Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

13900k - 625ευρω   boost 5.8ghz 125watt 

13900Τ -  650 ευρω boost 5.3ghz 35watt

13900 -  619ευρω boost 5.6ghz 65watt

Εγω προσωπικα για την δουλεια αυτη μαλλον 13900 θα επαιρνα.

Δυστυχως δεν υπαρχουν reviews απο T και σκετο να ειχες μια καλυτερη εικονα. 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

13900k - 625ευρω   boost 5.8ghz 125watt 

13900Τ -  650 ευρω boost 5.3ghz 35watt

13900 -  619ευρω boost 5.6ghz 65watt

Εγω προσωπικα για την δουλεια αυτη μαλλον 13900 θα επαιρνα.

Δυστυχως δεν υπαρχουν reviews απο T και σκετο να ειχες μια καλυτερη εικονα. 

Eγώ φοβάμαι πως ο σκέτος, σε αντίθεση με τους άλλους 2, θα έχει binning από τα lidl. 

• Like 3

3 ώρες πριν, SV1EOD είπε

Από ότι είδα στο skroutz αυτή την στιγμή ο 13900Τ είναι 25€ ακριβότερος αντί να είναι φθηνότερος. Βέβαια είναι φρέσκια CPU και σε ελάχιστα μαγαζιά οπότε θέλει λίγο υπομονή για να δούμε που θα ισορροπήσει η τιμή. Αν ήταν 50-70 ευρώ φθηνότερος από τον Κ ίσως να ήταν πιο ορθή επιλογή.

Τον 13600Τ δεν τον είχα στο radar, εσύ μου τον έβαλες, θα το δω, έτσι και αλλιώς όπως είπα δεν βιάζομαι σε 1-2 μήνες θα προχωρήσω σε αγορές.

edit Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα ίσως πάρω έναν 13600Τ για ξεκίνημα να δω πως παίζει και αναβαθμίζω λίγο μετά σε 13900 όταν θα έχει σταθεροποιηθεί το build σε software. Δεν νομίζω να έχει δυσκολία να πουληθεί ο 13600Τ, εσύ τι νομίζεις;

Σαν φιλοσοφία γενικότερη έχω να πηγαίνω είτε προς το ένα είτε προς το άλλο άκρο οπότε δεν τον σκεφτόμουνα. Από ότι είδα μόλις τώρα στο skroutz έχει 625 € ο 13900Κ και 619 ο απλός 13900. Νομίζω δεν αξίζει να τον σκέφτεται κάποιος για 6 € διαφορά. Αν ήταν κανένα 70-80άρι € ίσως. Εσύ τι νομίζεις;

Ευχαριστώ μία ακόμα φόρα και εσένα και όλους σας για τις συμβουλές. Θα τα ξανακουβεντιάσουμε όλα όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων και των αγορών.

Κάτι που με χαλάει είναι οι τιμές των μητρικών. Των επεξεργαστών τις θεωρώ αρκετά ως πολύ καλές. Κάποια πρόταση για μητρική; Θέλω αρκετές υποδοχές δίσκων, και NVME(τουλάχιστον 3-4) και SATA. PCIex 5.0 κατά την γνώμη σας για τους δίσκους αξίζει;

Δεν ξέρω αν θα έχει δυσκολία να πουληθεί ο 13600Τ, αλλά αν είναι να τον πουλήσεις στείλε μου pm... 😉

Είπα να δοκιμάσω frame αλλά τελικά ουσιαστική διαφορά δεν είδα... Με στοκ ρύθμιση στροφών στους ανεμιστήρες έχει τις ίδιες ακριβώς θερμοκρασίες... Με όλα στα 100% με το ζόρι 3 βαθμοί κάτω... Ίσως τρώω μπουκάλα και από το κουτί που δεν έχει καλό airflow (600t corsair).

Stockfullfans.jpg.8e14a385cdf0485eccb672a7986f944c.jpg

Framefullfans.jpg

18 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Aναλογα το setup ρε.

Με τα watt που καταναλώνουν πλέον οι high-end CPUs και GPUs θες άψογο airflow όπως και να 'χει, δηλαδή in-take fans μπροστά και ανοιχτό να σπρώχνουν καλό αέρα. Ειδικά για καλοκαίρι αν είναι κλειστό πας χαμένος..

6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Με τα watt που καταναλώνουν πλέον οι high-end CPUs και GPUs θες άψογο airflow όπως και να 'χει, δηλαδή in-take fans μπροστά και ανοιχτό να σπρώχνουν καλό αέρα. Ειδικά για καλοκαίρι αν είναι κλειστό πας χαμένος..

Ε εξαρταται και απο το κουτι ,εγω εχω τζαμι μπροστα αλλα ετσι οπως ειναι τα fans δεν εχω θεμα με temps.

Το δικό σου τα παίρνει στα πλάγια μπροστά τα in-take fans, σαν το Evo. Και εδώ μέσα αλλά και στο reddit όσους είδα με 13th gen και κλειστά κουτιά(Όχι Evo/GT502) βαράνε 100άρια για πλάκα κι ας έχουν top AIO. Κι αν βάλουν και 4090 να δουλεύει ταυτόχρονα προβλέπεται έκρηξη :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το δικό σου τα παίρνει στα πλάγια μπροστά τα in-take fans, σαν το Evo. Και εδώ μέσα αλλά και στο reddit όσους είδα με 13th gen και κλειστά κουτιά(Όχι Evo/GT502) βαράνε 100άρια για πλάκα κι ας έχουν top AIO. Κι αν βάλουν και 4090 να δουλεύει ταυτόχρονα προβλέπεται έκρηξη :P

Και ομως και σε αυτα τα κουτια κανουν λαθος τοποθεστηση στους ανεμιστηρες ,ειδικα οσοι εχουν aio ,βαζουν τα πλαινα να βαζουν αερα και της aio πανω να βγαζει που ειναι μεγα λαθος. Θελει οι κατω να βαζουν αερα να τραβαει η καρτα ,τα πανω της aio να βαζουν και αυτα αερα  και ο πισω με τα πλαινα να βγαζουν αερα.

Δες temps με το setup ετσι.

20230222_082415.jpg.76c55739f4efeb33baa83a840b16615b.jpg

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Αυτός εδώ δοκιμάζει όλα τα configurations και δίνει αποτελέσματα.

Απόκρυψη περιεχομένων

Το setup που λεω προτιμησε και αυτος στο τελος, τα εχω δοκιμασει ολα, απλη λογικη ειναι.

Ευχαριστημενος απο το cpu?

Επεξ/σία από akoinonitos

4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το setup που λεω προτιμησε και αυτος στο τελος, τα εχω δοκιμασει ολα, απλη λογικη ειναι.

Ευχαριστημενος απο το cpu?

Απ' τη στιγμή που δεν χρειάστηκε να πειράξω πράγματα στο bios για να μην ψήνεται, όλα good. XMP on και τέλος. Πάντως το boot time είναι αργό(Κλειστό το fast boot). Λόγω DDR5 διάβασα κάπου. Δεν το έχω ψάξει και πολύ ακόμα.

Οι 14th gen πάντως θα βγουν μόνο σε 6 + 8 config, για καλό άλμα επιδόσεων θα πρέπει να περιμένουμε Lunar/Panther Lake(15/16th gen) που θα δώσουν μπόλικο IPC increase.

• Like 2

19 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Απ' τη στιγμή που δεν χρειάστηκε να πειράξω πράγματα στο bios για να μην ψήνεται, όλα good. XMP on και τέλος. Πάντως το boot time είναι αργό(Κλειστό το fast boot). Λόγω DDR5 διάβασα κάπου. Δεν το έχω ψάξει και πολύ ακόμα.

Οι 14th gen πάντως θα βγουν μόνο σε 6 + 8 config, για καλό άλμα επιδόσεων θα πρέπει να περιμένουμε Lunar/Panther Lake(15/16th gen) που θα δώσουν μπόλικο IPC increase.

Kαι απο οτι διαβαζα αλλαζει και το socket οποτε θα θες και αλλαγη μητρικης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Kαι απο οτι διαβαζα αλλαζει και το socket οποτε θα θες και αλλαγη μητρικης

Ναι, LGA 1851..Αλλά λένε θα έχει υποστήριξη για 3 γενιές..Το θέμα είναι πότε θα ξαναδούμε άλμα επιδόσεων τύπου 11th gen -> 12th gen για να πεις ότι αξίζει η αλλαγή, πέρα απ' όσους τους τρώει η τσέπη για benchmarks δηλαδή και αλλάζουν ακόμα και για +10%.

Άντε να δούμε και τους 3D τέλος του μήνα..

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...