχόληση για να το εξακριβώσω.

Δεν θα έχεις θέμα με level 2 σε στοκ συχνότητες κατά 99%, αν έχεις όρεξη μπορείς να τρέξεις και ένα prime95 για σιγουριά.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά έχω τον i5-13400F με μητρική ASUS και αν βάλω το CPU Load Line Calibration στο Level 1 παρατηρώ ότι έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες. 

Χάνω επιδόσεις έτσι;;  O.C. φυσικά δεν κάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...