BabisTs Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Για πάμε νέα daily σε ραμ με νορμάλ ρεύματα.....4220/16 και ιδανικό πέρασμα 10
prefuse Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) καλώς με.. μετα απο extreme καιρικά φαινόμενα (σπασιμο του temper glass) απαγωγή απο εξωγήινα νέφιλιμ (refurbished μητρική ενος τους πλέρωσα για new) και μπολικες καθυστερήσεις μηνών.. 15 μέρες ηταν ολα στα κουτια τους και με περίμεναν.. τα παρακάτω χωρις καμία αλλαγή στο bios, οι μνήμες ειναι 4800 οποτε δεν νομίζω το XMP να κάνει κάτι και το άφησα οπως ήταν disable. Μεχρι στιγμής εκανα update το Intel ME σε Version 16.1.25.2020, update το firmware της μητρικής, πέρασα ολους τους driver μέσω armoury crate και ολα τα windows update, με αυτή τη σειρά. ελπίζω να μην παίζει ρόλο. 1) Οι θερμοκρασίες του 13700Κ ειναι οκ; (κουτί fractal torrent με noctua u12a) 2) Δεν με ενδιαφέρει το OC αλλα η σταθερότητα, να τα αφήσω ολα ως έχουν στο Bios, χωρίς καμία αλλαγη; 3) Προς το παρόν (μέχρι ο κουμπαράς να ξαναγεμίσει για μια καλή GPU) θα ειμαι με την iGPU, αλλα δεδομένου οτι εχω 128GB ram, μπορώ να αυξησω την μνήμη που θα χρησιμοποιεί η iGPU ή δεν θα κερδίσω κάτι; 4) Τι άλλο test να κάνω; ήδη έκανα memtest 4pass ολα οκ. το furmark δεν εχει νόημα μαλλον. Multi + Single Core 10 minutes (Test Throttling) Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από prefuse 1
Eloy Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, prefuse είπε Μεχρι στιγμής εκανα update το Intel ME σε Version 16.1.25.2020, update το firmware της μητρικής, πέρασα ολους τους driver μέσω armoury crate και ολα τα windows update, με αυτή τη σειρά. ελπίζω να μην παίζει ρόλο. Σύμφωνα με την Asus, παίζει ρόλο...Η σωστή σειρά είναι a) Aν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση windows χωρίς προβλήματα αφήνεις το bios update για μετά. Αλλιώς βάζεις την τελευταία έκδοση bios (θέλεις να έχεις κάτι απροβλημάτιστο πριν ξεκινήσεις πχ. εγκατάσταση windows) b) install windows, c) install Ιntel ΜΕΙ DRIVER for windows (οπωσδήποτε πριν το TOOL) d) Install Intel ΜΕ Update TOOL ( είναι firmware - θα γράψει μέσω windows στο chipset) e) reboot kai ξανα/πέρασμα του τελευταίου bios - γιατί όπως μας παρακαλάει η Asus : “Before BIOS update, please download Intel ME update tool from ASUS support site, and update ME firmware to Version ψψψψψψψψψψ to ensure optimized system settings.”" το οποίο όμως πιο πριν δεν μπορούσαμε να το εγκαταστήσουμε γιατι δεν είχαμε καν windows... Και το οποίο φυσικά σημαίνει οτι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ πριν κάνεις bios update θα κοιτάς να έχεις το τελευταίο ΜΕ update tool (βγαίνει συχνά - όχι πάντα - μαζί με κάποιο τελευταίο bios - τουλάχιστον στην Asus ) H ΜSI νομίζω (κάπου είδα) προτείνει άλλη σειρά - ίσως και οι άλλες 2 εταιρίες κάποια άλλη... Τέλος, μπαίνεις windows κι εγκαθιστάς και τους υπόλοιπους drivers που θέλει η μητρική με προτίμηση κατα σειρά α) SΙΟ driver, b)chipset, c) Sata, και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν θέλεις να σου εγκαταστήσει ύπουλα - αμέσως μόλις μπεις για πρώτη φορά στα windows - η Asus το Armoury Crate (τους τελευταίους drivers τους κατεβάζεις μόνος σου βέβαια) και να ενεργοποιήσει generic network driver (για να κατεβάσει και να εγκαταστήσει τον κανονικό), μπαίνεις στο bios και στα Tools κάνεις disable (default = enable) την εγκατάσταση του Armoury Crate... --- εντιτ κι επ'ευκαιρία μόλις είδα οτι έβγαλε προχθές καινούργiο bios για την TUF μου... Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από Eloy 1
