Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω ειμαι με eisbaer lt  της alphacool ,καλη αποδοση και στα + ειναι οτι βαζεις οτι ψυγειο θες και λυνεται για καθαρισμα και αλλαγη υγρου

https://www.alphacool.com/shop/cpu-water-cooler/amd/am4-ryzen/23937/alphacool-eisbaer-lt-solo-black?c=20571

πρεπει να κανω και αλλαγη ψυγειου καποια στθγμη σε 45/360 αλλα εχουν παει οι τιμες στο θεο

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, ICE-T είπε

Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι η βάση μέσα η οριζόντια της Nzxt γιατί βρίσκει  και δεν μπαίνει το GPU bracket της gigabyte, και το ήθελα μισό πόντο φαρδύτερο στην πίσω μεριά, airflow έχει πολύ καλό , φυσικά όχι με τους 2 μουφα 120αρηδες που έρχεται.

με καβαλημενο καλάμι σαν εταιρεία δεν κάνουν τέτοια δυστυχώς, ακόμη πονάνε από την ζημιά που τους έκανε η Artic στις υδροψυξεις, Ευρώπη τουλάχιστον τους εξαφάνισε από τον χάρτη.

Η Arctic εξαφάνισε πολύ κόσμο γενικά και είναι μάγκες. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eχει κανείς καμμιά ιδέα, γιατί η ΤUF H670 με 13600K, δεν βλέπει καθόλου τον m2 Samsung 980 στο 1ο slot (το κοντινότερο στην cpu - που συνδέεται άμεσα με την cpu) ενώ τον βλέπει κανονικά στα άλλα 3 slots του chipset ? ( (o m2 είναι gen3 ενώ και τα 4 slots είναι gen4)...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Eloy είπε

Eχει κανείς καμμιά ιδέα, γιατί η ΤUF H670 με 13600K, δεν βλέπει καθόλου τον m2 Samsung 980 στο 1ο slot (το κοντινότερο στην cpu) ενώ τον βλέπει κανονικά στα άλλα 3 slots ?  (o m2 είναι gen3 ενώ και τα 4 slots είναι gen4)...

Μπορεί να έχει συμβατότητα μόνο με gen4 το πρώτο nvme slot.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ICE-T είπε

Μπορεί να έχει συμβατότητα μόνο με gen4 το πρώτο nvme slot.

Δεν είναι μπρος-πίσω συμβατά τα gens ??

Απο το manual :

Total supports 4 x M.2 slots and 4 x SATA 6Gb/s ports*

Intel® 12th Gen Processors
M.2_1 slot (Key M), type 2242/2260/2280/22110
- Intel® 12th Gen processors support PCIe 4.0 x4 mode

Intel® H670 Chipset**
M.2_2 slot (Key M), type 2242/2260/2280 (supports PCIe 4.0 x4 & SATA
modes)
M.2_3 slot (Key M), type 2242/2260/2280/22110 (supports PCIe 4.0 x4
mode)
M.2_4 slot (Key M), type 2242/2260/2280 (supports PCIe 4.0 x4 mode)
4 x SATA 6Gb/s ports

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Eloy είπε

Δεν είναι μπροw-πίσω συμβατά τα gens ??

Απο το manual :

Total supports 4 x M.2 slots and 4 x SATA 6Gb/s ports*
Intel® 12th Gen Processors
M.2_1 slot (Key M), type 2242/2260/2280/22110
- Intel® 12th Gen processors support PCIe 4.0 x4 mode
Intel® H670 Chipset**
M.2_2 slot (Key M), type 2242/2260/2280 (supports PCIe 4.0 x4 & SATA
modes)
M.2_3 slot (Key M), type 2242/2260/2280/22110 (supports PCIe 4.0 x4
mode)
M.2_4 slot (Key M), type 2242/2260/2280 (supports PCIe 4.0 x4 mode)
4 x SATA 6Gb/s ports

Τι να σου πω, υποτίθεται ότι είναι, έχεις κάνει update το firmware του nvme και της μητρικής μήπως ξεμπλοκαρει?Δες και στο bio's μήπως έχει λειτουργία λογικά για να δουλέψει το πάνω slot gen3 αν είναι auto αυτόματα.

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ICE-T είπε

Τι να σου πω, υποτίθεται ότι είναι, έχεις κάνει update το firmware του nvme και της μητρικής μήπως ξεμπλοκαρει?

Οχι δεν έχω κάνει ακόμα - χτες το βράδυ το έστηνα.

Στην μητρική έχει το προτελευταίο (έχει 2 πιό καινούργια)

και στον m2 δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα.