Herald Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, prefuse είπε καλώς με.. μετα απο extreme καιρικά φαινόμενα (σπασιμο του temper glass) απαγωγή απο εξωγήινα νέφιλιμ (refurbished μητρική ενος τους πλέρωσα για new) και μπολικες καθυστερήσεις μηνών.. 15 μέρες ηταν ολα στα κουτια τους και με περίμεναν.. τα παρακάτω χωρις καμία αλλαγή στο bios, οι μνήμες ειναι 4800 οποτε δεν νομίζω το XMP να κάνει κάτι και το άφησα οπως ήταν disable. Μεχρι στιγμής εκανα update το Intel ME σε Version 16.1.25.2020, update το firmware της μητρικής, πέρασα ολους τους driver μέσω armoury crate και ολα τα windows update, με αυτή τη σειρά. ελπίζω να μην παίζει ρόλο. 1) Οι θερμοκρασίες του 13700Κ ειναι οκ; (κουτί fractal torrent με noctua u12a) 2) Δεν με ενδιαφέρει το OC αλλα η σταθερότητα, να τα αφήσω ολα ως έχουν στο Bios, χωρίς καμία αλλαγη; 3) Προς το παρόν (μέχρι ο κουμπαράς να ξαναγεμίσει για μια καλή GPU) θα ειμαι με την iGPU, αλλα δεδομένου οτι εχω 128GB ram, μπορώ να αυξησω την μνήμη που θα χρησιμοποιεί η iGPU ή δεν θα κερδίσω κάτι; 4) Τι άλλο test να κάνω; ήδη έκανα memtest 4pass ολα οκ. το furmark δεν εχει νόημα μαλλον. Multi + Single Core 10 minutes (Test Throttling) Tι ψύκτρα χτύπησες τελικά; Η μόνη αλλαγή - εφόσον δεν θες Undervolting, είναι να μειώσεις λίγο το power limit στα 200-220w, ή να βάλεις temp limit 80/85c. ΥΓ1. Άκυρο είδα την ψυκτρα, τουμπανειτιον 😎 Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από Herald 1
nick0lis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 7 ώρες πριν, prefuse είπε Οι θερμοκρασίες του 13700Κ ειναι οκ; Θα μπορούσες να κανείς λίγο undervolt την cpu να ρίξεις τους 91C και τα 255W 1
akoinonitos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, prefuse είπε καλώς με.. μετα απο extreme καιρικά φαινόμενα (σπασιμο του temper glass) απαγωγή απο εξωγήινα νέφιλιμ (refurbished μητρική ενος τους πλέρωσα για new) και μπολικες καθυστερήσεις μηνών.. 15 μέρες ηταν ολα στα κουτια τους και με περίμεναν.. τα παρακάτω χωρις καμία αλλαγή στο bios, οι μνήμες ειναι 4800 οποτε δεν νομίζω το XMP να κάνει κάτι και το άφησα οπως ήταν disable. Μεχρι στιγμής εκανα update το Intel ME σε Version 16.1.25.2020, update το firmware της μητρικής, πέρασα ολους τους driver μέσω armoury crate και ολα τα windows update, με αυτή τη σειρά. ελπίζω να μην παίζει ρόλο. 1) Οι θερμοκρασίες του 13700Κ ειναι οκ; (κουτί fractal torrent με noctua u12a) 2) Δεν με ενδιαφέρει το OC αλλα η σταθερότητα, να τα αφήσω ολα ως έχουν στο Bios, χωρίς καμία αλλαγη; 3) Προς το παρόν (μέχρι ο κουμπαράς να ξαναγεμίσει για μια καλή GPU) θα ειμαι με την iGPU, αλλα δεδομένου οτι εχω 128GB ram, μπορώ να αυξησω την μνήμη που θα χρησιμοποιεί η iGPU ή δεν θα κερδίσω κάτι; 4) Τι άλλο test να κάνω; ήδη έκανα memtest 4pass ολα οκ. το furmark δεν εχει νόημα μαλλον. Multi + Single Core 10 minutes (Test Throttling) πηγαινε στο ai tweaker και επελεξε enforce stock limits 1
Herald Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, akoinonitos είπε πηγαινε στο ai tweaker και επελεξε enforce stock limits Το temp limit γενικά είναι καλύτερο σε επιδόσεις - αφήνεις το cpu όταν ειναι κρυο το cooler να τραβήξει όσα θέλει για bursty workloads. 85c και unlimited power είχα στον 13900k, burstare στα 300+w για 20 δευτερόλεπτα και μετά έπεφτε Έτσι έχεις και την δυνατότητα αντί να παίζεις με τα limits απτό bios να παίζεις με τα fan speeds από τα windows, πχ με 50% fan speed @85c θα τραβάει 200w κλπ. Κάτι σαν Power limit 😂 Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από Herald 3