Οπως λες θα ρίξω ένα update και στα δύο ούτως ή άλλως... (απλά θα τον βάλω σε άλλο slot για αρχή - επειδή είναι OS)

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Eloy είπε

Οχι δεν έχω κάνει ακόμα - χτες το βράδυ το έστηνα.

Στην μητρική έχει το προτελευταίο (έχει 2 πιό καινούργια)

και στον m2 δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα.

Οπως λες θα ρίξω ένα update και στα δύο ούτως ή άλλως...

πιστεύω θα δουλέψει μην ανχωνεσαι.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Eloy είπε

Μετά το bios update πάλι δεν δουλεύει... Απομένει το m2 firmware κάποια στιγμή τις επόμενες μέρες.

δοκιμασες μεσα στο bios να τον γυρισεις σε gen3 ?

Δημοσ.
Στις 23/2/2023 στις 9:11 ΠΜ, Herald είπε

Ναι καια το lancool 3 / lancool 2 είναι κομπλέ αλλά δεν φτάνουν το airflow όταν βάλεις σοβαρό hardware. Το gnexus νομίζωω τεστάρι με 2070, με μεγάλες κάρτες 300-400w το torrent δεν έχει αντίπαλο

Αυτά τα συγκριτικά γίνονται με τα ίδια fans ή ό,τι έχει μέσα το κάθε κουτί;

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, kirileman είπε

Αυτά τα συγκριτικά γίνονται με τα ίδια fans ή ό,τι έχει μέσα το κάθε κουτί;

λογικα με οτι εχει το καθε κουτί, αφου ετσι τα πουλάνε. αλλιως θα επρεπε να βαζεις και τα fans που τεστάρει ο καθε YTer

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ICE-T είπε

δοκιμασες μεσα στο bios να τον γυρισεις σε gen3 ?

Δεν τον βλέπει καθόλου το bios sto 1o slot... "no nvme"...

Σκέφτομαι μήπως είναι HW πρόβλημα της μητρικής - ευτυχώς έχει άλλα 3 gen4 (αλλά μέσω chipset)

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, prefuse είπε

λογικα με οτι εχει το καθε κουτί, αφου ετσι τα πουλάνε. αλλιως θα επρεπε να βαζεις και τα fans που τεστάρει ο καθε YTer

Ok, αυτό -κατά τη γνώμη μου- δεν έχει κανένα νόημα (έχει, αλλά όχι αυτό που συζητάμε). Το ένα κουτί έχει 4-5 τέρατα φανς και το άλλο 2 120ρια ή 1 ή κανένα! Νόημα έχει να δοκιμάζουμε κουτιά με τα ίδια φανς (όσο αυτό είναι δυνατόν). Συνεπώς, αυτός ο πίνακας ουσιαστικά δείχνει ποια κουτιά έρχονται με τα καλύτερα και περισσότερα φανς από τον κατασκευαστή, ποιά είναι δηλαδή περισσότερο έτοιμα για χρήση.

Αντίθετα, ο παρακάτω πίνακας δείχνει ποια κουτιά έχουν το καλύτερο airflow (standardized fans), δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στον επεξεργαστή. Αυτό δεν είναι που μας ενδιαφέρει (και στην κάρτα γραφικών, προφανώς, που δε φαίνεται εδώ) ;
image.png.960843b11ed169a10304e00c2fecc2d6.png

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kirileman είπε

Ok, αυτό -κατά τη γνώμη μου- δεν έχει κανένα νόημα (έχει, αλλά όχι αυτό που συζητάμε). Το ένα κουτί έχει 4-5 τέρατα φανς και το άλλο 2 120ρια ή 1 ή κανένα! Νόημα έχει να δοκιμάζουμε κουτιά με τα ίδια φανς (όσο αυτό είναι δυνατόν). Συνεπώς, αυτός ο πίνακας ουσιαστικά δείχνει ποια κουτιά έρχονται με τα καλύτερα και περισσότερα φανς από τον κατασκευαστή, ποιά είναι δηλαδή περισσότερο έτοιμα για χρήση.

Αντίθετα, ο παρακάτω πίνακας δείχνει ποια κουτιά έχουν το καλύτερο airflow (standardized fans), δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στον επεξεργαστή. Αυτό δεν είναι που μας ενδιαφέρει (και στην κάρτα γραφικών, προφανώς, που δε φαίνεται εδώ) ;
image.png.960843b11ed169a10304e00c2fecc2d6.png

Δεν έχεις απόλυτο άδικο, αλλά το standardised fan test είναι άχρηστο γιατί δεν θα βάλεις στο airflow torrent 140mm ανεμιστήρες όταν παίρνει 180αριδες. Για να βάλεις 140 μπροστά στο torrent θέλει bracket, το οποίο bracket είναι άθλιο γιατί καλύπτει τον μισό ανεμιστήρα ουσιαστικά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...