prefuse Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Herald είπε Tι ψύκτρα χτύπησες τελικά; Η μόνη αλλαγή - εφόσον δεν θες Undervolting, είναι να μειώσεις λίγο το power limit στα 200-220w, ή να βάλεις temp limit 80/85c. Το γράφω στο παραπάνω ποστ αλλά για δική σου ευκολία την ίδια έχουμε, όπως και κουτί. Noctua NH-U12A Fractal torrent 13700K Asus proart Z790 Crucial 128Gb 4800mhz Super Flower Leadex SE Platinum 1200W Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από prefuse 1
Dennisbest Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Με arctic liquid freezer 2 360mm ίδια temps βλέπω πάντως. Στοκ cpu (cpu lite load 9). Δεν ξέρω αν η asus δίνει χαμηλότερη τάση by default. 1
akoinonitos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, prefuse είπε Το γράφω στο παραπάνω ποστ αλλά για δική σου ευκολία την ίδια έχουμε, όπως και κουτί. Noctua NH-U12A Fractal torrent 13700K Asus proart Z790 Crucial 128Gb 4800mhz Αν θες κανε μια δοκιμη να ριξεις το llc στο 2 ,αλλα θα πρεπει να ριξεις stability test μετα. 1
Herald Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, prefuse είπε Το γράφω στο παραπάνω ποστ αλλά για δική σου ευκολία την ίδια έχουμε, όπως και κουτί. Noctua NH-U12A Fractal torrent 13700K Asus proart Z790 Crucial 128Gb 4800mhz Μια χαρά οι θερμοκρασιες σου, είχα 85c στα 260w αλλά σε 13900k με τα T30. Κούμπωσε ανθρωπινα η U12A πάνω στο τσιπάκι σου, μια χαρά. 1
prefuse Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, Herald είπε Μια χαρά οι θερμοκρασιες σου, είχα 85c στα 260w αλλά σε 13900k με τα T30. Κούμπωσε ανθρωπινα η U12A πάνω στο τσιπάκι σου, μια χαρά. Την κούμπωμα με αγάπη και στοργή 😊 Ενα T30 θα χτυπήσω κάποια στιγμή για το πίσω μέρος του κουτιού, αν και μάλλον δεν θα δω διάφορες. Ο ζεστός αέρας πηγαίνει προς τα πάνω, μέσα στο τροφοδοτικό όπου με την σειρά του, τον διώχνει έξω από το κουτί, και πριν φτάσει στο τροφοδοτικό, περνάει από τον 2ο ανεμιστήρα της u12a που τον διώχνει πίσω. Το T30 απλά θα τον διώχνει με μεγαλύτερη ορμή. Ότι θέλετε να δοκιμάσω πείτε μου, δεν θα τον χρησιμοποιήσω για δουλειά ακόμα και θα γίνει του stress test το κάγκελο. Σειρά έχουν τα Puget test και τα 30 λεπτά στο cinebench, που το έκανα αλλά ξέχασα να πάρω screenshot.
prefuse Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 24/3/2023 στις 10:50 ΠΜ, akoinonitos είπε πηγαινε στο ai tweaker και επελεξε enforce stock limits χθεσινά bench με Disabled - enforce all limits ανεβήκαμε λίγο σε score, αμελητέα διαφορά ±300, αν το ξανατρέξω ίσως πέσει στα ίδια με πριν. αλλα ανέβηκαν αισθητά και οι θερμοκρασίες Στις 24/3/2023 στις 2:45 ΜΜ, akoinonitos είπε Αν θες κανε μια δοκιμη να ριξεις το llc στο 2 ,αλλα θα πρεπει να ριξεις stability test μετα. Spoiler καπετάνιε! τα παιδιά εδω ειναι ολοι άσχετοι ουτε ενα llc στο 2 σε 2KX σε τριγωνικό ρανταρ με VHF κάτω απο πιλοτική διάβαση δεν μπορούν να κάνουν. Απο εμάς πείτε μας να κάνουμε.. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2023 από prefuse
Dennisbest Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Μάλλον κάτι δεν έχει γίνει σωστά με την Arctic LF ii 360. 10 λεπτά cinebench όλα στοκ+xmp.Core voltage όσο τρέχει το cinebench είναι στα 1.262. Τα watt δεν έχουν φτάσει ούτε 255 και η θερμοκρασία έχει τερματίσει σχεδόν(και με 18 βαθμούς στο δωμάτιο).
prefuse Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 οι δικες μου μετρήσεις ειναι με θερμοκρασία δωματίου 23 βαθμούς αλλα ΧΩΡΙΣ κάρτα γραφικών που δεν γνωρίζω αν θα επηρέαζε την θερμοκρασία του cpu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα